- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
válasz
Pancsermeste #35052 üzenetére
Szintén. Van, h napokig jó, aztán a csatorna szám sem jelenik meg. Ilyenkor info gomb, és pár csatorna váltásig jó, aztán megint semmi. Amúgy ilyenkor a tv is eléggé lassúnak tűnik.
Pedig már volt vagy két frissítés azóta -
Degeczi
nagyúr
válasz
Pancsermeste #34835 üzenetére
á, full műanyag, vmi olcsó DVD tartozéka volt. De az elrendezése tökéletes, átgondolt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pancsermeste #34828 üzenetére
Jé, ez baromi ismerős volt valahonnan, megnéztem a padláson, és tényleg volt a távvezérlők ládájában egy teljesen hasonló - csak sajnos vmi régi (már arra sem emlékszem mikor, hová lett) DVD játékoshoz való, az OLED806 TV persze nem megy vele
Mindenesetre jól látható, mennyire rendszerben gondolkoztak akkoriban:
-
válasz
Pancsermeste #34832 üzenetére
Ki tudnánk próbálni? Nincs az ismerőseid között olyan akiknek ilyen tv-je van? Vagy ha budapesti vagy, akkor kölcsönkérhetem egy próbára? Ahhoz túl drága, hogy látatlanban megvegyem.
-
válasz
Pancsermeste #34828 üzenetére
Ez is klassz. Mi a pontos típusa? Ez vajon jó az OLED806 szériához?
-
cigam
titán
válasz
Pancsermeste #33951 üzenetére
Húzd ki, és úgy próbáld meg! Attól, hogy átrakod másik sávra, még zavarhatja a TV elektronikáját.
-
cigam
titán
válasz
Pancsermeste #33947 üzenetére
Nézd át a router naplóját, hogy akadáskor van-e valami bejegyzés róla.
-
alaves
addikt
válasz
Pancsermeste #33945 üzenetére
5 GHz-en lehet hogy távol van a router/modem. Ha nincs távol, akkor próbáld 36-os csatorna helyett pl. 40-en.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Pancsermeste #33490 üzenetére
Servio tudtommal egy médiaszerver ezzel nincs is bajom mivel a NAS-on Plex szerver. Philips TV kivételével semmi gondom nincs
Legrosszabb esetben veszek egy "4K Tv okosítót" ha normális külső szoftvert akarok használni. -
bnorci71
addikt
válasz
Pancsermeste #32742 üzenetére
itt én a Tv modulba gyanítok hibát
lassan 6 órája nyúzom
Hol Kodi játszik le hol a saját lejátszó USB-ről, majd váltok HDMI bemenetre a HTPC képre, léptetem sorba a DTS HD-Master Audio anyagokat szóval kap rendesen szerencsétlen de meg se reccen.
Ami főleg érdekes a gyári lejátszó reccenés mentesen viszi ezeket a DTS HD Master audio anyagokat pedig itt egy 3-5perces -m2ts fájl 1Gb is megvan. A Kodi szenved vele akadozik a beletekeréskor szaggat a hang indításkor is késik szaggat a hang sokszor. -
blakey
titán
válasz
Pancsermeste #32742 üzenetére
Szerencsére oleden nincs ilyen, napi 4-6 óra használat mellett, 0 fagyás, stabil működés, megjelenítőnek, HDMI-ről filmnézés, Netflix, Youtube és TV-zésre használom. Lassan 2 éves és tényleg stabilan működik, egy rossz szavam nem lehet a SAPHI-ra, úh. nem általános a hibás működés.
-
stefi68
addikt
válasz
Pancsermeste #32441 üzenetére
Nem semmi!
Én meg egy fapados Master-Slave elosztót akartam ajánlani erre, de ezek után... -
stefi68
addikt
válasz
Pancsermeste #32439 üzenetére
Az a szerencséd, hogy Saphin szabályozható a fejhallgatókimenet hangereje a TV távval.
Ahogy itt írták Androidon állítólag nem.
Az erősítőt hogy kapcsolgatod be- ki? Manuálisan? -
stefi68
addikt
válasz
Pancsermeste #32367 üzenetére
Valószínű, úgy h. a be- kikacsolást nem tudja vezérelni....
-
stefi68
addikt
válasz
Pancsermeste #32364 üzenetére
Érdekes, ha nem CEC kompatibilis hogyan tudja szabályozni a hangerőt?
Az ARC-nak elvileg semmi köze a hangerőállításhoz... -
Upo
addikt
válasz
Pancsermeste #32350 üzenetére
Szabályozott, de úgy, hogy nem a megváltoztatott amplitúdójú hangot küldi ki digitálisan, hanem kimegy az alap hang mellett digitálisan egy hangerő infó. A fekete doboz meg a D/A visszaalakítás után az alapján állítja az analóg részen a hangerőt.
Mondjuk attól még kirakhatná a csíkot, de engem ne zavarna, úgyis fülre állítunk hangerőt. Nekem idegesítőbb hogy mindig a menübe kell mászkálni a hangerő állításhoz, és nem csak simán a hangerőt nyomni a távon.
Ugye ezen csak simán a tv táv hangerő gombbal szabályozza a hangerőt, minden bohóckodás nélkül? Mert akkor nekem is kéne egy ilyen ARC adaptert kerítenem. -
erdey_a
addikt
válasz
Pancsermeste #32353 üzenetére
természetesen szabályozza a tv távirányító a hangerőt, csak nem a tv-n, hanem a soundbaron.
pont úgy, mintha a soundbar saját távirányítóját használnám -
stefi68
addikt
válasz
Pancsermeste #32353 üzenetére
"Ezt vettem." <-
A keresett oldal nem találhatóSzerk.: Bocs, mégis jó a link, pedig az előbb azt írta ki h. nem jó.
-
erdey_a
addikt
válasz
de ha szabályzott a kimenő hang, akkor miért a soundbart vezérlem? miért nem a kimenő hangot?
-
stefi68
addikt
válasz
Milyen leválasztót vettél? (link)
-
erdey_a
addikt
válasz
Pancsermeste #32348 üzenetére
hát ez ilyen first world problem. én ha hangos leveszem, ha halk, felnyomom. csúszka ide vagy oda... amúgy is van, hogy az egyik tv csatorna mondjuk 20-ason jó, a másik meg ugyanennyin bömböl.
lényeg a lényeg, hogy hdmi-n nincs csúszka, mert ugye azon egy "alap hang" megy ki és a külső eszköz hangerejét szabályozod. sajna ez van. -
erdey_a
addikt
válasz
Pancsermeste #32340 üzenetére
de miért olyan fontos a hangerő csúszka?
engem inkább az zavar, hogy a tv finomabban szabályozható és jóval halkabbra is vehető mint a soundbarom. azon este néha már az "egyes" hangerő is sok. -
erdey_a
addikt
válasz
Pancsermeste #32338 üzenetére
nem, olyankor nincs a tévén csúszka. a soundbar ledjei mutatják nálam a hangerőt
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #32316 üzenetére
Erre nincs ötlet?
Amúgy, akinek HDMI-s SoundBar-ja van, ott ez hogyan működik? Hangerő sávot kiteszi a TV?
-
minilego
senior tag
válasz
Pancsermeste #32163 üzenetére
Nem tudom, mert nem mutatott semmit. Feldobtad a TV, frissítette.
-
Ádyka
őstag
válasz
Pancsermeste #30820 üzenetére
Hol lehet megnézni, hogy képernyő tükrözés 5GHz en megy? Nálam az infó gomb semmit nem csinál olyankor...
-
csonkadavid
tag
válasz
Pancsermeste #29459 üzenetére
Hidd el így próbáltam. Nem csinálja. Ez van.
Nem nagy baj mert van android tv box mellette Corelec-el.
Egyedül a dolby Vision tartalmak amit így tudok csak nézni. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #29201 üzenetére
Nemrég érkezett PUS7805-re RC SW frissítés.
Nem akarom elkiabálni, de azóta a bluetooth társítása is stabil, nem kell ~3 naponta újra párosítani a TV-vel. Így az Alexa funkció is használható és a fals "0" programhelyes kapcsolás is megszűnt. (már csak akkor tudom ezt előidézni, ha véletlenül (vagy szándékosan), de egyszerre két gombot nyomok le. -
alaves
addikt
válasz
Pancsermeste #29179 üzenetére
Nálam sincs gond a saphi-val. Könnyen lehet, hogy pl. az NVM verzió más az OLED-en, illetve az alaplapon jobb minőségű, stabilabb hardver elemek vannak.
-
blakey
titán
válasz
Pancsermeste #29179 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül a Saphi-val van a gond, az "alatta" lévő SoC is sokat befolyásol. Oleden semmi bajom a Saphival, nem tudom mit csinálok másképp de semmi fagyás, megfelelő sebességű, TV-zésre, külső médialejátszásra, Netflixre, Youtube-ra használom, ennél többre soha nem használtam egy TV-t, ezekkel semmi bajom nincs. Gyári távot sem használom, mert Logitech Harmony-ra van programozva az összes eszköz. Nem vált rosszul, nem ugrik rossz helyre, mit írjak még amit nem csinál rosszul?
Azt sem hinném, hogy Oleden más Saphi lenne mint LCD-n. Rossz olvasni, hogy ennyi hibával találkoztok én meg nem.
-
DR01D
csendes újonc
válasz
Pancsermeste #28892 üzenetére
Nem volt semmi baja a régi kábelnek, de hogy biztosra menjek vásároltam újat és úgy is próbáltam egyszerűen semmi, próbáltam utána járni és rákerestem régebben volt több ilyen probléma Philips tv esetében, hogy nem talált digitális csatornát, valakinek az segített, hogy nem Magyarországot adja meg stb, azokat az opciókat is próbáltam már, ahova kézileg kell megadni az Mhz-t ott is próbáltam minden és semmi mindenhol 0 jelerosseg stb..
ma beszélek Digisekkel aztán hátha majd ők tudnak valamit kezdeni, krva bosszantó egy napja szenvedek vele a másik TV, 0 beállítással pár perces keresés után megtalál mindent ez meg nem hagy nyugodni és bármit próbálok semmi. -
rainman72
nagyúr
válasz
Pancsermeste #28715 üzenetére
Évek óta használom a Saphit,fel se tünik,megszoktam.Van ettől még gyengébb saját op.redszeres tv is,mint például a TCL.
Viszont aki elsőnek látja annak lehet butának tünik,sztem nem az,egyedül a
HBO GO hiányzik,Netflixre meg YT-ra perfect. -
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #28580 üzenetére
Értem. Én régen programozható Logitech Harmony 650-et használtam, szervízmenüt is be lehetett rá programozni anno az LG tv-mhez, de most elvagyok a gyárival is.
Most amúgy a smart home RF redőnyökhöz akarom megvenni az RM4 pro-t, mert a gyári vezérlő 50e ft, és elvileg a Broadlink is kezeli..
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #28578 üzenetére
Mihez kell hozzá egész pontosan a Broadlink? Alexa nem tudja hangvezérléssel kezelni?
(Nekem Google Home mini-vel megy a hangvezérléssel a ki-be kapcsolás, app megnyitása, hangerő állítás, megállítás-indítás film közben.)
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #28576 üzenetére
Én speciel használom és szeretem a hangvezérlést. Persze igazság szerint nem is a tévéhez van értelme használni, hanem az egyéb okoskapcsolókhoz, lámpákhoz, én nagyon szeretem ha villanyt kell fel-le kapcsolnom akkor csak szólok a nappaliban a google home mininek, vagy a hálóban a philips távirányítónak.
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #28572 üzenetére
Mert van benne mikrofon google assistanthoz, ami nem infrán megy..
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #28451 üzenetére
Nos, tartottam a szoftver frissítéstől, de már meguntam, hogy minden egyes bekapcsolás után felajánlja, így frissítettem.
Frissítés után teljesen inaktív lett Alexa. Appban azt írta, hogy offline van a saphi TV-m.
Eltávolítottam a regisztrációt az Amazon fiókomban, majd ismét próbáltam társítani, de amikor a TV nevét kell kiválasztani (TV, Living room TV.. stb.) bármelyiket választva is csak pörgött a process jelző, nem történt semmi.
Újra hangolás, sőt Virgin módba kapcsolás sem segített.
Aztán, gondoltam pendrive-ról visszateszem a régi firmware-t. Furi, mert amikor kiválasztottam az USB-ről frissítést, azt írta, hogy a jelenleginél újabb sw-t talált, kívánom-e frissíteni. (nem értem, miért újabb a régebbi neki)
Frissítettem hát pendrive-ról, jó sokáig tartott, de megérte az izgalom, mert mikor újraindult a TV, egyből az Alexát promózta nekem.
Ismét beállítás, és ezúttal sikerült a TV regisztrációja, most már nem csak okos eszközöket látja, de a TV-t is kezeli a Saphi Skillel. -
Lootolok
tag
válasz
Pancsermeste #28364 üzenetére
Na, ez akkor jól hangzik. Ilyesmi kell nekem. Bár lehetne benne annyi intelligencia, hogyha be van dugva a füles kimenet, akkor alapból azt állítja. Vagy túl nagyok az igényeim?
Most már csak megvárom a nyarat, addigra csak kijon az új belépő modell is. Előbb úgy sem költözünk.
-
Lootolok
tag
válasz
Pancsermeste #28362 üzenetére
És, ez, hogy működik? Egyszer kell beállítani, aztán örülünk, vagy mindig át kell állítani az uzemmodot bekapcsolas után?
Meg ez egy menü a menüt belül, vagy mi? Én bekapcsolom a tv-t, és nézni akarom. -
Lootolok
tag
válasz
Pancsermeste #28359 üzenetére
Es mi az a saphi...?
-
Lootolok
tag
válasz
Pancsermeste #28356 üzenetére
Az milyen tv?
-
MEXX_85
tag
válasz
Pancsermeste #27839 üzenetére
Igen MVA. Fehér képnél, de látszik zöld haterrel is...
-
sly54
tag
válasz
Pancsermeste #27653 üzenetére
Igen,a menűben
-
válasz
Pancsermeste #27522 üzenetére
7805ön az a Szaffi szoftver van, a saját szoftverük. Miért nem szeretnél frissíteni?
-
alaves
addikt
válasz
Pancsermeste #27459 üzenetére
Igen, megy SaphiOS-al a Serviio DLNA. Amikor átkapcsolsz "hálózat" opcióra, lehet hogy várni kell 3-90 másodpercet, amíg bedobja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged