- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Aktív hűtéssel mutatkozott be az IQOO 15 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Mivel megígértem a hűtőbordás képeket, és most van időm...
Előre is bocs, de kicsit hosszú lesz.
Az alap ötletet ebből a videóból vettem. [link]Eredendően nem volt szándékomban a hűtő "szörnyeteg" építése, de miután előhalásztam a cégnél fellelhető bordákat, az egyik asszem Athlon borda szinte kiabált, hogy vágj ketté, és én pont ráférek a PI-re...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha már így alakult, hát legyen.Első körben méretre vágtam egy fóliát (üresen összeolvasztott lamináló fólia), kivágtam rajta a hűtendő magok helyét és bejelöltem, max meddig érhetnek (szerintem) a hőátvivő, közvetítő elemek, mivel a bordaszörnyeteget közvetlenül nem lehetett rátenni a magokra. Sajnos nem nagyon látszik a fólia.

Ezután a méretre vágott, bejelölt fóliát rátettem a bordára, a jelölés alapján kivágtam a közvetítő elemeket, majd befúltam a magon kívüli területre elemenként 2 -2 pozicionáló, elmozdulás gátló stiftet.

Utána már csak pár apróság.
Hordozólemez a PI-nek. (ez az én bogaram)
Hűtőborda kifúr a pálcáknak, rozsdamentes pálcák, felszerel, rugók felszerel.
Tisztítás után pasztázás. Szigorúan NEM elektromosan vezetőpasztát! Mivel nem tudom meggátolni, hogy véletlenül nem kerülhet paszta az alkatrészekre!
Majd összeszerel, és még egyszer a végeredmény.
Tehát akár hiszitek, akár nem, nem állt szándékomban ennek a szörnyetegnek az elkészítése, csak a körülmények adták magukat, és ha már csinálok valamit...

Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- Óra topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Meggyi001: Párizs a magasból, ahol nem Eiffel a főszereplő...
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Új AMD alaplap + Ryzen 5 3400g
- BONTATLAN Zacskós ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3080 , 24GB DDR4 , 1TB NVME
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 32 GB (2x16 GB) G.SKILL AEGIS 3200 MHz
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman S2 TG CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

wassermann