- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17 - alap
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
A karma által jelzett sql-es bénaságon túl, ahogy már mondtam a vb-s topikban is, ez a kód jó.
Debugolgasd, aztán hátha jön elő valami logikai hiba.
Önmagában ez a kód azt csinálja, amit szeretnél.
Lehet, hogy valamelyik változóban benne ragadnak az értékek, szemmel láthatóan van mit javítani a változók kezelésén pl. using használata (vagy ez C#-nál van, vb.net-nél másképp hívják?).
Nekem így ránézésre gyanús a da és a ds (ezeknek se ártana valami normális nevet adni). -
bucsupeti
senior tag
A lap alján megtalálod a böngészőkbe beépülő változatot. Doksi ezer van a neten. Éppen erre találták ki amit te akarsz csinálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"a programozásba itt is belekóstolhatok (vagy bele kell kóstoljak?
) és ha megtetszik, fejleszthetem magam."
Nem belekóstolni fogsz, hanem programozni fogsz. Vagy ha csak kóstolgatni fogod, akkor meg fogsz bukni a programozós tárgyakból. Most ezt előre mondom, hogy ne vedd félvállról.Nyilván nem az egyetem fog megtanítani programozni, hanem elsősorban saját magadat kell fejlesztened.
-
bambano
titán
mérnök infóra erősen ajánlott az emelet szintű matek és fizika. arra már nem emlékszem, hogy kötelező vagy csak ajánlott. az első héten rögtön szintfelmérő dogát írnak matekból és fizikából. mérnök infóra programozási affinitás nélkül menni erős ötlet, progmatra/progterv infóra meg felesleges próbálkozás. progterv az inkább matematika, mint programozás.
-
martonx
veterán
Egy harmadik lehetőség, hogy önmagában a papír megszerzése a lényeg, ergo simán elég lehet egy mérnök - informatikus. Ne legyenek illúzióid, programozni nem fognak megtanítani programtervező szakon sem, csak kétszer annyi hülye tantárgyad lesz.
Aztán ha az élet, meg az affinitásod úgy hozza, akkor majd kiképzed magad valamelyik programnyelvben.
Ha meg bárhol állást keresel a lényeg, hogy valamilyen papírod legyen, aztán a gyakorlatban, felvételiken ezen túl már úgyis csak az számít, hogy mit tudsz, nem pedig az hogy mérnökinfós, vagy progterves a diplomád. -
-
Jim-Y
veterán
Hát a kettő közül mindenképp a proginf, azért az sokkal nívósabb. Bár ez nem azt jelenti, hogy aki proginfet végez, az jobb, mint aki mérnökinfót. Ebben a szakmában erősen meghatározza a képesítésed a saját szorgalmad, magyarul nem a suli fog jó programozóvá tenni, hanem saját magad, illetve az, hogy mennyit foglalkozol a témával, mennyit gyakorolsz.
Én úgy mentem infó szakra, hogy előtte szinte semmit nem programoztam, és nem is nagyon érdekelt az egész, de nem volt jobb ötletem. Azóta megszerettem, és szívesen csinálom. A matekot viszont nemhogy megszeretni nem sikerült, hanem ha lehet még jobban megútáltam
Ha jó szakember szeretnél lenni, akkor képezd magad folyamatosan suli mellett is, de ha csak a papírt nézzük, akkor egy programtervező diploma nívósabb mint egy mérnökinfós, bár ez elég straigtforward de azért leírom
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Horgász topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AOC Q27G4XF QHD/180HZ/0,5MS/27
- ÚJ Cascade Bora 2.5kW és 3.4kW Klíma - Ne várja meg a 2026-os áremelkedést!
- ÚJ TCL Elite 2.6kW és 3.5kW Klíma - Ne várja meg a 2026-os áremelkedést!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB 4+4 8GB ram kártyafüggetlen +dual simes, újszerű állapotban, AKCIÓS ÁRON!
- Latitude 9420 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest