Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Golf 6 vezeto oldali hatso ajto random nyilik. Mostanaban mar inkabb nem nyilik. Hallatszik, hogy a kozponti zar nyit de nem tudom nyitni az ajtot. Mennyire necces ezt otthon javitani? Mi kell hozza? Van valakinek leirasa?
-
titko
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, nem tudom mi lenne jó megoldás. Tavaly decemberben sikerült egy elgázolt vadon áthaladni a Passatommal. Nem mentem gyorsan, köd volt , meg sötét. Első ránézésre nem lett nagy kár ( az alsó grillrácsok törtek le) de tüzetesebben átvizsgálva vettem észre, hogy eltörtek a lökhárító felfogatói, ( Passat b 5.5 1.9 pdtdi 2001 dec.) illetve a hűtőmaszk is megrepedt (ez kérdőjeles hogyan).
Eddig levenni nem mertem, áll az autón, de félek, ha leveszem a mostanit , már nem tudom visszatenni. Nézegettem bontott lökösöket, de fehéret nem találok. A más színű kompletten 45 000 Ft lenne plusz a fényezés.(kb 15-20 000 ft).
Vagy vegyem le a mostanit és vigyem el műanyagoshoz?
Vagy találtam utángyártott A1 minőségű festetlen lököst 16 000 Ft-ért, plusz a többi még lenne egy 20 000 (grillek, hűtőrács) és a festés.
Szerintetek merre induljak? -
Mappa
addikt
válasz F_Zolee #114489 üzenetére
Sz.könyvben 163e km-nél volt. Én 165e km vettem. Nálam még nem volt és most van benne 183e km. Szerelőm kérdezte is utolsó olajcserélnél ( 176e km ) hogy mikor volt cserélve, csak akkor nem tudtam neki megmondani mert persze, hogy otthon hagytam a könyvet... utána meg jól el is felejtődött a téma.
Igen a gyújtótrafót is olvastam, hogy gyakran előforduló hiba. Arról viszont nincs semmi infóm, hogy lett vagy kellet-e már cserélni.
nem kötelező megadni
-
kk831228
addikt
válasz akos86 #114493 üzenetére
A kulcsrész kijön külön, ha kinyitod az ajtót van egy kis műanyag kupak az ajtó éléna zárrész fölött, azt kipattintod és mögötte lesz egy torx csavar ha jól emlékszem. Azon kicsit tekersz kifelé de ne sokat és utána kivülről kitudod húzni a kulcsosrészt...
Mági megeelőzött..
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
akos86
aktív tag
B5 passat ajtózár kiszedéséhez totál le kell bontani az ajtópanelt? Sajnos körbe körbe forog a zár és nem lehet kulccsal nyitni zárni az első ajtót.
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
Mappa
addikt
válasz K Norbi #114486 üzenetére
Végig nyitva volt de komolyan nagyjából mi okozhat ilyet? Egyszer már volt ilyen velem egyébként visszagondolva úgy 1 jó hónapja. Az is szintén autópályán, de ott olyan rövid időre, hogy nem tudtam eldöntetlen az én lábam görcsölt be vagy tényleg kihagyott a motor. Betudtam egy placebonak, de ezek szerint valami csak lesz itt.
bitpork - Jáj ez fájt ez most így estére szétcsapott
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
Mappa
addikt
Tegnap kimentünk Esztergomba kirándulni. Délről észak felé M0-M1 szakasz végig ilyen 90-100 között nyugisan. M1-re áttérve elég kaptató szakasz. Nem 1.6-nak való.
Jelenség: egyszer csak elment az erő motorból hiába nyomtam a gázt. Nyomtam egy padlót de semmi, majd egy max 5mp után visszajött minden. Utána egész úton semmi ilyet nem tapasztaltam a cirka 130-140km-en.
Nekem nincs ilyen diag kütyüm, nem is vagyok autó szerelő nem is foglalkoznék ilyennel. Szerelőm majd rá néz, de most hétvégén nem akartam zavarni. Kérdésem, hogy egyébként ilyet kábel laptop rádug és kidobhatja ennek a jelenségnek a hibáját?szerk.: lemaradt
Bora - 1.6 BCB[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Adott egy 2014-es Skoda Octavia 1.4 Tsi (5E), aminek a hűtőfolyadék-szintje minimum jelzés alatt van. Sosem töltöttem még bele, nem is igen néztem eddig. Nem tudom, mióta alacsony a szint, de a műszerfalon még nem jelez hibát. Teljesen hideg motor mellett készült a fotó.
A kérdés, hogy töltsem fel desztillált vízzel, vagy vegyek inkább 1 L G13-as folyadékot és azzal pótoljam a hiányzó folyadékot?Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
freaghill
őstag
-
zsolt19900
őstag
válasz bitpork #114473 üzenetére
bárdi unix csak nem árul valami "szart", ha meg beszarik elvileg lesz rá gari de most azon a 7 ezresen nem múlik, hogy rápróbáljak.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
bitpork
nagyúr
válasz zsolt19900 #114472 üzenetére
Pont ezt mondja Mágus2 hogy a gyári, igen. Nem a kínai.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #114471 üzenetére
jelenleg nem mikrokapcsoló cserénél tartok már, hanem komplett zárszerkezetnél, az újban lévő kapcsoló csak kibir pár száz ezer km megint nem?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #114469 üzenetére
Kína. Egy rendes kapcsolóval többé nem romlik el a gyári zár. Olyan kapcsoló kell, aminek van egy lemez koptatója.
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #114467 üzenetére
jp group a "márka neve" nem tudom, hogy kinai-e vagy sem, de pl. a kinai tempomat karommal is teljesen kivagyok békülve
annyira rossz lenne ez a zár?
MunezXBK: okok
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #114466 üzenetére
Ugyanaz, írd már egybe bitte.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #114466 üzenetére
Az kínai zár lesz. Mivel az eredeti 120 euró.
-
zsolt19900
őstag
válasz Morris #114465 üzenetére
ooo zsir hát akkor inkább ezt választom kedvességgel kb 6-7 ezer pénz lesz, egy mikrokapcsoló postával lenne 5 ezer, szóval nem kérdés köszi, de persze előtte kiszerelem a zárat, hogy a csatija ugyan az-e vagy mindegyiké 1-1? ha forgalmi szerint kérem le az alkatrészt?
-
Morris
veterán
válasz zsolt19900 #114464 üzenetére
Igen, az komplett zár. Nekem is cserélték már a csomagtartóét és a két első ajtóét. Nem szerencsétlenkedtek a mikrokapcsolóval. Most már nagyon szépen, puhán nyitható a kilincs.
Az enyém vwsanyitól lett rendelve.[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #114463 üzenetére
vaagy még egy gyors kérdés kiegészitésképpen: VAG3B1837015A ezzel a cikkszámmal bárdiban találtam zárszerkezetet 13e-kedvesség, ez is jó lehet nekem? ebben már benne van a mikrokapcsoló ugye? szóval ez plungplay? mert akkor inkább kiadom érte azt a hétezret....
de viszont felette van még JPG1187501670 cikkszámmal zárgarnitúra, de ugyan úgy egy zárszerkezet van a fotón, ezek között mi lehet a különbség? jó lehet nekem az első is?
azért vetettem fel a kérdést, ha már szétszedem akkor lecserélném az öreg szárszerkezetet is, feltéve ha jó bele az első
-
zsolt19900
őstag
az fb-s passat csináld magad csoport valami förtelem néha
tudnátok segiteni abban, hogy a vezető oldalon, hogy jutok el a mikrokapcsolóig? lehet ilyesmit külön venni vw szalonban, vagy csak ali ill. ebay?
az ajtópanel levétele és a zárszerkezet szétszedése (már ha szükséges) meglesz videók alapján, csak egy jó beszerzési forrás kellene nekem, ha már vett valaki ilyesmit
-
akos86
aktív tag
Jó reggelt Urak!
Segítséget szeretnék kérni adott egy B5 Passat, a hátsó ajtók nem mindig akarnak nyitni illetve záródni. Ha belülről zárom, akkor minden ok, viszont ha kulccsal akkor nem minden esetbe zár\nyit az ajtó . Mit lenne érdemes átnéznem?
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
tomcsi23
veterán
válasz molnarpeter #114458 üzenetére
*750 +50 szvsz.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz zsoleszkai #114453 üzenetére
AQM-hez 850 +-50g emlékeim szerint
-
Kicker
őstag
válasz zsoleszkai #114453 üzenetére
1kg max de inkab 800g
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Logeeen
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki mondani Kecskeméten jól bevált fényszóró beállító műhelyt/helyet, ahol esetleg a fényszórót a helyére is igazítják rendesen?
Délelőtt elérhető kellene, és sürgős.
#Xiaomi 13T#
-
zsoleszkai
tag
Sziasztok!
Golf 4-be manual klímának hány gramm a gáztöltete?(r134a)
Elveszett a matrica a helyéről. AJM motorkód/KneeBy/
-
net84
őstag
válasz Kicker #114450 üzenetére
Szog egyszeru suzuki stiften kellett zarat javitanom. Cirka 1,5 oramba kerult szetszednem annyira, hogy fel tudjam oldani a zarat. Igaz onnantol mar egy csavarhuzoval indithato is volt . Ujabb 2 ora szenvedes es egy uj kulcs legyartatasa utan normalisan oldott es inditott. De ismetlem, ez egy mezei suziki. No elektronika, no problem es minden szerszamot vittem magammal masnap (egy ejszakat a "lerobbanas" helyen toltott).
Read only...
-
-
Kicker
őstag
válasz bitpork #114390 üzenetére
Ezt a kormanyzar elektronika cseret meddig lehet húzni? mert kb marciusban tudom leghamarabb megcsinaltatni 2 okbol
- alkatresz mire ideér 1hét minimum
- pont jövő heten van egy rokonlatogatas 400kmre, amiről kb marcius 4én érünk hazavagy ezt az utat ezzel a kocsival ne vállaljam? ha nem old ki a kormanyzár akkor trailer?
jelenleg már több mint egy hete nem jelezte a hibat (amit kiolvastunk azota nem) pedig kb mindennap megyek , napi 3-4-5szir inditom a kocsit..
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
bognar110
őstag
Sziasztok aksit keresek passat b5 1.8 20v, valakinek van tapasztalata az Energizer akkumulátorokkal ? [ezt] néztem ki a Bauhausba. 1 éve vettem egy Bären akumlátort és egyszer cserbenhagyott. Megbízhatatlan szar, elég drága volt sokan ajánlották megvettem rá faragtam vele...ezért ma elmentem körbenézni földi áron ezt az Energizer akkumulátort találtam gondozás mentes.Mit gondoltok róla ?
[ Szerkesztve ]
-
Gyula84
veterán
Üdv
egy audi a4 1,9tdi afn-es 1996-os nál milyen az obd csatlakozó és a protokoll? egyáltalán ebből lehet olvasni realtime adatokat?
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Def26
félisten
VW jetta 2014 -es autóra, westfalia (gyári) kivehető kulcsos vonóhorgot lehet szerintetek külön vásárolni? Asszony rendet rakott a kocsiban és kibaszta valahova a vonóhorgot, persze égen földön nem találom.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz molnarpeter #114394 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ, akkor legrosszabb esetben kell egy ajtókárpitot is nézni a bontóban mert igy első ránézésre kb esélytelen egyben leszedni csukott ajtónál. Majd megirom hogy mi lett a vége ha egyáltalán megveszem.
-
TaaT
nagyúr
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz FrankMonzano #114438 üzenetére
Lelazult az anya vagy elromlott a szerkezet valamelyik hátsó munkahengernél. Húzd fel teljesen és nézd meg két oldalt,hogy mennyire mozdul a kar a féknyergen. Ha keveset mozdul,akkor lelazult az utastérben az anya,ha egyik oldalt mozdul csak,akkor a nyergeknél van a gond.
-
TaaT
nagyúr
válasz FrankMonzano #114438 üzenetére
Pattintsd ki a kézifék mögötti kis tárolót. Ott a kézifék bovden állítója.
Give them hell Ukraine!
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Golf IV 1.6 16v, a kezifek megadta magat. Tok laza a kar, olyan mintha kiugrott volna a bovden, vagy elszakadt?! Ez lehetseges? Nem fog semmit, tok uresen jar, a hatso kerekeknel nem ugrott ki, fek sem szorul. Segitsetek!
-
Kicker
őstag
-
bitpork
nagyúr
válasz Kicker #114429 üzenetére
Én az audi 4f A6-ot tudom csak lévén azt olvastam meg. De ott az elektromos zár a kormánymű része, bonthatatlan és magában cserélhetetlen. Pont azért hogy ne lehessen úgy lopni h lepattintják. Az árát nem tudom a te esetedben
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Kicker
őstag
válasz bitpork #114390 üzenetére
Bocsi, mobilon vakoskodom...
Ha jól értem akkor itt nincs alternatíva, nem azért sípolt mert az akksi gyengélkedett, illetve ezt az alkatrészt màshogy nem lehet javitani, csak a csere? es ha nincs benn kormanyzar? kb mekkora osszegre keszuljek? az egesz kormany muszerfal reszt bontani kell?
azert kerdezem hogy a szervizben ne sozzanal ram felesleges dolgokat...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
kk831228
addikt
-
kk831228
addikt
-
-
bmwsan
senior tag
válasz soo277 #114414 üzenetére
Hali
Passat V-ben szerintem ilyen motor nem Volt. Hanyas évjárat?
Nekem egy 2006-os Passatban van 105LE (125-130LE), nagy gynegéje nincs, viszont a hajtókarcsapágyakat alulméretezték kicsit és ha nem megfelelo olaj volt benne, az tud meglepetést okozni.
érdemes cserélni. A Turbo tud ellustulni/ lekormolódni (bár ez mindre igaz).Mágus mester véleményét várd meg!
-
net84
őstag
válasz Mágus2 #114412 üzenetére
Itthon en mar nem merek semmit sem kerni a szervizektol . A javitasokat is elozetesen egyeztetem, 2-3 helyen utana kerdezek es legalabb ket napig turom a netet miatta. Ha minden klappol, akkor mehet s buli .
Kerekre visszaterve:
Jo tudni a helyes erteket, kivancsi leszek mennyivel dolgozik s gumis. Van, amikor a gyari kerekkulcson ket labbal ugralok, hogy meginduljon vegre. Foleg a teli lemez szettel.
En amugy adok nekik egy kis drotkefet es egy kis olajat, foleg a teli csavaroknak (cserelgetem a csavarokat tavasszal/osszel - massal van fent az alu es massal a lemez - csak a kerekor ugyanaz mindig). Nem tocsogosan, csak pont annyit, hogy ne ragjon, amikor hajtom befele. Nyomatek kulcsot en kerekhez meg nem hasznaltam. Igaz en csak szereles/atnezes miatt szedem le altalaban a kereket. A tobbi alkalommal a gumis megoldja.
De mar gumist is lattam, aki kek zsirral finoman megkente azokat a csavarokat, amiken sokat dadogott a legkulcs levetelkor vagy felrakaskor a kezi behajtasnal nem akart menni.Read only...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Morris #114409 üzenetére
Mert kilazulhat. A 120Nm a száraz menetre sé csavarra van tervezve, mert csak akkor elég nagy a súrlódás, hogy ne eresszen meg. Biztonságosan helyén tartja a kereket, ha szárazak a csavarok és a menet.
bitpork Ha nem veszed le a kereket két élvig, akkor ne csodálkozz, hogy le kell fúrni. Inspekciós ellenőrzés nem mond semmit? Fékbetét vastagság ellenőrzés, csuklól, gumiharangok szemrevételezése. Ahhoz is illik levenni a kereket. insp2 nem csak annyiból áll, hogy kinullázzuk az óracsoportban, hanem ténylegesen van egy rakás dolog, amit ilyenkor ellenőrizni kell. És az bizony 365-720 napra van belőve.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz Mágus2 #114407 üzenetére
Én nem kerestem szavt
És nem kell levenni a kereket évente 2x. Max 1x. De az is minek? Én télit használtam az utolsó 2 évben és mondhatom felesleges feszt cserélgetni. Jó, oké, ahogy én használom ez megfelel, de hidd el hogy nagyon rá tud rohadni. És nem légkulccsal csak kézzel meghúzva is.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz bitpork #114406 üzenetére
Nem kell, ha nincs túlhúzva, akkr semmi nem kell. Azért kell így meghúzni, hogy a kis kulccsal is le lehessen venni, ami az autóhoz jár. Évente kétszer akkor is leveszed a kereket, ha semmit nem szerelesz az autón, az elég, hogy ne rohadjon be.
A szó amit keresel az a légkulcs, na azzal nem szabad meghúzni, csak levenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz K Norbi #114402 üzenetére
Aluhoz és lemezhez is elég a 120Nm, de nem szabad kenni a menetet és a csavart sem!!!.
Hányszol látok olajjal, vagy gépzsírral megkent menetet, na olyankor nem elég a 120Nm, mert lazának tűnik és meg is lazulhat. Szárazon ha meghúzod, nem fog meglaszulni és nem nyújtja meg könnyűfém felnit. 210Nm? A kezedet kéne eltörni. Mind a kettőt, a nyomaték kulcs alkalmas a feladatra... Elgörbíted a felnit és utána csodálkozol, hogy centír után is ráz? Miért van nyomaték kulcs, ha okosabbnak gondolod magad és úgy is ráhúzol???
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest