- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #185177 üzenetére
Amúgy nagyon filóztam rajta (nem csak a tiéden hanem generálisan) mert most 2 autóval van megoldva a motorizáltság: vásárolni-cuccolni ott Honda, a telekre feljutni meg ott a Subaru. Na most ez a D6 2in1 megoldás lenne. Csak 2 bajom van: nem tudnám hol tölteni jelenleg és nem fér le a garázsba.
-
rob210
nagyúr
válasz
focvis #185161 üzenetére
Tárcsát lehet szabályoztatni, de ha ilyen szinten félre van kopva, (részben) akkor a nyerget is érdemes lehet megnézni/ellenőrizni, remélhetőleg, csak a betét szar.
Az acél páncélt támogatom, ezek a műanyag deknik, nem is értem....
Illetve a lambdaszondák jelét ki lehet írni a vcdsel is, mint ha azt olvastam volna és akkor a katalizátort nem hiányolja, de ezt majd Mágus fogja tudni megmondani pontosan. Renaultnál tudom, hogy kell, de nem szeretem és nem is csinálom.
Örvendetes, hogy te is visszairatni akarod -
Szada85
aktív tag
válasz
focvis #185054 üzenetére
Gratula elöre is.
Kíváncsi leszek, mit mondasz a kipufogóra, az egyik kipróbált Cupra alatt Remus CatBack rendszer volt, az -számomra- használhatatlanul hangos volt, már 2000-nél sem lehetett hallani a másikat, Cupra módban durrogott, csattogott, szépen kimerítette a hülyegyerek skatulyát.
-
tomcat78
őstag
válasz
focvis #184985 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mindegyiké az e. De a 7-esen és a 3-ason egy kéknek biztosan. És nem ugyan az a két autó. Illetve Veszprém felé láttam egy szürkét, ami gyanús volt, de abban nem vagyok biztos.
Amúgy sztem azért vannak sötétítve, mert nem civil rendőrök ülnek bennük, hanem sima autópályások. Az egyenruha meg hamar árulkodna. Ezt konkrétan azért gondolom, mert az egyik bandával találkoztam pihenőbe. -
-
IO.sys
őstag
válasz
focvis #184943 üzenetére
Köszi. Eszerint a táblázat szerint van 3 Passat felni, ami megegyezik a Poloéval. Felni osztókör, ET szám, agyméret és csavar táblázat modellek és típusok alapján
-
Szada85
aktív tag
válasz
focvis #184381 üzenetére
A németem még nem anyanyelvi szintü, de annyira beszélem jól, hogy feltünik, hogy az echte németek is sokszor helytelenül használják a saját nyelvtanjukat.
Biztosan van akcentusom, illetve a bemutatkozáskor elhangzó "Gergely" is jó eséllyel elárulta neki, hogy Houston, van egy kis probléma. Ha ott lefektetjük, hogy ez meg ez van, ha kell az autó hozzak rendszámot, egy rossz szavam nem lett volna.
Különösen, mivel a próbaút alatt végig barátságos volt a légkör, szóba került Ö mivel foglalkozik, én mivel foglalkozom, hol dolgozom, kimondottan úgy érzödött, hogy kölcsönös a bizalom.Na mindegy, nem haragszom rá (na jó, kicsit), inkább leszüröm a tanulságot, és a jövöben erre is mindenképp elöre rá fogok kérdezni, semmint utólag kelljen piruettezni.
-
Tin
veterán
válasz
focvis #184385 üzenetére
Itt is megmondod, ha eleg ideje elsz itt, de ez annyira kulonbozo, es annyira nem mindegy, hogy hol elsz es milyen nyelvjarast beszelsz, hogy maximum a sztereotipiak kozott tudsz lavirozni. Nem beszelve a rengeteg amugy itt szuletett de bevandorlo szulos gyerekrol, akik egyszeruen nem kaptak megfelelo beszedhatteret ahhoz, hogy jo kiejtesuk legyen.
Ahogy Qru is mondja: hallgass meg egy osztrakot, egy svajcit, es bajort vagy egy svabot beszelni. Nem hogy te nem fogod erteni a Schwizerdütsch-ot, de mondjuk egy szuletett nemet sem.
Fenti esetben szimplan csak annyi volt az elado problemaja szerintem, amit Qru is ir, hogy nem bizik a magyarokban alapbol. Ami normalis, hiszen pl. en se biznam jo sokfele emberre ra az autom "csak ugy". Es persze, van bizonyos emberek reszerol ellenerzes a "bevandorlokkal" kapcsolatban, de nem kell vele foglalkozni, hulyek mindenhol vannak.
-
Szada85
aktív tag
válasz
focvis #184374 üzenetére
Itt jellemzöen két lehetöség van, ha autót veszel:
1. Odaadod az autót rendszámmal, és a vevö intéz mindent. Átíratáskor automatikusan "kijelentödik" a nevedröl, a biztosítód is kap automatikusan értesítést, és Te késöbb csak levelet kapsz tölük, hogy a biztidböl ennyi jár vissza (elörefizetés esetén), és a gépjármüadó arányos része is megy vissza a számládra.
2. Kijelentve(Abgemeldet) adod át az autót, ilyenkor Te tulajként elmész a rendszámmal, papírokkal, és Te intézed el a kijelentést, majd a vevö meg hoz sárga szélü (exportnál piros) rendszámot, és azzal viszi el az autót. Ezt normálisan le is szokta írni az eladó ilyenkor a hirdetésbe.
Nem lett volna semmi gondom azzal se, ha elsö héten megmondja, hogy Ö a 2.es opciót választja, elküldi nekem a forgalmit, én az alapján tudok igényelni sárga szélü rendszámot, és elhoztam volna úgy.
A gondom az, hogy míg ki nem derült honnan jövünk simán odaadta volna az autót rendszámot mindent, majd a tényleges vásárlás napján gondolta meg magát, meglátva, hogy magyarok vagyunk.
-
C0d3r
addikt
válasz
focvis #184339 üzenetére
Kb. 2 tankolással ezelőtt adtam neki egy telitank MOL 100-ast, lehet pár havonta megkínálom vele.
Végezetül fordulatszámra mit javasoltok, használjam ahogy korábban is, max. 3.000-nél felváltva, vagy pörgessem jobban 3 és 4.000 között? Érzésre már elvan 2.000-től is, de ha azt írjátok hogy jobban tud tisztulni magasabb fordulaton (ami persze nem a piros zónát jelenti), akkor inkább egy fokozattal vissza veszek. Nem tudom mennyit jelent (plusz fogyasztástól eltekintve), ha 90-95-nél 5-ösbe megy ~2.700-2.900-at vagy 4-esbe ~3.200-3.400-at. Esetleg teljesen mindegy, csak ne nyekegtessem 2.000 alatt? Városban maximum 4-es, korábban hosszabb egyenesekben 50-55-öt tartva raktam 5-öst is, ekkor 1.700 körül forgott, de leszoktam róla, ennyire nem szeretek váltani. -
C0d3r
addikt
válasz
focvis #184336 üzenetére
Köszönöm, rendelek is egyet. Ha beletöltöttem, mindenképpen autópályán érdemes menni, vagy alacsonyabb fokozatban megfelel országúti tempó? 90-nel 4-esben 3.500 körül forog, 3-asban majdnem 5.000-et.
Vagy ne fukarkodjak, vegyek egy hajdú-bihari megyei matricát aztán küldjem meg Debrecentől Polgárig oda-vissza?
-
Tin
veterán
válasz
focvis #184299 üzenetére
Á nem, festettem már felnit, csak igazából itt nem nagyon látom értelmét. Szebb nem lesz, max tartósabb, de idővel úgyis sérül, pár év múlva meg már nem a karc lesz a legrondább rajta, ezért is gondoltam valami egyszerűbb megoldásra. Ezt a polírozást megpróbálom, ártani nem árthat. Ha meg jövő tavasszal sokkal rosszabb az állapota, akkor majd gondolkodom valami máson.
-
ngaba
aktív tag
válasz
focvis #184174 üzenetére
Köszönöm, teszek egy próbát.
molnarpeter: Neked is. A seatos csoportban már kérdeztem, de ott nem érkezett válasz (nem annyira szerelős csoport az). Belépek az Alteásba is, de az elég kicsi csoport. :)tomrRRR: Az alival van jó és rossz tapasztalatom is. Autós téren pont rossz (pedig az csak ECU-kábel volt); én nem mernék ilyen cuccot rendelni onnan...
-
válasz
focvis #183937 üzenetére
....szerintem is. Ma néztem át az alkatrészárakat, szerintem a Splash verhetetlen ebben.
Most esett le, h neked tartozom még!!
Peti!! Ne ötletelj! THX!
(#183940) bitpork: nemkölldízel, elég egy!!Tényleg csak kicsiket fog vele menni. 20 éves talicskát linkeltél, szerinted a mennyire rágta át rajta magát már a rozsda?
(#183942) rob210: THX! dobtam az ötletet -
Doki16
addikt
válasz
focvis #183792 üzenetére
Simán leállítja akkor is. Ugyebár még sosem mentem vele 130-al gyorsabban, mert itthon nem lehet, de azt olvastam, hogy 130 felett kirakja az E mode áthúzva ikont és egyedül akkor nem állítja már le amikor 200-al mentem vele. Persze ez csak egy elméleti okfejtés 50-nél soha nem megyek gyorsabban
Lényeg a lényeg, hogy 130 alatt bármikor leállítja, ha már csak elveszed a lábad a gázról vagy jön egy kisebb lejtő. Egyedül akkor vár egy pár másodpercet amikor tényleg jól meghajtom.De mivel van benne 4 elektromos vízpumpa is ezért gondolom azok hűtik ilyenkor a turbót és a többit.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
focvis #183679 üzenetére
Köszi!
Igen, csak attól félek hogy ha emiatt más is tönkrement, azt már maximum perelhetem.
Check engine-t még soha nem dobott a gép... attól tartok h valami szétment.
Több helyről is megerősítettek hogy wastegate szelep csere után frissíteni kellett volna az ECU-t. Ezt biztosan nem tették meg, mert direkt rákérdeztem. Én nem is értem bazze, 30 éves cég és amióta az eszemet tudom Skoda szalon és márkaszervíz.
És majd én mondogatom neki google keresések alapján hogy mit kéne csinálni...
(#183677) grizlisandor: próbálkozom hetek óta, eddig sikertelenül.. mondjuk így hogy két márkszervízes javítás is történt, most oda vagyok kötve a gari miatt
-
ßrainiac
addikt
válasz
focvis #183537 üzenetére
Mivel a nagyobbik lany, az a minimum hogy gyonyoru, nem csak helyes
Amugy 1.8TFSI CDHB mindenki kedvenc valtojaval.
V6 TDI S line 239LE-t kerestem, a 2.5 S line utan csak azt tudtam elkepzelni utodnak, de 2 het auto nelkul es meguntam a varakozast/keresgelest.
El akartam hozni egy 1.8TFSI-t ilyen lerugottabbat olcson, nem tul megkimelt allapotban (par horpadas, kopott ules/kormany - gondoltam, ideiglenesnek jo lesz amig jon az igazi), de a Fonok nem engedte, aztan lett ez (egy fokkal megkimeltebb, viszont sokkal "exkluzivabb" - kezdem amugy megszeretni).
Tervezek rugot rakni ala, 18", vmi progi aztan meglatjuk.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
focvis #183297 üzenetére
Hm, nem is emlekeztem, hogy akkoriban elvehettek gyorshajtasert a jogsit.
Hat, blokkolo sem ved meg 100%-ra, bar van 1-2 tipus ami nalunk eleg jol szerepelt az itteni eszkozok ellen. Nemreg engem is megmertek pedig ALP van fent, igaz csak egy fej. Senki se tudja, hogy hogyan. 30k. -
Szada85
aktív tag
válasz
focvis #183244 üzenetére
Kanyargós szerpentinen szerintem a GTI a sperrel gyorsabb (kezelhetöbb) lehet, de amit egyenes vonalban produkál "kombi" létére, az botrány.
Erös kigyorsítás közbeni sávváltásnál azért éreztem rajta a hajtási befolyást, de a menetstab. nem sikított, sokat nem forszíroztam.
21700€-t kér érte a szalon. Én sokallom, 22k felett picivel már G7R Variantok is vannak 4Motion-nel, ugyancsak szalonból. -
yodamester10
őstag
válasz
focvis #183202 üzenetére
Az s3-at nem ismerem de már nem nagyon lehet jampizni a lóerőkkel én inkább a takarékos nyugodt közlekedésre fokuszálnék a helyedben főleg egy olyan Volvo után
Nekem a havi közlekedés a városban simán megy tisztán elektromosan ha néha megőrülök akkor ott a gte mód de csakis külterületen.De így 46 évnél már inkább a biztonságos nyugodt kényelmes közlekedés felé hajlok.
-
Kiskokó
veterán
válasz
focvis #183199 üzenetére
Te figyelj már ne itt vezesd a naplód lányom"Mit vegyek, ne vegyek, eladom nem adom " (Bocsi ha erős, vicceeleeek ne hari)
Mi már rég megmondtuk hogy Zsa S3
Olyan kár, hogy mikor voltam talin nem is tudom vagy 3-4 éve?. Mire oda értem meló után te már pont mentél is egy fél órára rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest