- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"jobbról jó"
"Úgyis megáll..."
"Már megint vörös a fénysorompó, pedig nem is jön a vonat."
"Milyen szelíd ez a kis tigris!"
"egész finom ez a gombapörkölt"
"Áh, ez úgysem fordul elő újra!"
"Elég mély a víz. Nyugodtan ugorhatsz egy fejest."
"A kezemben tartott növényevő lábatlan gyíkot csak a szakemberek tudják megkülönböztetni a hasonló kinézetű szakállas viperától." -
-
M_AND_Ms
veterán
A só nem a víz lágyításához kell, hanem a vízlágyító regeneráláshoz. [link]
Ha kispórolod a sót,akkor a beépített vízlágyító elveszti a képességét, kemény vízzel fogsz mosogatni, ami azon túl, hogy nem jó a készüléknek, rontja a mosogatószer hatékonyságát, ergo többet fogsz belerakni, hogy elérd a kívánt hátast. És itt máris a tablettagyártónak lesz jó, mert az eleve túladagolt mosogatószerből (korában írtam, hogy a nem tablettás kiszerelésnél az adagolási mennyiségből szépen vissza lehet venni) még több kell, még többet fogsz venni. A tablettába hiába van só, a vízlágyító regenerálása nem a mosogatólével történik, sőt a vízlágyítón nem is halad át a már mosogatószeres víz. Tehát a tablettában lévő anyag nem találkozik a vízlágyítóval.
Hasonlóan hülyeség a tablettába integrált öblítőszer is. Öblíteni nem a mosási fázisban, hanem az öblítési fázisban kell, addigra a tablettának el kéne tűnnie a gépből. Az öblítő gyöngy -vagy mifene- honnét tudja, hogy épp mennyi ideig tart a mosás és mikor tart a gép mér az öblítésnél? Sehonnét. Vagy lesz öblítőd az öblítéskor, vagy már a mosási fázisban feloldódik és a mosogatólével ürítésre kerül. Lutri.
A mosogatógépgyártói nem véletlenül találták ki a külön mosogatószer, külön öblítő és külön regeneráló só rendszert. Ezek mind külön folyamatok, külön jellemzőkkel, külön beállításokkal és nem lehet őket egyként kezelni.
A tablettagyártóknál csak egy a lényeg, vegyél sok tablettát, mert az milyen kényelmes, elegáns, meg színes, meg jópofa, miközben sokkal olcsóban, hatékonyabban és környezetkímélőbben megoldható az egész -
s7evcsenko
addikt
A km meg a másik, igen. Én kb 7ezret megyek évente, azt is leginkább városban...
Hiába szeretnék én is egy zsír új autót, egyszerűen nem éri meg nekem, nem megyek annyit vele, hogy bármi is elromoljon a garancia időn belül...(#86533) M_AND_Ms:
"De ne folytassuk mert csak egy dízel-benzin, ios-android, xbox-playstation párbajt folytatnánk."Sanszos...
Dieselem van 90%-ban városi használatra. -
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
És mégis milyen bacikat kell megölni ami a tányéromon marad? Azok az ételkészítéskor már rég elpusztultak. Szóval meséljetek, milyen bacikkal harcol a szervezetem, hogy nincs mosogatógépem?
A kevés víz agymosást haggyuk már. Amit nem vízre fizetsz, azt a gépre, annak javítására vagy karbantartására fogod.
-
Exian
addikt
-
XboxGamePass
senior tag
Köszi a tapasztalatokat. Én is +1 routert akartam mellé, de kábelen sosincs baj az alap telekom eszközzel úgyhogy egy ap lesz.
+ kérdés a szekértőkhöz: Az nem gond, hogy csak 2,4 GHz-n működik? Stabil 100 mbit meglesz én már boldog vagyok.. Illetve nincs gigabites lan portja, maradhatnak az asztali gépek a telekom eszközében ugye?
-
-
Exian
addikt
Kertváros, Coop bolt, a volt Lila ABC az Aidinger úton. Ott még van. Sokan csak darálni járnak be, nem csak ott vásárolt kávét is lehet, legalábbis szerintem nem szólnak érte.
Szerk.: most mondja a feleségem, hogy múltkor pont rossz voltav a gép, célszerű előtte érdeklődni, hogy használható e, amikor mennél.
-
Exian
addikt
Ja ja, az alaphálózati eszköz (router) tutira kell, de attól még lehet plusz routert is ráfűzni a szolgáltatóéra, ha bővebb, másabb router funkciók is kellenek (vagy pl alhálót akarsz létrehozni másik IP tartományban), amiket nem tudsz megcsinálni a szolgáltató eszközével.
De ha csak annyi kell, hogy a netet megossza Wifin a szolgáltatóénál remélhetőleg nagyobb hatótávval és megfelelő sebességgel, akkor célszerűbb AP-t rakni. A gond ezzel csak akkor van, ha a szolgáltató routere már eleve meg van feküdve és nem bírja a terhelést, akkor a már eleve vacak netet osztod tovább Wifin is. De ha amúgy jó a net és nincs agyonterhelve a router, akkor nem lesz gond.
Ezt csak azért említettem meg, mert jártam már úgy nem egyszer, hogy rendelt valaki AP telepítést, mondván, hogy a szolgáltató routere gyenge wifi fronton, aztán kiderült több ízben, hogy AP-al ugyanúgy vacak volt, mivel már eleve nagyon gyenge volt a net a routeren. Ez persze már csak a helyszínen derül ki mindig, ezért szoktam előzetesen felmérést, helyszíni bejárást csinálni és teszteket nyomni, hogy az alap szolgáltatói eszköz megfelelő e. De ha egyértelműen csak a Wifi gyenge (és kábelen jól megy a net a routerrel), akkor nem szokott gond lenni.
-
Exian
addikt
Nem router, hanem AP kell neked. Nekem ilyen célra egy ezer éves TP-LINK 701ND van, brutál durva lefedettséget biztosít, sok eszközt is elbír. Nagyon szeretem. Van belőle kisebb, újabb, csinosabb verzió is.
Van neki 3 anternyás, nagyobb sávszéles verziója is. Nem olyat kapsz, mint a képen, hanem csinosabb már ez is.
Szóval, én AP-t vennék, nem routert, amennyiben a szolgáltató eszközének router funkcióival elégedett vagy.
-
Exian
addikt
Ja, bár szerintem direkt írta úgy példának, hogy az egyik az elgépelés, a másik meg konkrétan hibás. Mindkettő hibás, de az egyik szabály szerint, a másik meg "csak" elgépelés miatt.
Egyébként én tényleg csak "viccnek" szántam, vagy ha úgy tetszik, trollkodtam, de M_AND_Ms túl komolyan vette
-
Sir Riccio
addikt
A check engine általában azt jelzi, hogy nem teljesíti a környezetvédelmi előírásokat éppen a motor.
Ez amellett, hogy nem igaz, még nagyjából 28243 féle hibát jelezhet az egészen apróktól, a sokkal komolyabbakig, erre azt tanácsolni, hogy menjen vele nyugodtan, felelőtlenség mert baleset is lehet belőle ha pl. ott fogy el az ereje (akár környezetvédelmi rendszer hibájából, akár másból) ahol kellene, mondjuk egy előzés közben vagy hasonló. A legjobb amit ilyenkor tehetsz, hogy gépre dugod, hibakódot olvasol és/vagy szerelőhöz viszed.
-
Utka
aktív tag
Pécs, Tintacentrum
Megbízhatóak, szakszerűek.
Neten lehet találsz olcsóbbat, de ők helyben vannak. -
-
Vak és remegő autósokkal tele az út.
Sokszor nem is a vadul vezetőktől félek, hanem a városban félőktől, akik a körforgalomnál meg akarják várni, míg tök üres lesz, mielőtt behajtanak. Aztán eltéveszti a lehajtást, akkor nem továbbmegy egy utcát, hanem ott helyben elkezdi rángatni a kormányt, és össze-vissza indexel, hogy visszajusson a körforgalomba.
Hányszor volt már a fema körforgalomnál, hogy valaki szembe ment a forgalommal? -
-
-
Exian
addikt
Ezért írtam a Pepco-t, ott eddig mindig volt, mert nem szezonális termék, mint a Lidl-ben szinte minden non food termék, hanem állandó termék. Szóval érdemesebb talán rögtön valamelyik Pepco-ban megnézni (Plázában, vagy a Kincses úti Tescoban, máshol nem tudom, hol van a városban Pepco, mi ezekbe szoktunk járni).
-
IO.sys
őstag
Erről jut eszembe a gyerekbútor!
A vasútállomásnál vettük a gyerekboltban. Komoly minőség, egy bútorlap olyan nehéz, mint öt jiszkes. A bútorok extrája, hogy nő alkotta az összeszerelési útmutatót, hogy az egyedülálló anyák is megértsék és össze tudják szerelni! Na az úgy néz ki, hogy nekiállsz a füzetnek, minden bútorlap felkantározása 2 féle képpen fel van tüntetve, mit hova csavarj. Amikor az összes lap megvan, a következő oldalon.... kész a bútor!
Szóval, amit nem értett, azt kihagyta. Az is szellemi fogyatékos, aki ezt így hagyta piacra kerülni. Minden tiszteletem a nőké, imádom őket, de amihez nem értenek, mint a háromdimenziós tér, meg a szerelés, azzal ne viccelődjenek. Visszatérve a dolog extrájára, el tudom képzelni azt az egyedülálló anyát, aki emelgeti a 12 kilós lapokat és összerakja fejben a bútort rajz hiányában, miközben pocakban van/karon sír a gyerek.
-
Sikerült lefotóznom a saját bútort, bár darabokban és összerakva. Ez lenne akkor eladó:
Az ággyá alakítható ágy és két fotel:
A szekrény 3 részletben fotózva:
Az asztal:
Az nem látszik, hogy a szekrény középső részén ki lett lyukasztva a hátfal, mert ott jött be a tv drótja. Csak ha valaki üresen használná.
-
-
Kollegának nemrég volt baja Simple-el, konkrétan több helyen egyszerre fizettek az ott megadott kártyaadataival (ez volt a mákja, a bank nem engedte egyiket sem).
Mondjuk ha nem tárolódnak a telefonon, az még egy normálisabb megoldás, valóban.Én nem mászkálnék okmányok nélkül, random igazoltatáskor nem egészséges :S
@Dluinet : Hogy biztonságos-e, az nem függ össze azzal, hogy rootolt-e. Az OTP appja sem megy rootolton különben
Biztonság meg nem csak az, hogy a telefon fizikai birtokában lehet-e vele fizetni - OK, az egyszeri tolvaj nem jut át az ujjlenyomaton, az igaz. -
NGA
addikt
Azthiszem rossz irányba vittem el a fonalat. Én nem akarom elitéltetni, csak én lettem feljelentve, hogy nekimentem az autójának, és hogy mire számíthatok az esemény tükrében, ha az autómon nincs semmi sérülés ami azt mutatná, hogy érintettük egymást. Pl cserbenhagyás fenn áll-e stb.
-
-
Na igen, a városvezetés kapzsisága határtalan. Ezzel pedig elűznek mindenkit. Illetve akiben konkurens veszélyt látnak. A kisvállalkozók életét sem könnyítik éppen. Pl. üzletek bérleti díjainál csak nem engednek, aztán amikor a bérleményből mindenki menekül és az ott pang kihasználatlanul, az sokkal jobb. Nem beszélve hogy egy adózó vállalkozóval kevesebb...
De nagyban nézve pl. anno a jobb napokat megélt Mizo is menthető lett volna, de az ingatlanok után fizetendő adó részben erősen lenyomta. Ahelyett, hogy adtak volna neki kedvezményt e téren, hiszen a semminél és a megszűnt munkahelyeknél még az is jobb ha nem fizet ingatlanadót, max. csak iparűzési adót. De ugyebár ahol kapzsi vízfejek döntenek...
Sajnos azt sem lehet mondani, hogy egyik vagy másik pártcsalád az oka ennek, sokkal inkább egy rövidlátó elit krém réteg a városban, amely rombolja az egészet. Azt kéne elzavarni és minden mederben lenne!Apropó Mercédesz, úgy emlékszem egypár éve a BMW is szóba került, aztán abból is semmi... Helyette Debrecenbe tolták, ahol a várost még +30 milliárddal is megdobták fejlesztésre.
-
Dare2Live
félisten
GDPR elött se csinálhattál ilyet. (Amúgy GDPRben hol van arra bármi, hogy nem készíthetsz?)
2014.03.15tól drákói szigor van. [link] vagy [link]
Jogszerűen MOon lényegében lehetetlen közterületen fotózni, videot készíteni.Persze mint a magyar tvek egy jelentős része ez is nem életszerű butaság.... és persze rendőrség fosik a betartására. Mókás is lenne a sorozatban előállítanák a Japán, Német... túristákat.
És ez teljesen független attól, hogy a bíróság elfogadja e mint bizonyíték. A magyar joggyakorlat elfogadja.
-
M_AND_Ms
veterán
" Egyszerű kérdésre okoskodni kezdtél minen ismeret hiányában"
Olvass vissza! Segítek! [link]: "Szerintehttp://m, ne akarj ilyet! Egy élő nyúl nem való egy fél órára se a húsvéti nyúl szerepére." Ez nem okoskodás. Ez egy javaslat volt a személyes véleményem alapján, amire még indokot is mondtam. Úgy gondolom, ez egy normális kommunikáció, ahol van, aki nem azonos véleményem van veled, és olyan is van hogy a saját véleményéről meg akar győzni, az alapján javasol valamit.
Továbbá, itt sehol se állítottam rólad semmit sem, semmilyen témában se pro, se kontra, tehát nem volt probléma, hogy nincsenek ismereteim."És még én személyeskedek?"
Igen. Sajnos. Javaslatomat figyelmen kívül hagyhattad volna, vagy egyetérthettél volna vele, vagy érvekkel alátámasztva vitatkozhattál volna róla.Ez teljesen szabadon tehetted volna. Te dolgod. Ezzel szemben te egyből egy kitalált, és bárminemű személyes ismeret hiánya nélkül megalkotott feltételezéssel éltél, mellyel arra akartál rámutatni, hogy pusztán kötözködöm sőt, általában ezt mindenkivel teszem. Mindezt csak azért, mert ellenkezőleg vélekedek egy általad egyértelműen felmutatott szándékodról. Ez a személyeskedés. ("A személy támadására épülő érvelésről, röviden személyeskedésről beszélünk, amikor a másik személyét, gyakorlatát, szándékait kritizálják, és e kritika alapján utasítják el az illető álláspontját, érvelését." [link]). Ezek után, persze, hogy személyeskedés jellegűen reagáltam, amivel azért a te megnyilvánulásodat alapul véve, mégiscsak érvekkel támasztottam alá az általam feltételezett állításaimat a kompetenciáddal kapcsolatban, vagyis csak a rosszhiszemű feltételezésed hibájára mutattam rá és ellened fordítottam. Tudom, ez nem esett jól neked."Hozzászoktam, hogy ez egyeseknél divat mondjuk."
Mi a divat? Hogy véleményt mondanak. Igen. Addig, jó, amíg ez divat. Javaslom, szokj hozzá! Ez egy nyilvános fórum, egy igencsak széles témakörben. És teljesen normális, hogy egy felmerült témához mások véleményt mondanak. Még akkor is, ha az egy ellenvélemény, vagy egyet nemértés. Nem értem, hogy emiatt miért is kéne bárki szándékát támadónak kijelenteni. Mint írtam, lehet ignorálni, lehet egyetérteni és lehet ellene is felszólalni, de ezt érvekkel illik alátámasztani, mely érvek nem abból állnak, hogy a másik személyét támadjuk.Ezek után, minden jót kívánok!
-
M_AND_Ms
veterán
Bocsánat, ezen én nem ugrálok! A véleményemet, javaslatomat mondtam el a dologról kulturált hangnemben, mert egy élőlényről van szó,
A személyeskedést meg nem kéne folytatni! De, ha már elkezdted, akkor reagálok rá. A panelkutyás kiszólásod csak a hozzánemértésedet és a felületes gondolkodásodat mutatja, így még inkább nem ajánlom, hogy élő állatot vegyél magadhoz, akárcsak egy napra is, akár kertes házban élsz, akár panelban, akár téglaházban, akár vályogban, akár csak egy fa alatt a mező szélén, ugyanis az állattartás minősége, nem az épület jellegétől függ. Különösen nem az építőanyagtól, vagy az építési technológiától.
Mindezektől függetlenül, ha mégis maradsz az ötletednél, akkor remélem, megbízható helyről, hozzáértő ember felügyeletével hozod el és helyezed el a nyulat és végig szem előtt tartod, hogy nem játék.
(#85215) s7evcsenko
De bizony! Ha lehet a helyes mosógéphasználatról, a jó sörökről, stb beszélni, akkor lehet erről is. -
Palafi
aktív tag
Valószínűleg iPad lesz belőle, az működik mindenkinél. Köszönöm a javaslatot!
UHHH: Mivel nincs tapasztalat vele, nem tudom, tudjuk, mi működik rendesen. Windows programokat próbált ki a gyerkőc, de mindegyikkel különböző problémák voltak. Ezért szerettem volna tapasztalaton alapuló véleményeket.
Ajándékok: nem tudom, milyen formában gondoltad a hangfelismerést. Előadásokon nem túl jó "hangosan" jegyzetelni.
IO.sys: Erre rákérdezek fiamnál, neki mennyire megfelelő.
-
-
a2d2
addikt
Én vettem a PC mellé két bluetooth-os Xbox One S kontrollert (először DS4-et vettem de azt eladtam inkább mert hekkelgetni kellett Windows alatt). Először csak platformerekkel használtuk, MadMax-et pl még inkább bill+egérrel nyomtam végig, majd beletettem párszáz órát a Breath of the wild-ba és nagyon hozzászoktam az irányításhoz, amit lehet már kiteszek a TV-re és kontrollerrel játszom. A forzát is ezzel toltam, szerintem nagyon jók a hátsó ravaszai a Xbox kontrollereknek, jobb mint a PS-é, megfelelően lehet adagolni a gázt/féket.
-
-
UHHH
őstag
Helló! Use keyboard and mouse with PS4 Meg van pár youtube videó is!
Bár a game-ekben gondolom nem lehet belőni, hogy arról irányítsd.
Szerk.: Hm, talán mégis lehet... -
-
Exian
addikt
Én így voltam az olyan billentyűzettel, amin volt power meg sleep gomb, hogy állandóan megnyomtam véletlenül valamelyiket és leállt vagy alvásba ment a gép... Marha rossz helyen szoktak lenni ezek a gombok a nyilak felett általában. Hú de utáltam. Szerencsére ezeket a gombokat alapból lehet tiltani a Windowsban a vezérlőpultban extra program nélkül. Azóta ez az első friss telepítésű rendszernél, hogy tiltom ezeket a gombokat.
-
UHHH
őstag
Szia! Simple Disable Key letölt, beállít, örül!
De van ilyen sok keyboard remapper, ha ez nem lenne jó (pl. ez shareware).
-
-
a2d2
addikt
Katasztrofálisak a márkaszervizek is, legalábbis a Renault az volt, ők is csak azt hajtogatták hogy nem kell olajat cserélni az automata váltóban!
Mondjuk ez az egész Renault-Nissan automata váltó koprodukció katasztrófa volt a köbön.
Most Toyota CVT van, majd meglátjuk ez mit bír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged