- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
őstag
válasz
F-ECT$ #280951 üzenetére
Nekem az EPIC könyvtáram van tele játékokkal, mivel nem bírom otthagyni a heti free game-ket. Digitálisan csak XSS-re veszek, PS4 exkluzívokat gyűjtöttem anno lemezesben, de nagyját már eladtam. Korábban steam-en vásárolgattam.
Backlog-omon vannak még jó 15éves game-ek is, amiket ki akarok tolni, szóval tudok várni, nem érdekelnek a friss megjelenések. Követem a piacot, van hogy tetszik is játék, meg hú, de jó lenne, de tudok várni.
Nemrég toltam ki pl. Beyond-ot és Hitman-Absolution-t, meg anno kimaradt a Heavenly sword+ki szeretném játszani másodszor a Killzone 2-öt.Írom ezt úgy, hogy megvesztem volna, ha nem veszek XSS-t, és eddig 2x volt bekapcsolva. 1x játszottam, meg egyszer megnéztem a játékkönyvtáramat. Ennyi.
-
FunPro
őstag
válasz
F-ECT$ #280945 üzenetére
Szerintem ehhez külön mentalitás kell.
Mármint, sokan biztos elég profik az önmegtartóztatásban. Én hajlamos vagyok rápörögni dolgokra, ami azt jelenti, hogyha van egy játék amivel játszani szeretnék, és úgy érzem számomra jó áron van, akkor azt megveszem.
Alapjáraton pc-n játszom, ott pedig a bundle-ök és egyéb sűrű akcióknak köszönhetően ez egy élhető mentalitás, főleg azért, mert minden digitális. És rám teljesen jellemző amit Dinomano írt, mert a majd 900 játékomból alig játszottam párral. Talán ha 130-at fejeztem be, de lehet hogy annyit sem. Sokkal szeretnék játszani, de amikor oda kerülnék fáradt vagyok és nincs kedvem, vagy mást szívesebben csinálok, stb. Jelen témában ez jelentéktelen információ.
Ami lényeges, hogy én ezt az adok-veszek kultúrát nem tudom átvenni, mert szerintem ahhoz az kell, hogy az ember csak egy játékot birtokoljon, csak azzal az egyel játsszon, és csak akkor vegye meg a kövit, amikor az előzőt eladta. Biztos nem ennyire sarkalatos, de magamról tudom, hogy engem ellepne a műanyag szeméthalom (lemezek), ha a fő profilom a fizikai kiadás lenne.
Pár hónapja vettem egy switch-et. Ott digitálisan minden irtózatosan drága és szinte semmire nincs akció. Erősen gondolkozom a fizikai kiadásokon, de aztán eszembe jut, hogy nem tudom és nem is akarom tárolni a műanyag szemetet. Az eladással pedig nincs kedvem foglalkozni, mert az lehet nagyon egyszerű és nagyon macerás is.
Erre egyébként azt találtam ki magamnak, hogy tényleg csak egy játékkal játszom rajta, és amikor azt befejeztem, akkor nyelek egy nagyot, és megveszem a kövi valamit egy kicsit nagyobb összegért. -
Dinomano
őstag
válasz
F-ECT$ #280936 üzenetére
Pár éve nagyon a lemezes játékok pártján voltam, de azóta teljesen megfordult a hozzáállásom ezzel kapcsolatban.
Macera az eladogatás, főleg, hogy van, amikor egy-két 1000-ért (vagy kevesebbért) vesződik az ember a kapcsolattartással, csomagolással, postára futkározással.
Amúgy, pl. hiába van még rakat eladó X360 játékom, a remasterek korában kb. nem kellenek senkinek. PS4-es disc-jeimből is van ami nehezen kel el.
Amúgy akciós címeket szoktam behúzni, 5000 ft a max amit hajlandó vagyok egy játékra áldozni. Azt, hogy mi lesz ezzel a gyűjteménnyel öt év múlva, azon kívül, hogy még az account-on lesznek, passz.
Amúgy elhalálozás esetén érdekes ez a téma. :-) Hogy mi a helyzet az account-okon lévő tulajdonoddal, tartalmaiddal. :-)
(Végülis, addig birtoklod a dolgaid, amíg létezik a store...) -
icemad
nagyúr
válasz
F-ECT$ #280936 üzenetére
Gondolom olyan játékot vett, amit pár év múlva is szívesen elővesz még. Egyébként meg a digitális mindig olcsóbb, ha van pár gyereked és ők játszanak vele multiban. Meg tudod te mennyi macera van az eladással is? Birka unió helyett nem a benzines meg dízel autókat tiltanám be, hanem a lemezes játékokat. Azoknak aztán tényleg semmi értelme nincs.
-
Dinomano
őstag
válasz
F-ECT$ #280756 üzenetére
Most pont AC Odyssey-vel vagyok így. Területet kell felfedeznem, mert már nincs főküldetés, meg kultistát kellene gyilkolnom, de ahhoz szintén területet kell pucolni. Vagyis indul a szinkronizáló hely vadászata, ellenséges bázis pucolás, kérdőjel megnézés... Az a rész, amit már eluntam. Ku..hosszú a játék, és már olyan mértékben terül, hogy nagyon híg az élmény. Mondom ezt úgy, hogy szeretem az open-world game-ket.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
F-ECT$ #279982 üzenetére
Valahogy mindig azok a játékok lesznek a kedvenceim, amiknél az elején a dühöngés kerülget mert "lehetetlen megcsinálni, totál OP mindenki, esélyem nincs", aztán rájövök a játékmechanikára, és minden a helyére kerül.
Tipikus példa a GoW első trollja, vagy az Ori eleje (plusz Ginso tree <3)
Írom ezt úgy, hogy erősen kazuár játékos vagyok, nagyon messze van tőlem a Dark Souls féle önkínzás.
-
icemad
nagyúr
válasz
F-ECT$ #279756 üzenetére
És még ott van az én példám is.... Én pl kb havi 20-30 órát játszok, ez ugye szétosztva a 4 platform között. Mégis megéri nekem a ps extra csomag és a gamepass ultimate is, mert a két gyerek is mindig talál magának valami újdonságot. Meg ugye, ami az egyiknek tetszik, a másiknak már nem biztos. És ők többet is játszanak.
-
Frod
addikt
válasz
F-ECT$ #279756 üzenetére
Mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt.
Plusz most ez a fenti példa is olyan, hogy kb egálba hoztad volna ki lemezen is, oké, értem. De a nagy képet nézve továbbra is tartom, hogy arra ne vegyen senki előfizetést, ha az Odyssey-t akarja 200+ órán át maxolni példának okáért.
-
_drk
addikt
válasz
F-ECT$ #279585 üzenetére
Tegnap leakartam szedni a Dragon Ball: Kakarotot. Biztos elnyomtam valamit, mert ott volt hogy download, majd valami lehet felugrott és véletlenül egyből x-et nyomtam, nem tudom. De a játék utána azt érzékelte, hogy telepítve van külső meghajtóra.
Ott volt, hogy játék indítása, de nem történt semmi, hiba üzenet és dugjam be a pendrive-ot , ami Soha nem is volt benne.
Libraryból ki kellett törölnöm a játékot és akkor tudtam rendesen letölteni. -
interstate76
addikt
válasz
F-ECT$ #279585 üzenetére
Hardveresen sincsenek mindig a topon. Egyedül a slim sikerült úgy ebből a generációból, aminek elviselem a hangját. Képesek voltak kétszer is úgy újratervezni a Pro-t, hogy nem sikerült megoldani a hűtéssel kapcsolatos problémákat. Röhej. De közismert dolog, hogy az exkluzívok miatt van ilyen sokunknak PS4-e, szóval nem akarom túlragozni.
(#279584) Elims Hát, nem az a fajta játék, ami elé leülsz és pörgeted!
Még akkor sem, ha játszottál az előző részekkel, mert elég sok a változás. És persze természetesen sok minden épül valami másra, pl. már azon is sokat lehet (és kell) gondolkozni, hogy mit hová teszel le (fontos a szomszédság). Rengeteg döntést kell hozni benne, és sok-sok játékóra szükséges hozzá, hogy legalább egy kicsit átlássa az ember.
-
Talala
senior tag
válasz
F-ECT$ #278943 üzenetére
Valahogy ki tudom ezt szűrni? Mert van olyan játék aminél egyáltalán nem csinálja, mondjuk az lemezes
Egy database rebuild (ez csak szimpla töredezettségmentesítés, ha jól olvastam) segíthet a dolgon?
Ha cserére kerüne a sor, akkor van ami kimondottan ps4 pro-hoz ajánlott. -
Lepoman
csendes tag
válasz
F-ECT$ #278916 üzenetére
Túl vagyok rajta..voltaképpen a hibakódokat sikerült beazonosítani és az adatbázis újraépítésén és biztonsági mentési próbálkozáson is túl vagyok.Sajnos a mentést is sikertelennek írja CE-30006-9 hibakóddal.Mostmár elméletileg egy lépés van hátra a meghajtó formázása és gyári szoftver újratelepítése előtt a mentés nélküli inicializálás.(Ha nem a hdd adta meg magát ).A kérdés az,hogy így mi fog elveszni...jatékok mentése- "kupák"-beállításokon kívül.Maga a regisztrált fiók a plusz és a megvásárolt licencek visszaállíthatóak?
-
interstate76
addikt
válasz
F-ECT$ #278623 üzenetére
Ez egy agyament játék. Vagy bejön, vagy nagyon nem.
Amúgy (és nem az adott játék védelmében írom) sztem nincs olyan hú de sok frankó local co-op játék PS4-re. A Lego-játékok többsége és a Rayman Origins & Legends megvan Xbox360-ra, a PS4-re van 1-2 playlinkes cuccunk (Frantics + Chimparty), a Horizon Chase Turbo és... nagyjából ki is merült a gyerekekkel közösen játszható halmaz.
-
perge666
veterán
válasz
F-ECT$ #278623 üzenetére
Kinek a pap,kinek a..... paplan.
Itt volt ma unokaöcsém, / 12 éves / volt PS-ezés is,játszottak a 6 éves kislányommal,először öcskös kérdezte hogy mi ez a s..r,aztán úgy ráfüggött hogy ő mondta hogy na még ezt csináljuk meg,vagy ide menjünk el.....
Kb.2 órát játszottak vele.
-
Alarikman
senior tag
válasz
F-ECT$ #278575 üzenetére
A TFLOPS tényleg csak egy mérőszám. Főleg VGA. A PS4 Pro sokszor CPU limites, mert hiába vannak húzva az AMD jaguar magok, egyszerűen gyengék.
A nextgen-ben lévő Zen2 CPU és új VGA nem csak gyorsabb, de új feature-öket is támogat.
A Series S egy herélt X. Sajnos nagyon herélt. Főleg RAM gondok vannak már most vele. Nem hiába szabadított fel az M$ pár száz megát.
Idővel lesznek vele teljesítmény problémák. De pár évig simán jó lehet. Vagy használtan venni amikor mindenki szabadulni akar tőle... -
nincsnév007
addikt
válasz
F-ECT$ #278578 üzenetére
tényleg nem tudni hogy hogy fog futni series s-en a cp dlc, de a next gen patch-ből itélve nem fog szerintem rosszabúl futni. AMikor megjelent a next gen patch, akkor pont hogy megemelték a forgalom számát, az npc-ket, és még sorolhatnám. fsr-t is megkapta. És ezek miatt bízok azért benne hogy jó lesz.
-
interstate76
addikt
válasz
F-ECT$ #278578 üzenetére
Így van! Nagyon régi példa, de engem az vitt rá anno egy gépcserére, hogy a Max Payne-ben irgalmatlanul akadt az első "rémálmos" pálya, és ki is lépett közben a gép, annyira küzdött vele. Elkezdtem videókarikat nézegetni, amihez aztán új proci és alaplap is dukált...
Abban az időben iszonyat gyorsan fejlődött a videókártya-ágazat.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
F-ECT$ #278219 üzenetére
"A PS5 nem 270k vagy 300k (@Stauffenberg), hanem 240k-250k."
Én egy ideje nem láttam ennyiért (szar a forint és emelkedtek a listaárak is), talán csak a lemezmeghajtó nélkülit (aminek sok értelmét nem látom, már 1-2 végigjátszás után eladott játékon visszajön a felár, utána meg már a spórolásban segít). Nemhogy boltban nem igazán látok sehol 270k alatt, de az apróhirdetési oldalakon sem (amiről eleve megvan a véleményem, bocs de nem akarok olyanokat támogatni, akiknél otthon mindig van elvekvőben néhány bontatlan doboz, miközben a boltban sem mindig akad raktáron).
De amúgy is mindegy, mert nem azon múlik egy PS5 vásárlás nálam, hogy 270 vagy 250 ezer forint. Ha lett volna egy éles generációs váltás (mint eddig) és nem csak a többlet erő szólna mellette, már lenne PS5-öm.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
F-ECT$ #278206 üzenetére
Tavaly karácsonykor vettem az 1 éves sima Plus-t (akkor még csak az volt) 50% akcióban. Ahogy visszanéztem több évre visszamenően mindig karácsonykor volt ilyen akció.
Nem tudom idén hosszabbítok-e, nekem még ez a 8 ezer is ráfizetés volt. Csak az ajándék játékok miatt húztam be (régen sokat multiztam, manapság már nem igazán), amiknek meg tényleg örültem és végigtoltam, azokat ha külön megveszem akcióban akkor az nagyjából 4-5 ezer forint. A Plus Extra-val ugyanez a bajom, amik jobban érdekelnek, azok nincsenek benne vagy már kikerültek, ha azokat egyesével külön behúzom akciósan, lehet egy pár ezer forinttal több lesz év végéig az elköltött összeg, de legalább azokkal töltöttem el az erre fordítható szabadidőm, amik tényleg érdekelnek és nem azokkal, amik elém lettek rakva.
-
válasz
F-ECT$ #278124 üzenetére
Á, de hogy van. Bármit nézhet youtubeon. Az agyam eldobom tőle. Este 11-12-ig az ágyban nyomogatják a gyerekek a telefont. Amúgy meg megy a csodálkozás, hogy beszédfejlődésben le vannak maradva a gyerekek és vissza kell tartani őket.
Tök érthetetlenül és soká kezdtek el beszélni ami szerintem betudható annak hogy több külföldi halandzsát hallottak a youtubeon mint amit az anyjuk beszélt hozzájuk. Odáig fajult amúgy ez a dolog, hogy evésnél is csak telefont nézve hajlandóak nyugton maradni, főleg a kisebb. Baromi jó amikor egy vasárnapi családi ebédnél az ő gyerekeik telefonoznak, a sajátodnak meg magyarázod hogy neki nem lehet.
-
válasz
F-ECT$ #278122 üzenetére
Nekem 4.5 éves a kislányom, minimalizálva van a képernyőidő, azt is csak a TV elött általunk beállított netflix/disneyplus meséből áll. Napi 1 óra mondjuk. Viszont, hiába vagy Te mint szülő ilyen, már óvodában hatalmas különbségek vannak, a legtöbb gyerek okostelefonozhat például, a gyerekem unokatesóinak saját iphonejuk van 3.5 és 5.5 évesen
Szóval nagyon nehéz már ilyen fiatalon határokat szabni és megmagyarázni neki, hogy ő miért nem telefonozhat stb.
Nekünk ez szerencsére eddig ment, az elején kérdezgette, de már tudja hogy neki azt még nem lehet. Na jó, képnézegetésbe és emoji küldözgetésbe azért néha bevonjuk őket (a kistesóval együtt), de ennyi
-
DeFranco
nagyúr
válasz
F-ECT$ #278112 üzenetére
Archaikus már lassan, de a gyerekkel nálunk a Wii jött be igazán. Ott simán találni olyan játékokat, amikben ő is aktívan részt tud venni és nem frusztráló, nem erőszakos, simán neki való.
Kirby's adventure pl. tökéletes, van benne 4 játékos local coop, tud játszani mindenki, és a gyerek nyugodtan hibázhat, mert egy játékos is elvisz ugyanúgy a hátán mindenkit, max. a gyerek leeszi az összegyűjtött életeket amíg bukdácsol, ugyanakkor a játék nem nehéz, a kaland pedig ötletes.
-
interstate76
addikt
válasz
F-ECT$ #278051 üzenetére
Amikor ezt osztogatták, akkor még nem volt ps plusom, csak az exkluzív játékok kampányai miatt tartottam a ps-t. Jó 1 éve nincs mellette sem Xbox, sem PC (pedig utóbbira nagyon sok játék megvan), csak 1 laptop, amin a régebbi játékok azért elfutkároznak.
Amúgy nagyon bejövős az Ayrton Senna kiegészítő! Van benne cockpit-nézet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest