Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Varázslatos kínai B-brand telefonok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Addig jutottam, hogy az lcdproc-ot feltelepítettem.
Kipróbáltam laptopon, ott miután feltettem a szükséges programot meg jelent a szöveg szépen. Simán USB-ről táplálva, szóval működni működik.
Most elkezdtem ez alapján végig menni sorra:Nem tudom, hogy az IR feltelepítése kell-e a kijelzöhőz, de úgy voltam fele, hogy ezen ne múljon megpróbálom felrakni:
sudo apt-get update
sudo apt-get install lircEzek lefutottak hibanélkül.
Ez után valami párbeszéd alaknak kellett volna bejönnie, de nem jött be semmise.
"A Lirc konfigurációs párbeszédpanelén a következő lehetőségek vannak kiválasztva:
Remote Control configuration: SoundGraph iMON
IR/VFD IR transmitter, if present: None"ilyet én nem láttam sehol se.
Gondoltam tovább megyek, a következő sorra:
Mivel a 'lirc_imon' kernelmodul hibás az Ubuntu Lucid alatt, a modult frissíteni kell a DKMS segítségével:
sudo apt-get install lirc-modules-source
Ebből meg ez lett:
Másik kérdés, hogy a Volumio alatt mit kell feltelepíteni, beállítani, hogy egyáltalán küldjön ki rá infot amit meg kellene jelenítenie. LCD-s, oled-es plugint találtam, de ilyen VFD-t nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX6700XT 12GB!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 5700XT 8GB, R5 2600, 16GB RAM,SSD) Beszámítás! Posta ok (14)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 580 8GB,I5-7500 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (11)
- Eladó Konfig I5 8500 16GB DDR4 480GB SSD RX6600 8GB!
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 // Lenovo Ttinkcentre M900 // 6-9. gen // i3 / i5
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- Samsung 16GB DDR5 5600MHz M425R2GA3PB0-CWM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann