- iPhone topik
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Egyik srácnak elszállt a turbója Passat B6, van arra lehetoseg, hogy a 140 lovas BKP-ra, rámegy valamelyik 170 lovas PD turbo? tulajdonképpen a két motor között csak a turbo és a vezérlés más, vagy van egyéb más is?
Elore is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz molnarpeter #113797 üzenetére
VCDS 12. 12-től fölfelé. UDS protocol.
-
molnarpeter
nagyúr
EDC 17-et melyik kábel szereti?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz cool13 #113793 üzenetére
Az O gyűrűt látod te is a képen, amit linkeltél. Az az egy kapható, ott a száma is.
A stabilizátor rúd átmérőjét kell megmérni, mert 3 féle van. 19, 21, 23mm. Nálam a TDI-ben 23mm volt. Febi gyárt szövet betétes szilentet. Azt kell venni. Felrakásnál grafitos zsírral bőven bekenni a stab rudat és a szilent minden oldalát. Egyrészt nem fog nyiszogni a nagy melegben, másrészt háromszorosára növeli a szilent élettartamát.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #113792 üzenetére
nya akkor megnyugtattál akkor megnézem a csöveket aztán szerzek be valahol valahonnét annyi a lényeg akkor gondolom, hogy üzemanyagállóak legyenek
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Tegnap ismét feladta egy trafóm. Megint kapott egy Beru-t. Ha már ott jártunk, gyertyákat is. Közben kiderült két kisebb hiba.
1. Ebben a közösítő házban enged két O gyűrű. Ezt lehet külön kapni vagy keressek megfelelőt csapágyboltban? Esetleg kompletten a házzal együtt kapni csak?2. A stabilizátor rúd két befogó szilent kuka. Azt mondták textil betétest vegyek. Kérhetnék márkát milyet vegyek?
Seat BCB 1.6 16V
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #113791 üzenetére
Ott 7 bar nyomás is lehet,nem eresztene, be sem indulna és dőlne belőle a gázolaj. Ha a csövek vége repedezett,akkor azokat is cserélni kell.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #113790 üzenetére
1 csőnél kicseréltem a bilincset csavarosra, a többin roppantós, szerintem még a gyári, akkor ezt cseréljem le mind csavarozhatóra és úgy mond ne sajnáljam meghúzni őket? nem tudtam, hogy mennyire van szétszedve az autó, nem is gondoltam még hogy ilyesmik is le vannak húzva ilyenkor, de mondták ott is szóval már stimmel, holnap után esek neki, de akkor először megnézem a bilincseket
az ugye még vétlenül sem fordulhat elő, hogy esetleg magára a blokkra nem fekszik fel rendesen a pumpa és ott ereszt a dolog?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #113786 üzenetére
Ha lent a váltó, akkor kint van az indító motor is, hogyan akarod beindítani?
Teljesen összerakott állapotban is látni, hogy hol ereszt, csak egy sminktükör kell hozzá, ha nincs kéznél olyan teleszkópos, ledes, amilyet én is használok. Valamelyik csőnél fog ereszteni, ha a tömítések rendben vannak. A csövek végei nem voltak repedezettek? A csőbilincsek meg vannak húzva a tandem pumpán?
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #113788 üzenetére
Köszi, utána járok.
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #113787 üzenetére
elég húzós, nekem vw szalonban 9k-t mondtak asszem literjére, de most találtam egész elfogadható áron
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #113786 üzenetére
Köszi!
És mennyire horror a gyári olaj ára?
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #113783 üzenetére
mági azt javasolta, hogy csakis a gyári olajat, mivel abban van valami olyan adalék ami a váltás érzetet olyanná teszi amilyen
más: most ha szépen leszerelek mindent a tandempuma környékéről és elindítom a vasat akkor elvileg látnom kell majd, hogy honnan jön még a gázolaj?
-
AsusBoy
senior tag
válasz brumi1024 #113774 üzenetére
Szia ,
rendben köszönöm utána nézek mindenképp
Ami igazán tetszetős számomra az az 1.4es tsi motor ami 122lóerőt képes produkálni .
Alacsony fogyasztás mellett eléggé szépen teljesít szerintem. Néztem 0-100ra való gyorsulásos videókat azok is megfogtak .
Első , hátsó led lámpák szerintem gyönyörűek , nagyon jól kipofozták a legújabb seat leon-t
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Üdv!
Skoda Superb I, 1.9 PD-TDI motorral szerelt, kéziváltós autóba szeretnék váltóolajat cserélni. Ahogy nézelődtem, 75W-90 való bele, 2.25l.
A kérdésem az lenne, hogy mi a bevált olaj típus ebbe a váltóba?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
-
-
Goblin12
őstag
Hali.
Audi A6 Avant 3,0 TDI DPF vélemények?
-
Kiskokó
veterán
válasz Mágus2 #113760 üzenetére
Köszi akkor jól gondoltam.... :S
Érdekes mert miután megcsináltattam a hátsó gumit (beleállt egyszög) azóta mintha nem viselkedne annyira rosszul az autó..
A vizsgasoron nézettem meg 30%osra mondta az elsők állapotát a srác... de most mintha valahogy jobb lenne.. meg nem enged le meg semmi :S| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
AsusBoy
senior tag
Igen îgy köszönöm !
Tudom,hogy az Fr egy sport kiadás azonban a "sima fr nélküli "1.4 es leon az csak kombi kivitelben létezik?
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
A legújabb Seat Leon két kiadása között mi a különbség ?
Seat Leon 1.4 Tsi , Seat Leon 1.4 Tsi Fr
Valahol erről a két kiadásról tudnék bővebben olvasni ?
( felszereltség,esztétika,teljesîtmény...stb)Köszönöm!!!
-
Lacess
tag
válasz focvis #113736 üzenetére
5g0 807 287
talán(!) ez az, a 25-ös tételSokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
-
zsolt19900
őstag
megvan a szerelőnél az ítélet: kettőstömegű jó, csupán az 1 hónapja felütött kevlárt ette meg, a még valahonnan mindig folyó gázolaj a tandempumpa van megint terítéken, majd holnap megyek a szereldébe és szépen megnézzük lentről is, hogy vajon honnan gyöngyözik a cucc.... most veszek egy luk vagy sachs tárcsát, normálisat hogy a kevlár ne csapjon oda a kettőstömegűnek és végleg megszüntetem a gázolaj folyást oda le
honnan folydogálhat még le a tandem környékéről a gázolaj? vagy ha nekik van nyomatékkulcsuk olyan picike, akkor mondjam nekik hogy húzzák meg a megfelelő nyomatékkal? (asszem mági küldtél nekem rajzot, azon mintha rajta lennének a nyomatékok), vagy valamelyik csőbilincse engedhet?
az jó elgondolás részemről, hogy most ugye le van véve a váltó, csáposon beül valaki az autóba elindítja és gázadásra elkezdi megmutatni magát a cuccos? igy el lehet indítani az autót és pörgetni, hogy lent van a váltó? vagy ez téves elgondolás?
amúgy ezzel kapcsolatban is van egy szép történetem így mára: szépen lebeszéltem egy fb taggal egy vadi zsír kuplungtárcsát erre ma este benyögi, hogy ha hiszem ha nem eddig hónapokig senki, most meg hárman is jelentkeztem és amiben velem megegyezett arra ráígért valaki kemény 2ezer forintot, ott helyben és azért szól, hogy a becsülete az megmaradjon mondtam is neki, hogy az nem így marad meg (főleg ha ezzel az volt a célja, hogy én meg a fölé licitáljak amihez ugye gyomrom nincsen)
-
-
F_Zolee
veterán
TaaT: nálad mennyi az üzemmeleg alapjárat?
-
-
ACAB95
tag
Üdv
Audi A4 B6 -hoz az első lámpák mindnél egyformák? Vagy esetleg kell nézni a motorkódot, évjáratot stb.. hogy egy az egyben passzoljon? Előre is köszönöm!"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
-
Kiskokó
veterán
válasz bitpork #113743 üzenetére
Régen én is azt hittem, hogy a légrugós autóban nincs lengéscsillapító de a szerelőm múltkor mondta hogy miért ne lenne.. a Légrugó az csak a Rugózás és a szintszabályzás miatt van.. le is fényképezem neked a hátsó lengéscsillapítómat ha gondolod.. mert azt néztem tegnap..
de elől nem is néztem.
Most már végképp nem értemez a hátsó
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
-
Kiskokó
veterán
Na voltam rázópadon, két első lengéscsillapító cserés.
Sachsot akarok bele csak nem tudom melyik kéne a légrugósba? Ha egyáltalán kell bele emiatt másabb.
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
-
viharhozo
addikt
Na, lassan megjon a Golfom, felmerult par kerdes.
1. Lopasvedelem. Tudom, ugyis elviszik, ha akarjak, meg lesz casco, de azert vmit csak tennek. Voltam a Duettnel, ott egy riaszto+rablasgatlot ajanlottak. Szerintuk a gyarit nem erdemes beletenni, mert azt ugyis mindenki ismeri (sztem azt is, amit ok csinalnak, de mellekszal), viszont most szoltak a markaszervizbol, h ok is szerelnek utolag (elvileg ugyanazt, amit a Duett). Erdemesebb ezt kulso cegnel csinalni vagy mindegy?
2. A kineknagyobb-versenyt az ertekesito nyerte, az arbol engedett, de a vegen se szonyeget, se csomagterhalot (kombi) nem sikerult belealkudni, es ezeket eleg vicces aron adjak. Szonyeget nyilvan talalok, de utobbit hol erdemes venni? Gyarihoz hasonlo szonyeg is erdekelne, ha van vhol.
Kösz!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
veterán
Kérek szépen etka-helpet, mi a cikkszáma a fényes fekete műanyagnak, amire a rendszámkeret van szerelve? (Golf 7, CHHB)
Fontos találkozóra mentem, nem ismertem a helyszínt, a Waze szoptatott az esőben a szűk utcákban (= elment a GPS jel), a telefont csesztettem, fékezték előttem, én későn fékeztem. Elvileg más baja nincs, majd lemosom a lököst, hogy van-e rajta karc.
-
vendingo
veterán
Üdv
Golf 4 1.6 16V
Nagyon magasan fog a kuplungom, mert baromira kopott.
Holnap megyek unixba, csak nem tudom, hogy milyet vegyek. Olcsót vennék, ami már nem gagyi kategória.
Ötlet?Illetve "billeg" a motor/váltó hírtelen gázadáskor, meg amikor nagyobb likrafutok. Gondolom valami motortartó bak lehet kikopva. Szerintetek?
ÜA szűrőt milyen időközönként érdemes cserélni? Legutóbb asszem 120-140k környékén volt cserélve, most 160 van benne.
Előre is köszi
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
i-sti
senior tag
válasz bitpork #113731 üzenetére
"nem is beszélve a kötött időrend miatti időveszteségről."
Szerintem ez a megfizethetetlen.
Lehet hogy a tömegközlekedés olcsóbb városban, és pontosabb de mikor vége a munkaidőnek illetve egyetemnek (ami változó az én esetemben) csak ülők be és döcögök haza.
Másként vagy hamarabb el kellene jönnöm, vagy lekésném az aktuális járatot. Akkor várjak míg a busz haza megy (15km) 5-6 megálló megfordul, vissza jön a városba és újra elindul.
Télen az ember megfagy a megállóben, nyáron napszúrást kap, ülőhely ritkán van, stb stb.Novum Forum Siculorum
-
zsoleszkai
tag
válasz bitpork #113731 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom, nekem Mezőtúr-Kecskemét vonat + a kecskeméti busz bérlet 13000ft és az utazási időm kb 4óra(ha minden stimmel) ha nem vesszük azt hozzá hogy haza kell sétálnom az állomásról ami 3,5km.
Ezt ha egy autóval kiváltja az ember az 90km/út és ~1,5óra ebből van 1hónapban 8-9út, ami kb ugyan annyira jön ki, ha csak egyedül megyek. Tulajdonképpen ezért döntöttem autóvásárlás mellett./KneeBy/
-
válasz Morris #113729 üzenetére
Sajnos ha az éves költségeket vesszük, akkor bizony egy kisebb autó költsége simán megtérül amikor a helyközi és helyi tömegközlekedést összeadjuk. Nem azt mondom h minden esetben és mindenkinek, de havi 1-200 km nagy kirándulást meg lokált pl itt szegeden simán megér egy kocsi. 320 Ft 1 db jegy. Ha heti 5 alkalommal megyek városon belül (ami nagyon szerencsésen kicsi szám) akkor hirtelen 3200 Ft csak a jegy (ugye oda-vissza). Ez kiváltható egy általános kombinált bérlettel ami 7000 Ft.
Ne számoljunk 100 km-rel a családlátogatásnál de teszem azt 25-tel igen. Az 17800 Ft. (25 km eseti jeggyel 615Ft, havonta csak 4x meglátogatva a szülőket az 8x615=4920 Ft.)A legolcsóbb kombinált megoldás ami erősen limitálja a használatot kerül egy hónapban (és akkor nincs nagy bevásárlás meg semmi ami szatyornál nagyobb!) 4920+7000=11920Ft. Ebből a havi ktgsből azért el lehet lavírozni egy kis autóval az én megítélésem szerint.
És akkor ez még az olcsóbbik számítás. Ha folyamat kell pl a nagy bérlet, akkor, hirtelen megugrik a kiadás, nem is beszélve a kötött időrend miatti időveszteségről.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Coyot
őstag
válasz Morris #113729 üzenetére
Szoktam is röhögni mikor kifizetik a benzint csak ide-oda vigyem őket meg a cuccaikat.
Az üzemanyagot nyugodtan meg lehet szorozni kettővel + a rizikó, hogy míg másnak teszek szivességet az én autómat vagy ne adj isten a benn ülőket érheti baj - ami megint az én felelősségem.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
-
footy
addikt
válasz Kalandor #113723 üzenetére
Meg tudod csinalni nem egy nagy dolog, a radio kiszedese az egyetlen trukkos, mert ahhoz szerezni/csinalni kell kiszedo villat. Abban nem vagyok biztos hogy mikrofon nelkul mukodni fog a dolog, mert ha elo bluetooth kapcsolat van akkor elvileg a "tavoli" mikrofon van hasznalatban nem az iphone beepitettje.
-
Kiskokó
veterán
Halo
Elég furcsán viselkedik az autó szerintem hátsó lengéscsillapítók lesznek a hibásak de majd elviszem padra a kocsit!
Milyen lengéscsillapitó kellhet a légrugós változathoz? Nézegettem neten nem vészes.. 20/30e ft /db ért láttam Sachsot.| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
footy
addikt
válasz Kalandor #113702 üzenetére
Dension Lite BT?
Jah, most nezem, hogy porki is ezt linkelte...[ Szerkesztve ]
-
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/audi_sri.html
MOD jaj elfelejtettem a -t
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
válasz zsolt19900 #113704 üzenetére
Lassan ott tartasz már h 2 milla magasságában vehettél volna egy 4f A6 avantot 3.0 tdi-vel.
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #113692 üzenetére
emlékszem, még rá is csodálkoztam hogy "természetesen nekem a drágábbat kell vennem"
voltam szerelőnél autó ott hagyva, kiveszik belőle elküldik és azt mondják meg lesz oldva a garis dolog, addig meg betetetem a régit, hát ha jó lesz az is esetleg, mivel ugye mondtátok tippnek azt is, hogy pici rázásnál lehet az a téma, hogy kevés az anyag a kuplungtárcsán és akkor komplett lett cserélve, szóval most megnézem, hogy ezzel a tárcsával mit muzsikál, aztán a többit meg meglátjuk
-
válasz Kalandor #113702 üzenetére
Az nem lesz olcsó. Ez kell neked. Nincs jobb a piacon, magyar termék, a világon egyedülálló. Nem ócsó.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Kalandor #113699 üzenetére
Ilyesmi is létezik. A CD tár helyére kell bekötni.