- Yettel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
Abysmal #5671 üzenetére
BP-en tanultam a GDF-en. Természetesen megkaptam a diplomát, mindennel időben végeztem, sosem volt bukásom, egyszerűen az a lényeg, hogy aki nem programozói szak-ra megy, annak nincs sok keresnivalója a mérnök-informatikusok között. Mert gyakorlatilag az egész suli a programozás körül forog, szerettem volna Rendszergazdai körben mozogni, de erre nincs lehetőség, az iskola csak minimális gyakorlati és elméleti lehetőségeket biztosított (értem ezalatt azt, hogy feltelepítettünk egy Server-t, beléptettük tartományba + dhcp+dns server beállítás és ennyi, itt kifújt a dolog). Szóval engem inkább ez érdekelt volna, ezért a programozásból csak annyit tanultam meg, amennyi a vizsgákhoz kellett. Nem foglalkoztam vele tovább, hiszen örültem h elsőre sikerült, meglett minden. Aki pedig otthon tovább foglalkozott vele, mert ez érdekelte, nos ők könnyen el tudtak helyezkedni viszonylag.
Nem tudok általánosítani, és nem is akarok. Ez az én problémám is, és még ismerek jó néhány embert ( legalább 10-15-öt CSAK az én ismerettségi körömből) akik nem tudnak elhelyezkedni. Van barátom BME-ről, BMF-ről, ELTE-ről akik szopnak, mert nincs munka. Persze van akinek sikerül, de ez egy komplex dolog, egyrészt ismerettségen, másrészt szerencsén is múlik, ismerve a HR-es kollégák válogatási módszereit, van ahol az első 100-at shift+delete gombbal a Föld színéről is törlik, de ez már nem ez a topik, így nem offolnék tovább. Hidd el engem is idegesít h itt állok tele energiával, s sehol nem tudok kibontakozni. Teljesen nem vagyok elkeseredve, mert közeli hozzátartozóm Londonban dolgozik, így gyakorlatilag ha azt mondom h oké, intézzük el nekem, akkor következő hónapban már kint dolgozok, de én hülye szeretnék itthon érvényesülni + családom is itthon él. Nem akarok "menekülni", továbbá tényleg érdekelne az Android fejlesztés.
Bocsi a hosszú HSZ-ért, csak se türelem, se rózsa.... Az Off-ot befejezem, további kérdésekre PM-ben válaszolok
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Friss diplomás pályakezdőként sajnos utolért a válság, nem nagyon találok elfogadható munkát itthon. A főiskolai évek alatt a Java nyelvet erőltették és próbálták belénk verni, szinte szó szerint, mivel nálunk a bukási lista élére ezt a nyelvet tették. Android fejlesztésen gondolkodom, ezt kellene tanulni, mivel amit elkezdtem, sajnos belebuktam (eddig rendszergazda akartam lenni, de 3-4 éves releváns szakmai tapasztalat hiányában és a rengeteg pénz amit még be kellene tolnom a Microsoft vizsgák letételére, picit elvette a kedvem az egésztől, gyakorlati helyet pedig alig találok, tehát 0 esélyem van elhelyezkedni, IT Helpdesk területen pedig nincs fluent English-em csak középfokom és még kéne +1 nyelv társalgási szinten, ha akarok valamit...). Szóval van némi Java-s előéletem, az Android pedig manapság igencsak elterjedt platform és valószínű a jövőben is szükség lesz programozókra Android nyelven.
Szóval mérnök-infó diplomával támasztva a munkanélküli pultját gondoltam megérne egy próbát. Google segítségével találtam támpontokat az induláshoz + ebook-okat. A kérdésem az lenne, mennyi idő múlva lehetne belőlem Android fejlesztő? Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy gyakorlatilag egész sok szabadidőm van, szóval napi 5-8 órát biztosan tudnék vele foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- War Thunder - MMO Combat Game
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest