Hirdetés
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
lockdown90
üzenetére
mivel a pi zeron nincs alapból analóg hangkimenet, hát így
- vga + audio egy lehetőség, nekem ilyen kinézetű van [link]. A config.txt-ben lehet forceolni kell a hdmi módot, hogy legyen hang. A zero hdmi-je nem tudom hogy van megoldva, elvileg a b+-tól kezdve nem kell félteni a túlterheléstől az ilyen adapterekkel sem. A régi pi1-eknél, ha nem volt bedugva a plusz táp az átalakítóba, akkor füstölhetett. Az analóg képbe bekerülhet némi zaj és az átalakítástól lehet homályosabb kicsit.ha van dvi a monitoron, úgy hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb. És a hanghoz lehetőségek:
- ha van dvi a monitoron, akkor esetleg hdmi-> hdmi + audio extractor. És hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb.
- Hát usb hangkari is lehet, abból is vannak olcsóbbak.
- i2s hangkari is lehetséges a gpio-ra kötve.
(-gpio pwm-jére lehet építeni a normál píkhez hasonló analóg hangot, de nem hiszem, hogy egyszerűbb, mint venni készen jobb megoldást)Mire minden adaptert minden adapterrel összehozol, lehet már egy pi3 ára felé jársz

Egyébként én most cseréltem át a pi2-met egy amlogic boxra. A pi2 pedig szerverként dolgozik tovább.
(anno megcsíptem 8500ért egy mini mx s905 boxot és később 22 dolcsiért egy gagyibb, de szerencsére átszoftverezhető s905x boxot is.)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Supermicro SuperChassis 842TQC-668B rack szerver ház 668W táppal új
- Félkonfig eladó (I7-3770 + gyári hűtő - Asrock B75 Pro3 - 2x 8gb DDR3 1600mhz)
- Seagate Exos Enterprise Capacity 3.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000NM0055)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann