- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #18066 üzenetére
Tehát azt nevezed típusdeklarációnak, amit egy a forrást elemző IDE plugin képes kibányászni az annotációkból, ahhoz képest, hogy a nyelv mit támogat nyelvi szinten és mit nem? Végülis bármit lehet bárminek nevezni, ha elég lazák a nyelvi szabályok. Akkor az is típusdeklaráció, ha szólok a mellettem ülőnek, hogy mit használjon az osztálynál.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #18060 üzenetére
Igen valami ilyesmire. Igazából a hangsúly azon volt, hogy tud-e Article típust tárolni az Articles. Ilyen lett:
class Article{
protected $title;
protected $content;
function __construct($title, $content){
$this->title = $title;
$this->content = $content;
}
}
class Articles{
protected $articles;
function __construct(){
$this->articles = array();
}
public function addElement($art){
array_push($this->articles, $art);
}
public function getElements(){
return $this->articles;
}
}
$art1 = new Article("Test1", "test1");
$art2 = new Article("Test2", "test2");
$artis = new Articles();
$artis->addElement($art1);
$artis->addElement($art2);
echo var_dump($artis->getElements());De erre magamtól is rájöttem, csak valamiért a múltkor próbáltam ugyanezt és error-t dobott arra, hogy objektumot nem akar tárolni és azt hittem, hogy nem lehet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
DNReNTi #18036 üzenetére
Szimultán dolgozom sf1.4, sf2 projektekkel, és pár napja már sf3-mal is. A maga idejében remek volt az 1.4, mára már elavult, mai szemmel egyszerűen nem szép. A kettes bőven a kedvencem, eddig, de a 3-assal még alig van tapasztalatom - mondjuk nincs is akkora különbség, mint az 1-2 közt volt.
-
szupermacs
veterán
válasz
DNReNTi #18023 üzenetére
Akkor már az is kiderült, hogy Java lesz amiben el lehetne helyezkedni ha megtanulom. Gondolom egyedül, otthon, munka mellett nem lehetetlen.
Esetleg ilyen munkáknál kérnek papírt az ember végzettségéről, hogy igen, ezt tudja? Vagy elég, ha gyakorlata van az embernek és szakértelme? -
supercow
őstag
válasz
DNReNTi #17889 üzenetére
Köszi láttam én is reggel de "megteltünk" üzenettel órákig nem engedte hogy kosárba rakjam, és amúgy is csak 1 db-ot engedett volna. Feladtam, megrendeltem máshol (compker) 67e-ért, meg DP-HDMI átalakítót és HDMI kábelt ami kell még. Jövő héten hozza őket a futár, majd csinálok képet.
-
supercow
őstag
válasz
DNReNTi #17866 üzenetére
A nagy felbontással nő az ár és csökken a betűméret, a szemem már nem bírja a túl apró betűket.
Azt hiszem maradok a 2x27" méretnél, pl LG 27MP37VQ. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #17542 üzenetére
Na mármost tegnap megvettem végre a tárhelyparkos domain+ tárhelyet és ott is összesz**ta magát. Most már mindent kipróbáltam, de nem értem mi a baja. Nem tudom mi a baja. Lehet, hogy valami a kódban van, de akkor meg nem értem lokálisan miért megy teljesen probléma nélkül... Mondanám, hogy használtam verziókezelőt, de annyira régen volt már az, hogy az otthoni szerveren is fullosan ment, hogy nincs kedvem visszakeresni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #17535 üzenetére
Hát talán, de még reménykedek, talán újra telepítem az apache minden szutykát. Amúgy miért működik a JS rendellenesen azért mert ez nem jó? Csak mert a menü height értéke nem változik a kódban foglaltak alapján.
(#17536) cidalain
Így se működik./******/
Amúgy ugyanitt az admin felület gond nélkül megy amely ugyan azt az osztályt használja az adatbázis csatlakozásra és adatbázis lekérdezésre.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #17293 üzenetére
Sőt díjaznám ha kötelező lenne, nem optional.
Ez nyilvánvalóan hülyeség lenne. Senki nem migrálna az új verzióra, mert az összes kód hibás volna.
Egyébként a PHP 7 -be is akarnak pár olyan változást eszközölni, ami a korábbi programokkal kompatibilitási problémákat eredményezhet, ami oda fog vezetni, hogy még töredezettebb lesz a platform. A core-team viszont ragaszkodik hozzá, csak mert csak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #17252 üzenetére
Vaze.
Egyébként a favicon.ico fájl lekérése a gyökérből (amennyiben pl. nincs beállítva favicon egyéb módon) böngészőfüggő, van, amelyik cseszegeti érte a szervert, van, amelyik nem. Szóval ez esetben, tehát most, hogy kiderült, hogy többek közt a favicon.ico-ra irányuló requestek is lefuttatták az index.php-dben lévő adatbázis-tömködést, nem meglepő, hogy több beillesztés is történt, és hogy ez böngészőfüggő volt.
-
cucka
addikt
válasz
DNReNTi #17244 üzenetére
A kérdésedre a válasz egyértelmű lesz, amint megérted, hogy mit is csinál a htaccess-ed.
Röviden: a mod_rewrite apache modult használod. Ez arra jó, hogy ha bejön egy kérés a webszervernek, akkor azt bizonyos feltételek esetén átváltoztatja egy másik request-é.
Például adott egy ilyen URL, hogy http://itcafe.hu/tema/php_kerdesek_2/hsz_17201-17300.html
Valószínű, hogy ez nem egy létező filera mutat egy szerveren, hanem a mod_rewrite átírja valami hasonlóra:
http://itcafe.hu/forum.php?name=php_kerdesek_2&from=17201&to=17300
Csak példa, nem tudom, hogy működik valójában a RIOS..Alapesetben az Apache webszerver egy adott könyvtárban található fileokat tud kiszolgálni. Tehát fenti esetben ha nem lenne mod_rewrite, akkor a hsz_17201-17300.html nevű filet kerené az URL-ben megadott könyvtárban.
A te esetedben ugyanez történik. Létrehozol egy rewrite szabályt, ami csak akkor teljesül, ha a hivatkozott tartalom nemlétező file és nemlétező könyvtár (ez a két RewriteCond). Az átírási szabály az átdobja a PHP-nek a kérést. (Ez a RewriteRule sor)Namost ez azt eredményezi, hogy MINDEN olyan kérést, ami egy nemlétező filera vagy könyvtárra mutat, azt át fogja dobni a PHP-nak. Ha írok egy szkriptet ami random fileokat kérdezget a szerveredtől, kb. mindegyik kérésem be fog hívni a php szkriptedbe (hacsak nem találom ki randomra egy létező file nevét a szerveren). Remélhetőleg innen te is össze tudod rakni, hogy az általad vázolt plusz szabály miért csak látszólagos megoldás a problémádra.
A valódi megoldást már leírták, ha így akarod használni a mod_rewrite-ot, akkor a PHP le kell tudja kezelni a hibás request-eket is. Pl.
<?php
function isRequestValid(){
//ezt neked kell megirni
}
if (!isRequestValid()){
http_response_code(404);
die();
}
//a program többi alkatrésze..
?> -
wis
tag
válasz
DNReNTi #17244 üzenetére
Mivel a nem létező fájlnál továbbfut az index.php-ra ami létezik így 200. Innentől a te kódod felelőssége, hogy nem létező oldalnál 404-et dobjon.
Egyes böngészők pedig automatikusan betöltik a /favicon.ico-t.
Teória a kétszeres favicon betöltésre: mivel elsőre 200-as kódot kap, de a tartalom nem érvényes kép, így újra megpróbálja.
-
cucka
addikt
válasz
DNReNTi #17242 üzenetére
A helyedben inkább az érdekelne, hogy ha a kliens lekérdezi a favicont, az miért eredményezi egy php program futását, ami ráadásul turkál valamit az adatbázisban.
(Gondolom egyrételmű, hogy maga a probléma, hogy szar a htaccess-ed.)mod: most látom, hogy pár hsz-el előbb bemásoltad. Én ebből azt olvasom ki, hogy ha a request se nem egy létező file, sem pedig létező könyvtár, akkor átdobja a kérést a php-nak. A fenti feltételek pont teljesülnek, ha egy nemlétező favicon.ico-t kérek a szerveredtől, ezért fog behívni a php-ba.
-
DNReNTi
őstag
válasz
DNReNTi #17241 üzenetére
No hát, így több óra szerencsétlenkedés után, ezzel a kiegészítéssel most jónak látszik:
RedirectMatch 403 favicon.icoNagyon rohadék, nem is értem.
1: miért keresi a favicon-t ha én nem mondom?
2: ha már keresi és nem találja, mér' 200-as statust ad rá?A legegyszerűbb mondjuk valszeg az, ha van favicon...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #17239 üzenetére
Meg tudod mutatni a .htaccess vonatkozó részletét, ami a hibát okozta?
Hogy mitől lehet böngészőfüggő, de ez csak tippelgetés: ha ez a teszt az adatbázisba való beillesztésre csak simán be volt dobva egy akármilyen oldalra, tehát minden oldalbetöltéskor lefutott, akkor lehet akár a böngészőnek egy előtöltési mechanizmusa, tehát pl. amint beírtad a megnyitandó URL-t, máris elindulhatott egy előtöltés a teljesítmény növelése érdekében, pl. Chrome-nál van ilyen opció:
https://support.google.com/chrome/answer/1385029?hl=hu-HU
"Hálózati műveletek előrejelzése az oldalbetöltések teljesítményének növelése érdekében"
vagy angolul "Predict network actions to improve page load performance”
Ha minden egyes kérést figyelgetsz, akkor látható, hogy már abban a pillanatban elindul egy request, amikor csak bepötyögted az URL-t, vagy amint kiegészítette autocomplete segítségével a böngésző - tehát még meg sem nyomtad az Entert, máris megpróbál egy részletet előtölteni gyorsítótárba, hogy aztán amikor ténylegesen megnyitod, akkor gyorsabban betöltsön az oldal.
De most ez csak ötlet, a (század)másodpercre pontos adatokból, meg egyéb infókból lenne kideríthető, hogy pont ez lehetett-e az oka, vagy valami más. -
adam_
senior tag
válasz
DNReNTi #17132 üzenetére
Sziasztok! Ma volt időm foglalkozni újfent a kontaktformommalk, a PHP-val való elküldésével. JSFiddleben bemásoltam a html form kódját, és a php kódokat is.. http://jsfiddle.net/azxatboa/
Egy tutorial alapján létrehoztam egy security.php , ezenkívül mivel az egész oldal, ergo '1 oldalon van - onepagedesign', ezért az index.php elejére és a végére is illesztettem be erre vonatkozó PHP kódrészleteket, valamint külön létrehoztam contact.php fájlt is, amibe a validálás is benne van, és integrálva van a PHPMailer funkciónalitása. Ezeket mind mellékelem a JSFiddle példában.
Validálás működik, viszont különböző SMTP-vel (privátommal, és fake-kel) is kipróbáltam, viszont mindig amikor a küldésre nyomok, tölt, és a végén "Sorry, could not send email. Try again later";". Ebből gondolom, hogy valahol a hiba a PHPMailer részen belül van, mivel nem a legszélső else ágban található error msg-t kapom vissza, miszerint "Something went wrong".
Valamint egy kis apróság még. A $m - > Subject = 'Contact'; helyett hogyan tudnám belőni, hogy a betreff, etc. tárgy mezőt küldje el mailben, a sima 'Contact' felirat helyett? De ez tényleg apróság, elsőnek jó lenne, ha működne a küldés első körben.
Kérlek megnéznétek, hogy hol lehet a hiba, miszerint a validálás után miért nem küldi el a formulárt a címre?
Nagyon szépen köszönöm,
Ádám
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #17132 üzenetére
"3. Kijavítanám Brian-t a hibajelzésekkel kapcsolatban:
Helyesen: ini_set('display_errors', '1');"
Mielőtt "javítasz" valamit, nem árt, ha meggyőződsz róla, hogy az eredeti információ valóban helytelen-e, vagy csak Te nem vágod, a másik miről beszél.
Amit írtam, az pont úgy helyes. Amit Te írtál, az értelemszerűen PHP-fájlban fog csak működni (egyébként az is helyes), a php.ini-be hiába írod bele...Én meg a php.ini módosításáról beszéltem, ha kicsit visszaolvasol.
Amit írtál, az minden alkalommal, amikor egy adott fájl (amiben a sorod szerepel) betöltésre kerül (már ha betöltődik egyáltalán), meg fog hívódni, nem egy globális beállítás, ami mindenhol érvényes (az összes PHP-kódra vonatkozóan a fejlesztői gépen).Tehát még egyszer: a php.ini konfigurációs fájlba mehetnek ezek a sorok:
PHP 5.4.0 fölötti változatoknál:
error_reporting=E_ALL
display_errors=OnPHP 5.4.0-nál régebbi esetén*:
error_reporting=E_ALL|E_STRICT
display_errors=On* magyarázat: http://php.net/manual/en/errorfunc.configuration.php#ini.error-reporting
"In PHP 5 a new error level E_STRICT is available. Prior to PHP 5.4.0 E_STRICT was not included within E_ALL, so you would have to explicitly enable this kind of error level in PHP < 5.4.0. Enabling E_STRICT during development has some benefits. STRICT messages provide suggestions that can help ensure the best interoperability and forward compatibility of your code. These messages may include things such as calling non-static methods statically, defining properties in a compatible class definition while defined in a used trait, and prior to PHP 5.3 some deprecated features would issue E_STRICT errors such as assigning objects by reference upon instantiation."Egyébként nekem nem tűnt úgy, hogy le kell neki egyszerűsíteni az infót, nekem úgy jött le, hogy értette ő.
Csak még utána kell néznie alapvető dolgoknak is.
-
adam_
senior tag
válasz
DNReNTi #17125 üzenetére
Készítettem egy ilyen formot, (ennek az aljába is van egy kis php:
<?php if(!empty($message)) echo $message; ?> ...és ugyanebben a php fájlban a legfelülre beírtam ezt az általam kreált php kódot a !DOCTYPE HTML> elé.<?php
if(isset($_POST['submit']))
{
$message=
'Name: '.$_POST['name'].'<br />
Email '.$_POST['email'].'<br />
Betreff '.$_POST['betreff'].'<br />
Nachricht: '.$_POST['nachricht'].'
';
require 'phpmailer/PHPMailerAutoload.php';
$mail = new PHPMailer;
$mail->isSMTP();
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->SMTPSecure = "ssl";
$mail->Host = "smtp.live.com";
$mail->Port = 465;
$mail->Enchoding = '7-bit';
$mail->Username = "emailcímem";
$mail->Password = "jelszavam";
$mail->SetFrom($_POST['email'], $_POST['name'], $_POST['betreff'], $_POST['nachricht']);
$mail->addReplyTo('info@example.com', 'Information');
$mail->Subject = "New Contact Form Enquiry";
$mail->MsgHTML($message);
$mail->AddAddress("emailcímem", "nevem");
$result = $mail->Send();
$message = $result ? 'Successfully Sent!' : 'Sending Failed';
unset($mail);
}
?>A form validálását is majd egybekötöm a submit button lenyomásával (ezt majd később JS-el megoldom), viszont tesztelésképpen ráirányítottam a scriptet az egyik email címemre, és amikor kitöltöm a formot és rámegyek a submit gomba, kb. 5mp-ig tölt a böngészőm, látszólag mintha csinálna valamit (alul "Waiting for the localhost..." felirattal), majd visszaugrik az oldal elejére. Semmilyen egyéb üzenetet nem kapok vissza. .. És sajnos nem küldi el a tartalmat a megadott emailre sem.
Hol lehet a hiba a gépezetben? Természetesen Apache fut szépen phpmailer mappa bemásolva a honlapom gyökérkönyvtárjaihoz, require 'phpmailer/PHPMailerAutoload.php'; -el szépen ráirányítva az autoloader.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ádám
-
adam_
senior tag
válasz
DNReNTi #17123 üzenetére
Fake SMTP-nek én a PaperCut-ot használom, korábban már linkeltem a topikban, amilyen egyszerű annyira király.
Köszi mentettem a linket.
Először is: amíg az index.html, az HTML és nem PHP - tehát index.php - addig teljesen okafogyott bármit belehúzni. Magyarul, most, hogy webszervert használsz és PHP-t tanulsz, itt az ideje elfelejteni a html kiterjesztést.
Tehát lementettem az eddig szerkesztett index.html fájlomat index.php-ra, és az összes mappájával együtt bemásoltam a xampp/htdocs könyvtárjába. XAMPP fut (Apache, MYSQL), viszont tesztelésképpen beírtam a header részbe példaként:
<?php
print "Hello world!"; ?>Viszont inspektorral ezt látom:
Valami itt nekem nem kóser, és egyáltalán nem írja ki a header részbe a szöveget sem.
Kérdésem, a XAMPP nem jó, vagy én bénáztam el valamit?
Legelsőnek ugye a PHPMailer-t akartam meghívni, mondjuk a <!DOCTYPE html> tag elé, viszont annak kódját egy az egybe kivetítette a honlapra, mintha egyszerű szöveg lenne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #17108 üzenetére
Ebben a hsz.-ben azt írta, hogy adott oldalak látogatása után (is) kapna pontot. Tehát az oldal betöltésekor ellenőrizni kellene, hogy ennek az oldalnak a látogatásáért kapott-e már pluszpontot, ha nem, jóváírni, ha igen, akkor nem történne ponthozzáadás. A "naplót" abban az értelemben muszáj lesz vezetni, hogy járt-e már az adott oldalon, de a felhasználó pontjainak növelése egyből az oldal meglátogatása során történhetne (nem pedig pl. ütemezett feladattal, "majd valamikor"), hadd kapja meg a vállveregetést a felhasználó egyből, amint meglátogatta az oldalt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #17091 üzenetére
"Igazából még csak nem is plusz lekérdezés, ha ügyesen csinálod, akkor az egész felhasználó objektumodat annak minden tulajdonságával létre tudod hozni egyetlen lekérdezéssel. Kb nulla plusz terhelés."
Mármint úgy érted, hogy hozzácsapod egy joinnal az eredményhalmazhoz azt is, hogy mondjuk adott oldalon járt-e? Csak mert szerintem ez meg már a lekérdezést bonyolítaná agyon (ha valóban egyetlen lekérdezéssel akarsz mindent megoldani), és nem hiszem, hogy megéri azzal szemben, hogy plusz egy lekérdezést intézel, hogy megtudd, járt-e az adott oldalon. Elméletileg nem szabadna, hogy ezek a lekérdezések jelentsenek komoly szűk keresztmetszetet, ha igen, akkor érdemes vizsgálódni az adatbázisban például megfelelő indexelés hiánya miatt, és ezeken javítani. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #17095 üzenetére
Na ezekre mondjuk így már tényleg tudok támaszkodni.
Csak ugye én már ott tartok hogy inkább meg sem kérdeztem hogy mikre van szükségem mert úgyis csak azok a válaszok jöttek volna hogy "Miért nem tudsz rákeresni te magad?" meg a "Ha ennyire lusta vagy akkor inkább hagyd az egészet a pics@ba."
Miközben szó sincs egyikről sem, csak én nem találtam semmit a témával kapcsolatban.Minden esetre köszi a linkeket.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #17093 üzenetére
Nos igen elhiheted hogy én is annak örülnék a legjobban ha saját magam meg tudnám írni.
"Max pár óra" igen annak aki ért a php-hoz.Én sajnos azt sem tudom hogy hogy néz ki egy ilyennek a felépítése, pedig guglizgattam rendesen.
Csak ugye ha az ember azt sem tudja hogy mit is keres akkor úgy nehezebb.
Merthogy a "portálmotor" kifejezésre van kb1500 találat és azok között mindent találtam csak olyat nem amire nekem lenne szükségem... -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16952 üzenetére
Emlekszem is az altalad linkelt oldalra, csak arra gondoltam hogy keresek egy rovidebb illetve egyszerubb forraskodot mert szamomra meg bonyolult ez a dolog.( Tenyleg csak a nagyon alap fogalmakkal vagyok tisztaban a php nyelvet tekintve.)
Viszont nagyon szeretnek egy mukodo login rendszert mert az oldalam mar lassan keszen allna arra hogy megoszthassam masokkal is."Végül is, igen bonyolult átírni a type="text"-et type="password"-re"
Nem volt bonyolult, meg is tettem.De ettol meg szerintem eleg nagy hiba.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #16918 üzenetére
Nálam úgy van megoldva, hogy a bejelentkezést követően sessionben letárolja a bejelentkezett személy felhasználónevét és a jelszó sha1 titkosított változatát. Majd ha valami jogosultságos oldalra lép akkor az a tartalom csak akkor jelenik meg, ha az felhasználó és a jelszó megegyezik a tárolt-al. Mivel ez egy blog ezért nem kellett adatbázis lényeg, hogy csak én tudjak belépni, hisz saját célra lesz. (Igaz nem kell túl sok mindent átírni ahhoz, hogy ez több felhasználóra is menjen.) A jelszó viszont sehol nincs letárolva még a kódban sem titkosítatlanul. Nem túl erős biztonság, de egy sima blogra szerintem bőven elég.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #16908 üzenetére
Én argumentumokat írtam nem?
Akkor elnézés.
(#16909) Sk8erPeter
Tudom-tudom, teljesen új dologként hat a szervezetemre az OOP és mivel MVC-ben próbálom megcsinálni, ezért még jobban összekavar, és elfelejtek gondolkodni, de viszonylag minden működik. Egy alap blog motort csinálok csak úgy hobbiszinten.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #16897 üzenetére
MySQLi.
(#16899) Sk8erPeter
Ja igen bent is volt a lapok között, hogy írok, csak amikor fellépek koleszos hálóra az össze megnyitott oldalra feldobja a bejelentkező felületet majd átdobja mindet a Google-re... Nem haladtam vele, mert a szerveremet se érem el, ugyanis a koleszos neten csak a 80-as port van engedélyezve...
Szóval a csodálatos informatikai konstrukció gátat szab a továbbhaladásomban. Illetve amúgy is csak egy terve egyenlőre, hogy az otthoni rPI-ra készítek egy webes felületet, hogy bizonyos dolgokat a 80-as portról újra tudjak indítani, illetve ne kelljen FTP-n felmásolni hanem az is webes felületen menjen a var/www mappába ugyanis mint mondottam csak a 80-as port van engedélyezve.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #16883 üzenetére
A Mysql.ben elég fejlett dátumaritmetikai funkciók vannak beépítve. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #16796 üzenetére
Első megközelítésként az URL Rewrite modul telepítése után (ezt úgyis felrakja a Web Platform Installer, ha pl. kezdésnek rámész, hogy mondjuk rakja fel a Drupalt, aztán ha ez nem kell, leszedheted, de jó példa lehet, hogy minden függőséget behúzzon, ami pl. ehhez kellene) amit lehet, meg kell próbálni importálni a .htaccess-fájlból az adott oldalnál az URL Rewrite menüpontban, az Import Rules segítségével:
Teljesen általános módszer nincs, mert nem mindent ismer fel a .htaccess-fájlból automatikusan, amit kellene (de azért jópár dolgot), erre alternatív megoldásokat kell ilyenkor keresni.
(#16794) honda 1993:
Nem, ez egy billenő platóval ellátott teherautó, vagyis egy dömper. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16791 üzenetére
OOOOOOOO a pi.....ba.
Hat voltam olyan hulye hogy a terminalbol egyesevel raktam fel .( probaltam keresni a szoftverek kozott ) de nem volt talalat.
De ha barmi problema lesz ezzel akkor majd inkabb leszedem egyben es felrakom ujra. ( bar azt sem igazan tudom elkepzelni, hogy hogyan lehet uninstallalni valamit) -
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16782 üzenetére
Nem vagyok tul gyakorlott, de a jelek szerint sikerult.
Annyiban bonyolultabb talan, hogy itt a terminalban kell parancsokat beirni. ( fogalmam nincs hogy minden fent van-e), de a bongeszoben miutan beirtam hogy "localhost", az jelent meg hogy "it works".
Tehat elmeletileg mukodik. ( az mar megint mas kerdes hogy fogalmam nincs hogy itt melyik mappaba kellene raknom a php fajlokat hogy futtatni tudjam, mert itt nem is talalom az apachet, vagy a mysqlt a keresoben)
Pedig mukodik... -
Kommy
veterán
válasz
DNReNTi #16685 üzenetére
Ez egy jó ötlet végülis ez valamilyen szinten meg van valósítva, mivel a nevezés jelzése megvan a weboldalon is már csak össze kell kapcsolnom a kettő, hogy amikor leját a nevezési határidő akkor generálja le a fájl tartalmát és készen is van.
Köszönöm a segítséget, úgy érzem ez lesz a megoldás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #16668 üzenetére
Szerintem erre nincs általános megoldás. A behúzott fájl az adott function scope-jába importálódik. Ha azt akarod, hogy akár globálisan, akár függvényből vagy metódusból be lehessen húzni egy programrészt, akkor vagy a $GLOBALS tömböt használd, vagy egyáltalán ne használj globális változókat. Ha az includeolt fájlban csak függvény vagy osztálydeklaráció van, akkor nincs scope probléma.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16644 üzenetére
"Most nem tudom, hogy ez magas fokú lustaság, magyarul el sem olvastad a hibaüzenetet" (Ez lesz az oka.)
"Gondolok itt arra is ami szerinted csak egy elírás, de az nem elírás. A valódi oka, az hogy nem tudod, a tömbök indexeire [] jelek között hivatkozunk"
Ez viszont tevedes, ugyanis az en billentyuzetemen kulon van ezekre a karakterekre : { } [ ] 2 db billentyu.
Ha csak siman lenyomom, akkor ezt a karaktert kapom : [ ]
De ha kozben a shiftet is nyomva tartom, akkor pedig ezt: { }
Szoval itt csak arrol van szo, hogy veletlen lenyomtam kozben a Shiftet is. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16641 üzenetére
Most arra gondolsz hogy veletlen { }-jelet irtam [ ]-helyett ? XD ( csak egy eliras volt )
Hozzatennem hogy az altalatok linkelt [link]
Tutorialbol tanulgatok rendesen, persze az nekem is vilagos hogy nem most kellene elkezdenem a php loginnal foglalkoznom, csak hat mar szeretnem ha el tudnam vegre kezdeni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- iPhone topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest