-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5917 üzenetére
Vízforralóhoz ide nézz be, és hétfőre már meglesz a kikapcsológomb is
Ha "neves" gyártótól van a gép (pl. dell, hp), akkor a biost tudod manipulálni WMI-ből is
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5915 üzenetére
Ez VB.NET, vagy VB6?
KAJA??? WTF
BTW hasonlót én is csináltam (netbios file scanner), csak végül sikerült multithread-esre elkészíteni. Sok szívás volt, főleg, hogy a C#-os WMI wrapper nem túl megbízható és nem is túl barátságos (főleg akkor szívás, ha wmi művelet közben állítják le a távoli gépet).
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5913 üzenetére
Igen - egyet pinget és max 100 ms-et vár a válaszra (ha hálózati vagy lokális I/O akadás van, akkor a 100 ms kevés lehet), de mivel logol utólag lehet ellenőrizni. Ha van ping, de nincs c$ az elég ritka együttállás. Ja és nem .bat, hanem .cmd - erre tessék ügyelni!
Amúgy én nem c#-oznék, ha nem muszáj. Minek meghíni mindig a cmd-t? Amúgy ping van c#-ban is, nem kell külső programot hívogatni. De egyszerűen csinálhatsz egy saját c# port scan-t csatlakozás előtt (gyorsabb és megbízhatóbb, mint a ping), ami csak a a tcp/445 nyitva levését ellenőrzi le.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5911 üzenetére
Hali - én commandline-ból csinálnám meg:
@ECHO OFF
SET WKSLIST=computers.txt
SET DDIR=\distdir\
SET SDIR=c:\srcdir\
SET SFILE=srcfile.exe
SET LOG=c:\temp\disribution.log
@ECHO DATE /T > %LOG%
@ECHO TIME /T >> %LOG%
@ECHO %WKSLIST% >> %LOG%
@ECHO %DDIR% >> %LOG%
@ECHO %SDIR% >> %LOG%
@ECHO %SFILE% >> %LOG%
FOR /F "tokens=*" %%i IN (%WKSLIST%) DO (
PING -n 1 -w 100 %%i >nul 2>&1
IF NOT ERRORLEVEL 1 (
ECHO Computer is available: %%i
NET USE Q: /DELETE >nul 2>&1
NET USE Q: \\%%i\C$ >nul 2>&1
IF EXIST "Q:%DDIR%" (
ECHO Folder is found at %%i
) ELSE (
ECHO Folder is not found at %%i
MKDIR "Q:%DDIR%" >nul 2>&1
)
ECHO Copying file to %%i
COPY "%SDIR%%SFILE%" "Q:%DDIR%" /Y >nul 2>&1
ECHO Starting executable at %%i
REM WMISTART "%DDIR%%SFILE%"
@ECHO + %%i >> %LOG%
) ELSE (
ECHO Computer is not available: %%i
@ECHO ! %%i >> %LOG%
)
)Amit nem kell csinálnod az a
WMISTART "%DDIR%%SFILE%"
Ez lehet c# de akár vbs is. De asszem van erre valami MS (sysinternals) tool is...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
lakisoft #5889 üzenetére
Nézz be a batch topicba, és próbálok segíteni, ha van egy kicsivel több infód...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
frenetic #5800 üzenetére
Google - site kulcsszó:
http://www.google.hu/#hl=hu&q=frenetic+site:prohardver.huEhh - utolsó hozzászólás + újoldal átok
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
asuspc96 #5779 üzenetére
iPhone -alapból C és Objective-C (amúgy használhatsz bármit, amit az Apple-nek tetsző módon tudsz fordítani). Ennél többet én sem tudok róla.
Angolul egyébként tudsz? Egy darab google kereséssel kideríthetők ezek a kérdések: iphone+development+language
Ahogy nézem, az első oldalon csak releváns találat van.Hack:
Régi anyagokból megvan ez-az, de ezek már olyan idejétmúltak (Win9x sebezhetőségek, IRC-vel kapcsolatos dolgok, freemail hackelés). De keress rá az eurohack-re a google-ön, és úgy tudom, fent van még valahol az összes régi cikk mentése.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
asuspc96 #5776 üzenetére
Én konkrétan úgy kezdtem, hogy angol nyelvű anyagokat kezdtem fordítani magyarra (hogy az alulképzett wannabe-k is tudjanak tanulni). Bár gondolom nem sokmindenkinek mond bármit is az EuroHack...
Egy csomó etikus hackeléssel kapcsolatos gyűjtőoldal van azóta (owasp, hogy témánál legyek), nem kell már (ha nem akarsz) parancssorban hackelni, ezer és ezer letölthető alkalmazás, sőt kifejezetten erre a célra összerakott OS is van (pl. backtack).
Keress és találsz. Sajna nekem már nincs időm arra, higy wannabe-ket oktassak (akkor még főiskolás voltam, rengeteg szabadidővel) - most már munkám van, családom. Sokkal fontosabb dolgokra is kevesebb időm jut, mint erre. Ha tudok persze segítek, de megtanulni nem tudom helyetted, megcsinálni pedig nem fogom helyetted.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
asuspc96 #5771 üzenetére
Figyi, többen is mondták már, hogy egy ilyen rendszer vizsgálata nem sétagalopp. Hivatalos munkaként egy ilyen feladatért óránként (!) több tízezer forintot elkérnek. Gondolod lesz aki megcsinálja neked ezt itt ingyen és bérmentve?
De ez koránt sem a segítőkészség hiánya , ha tényleg érdekel a dolog, olvass utána, próbáld ki magad. Amennyiben vannak konkrét, gyakorlati kérdédeid-tedd fel őket, azokban általában szívesen segítünk.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
#40835072 #5763 üzenetére
Olvasgass kicsit a programtervezésről, az algoritmusokról és az objektumorientált programozásról. Könyvet találsz nem egyet ebben a témában (célszerűbb benézni valamelyik nagyobb könyvtárba).
24 óra alatt... és hasonló könyvek elég felejtősek (jelentős tudás nélkül - jelentős tudással is csak akkor, ha pl. egy új nyelvről szeretne tájékozódni az ember, de ott is rendesen tévútra tudnak vinni).AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Gyuri16 #5720 üzenetére
az algoritmusok es elmeleti tantargyak idotlenek. a gyakorlati targyak (oprendszerek, adatbazisok, programozas..) pedig adnak annyit, hogy tisztaban legyek az elvekkel, miertekkel, es ha bovebben erdekel tudjak specializalodni.
Ezeket msc oktatásban kellene részletesen oktatni. Főiskolai oktatásban max egy félévet. Minek ezeket belevágni az emberek fejébe, ha nem akar kutató lenni? Aki gyakorlati tudásból akar megléni (rendszer üzemeltetés, hálózatok, programozás), azoknak gyakorlati tudást kellene átadni és azt kellene féléveken keresztül gyakorolni, sulykolni.AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
válasz
deiksupp #5613 üzenetére
Az megvan, hogy hogy fogsz kijutni?
Netesből egyébként: ASP.NET, Java (JEE, JSP), PHP
Kellenek mellé még adatbázis specifikus imeretek (Oracle, MSSQL, MySQL...)
Érdemes ismerni néhány framework-öt, mert általában nem általános tudás kell, hanem speciálisan valami termék/framework ismerete...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #5557 üzenetére
Ennyi keresgetéssel tényleg te is le tudtad volna már kódolni az a pár gombot, ami kell
AE
-
ArchElf
addikt
Általában tele vannak olyan megoldásokkal, amelyek kesőbb csak problémákat okoznak (elavult, vagy nem ajánlott eljáráshívások, régi környezet, stb.). Leginkább szerintem a PHP-nál szembetűnő - egy tanuljunk meg 24 óra alatt php után csak a szívás és az értetlenkedés van (pl miért nem jönnek létre a változók GET/POST hívás feldolgozásakor - aka RegisterGlobals, ami már évek óta alapértelmezett ki van kapcsolva szinte minden szerveren)
Ezek a könyvek nem valós tudást adnak át, hanem egy csomó olyan félig meddig működő megoldást tartalmaznak, amit az olvasó legtöbbször meg sem ért, így a bennük található hibákat (legyen ezeknek bármi is az okuk) esélye sincs se megtalálni, se megérteni, se kijavítani.
AE
-
-
ArchElf
addikt
válasz
oregcsóka #5280 üzenetére
C64-es BASIC-je - ha jól rémlik - tokenizált nyelv volt (inkább interpreteres, mint kompilált nyelv). A PC (windows, dos, egyebek) futtatható fájlai leggyakrabban kompilált (lefordított) programok (lefordítandó programnyelven készült programok). Legtöbbször a forrásnyelv kitalálható a gépi kódból, de viszonylag kevés nyelv van, ahol a gépi kód visszafordítható volna (majdnem egy-az-egyben) forráskódra. Az ilyen (ehhez hasonló) nyelvek a "modern korban" .NET környezetben készült nyelvek (IL kódot generál a fordító, nem közvetlenül gépi kódot), és a JAVA (szintén ú.n. byte-kód készül, amit a JVM fordít gép kódra).
Vannak emellet interpretált futtathatók (szkriptnyelvek), de ezek - mivel futtatás előtt nincsenek lefordítva - így közvetlenül is olvashatók.AE
-
ArchElf
addikt
Ha azt szeretnéd, ha két nyomásonként egyszer küldjön Up-ot, akkor ne egy lenyomásonként kettőt küldj... Csinálj egy számlálót, ami a lenyomások számát rögzíti, majd ha az elér egy bizonyos értéket, akkor küldj egy Up-ot és reseteld a számlálót.
AutoIt-ben nem vagyok otthon, de valahogy így:
$value = 0
HotKeySet("{NUMPAD8}", "reactionFunction")
While 1
;a loop
WEnd
; négy NUMPAD8 lenyomásonként
; üt egy UP-ot
Func reactionFunction()
$value += 1
If $value = 4 Then
Send("{UP}")
$value = 0
EndIf
EndFuncAE
-
ArchElf
addikt
Párhuzamos porti programozás már nagyon régen volt (ott lehetett ilyeneket könnyen csinálni... Szerintem be a c-s vagy az assembly-s topicba (de ha HW mellet döntesz van egy hobbi elektronika topic is...)
Vezérlést amúgy programoztam korábban (pont vb-ben, de csak soros portos feldolgozás volt, a párhuzamos portos móka nekem kimaradt).
AE
-
ArchElf
addikt
Lejárt az időlimit - megcsináltam a Topicot: Android
Vonuljunk át, szerintem...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
[pod]Diablo #4951 üzenetére
Ja - asszem - az
BTW szerintem vonuljunk át egy másik topicba - még nincs Androidos, szóval nyitok egyet...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
[pod]Diablo #4949 üzenetére
Jó volna látni a layout xml-t, hogy jól definiáltad-e az Onclick eseményeket...
AE
-
ArchElf
addikt
Nagyon nem akar menni:
Letöltöttem az Eclipse-et (legújabb, classic)
Letöltöttem az Android SDK-t (felraktam az összes package-et)
Felinstalláltam az ADT Plugint az Eclipse-hez.
Betöltök egy sample kódot.
Auto-Build lehal valami rejtélyes hibaüzenettekkel, amire nem találok igazán releváns találatot:
- DX trouble processing "java/nio/CharBuffer.class"
- Conversion to Dalvik format failed with error 1Teljesen elveszem...
AE
-
ArchElf
addikt
Lerántottam az Eclipse-et, és milyen gyöngyszemre bukkantam a faq-ban
I unzipped Eclipse, but it won't start. Why?
Make sure that the architecture and the operating system of your machine match one of the supported systems described in the file readme_eclipse.html. Eclipse will not run on Windows 95 or Commodore 64, for example. If your machine does not match one of the configurations described in the readme, it may still run, but you are on your own!
AE
-
ArchElf
addikt
Van itt aki fejleszt Androidra? Egy kis webes parsert írnék, kíváncsi vagyok előre, kb mekkora meló lehet...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
akopacsi #4784 üzenetére
Vagy utólag le kell ellenőrizni minden lehetséges "együttállást", vagy előre fel kell venni már olyan pack-okat, ahol csak egyben lehet megrendelni a cuccot (vagy nagyobb tétételben.
Tehát:
terméklista -> csomagok -> csomaglistaA rendelési felület a csomagokat böngészi (árnál esetleg választható fix helyett kalkuláció is - bonyolítani a végtelenségig lehet):
Terméklista
TID Terméknév Leírás
1 Termék1 ...
2 Termék2 ...
3 Termék3 ...
4 Termék4 ...
5 Termék5 ...Csomagok
CSID Csomagnév Ár
1 Termék1 (1 db) 10
2 Termék2 (1 db) 20
3 Termék3 (1 db) 5
4 Termék4 (1 db) 15
5 Termék5 (1 db) 30
6 Termék1+2 (1db) 25
7 Termék1 csomag (10 db) 80
8 Termék2 csomag (10 db) 80
9 Termék3 csomag (50 db) 120
10 Termék4 csomag (15 db) 200
11 Termék5 csomag (25 db) 600Csomaglista
CSID TID Db
1 1 1
2 2 1
3 3 1
4 4 1
5 5 1
6 1 1
6 2 1
7 1 10
8 2 10
9 3 50
10 4 15
11 5 25AE
-
ArchElf
addikt
http://www.codeproject.com/ - projektek
http://www.c-sharpcorner.com/ - projektek
http://www.asp.net/general/videos - ASP.NET oktató videókAE
-
ArchElf
addikt
MOM 2005 programozási tapasztalata (esetleg oktatási anyaga, mintapéldái, stb.) van valakinek?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4404 üzenetére
Szerintem azt sem értjük, mit szeretnél
AE
-
ArchElf
addikt
mert pl, ez jó lenne: valaki@valahol.hu
de ez már nem: valaki@mail.valahol.hu
vagy ez: valaki@mail.valahol.szolgáltató.hu
Miért nem jó a regex? egy kis egyoldalas kézi segédlettel kb 10 perc utánajárás után hipp-hopp meg lehet oldani bonyolultabb darabolásokat is.Amúgy meg:
email.subString(email.indexOf("@")+1, email.lastIndexOf(".")-1);
AE
-
ArchElf
addikt
/*
* Returns the Host of an Email Address without the TLD
*/
import java.util.regex.*;
public class Splitter {
public static String getEmailHost(String emailAddress) throws Exception {
Pattern p = Pattern.compile("@(.*)\\.[\\w]+$");
return p.matcher(emailAddress).group(1);
}
}asszem.
AE
mod: (gondolom a . alatt a TLD előtti utolsó pontot értetted...)
-
ArchElf
addikt
válasz
vidékiürge #3854 üzenetére
Őőő. C, C++, Perl, egyebek. Ja, amúgy nem linux alapú programozás, hanem inkább programozás Linuxra (vagy Linux alatt). Elsősorban nem a programozási nyelv a lényeg, hanem a Linux felépítését (kernel, threading, hálózat- és fájlkezelés, stb.) kellene előbb tanulmányoznod.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Honkydoo #3847 üzenetére
Ezt találtam hirtelenjében...
http://www.win.tue.nl/~aeb/linux/kbd/scancodes-1.html#ss1.5AE
-
ArchElf
addikt
getParameter() a te barátod
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
madeinjapan #3832 üzenetére
Ehh, akkor itt kellett volna kérdezned. Direkt ilyen megoldást keresem neked
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
madeinjapan #3829 üzenetére
Itt találtam C# POP3 kliens-t (azt hiszem még titkosított kapcsolatot is tud kezelni). Erre kell csak írnod egy kis frontend-et (monjuk egy szimpla Notification Icon-t) UIDL ellenőrzéssel (mindig megtartod az előző letöltés azonosítóit, és ha van új, akkor kirakod a figyelmeztetést, hogy jött új levél).
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
madeinjapan #3827 üzenetére
Ugye a "csak megnézi" azért kell, mert az outlook alapból letölti és törli a szerverről a leveleid?
Megoldás:
Tools>Email Acc...>View or...>(Postafiók kiválasztása)>Change...>More Settings...>Advanced tab>Leave a copy... chekbox-ot bejelölniAE
-
ArchElf
addikt
Beállításoknál keress rá, hogy key (felső keresőmezőben) - nekem amúgy laptopon annak ellenére nem megy, hogy nincs rá beállítva semmi. Csak a következő módon megy:
1) egyszerre megnyomom az [ALT Gr] + [R CTRL] -t
2) felengedem az [R CTRL] -t, az [ALT Gr] lenyomva hagyom
3) megnyomom mellé a [c]-tAz összes többi [ALT Gr] + akármi kombináció rendesen megy.
AE
-
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
válasz
Scroll Lock #3757 üzenetére
Az lenne a kérdésem, hogy a Microsoft .Net keretrendszert körülbelül úgy lehetne elképzelni mint a Java virtuális gépet? Igen.
Utóbbinál az alapvető cél a platform függetlenség, a .Net keretrendszernél pontosan mi volt a célja a fejlesztőknek? Hiszen a .Net csak Windows-on futtatható. Valóban, bár van linux alatt is .NET környezet (pl. a mono), ezt természetesen nem a MS fejleszeti, és nem is 100% kompatibilis az MS kód a Mono kóddal... Bár általában az egyszerűbb források mindkét rendszeren gond nélkül lefordíthatók (és bug-mentesek).
A másik kérdés, hogy a java-nál mi célja a bytecode-nak, amikor a virtuális gép a java forráskódból is készíthetne gépi kódot, nem? Épp a platformfüggetlenség miatt. Ha mond neked valami a gépi kód (processzor típusonként eltérő), a bit-order (úgyszintén), akkor könnyen belátható, hogy a gépi kód nem hordozható, de egy platform független (kvázi szabványos) byte-kód az. A gond csak az, hogy meg kell írni az értelmezőt az adott célrendszerre.
A 3. kérdésem: interpretált nyelvek esetében, hogyan értelmezhetem azt, hogy a fejlesztői környezet gyakran azonos a futtatási környezettel? Hiszen az utóbbinak nem kell meg nyitva lennie, ha az előbbi már telepítve van. Sok esetben maga a fejlesztői környezet is építkezik a futtatókörnyezetből (a környezet telepítése nélkül a fejlesztőkörnyezet sem működik): ablakos megjelenítés, objektumok kezelése, stb. Természetesen ezekben a nyelvekben nem a fejlesztőkörnyezet interpretálja a létrehozott köztes kódot, hanem a "keretrendszer" (köztes réteg). Amúgy javat és .net-et is lehet notepad-ban programozni, ha a szükség úgy hozza, mivel a keretrendszer tartalmazza a fordításhoz szükséges összes (!) sztenderd komponenst. Csak baromi macerás, mivel mindent fejből kell tudni, nincs intellisense, nincs csillivilli debugger.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
ArchElf #3754 üzenetére
A value (kis "v"-vel) ment végül..
<html><body>
<table id ='ttt'><tr>
<td><input type='text' value='valami11'/></td>
<td><input type='text' value='valami12'/></td>
</tr><tr>
<td><input type='text' value='valami21'/></td>
<td><input type='text' value='valami22'/></td>
</tr></table>
<br/>
<input id ='barmi' type='text' value='aaa'/>
<script type="text/javascript">
tbl = document.getElementById("ttt");
bb = document.getElementById("barmi");
a1 = tbl.rows[0].cells[0].childNodes[0];
bb.value = a1.value;
</script>
</body></html>Itt szoktam próbálgatni
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
..Trinity #3749 üzenetére
Van, és van fórum is erre
http://itcafe.hu/tema/visual_studio_net_es_c/friss.htmlAE
-
ArchElf
addikt
Példa:
CONFIG.SYS[MENU]
MENUITEM=SFD,Super Fdisk
MENUITEM=SPF,Special Fdisk
MENUITEM=MT,Memtest
MENUITEM=BF,BIOS Flash
[SFD]
[SPF]
[MT]
[BF]
[COMMON]AUTOEXEC.BAT
@echo off
cls
if "%CONFIG%"=="SFD" goto run_1
if "%CONFIG%"=="SPF" goto run_2
if "%CONFIG%"=="MT" goto run_3
if "%CONFIG%"=="BF" goto run_4
pause
:run_1
fdisk.exe
goto end
:run_2
fdisk.exe /MBR
goto end
:run_3
set path=A:\memtest
memtest.exe
goto end
:run_1
AWD862 kv2v13b.bin /cc/cd/cp
goto end
:end
echo Újraindítás...
pause
shutdown.com RAE
-
ArchElf
addikt
Az NTFS-t vagy MENU-t?
Az NTFS-nél az alényeg, hogy a DOS indítólemezek kizárólag a FAT (és FAT32) fájlrendszereket ismerik fel. NT4 óra (asszem) az NTFS a Windows NT vonal default fájlrendszere. Mivel a Windows 2000, Windows XP, Vista (Windows 7) az NT vonalhoz csatlakozik és nem a Win9x vonalhoz, így azok default fájlrendszere is NTFS.
Amennyiben egy DOS indítólemezzel indítod a géped, akkor nem fogja látni egyik olyan partíciódat sem remélem eddig még nem magas), ami NTFS-el van formázva.
Kicsit többet az NTFS használatáról DOS alatt, magyarul.Ha a MENU részt nem érted (és a magyar leírások sem segítettek), akkor gondolom, hogy legfeljebb felhasználói szinten használod a gépet (esetleg jó hardveres vagy, de a szoftver része nem a barátod). Azt ajánlom, hogy - amennyiben továbbra is érdekel a téma - lapozz végig egy kezdőknek szóló programozási könyvet (bármilyen ismertebb "hagyományos" programozási nyelvről), és akkor az alapvető funkcionális ismeretek birtokába kerülsz (változók, feltételek, iteráció, stb.) Utána már pofonegyszerű lesz.
AE
-
ArchElf
addikt
FKK, elolvastad egyáltalán a linkelt oldalt?
A CONFIG.SYS-ben kell felépíteni a menüt, és amint a CONFIG.SYS lefut, ez eredetileg választott menü azonosítóját továbbadja a meghívott AUTOEXEC.BAT-nak.
Amúgy szerinted a feltételes ugrások után (amelyek amúgy semmit sem csinálnak) meghívott pause-ra lenyomott (bármilyen) gomb akármiben befolyásolná az általad összehozott batch fájlt?Sorry a kirohanásért, de ha ennyire nem vágod a témát (és a linkelt oldalt sem tudod megérteni), inkább kérd meg egy ismerősöd, hogy csinálja meg helyetted...
Hogy konstrukív is legyek... Google (config.sys menü; keresés magyar oldalakon) keresés első oldaláról három magyar nyelvű találat:
1.
2.
3.AE
-
ArchElf
addikt
f(a) helyett írt f_a-t, f(b) helyett f_b ... és így tovább.
Amit így írsz, hogy valami(másvalami), ott a valami-t függvénynek tekinti, a másvalami-t pedig bemeneti értéknek. Ezért nem csak emiatt nem jó a programod, hanem amiatt sem, mert függvény nem lehet balérték...
Másrészt célszerű a VB programot az Option Explicit sorral kezdeni, mert akkor kikényszeríti belőled, hogy definiáld a változóidat (minimum úgy, hogy Dim változo1, valtozo2, valtozo3). Így biztos nem ütöd el a változónevet, nem használsz nem tervezett változókat.AE
-
ArchElf
addikt
Írd a szakdolgozatod a bot-networkökről. Elég naprakész téma, sokat lehet rizsázni az elosztott számításról, a szuperszámítógépek fejlődéséről, meg lehet említeni az elosztott rendszerek feljődését, seti@home, folder...
E mellett meg lehet említeni a sebezhetőségeket, típusokat, felderítés fejlődését, jelenlegi felderítőeszközöket, és végül áttérni az automatikus sebezhetőség kihasználásra.
Harmadrészt lehet beszélni a titkosításról (kód és kommunikációs titkosítás), annak fejlődéséről, a múltbéli problémákról és a titkosítás jelen helyzetéről, jövőjéről.
Utána az egészet be lehet mutatni egy sample bot segítségével. Alapvetően három komponens (trójai - lehet akár manuális tepeítésű is; proxy; webszerver)
Ez (akár mind a hármat) meg tudod csinálni C-ben, Delphi-en, C#-ban (de még akár valami szkriptnyelven is).
Ha akarod még cifrázni a befejezésben a sample bot működésének elemzéséből lehet megfigyelési, detektálási és védekezési megállapításokat tenni.BTW: nekem majdnem ez volt a szakdolgozat témám, de egyrészt igen munkás volt, másrészta konzulensemnek nem nagyon tetszett, így végül egy netbankos probléma javasolt megoldása köré csináltam a dolgozatot...
AE
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged