- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
afi0903
aktív tag
Korábban Xiaomi Community-n keresztül megkaptam a bootloader nyitási engedélyt, és az nem veszett el 14 nap alatt.
Nyugodtan törölhetem a Xiaomi Community alkalmazást vagy azzal az engedélyem is ugrana? -
afi0903
aktív tag
válasz
Angelotti #660 üzenetére
Lehet nyitni. Viszont engedélyhez, ami továbbá napi kvótához kötött. Én mintegy másfél hónap alatt megkaptam az engedélyt (ami nem veszett el 14 nap alatt), de esetemben erről nem értesített az alkalmazás ahol kértem (tehát x nappal korábban már megkaptam).
Tehát a tapasztalatom az, hogy előbb-utóbb megadják az engedélyt. De azt mindenképpen számítsd bele, hogy lehet, hogy x hétig, hónapig kell kérned.
Ha használt is szóba jöhet, akkor lehet, hogy tudsz olyat venni, aminek már nyitott a bootloadere. -
afi0903
aktív tag
válasz
koppasz1986 #651 üzenetére
Nillkinből a másodikat sikerült felraknom. (Elsőt félreraktam, összefogdostam.) Nincs alatta levegő és nincs különösebb tehetségem a felrakáshoz.
-
afi0903
aktív tag
válasz
koppasz1986 #649 üzenetére
Ezekre a kékekre gondolok:
[link]Én Nillkint rendeltem. Ahhoz adtak. Ajánlani nem ajánlom, mert a képernyő széleit takarja egy vékony fekete sáv. Amit nem is értek, hogy miért.
De biztos lehet ilyen csíkokat külön is rendelni.
-
afi0903
aktív tag
válasz
koppasz1986 #646 üzenetére
Használsz (sok) felhelyezést segítő ragasztó csíkokat?
-
afi0903
aktív tag
Én is hozzá tudtam adni és az Unlock Tool sem írta, hogy ne lenne jogosultságom. Bár fastbootban nem dugtam rá, de korábban, ha jól emlékszem eddig sem engedett. Nálam ez lehetett a probléma:
"Sometimes the permission is granted with the app but does not display it, check in the options for DEV if you can link your account."XDA-n írnak olyat, hogy 2025-től 14 napos ablakban kell a nyitást megcsinálni, különben érvényét veszti a jogosultság. Ezt mindenképpen el akarom kerülni. Akkor csak tényleg 14 napom van? Mostantól? Vagy egy korábbi időponttól?
NFC-s kártyás fizetés nyitott bootloaderrel root nélkül nem működik, igaz?
Ha csinálok egy backupot, nyitom a bootloadert, majd visszazárom és utána visszaállítom a backupot, akkor a legközelebb nyitásnál már nem kell engedélyt kérnem, meg napokat várnom, igaz? -
afi0903
aktív tag
1) Chrome a letöltésekről az értesítési sávban és egy toastban is küld üzenetet. Kép Utóbbit akarnám eltüntetni. Nem jöttem rá, hogy hogyan lehet, sok beállítást megpróbáltam Chrome notification-öknél (pl. a floating notafication-jének a kikapcsolását), de nem találtam meg, hogy mit kéne változtatni.
2) Állítgatások után már a Gmail is kétszer küld értesítést az értesítési sávban ugyanarról az üzenetről. Ezt is ki akarom kapcsolni.Valaki tud megoldást valamelyik problémámra?
3) Így néznek ki a zenéim:
Előadó
Előadó - Albumnév
01 Előadó - Szám neve (feat. Másik Előadó)
Mindenhol ezt az elnevezést alkalmazom. Eredeti Metadatát törtöltem, újat még nem készítettem.
Gyári zenelejátszóban beállítható, hogy mappák szerint listázzon és a számok sorrendben szerepeljenek? -
afi0903
aktív tag
Ti mikor nyomtok az "Apply for unlocking" gombra?
59 perc 52 másodperckor, ha rányomok, akkor is már késő neki, és betelt a limit mire a requestem Kínába megérkezik. Ez utáni másodpercekben szintén. Egyszer 51 másodperckor meg korai volt. Valaki ezt kitapasztalta, hogy mi a sok, mi a kevés? -
afi0903
aktív tag
A Universal Debloater Next Generationben van 2 ilyen sor a recommendek között:
1) com.android.overlay.gmstelecomm
2) com.android.overlay.gmstelephony
Mindkettőhöz az a leírás van írva, hogy:
Overlay app to 'com.google.android.dialer', 'com.google.android.gms'.Valaki érti, hogy ezek pontosan mit csinálnak? Amíg nem értem, addig nem törölném, de feleslegesen meg nem szívesen hagynám rajta.
-
afi0903
aktív tag
A telefon 90W-os gyorstöltéssel tölthető nem gyári töltővel is?
Egy Asus 100W-os töltőt vennék elsősorban a laptopomhoz, ha igen a válasz a fenti kérdésre. Jelenleg Asus 65W-os töltővel képes a telefon gyorstölteni. Ezért feltételezem, hogy 90W-on is működne. De neten rákeresve egymásnak ellentmondó információkat találtam.Nekem standard beállításon rendes méretűek az ikonok.
(Settings -> Home screen layout -> Home screen layout -> Dense/Standard)Rendeltem kettő Nillkin tokot. Egy Nillkin Super Frosted Shield Pro-t és egy Nillkin CamShield Pro-t. Utóbbit ajánlom, nagyon stabilnak néz ki benne a készülék, szépen körülöleli a kijelzőt mindenhol és nem bumszli.
-
afi0903
aktív tag
Még nekem sem sikerült bootloadert nyitni. Ezért elhatároztam, hogy elkezdem belakni a készüléket, ha megérkezik rá a HyperOS 2. (Redmi Turbo 3-ra már több, mint 20 napja megérkezett.) Jelenleg UNPMIXM végű szoftver van rajta (global). Zárt bootloaderrel se stock EEA ROM-ra se más régiós ROM-ra (pl. Taiwan) nem tudom cserélni?
-
afi0903
aktív tag
Nincs tapasztalatom ezen a telefonon custom ROM-mal.
Viszont ami nekem új infó volt és másnak is jól jöhet - ha régebbi készülékről vált és érdeklik a custom ROM-ok - hogy az emberek Telegramon gyűjtik a custom ROM-okat és nem XDA-n.
Official crDroidot erre a készülékre is fejlesztettek. -
afi0903
aktív tag
Több megoldás van. Talán HyperSploittal legegyszerűbb, mivel az tartalmaz egy régebbi Settings verziót, így ott már nem kell manuálisan az apk-t letölteni és telepíteni. Itt egy részletesebb leírás. Ha sikerül, akkor HyperOS-es követelményeknek nem kell megfelelni [ha jól gondolom ez a 30 napos fiókot és az unlock engedély megszerzést jelenti], de a régi MIUI-osoknak igen [pl. x óra várás].
A HyperSploit a Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass-re épül, de automatizálva van. Utóbbival nem próbálkoztam. Termuxban is van Bypass HyperOS Restriction opció. -
afi0903
aktív tag
Nekem azóta 10 napra letiltották a próbálkozási lehetőségem account error hibaüzenettel. Utána nézve ezt akkor szokták, ha 30 napig nem volt eszközhöz csatolva a fiók. Szerintem itt elsősorban az lehetett a gond, hogy eszköz az be volt jelentkezve a fiókba, de telefonszám nem volt hozzá csatolva. (Persze azt sem zárom ki, hogy nézik, hogy tényleg saját legyen a fiók.)
Régió változtatásban a support sem tudott segíteni.
-
afi0903
aktív tag
zombei Köszi, megnéztem!
Na most ott tartok, hogy egy barátom megosztotta velem a 30+ napos magyarországi fiókját.
3 különböző operációs rendszeren, 3 különböző programmal próbáltam (több fiókkal is):
- Windows 11 -> Hivatalos Mi Unlock
- Ubuntu -> HyperSploit
- Android -> Termuxon belüli MiTool
Meggyőződtem róla, hogy a telefonomon mindenképpen ellenőrzi, hogy megkaptam-e a nyitási engedélyt. ["Device forced to verify, you're out of luck" / "Please add your account in Settings > Developer options > Mi Unlock status", ahol meg a Mi Community appbe irányít tovább.]
Mindenesetre 30 nappal közelebb vagyok a nyitáshoz, szóval a részcél megvan.Mik a tapasztalatok, mennyire nehéz a 2000-es nyitási kvótába bekerülni? Note 13 Pro+ topikban olvastam 2 hosszabb idejű sikertelen próbálkozást. Ez mennyire általános?
-
afi0903
aktív tag
Ma megérkezett a Poco F6-om. Global ROM-os: 1.0.3.0.UNPMIXM. Xiaomi.eu ROM-mal fogom majd használni, addig nem tervezem belakni.
Ehhez bootloader nyitás szükséges. A Xiaomi Accountomban még korábban átállítottam a régiót Kínára, ezt sajnos nem tudom módosítani. Így a "The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold." hibaüzenetet kapom. Mi.com validálása szerint is global a készülék. Írtam a magyar és global supportnak is hátha át tudják állítani a fiókom régióját.
Addig is létrehoztam egy új fiókot magyar régióval. HyperSploit v1.0 ezzel a fiókkal azt írja, hogy "Device forced to verify, you're out of luck".
Ha valakinek van valami ötlete, hogy ne kelljen az új fiókkal 30 napot várnom a bootloader nyitás kérésére, azt örömmel fogadom.A régi fiókommal a Xiaomi Community appban az "Application quota limit reached please try again after..." hibaüzenetet kapom. Holnap a megadott időpontban újra próbálkozok. Ha a kvótán belül lennék, akkor is gondolom bezavarna a kínai régió. Vagy nem?
Ha a fiókomhoz Kínát ír régiónak és e mellé elérném az 5-ös szintet a Xiaomi Community appban, akkor tudnék nyitni CN készülékeket? Vagy milyen más feltétele van még?
Érkezett hozzá egy Poco F6 Pro Nillkin Super Frosted Shield Pro tokom is. (Miután kiválasztottam, hogy F6 tokot kérek, kiválasztottam, hogy Euróban akarok fizetni és ezután automatikusan visszaugrott az alapértelmezett F6 Prora.) Ez eladó.
spiky03 Szívesen!
VW Köszi!
-
afi0903
aktív tag
Már nincs. Xiaomi Planeten volt. Kértem email értesítőt. Az értesítő megérkezése után 20 perccel vettem meg, ekkor 512-esből már csak fekete színű volt. Erre rá 10 perccel elkezdtem ide írni, hogy akciós, de az üzenetet nem küldtem el, mert akkor már elfogyott.
Ilyen áron ez a második kör volt. (Elsőről lemaradtam.)
Ajánlom az email értesítőjüket, hátha lesz a közeljövőben még hasonló akciójuk. -
afi0903
aktív tag
Tegnap egy kis ideig Alin újra akciós volt az F6. 261 Euróért (108 000 Forintért) sikerült megrendelnem a 12/512-es verziót. Poco M3-ról jövök, ami 4 évig kiszolgálta az igényeimet.
Eddigi kérdéseim:
1) Gyárilag műanyag fólia van rajta?
2) A kamerára is érdemes üveg fóliát venni vagy oda teljesen felesleges?
3) Xiaomi.eu-s ROM-on minden OTA-s frissítés után az adataim megmaradnak, de a root (már ha korábban rootolva volt) elszáll, igaz?
4) Messenger értesítés késés xiaomi.eu-s ROM-on is van? Van rá megoldás?
5) A modellre elérhető custom ROMok hol vannak gyűjtve? Régen xda-n voltak, de ott csak kevés van felsorolva. Itt pl. nagyobb a lista. Telegramon kéne valahol rátalálnom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Chrome
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Nintendo Switch 2
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo IV
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest