- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Nem, azt kérdeztem, hogy van-e homokkő lap és vágnak-e méretre lécet. Mondta, hogy nincs, csak terméskövek, mintha én geológus lennék és érteném, de mondom pala is jó, ott olyan szinten elkeveredett a bácsi interpetálásilag, hogy mondom mindegy is. A végén mondat közepén elköszönt.
-
M_AND_Ms
veterán
-
nesa
veterán
Mucsinak van egy tuti gázosa
-
emre
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, volt ilyen mérés. Konkrét százalékot nem mondtak, csak h. előfordul vékony szaruhártya is. Mondjuk ez is kérdés, h. melyik eljárás mit igényel, mert a 2 lézeres eljárásuk az belül dolgozik (de pont ugyanazt a végeredményt adja mint a prk csak kissé bonyolultabb és jól hangzik). Egyébként jah, ennyire alapos szemvizsgálaton még nem voltam sehol mint ott, pedig olyan 32 évig amíg szemüveges voltam, volt pár.
zsolt19900: rezgőkéses prk volt? Most már az is érintésmentes, olyan 3 perc per szem. Egyébként egy vizsgálatra érdemes felmenni Pestre, ingyen van. Csak vigyél brutál jó napszemüveget, mert drogoktól nem tágul ki úgy a pupilla, mint a vizsgálat után.
- nem mintha drogoznék, ezt csak hallottam.
-
IO.sys
őstag
Hát az, hogy egy csekken ránézek telefonnal a QR kódra, az odavisz valami befizető felületre, belépek, rányomok arra, hogy utalás, és kész. Itt be kell írnom a számlaszámot mint egy ősembernek, a közleményt találjam ki hogy számít-e vagy nem, ha számít akkor mi legyen az. Nem szívlelem őket és a gondolkodásukat se és most az informatikusok főnökeire gondolok, akik kitalálják, hogy konkrétan hogy reprezentálják a felsőbb erők akaratát a honlapon.
-
Exian
addikt
Stétz az remek hely, javaslom én is, vannak jó kaják, bár a hely baromira apró, nem mindig lehet kényelmesen elférni. Talán 1-2 asztalka van bent, kint meg ugye attól függ, milyen az időjárás.
Meg mondjuk nem biztos, hogy mindenkinek bejön az, hogy egy húsboltban ebédel
mert ugye közben ott mérik a nyers húst melletted.
-
samu2062
senior tag
Értem, köszönöm.
A mérés nem lett volna fontos, annak ellenére, hogy kifejezetten ilyen az óra. A méret viszont igen, bár az én gyerekem nagyobb már, de akkor nem ilyet nézek neki.Exian eredetileg órát szántam neki, de ha ilyen okoskarkötő, az sem baj. Akkor jelezd majd légyszi, ha úgy adódik.
Ugye a gyerek okosórákkal befürödtem, amit itt is írtam a topikban, ha jól emlékszem. Úgy, hogy most inkább felnőtt cuccra gondoltam, de jó lesz ebből használt is neki. -
Ugye?
Elég gyakran kiderül amúgy is, hogy valami teljesen hülyeséget hisz a vevő, és ha eladod neki, nem csak őt szívatod meg, de még pampogni is fog neked... Továbbiak itt -
nesa
veterán
Csinálj képet vagy videót a csomagolásról, és a kész csomagot mérd le, mérlegen a számokat fotózd, neki ezt nem kell tudni
Én csak személyes átvetél esetén adok garanciát , isten tudja milyen trógernek elküldve startból nincs gari.
Most pont volt egy apró nézeteltérésem itt 35 pozitívos kolega próbált megcsinálni egy ryzenel.
Sztori múlt héten csütörtökön megegyeztünk, átutaltam neki a zsetont, péntek reggel ígérte foxpostal feladja, pénteken este kérdem hogy sikerült a feladás, hátt ő ő ő ő nem adta fel, itt kezdett gyanús lenni, szombaton megkértem 2 embert hogy próbálja megvenni ő is mind kettőnek azt mondta megvan még, természetesen minden nap közbejött valami így sem szombaton sem vasárnap nem tudta bedobni a 0-24 automatába de vasárnap megígérte hogy hétfő este küldi a csomagszámot, ez volt az utolsó pont amikor még válaszolt, ezután sem levélre sem telefonra nem reagált, mindig kinyomott vagy nem vette fel, hívtam az általa ismert mobilról, számot letiltva, és másik telefonról, nem közvetlen egymás után hanem több órás szünetekkel.
Mondom oké gyanúsan ár alatt hirdette a procit így gondolom a terv az volt hogy gyorsan eladja minél több embernek aztán kitudja mit csinál, találtam rajta fogást és kedden felhívott hogy most azonnal szeretné visszautalni a pénzt .... -
Exian
addikt
Nem kell fejkamera, telefonnal is megoldható azért. Ha valahogy tudod rögzíteni valamihez, amíg csomagolsz. Kis állvány vagy bármi.
A kollégám ilyen szempontból a legjobb vevő, ő képes akár Nyíregyházára is elmenni egy akár csak 50e Ft-os cuccért is. Mindent így vesz... elmegy érte személyesen. Azt mondja, neki megér annyi (aklár nem kevés) pluszt is költségben, hogy megnézi-kipróbálja személyesen.
És ráadásul sok dolgot vesz kocsikhoz is, műszaki cuccokat is és nem többszázezres értékben. Elmegy mindenért személyesen... Mondjuk szerintem neki ez közben egyfajta hobbi is, biztos szeret utazgatni, vagy nem tudom...
-
-
Utánvéttel csak akkor küldj, ha elutalta az utánvét költségét. Egyre többen sz@rnak elmenni átvenni, és ilyenkor te buksz.
Videó a csomagolásról, ha drága a cucc.Ha azt mondja, hogy összetörte, akkor küldesd vissza. Ha visszaküldi, akkor ugyan bukó, de nekem eddig sok év alatt 1-2 ilyen reklamáló volt, akinél tényleg nem működött, amit eladtam.
-
tamas.nick
aktív tag
HP ProBook 450 G6-ot használok, szintén i5 8265U van benne, de szinte hangtalanul dolgozik a notesz. A HP BIOS-ban szokott lenni általában alapból bekapcsolva a "Fan Always On" opció. Esetleg a Windows speciális energiagazdálkodási sémánál lenne érdemes a maximális processzorteljesítményt 100%-ról 99%-ra állítani, ez kikapcsolja a TurboBoost-ot.
-
stfx
aktív tag
HP 250 G6 nekem is szereti pörgetni a venit, ezért én levettem a TDP-jét 6-7 W-ra, ha meg kiteszteled a cpu feszültségét is lejjebb lehet venni kb 0.1v-al, az intel extrem tuning utility régebbi verziójával.
-
Exian
addikt
Persze, grillcsirkét szoktunk csinálni, van pörgetős sütőm, azzal nagyon frankó lesz mindig. Mondjuk szoktam ebben mást is grillezni, múltkor csirkecombokkal raktam tele, azok pörögtek szépen
Csak múltkor nem tudtunk semmi kaját produkálni otthonra, aztán hirtelen kellett valami és megkívántuk ott a grillcsirkét, de amúgy mindig magunk csináljuk.
-
-
-
rnrn
aktív tag
Szia, igazából én vagyok aki cserélné a fejegységet...
Szóval mi a gond az androidosokkal? Ha sok magos, sok RAM-ost vesz az ember, vélhetően sokáig bírja majd (cca. 5 év).
Ha csak HiFi-ben gondolkodom, ott adottak az applikációk (Pioneert ajánlottad) 2 din-ben gondolom. Tolató kamera nem lételem mondjuk...
-
-
-
Exian
addikt
Szívesen!
"Fordítva van a rajzon….."
Amúgy nem volt fordítva azon, csak épp szemből mutatta
hátulról, szerelési oldalról pont fordítva van. Hülye egy megoldás az ilyen jelölés, de mivel írva van, hogy ott a szenzor, így előlnézetből mutatta a rajz. Bár igazából nem is látom, hogy hogyan van a valóságban a cucc, lehet, hogy valóban fordítva mutatta a rajz, akkor viszont az elég csúnya dolog.
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megmondom őszintén, hogy számomra nehéz elképzelni mit okoz 2 forrasztott kötés mechanikusra cserélése egy olyan jelútban, ahol előtte és utána is pcb-n megy a jel, tele forrasztott kötésekkel. A fonást még el tudom fogadni mert más lesz tőle a kábel impedanciája (az árnyékoltságáról már nem is beszélve)... Ugyanakkor nincs is olyan hallásom, hogy állást foglaljak ebben a kérdésben, de számomra ez már a placebo kategóriába esik.
-
IO.sys
őstag
Örömmel hallom. Az új Szárnyas fejvadászt mindenképp nézd meg, ha még nem tetted, a szemeddel nézed a képet, a füleddel a hangot 100-100%-ban. Az ezüst az én kábelemnek se tesz jót, de még nem vettem meg az OCC rezet, mert olyan ára van, viszont a ródium dugó teljesen hihetetlen, amit művel a térrel. Szeretnék a forrasztásmentes rögzítés terén is valami recepre rájönni, mert rájöttem, hogy hiába a komoly vezetékek és csatlakozók, ha azok közé sima forrasztómoslékot teszek, és vannak csatlakozók, pl a ródiumos, aminek nincs forrasztásmentes változata. Csináltam egy kábelt totál teszt céllal, aminél az OFC vezetékeket nem forrasztottam, hanem megfelelő érintkezés kialakítása után melegragasztóval rögzítettem, hogy megtudjam, milyen is egy ilyen. Ezért még a tágabb szakma is kivetett magából, nem értették. Van ilyen. Amúgy jó lett a kapott eredmény. Van egy kis pécsi hifis baráti kör csupa magánakvaló jófülű sráccal, ha esetleg gondolod, gyere el egy hallgatózásra. Nagyon ritkán tartunk szeánszt, mert mindenki pörög, de azért jó szokott lenni, amikor sikerül összeerőltetni egy ilyet. Nagyon komoly szokott lenni, folyik a mentes sör és dübörög a Katie Melua 9216 kbit/s minőségben meg ilyen állatságok.
-
IO.sys
őstag
Egy hitéleti felebarát, nem is gondoltam! _/\_
Tudom én, csak próbáltam kicsit megvillantani a fronton folyó eseményeket itt a béke földjén. Nagy kábelmágus vagyok, a fejes kábelem magam gyártottam fonott ezüstös kábelből és ródium csatlakozót tettem a végére. A kapott eredményt itt le se merem írni. A tápellátással is sokat foglalkozok, tapasztaltam ellentmondásos dolgokat, pl nagyobb zajú lineárisról szebben szólt a DAC, mint kisebb zajú kapcsüzeműről. Kábelek terén is érdekes, miért fontos a köpeny vagy annak hiánya és miért hat az az 1-2 méter is, miközben nincs Pakstól dedikált OCC réz kihúzva a hifiig. Nagyon izgalmas az egész, kár, hogy sokan lerángatják a szintjükre és nem lehet tőlük értelmesen eszmét cserélni, csak eldugott fórumokon, ahová az embert vagy meghívják vagy nem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mikor 5.1-eztem otthon, akkor a hangkártya spdif jack kimenetére kötöttem egy piros led-et vezetékkel, majd a led-et bedugtam az 5.1-es erősítő optikai bemenetébe, mert az meg nem fogadott spdif-et, csak optikát...
Persze könnyű dolgom volt, mert a jel maga ugyanaz volt, csak a fizikai közeg tért el. -
-
Vertigo18
addikt
Huhh, köszi! Tehát annyi a dolgom, hogy kicsit elolvasgatom, amiket itt írnak, aztán kitöltöm ezt a formát és várok? Felveszik velem a kapcsolatot az 5000 Ft. miatt gondolom...
Remélem mást is érdekelnek ezek a dolgok, bár, ha gondoljátok, akkor offba teszem, vagy kérdezek privátban. Mondjuk "..... beszélgetek" a topik neve már. -
Vertigo18
addikt
Ezerszer írtam már neki, mindig megbeszéljük, hogy mikor fogja fizetni (ami azért nonszensz, eleve csalás miatt indult ellene az eljárás), és "természetesen" sosem fizet.
A végrehajtási eljárásban van valakinek gyakorlata? Igazából potom összegől van szó (25.000), de nem akarom annyiban hagyni, hamár idáig eljutottam. Csak nem feltétlenül biztos, hogy jó nekem, ha mondjuk előre ki kell fizetnem a végrehajtási eljárás költségét, ami lehet vagy 75000...
-
Exian
addikt
Tudod az a baj ám, hogy nem láttam még igazán jó TV-t és/vagy projektort IGAZÁN JÓ környezetben, így nyilvánvalóan azért is beszélt belőlem az, ami
Lehet, ha látnám a szobádat, TV-det, sosem akarnám bekapcsolni a projektorunkat
Egyébként a mozik minősége csapnivaló, én sem bírom. Ehhez képest az otthoni mozink fényévekkel jobb. A Plázában a CinemaCityben többször csalódtam. Mocskos, ráncos vásznak, egyik szélén végig életlen kép, ócska hang, stb. Szóval ez tény, hogy az egyszerűbb mozik nem a legjobbak.
Viszont az tényleg úgy van, hogy sokszor kimondottan ki vagyok éhezve a régi, hagyományos módon készült filmekre, a hangulat és a "lelkiségük" miatt. Egyszerűen a mai filmek nem az én világom.
-
Exian
addikt
Azért ilyen igényeink szerencsére nekünk nincsenek... És lám, remekül és boldogan mozizunk
ez is tipikusan ízlések és pofonok kategória abszolút.
De projektorhoz tény, hogy bizonyos feltételeknek meg kell(ene) felelnie a helységnek. A jó fekete lelke a minél sötétebb falfelületek. Meg a jó vászon. Ehhez igazából külön moziszoba kellene, ami persze nekünk sincs. De mi teljesen jól elvagyunk vele úgy is, ahogy van.
Projektorral, jó mozi hangulatban egyébként valahogy máshogy érzékeli/értékeli az ember a minőséget.
Most akkor olyat is írok még, hogy én még VHS-ről is szoktam mozizni
na, erre lépjetek!
Ahogy múltkor fotó témában előjött, ugyanaz igaz nálam filmeknél is: nekem már túl steril, túl jók a mai filmek... Hangulatban nekem nem hozzák a régi filmek hangulatát.
-
torma1981
veterán
Egy jó minőségű projektor nem ennyi. Ahogy írta Exian nekik is egy gyengébb van. Mai 4k-s világban nem néznék gyengébb képet. Főleg, ha nem éles. Sajnos nem egy kategória. És amúgy simán van élet 100 col alatt is. Felesleges akkora képátló. Inkább éles legyen, mint nagy. Max közelebb ülök a tv-hez. Én ezt gondolom.
-
Exian
addikt
"sötét szobába, csak mozira"
Projektor! Mi így mozizunk régóta, 100" feletti méretben. Még ha nem is olyen éles, csúcsszuper a kép, mint egy csúcsszuper TV-vel, de a hangulata akkor is sokkal moziszerűbb és sokkal jobb, még egy jobb TV-nél is. Meg hát 100" felett elég drága lenne TV-vel.
-
Ferdzsoo
addikt
Az a helyzet hogy kell a g-sync vagy/és freesycn mert game is fog menni rajta gépről.
Ill. ez is a kolléga írta: "Tartalomfüggő nagyon a dolog ,kábel tv botrányos de a játék vagy 4k tartalom csodás - főleg a HDR formátum."
Na most nálam kizárólag 4k gaming és 4k HDR filmezés lesz, nincs is "kábeles" tv-n semmilyen.
Innentől úgy gondolom jól megleszek. BTW köszönöm azért az infót! -
Ferdzsoo
addikt
Még nincs meg de úgy gondoltam eleget vártam egy OLED55C1-re.
Olcsónak nem olcsó, de most már egyre több 4k HDR-es tartalom van és az viszont ámulatba ejtő azon a TV-n. Különben tényleg jó képminősége van még ma is ennek a Pana-nak szerintem.
OLED meg Qled ami szebb, más nem szerintem... -
Bigemperor
senior tag
-
-
Exian
addikt
A Metróban mennyi szokott lenni kilója? A frissnek.
Egyébként lesz Magyarországon lazac tenyésztő üzem, kíváncsi leszek, jut e majd onnan a magyar boltokba... És főleg, hogy mennyiért. De gyanítom jó szokás szerint nem lesz olcsóbb, sőt, talán drágább. Ha kapható lesz egyáltalán nálunk... Pedig logikusan olcsóbb lehetne, ki tudna maradni egy csomó láncszem a gépezetben, úgy mint kereskedők, szállítók.
Ja most nézem, "elsősorban külföldre szállítják majd a lazacokat."
Hurrá.
-
Exian
addikt
Nekem nem szokott gondom lenni a pucolással, már amennyiben a pikkelyezésre gondolunk. Kicsit macera, de kibírható. Nagyobb egész darabot szoktunk venni, azt úgy vágom/darabolom, ahogy akarom, 3-5 cm széles szeletekre szoktuk vágni, aztán forró vajon először a bőrös felét jól megpirítva ropogósra hirtelen, másik felét éppenhogy. Szóval nekünk csak bőrös jó, azt szeretjük.
-
Dare2Live
félisten
"Az erősítőket is hangmérnökök állítják be."
Mihez? Ezért is sztem a legjobb konstrukció az aktív. Ott az adott hangfalhoz tökéletesen be tudja lőni. Egy mindenre is jó kell legyen erősítő semmihez nem lesz tökéletes.
És persze hangfalnál nagyon gyorsan képbe kerül a milyen szobában/teremben. Erre megint hangmérnök kell vagy DSPs rendszer.és akkor bejön a szubjektív vonal. Vannak a csöves fanatikusok. Akik a jó "meleg" össze vissza plöty/torz hangot szeretik és nem fogja érdekelni őket hogy köze nincs a valósághoz annak amit hallgatnak. Mint amikor a basst maxra tolják mert úgy jobb. [link]
Flame ON!Ha lesz tali 22/23án esetleg egy lowend audio-gd+denon D7200t le tudok vinni Pécsre. Magam részéről egy jobb hifimant szeretnék már meghallgatni az vhogy mindig kimarad.
-
IO.sys
őstag
Nekem Denon PMA560 van, hifista körökben elismert, főleg, ha tuningolt. Egyszer volt nálam olyan, abban ki voltak cserélve a lomha tápalkatrészek gyorsra, a kondik minőségire, az érintkezők és az oda vezető vezetékek is. Hát megnyaltam a fülem szélét. A mutatvány kevesebb, mint 100-ból kijön, ismerős egy autó árú hangfalat hajt vele és boldog.
Nem a technoba akartam ezzel belekötni, csak elmeséltem.
-
nesa
veterán
#95839) Utka
Igen csak helyben szeretném hogy megtudjam hallgatni.Technot tuti nem fogok hallgatni
amikor mások ilyet hallgattak akkor én 91 ben pont metallica black cd re, marshall combora és les paulra gyűjtöttem.
Az erősítő nem nekem kell hanem a gyereknek 20 a max amit rászánok.
-
UHHH
őstag
-
samu2062
senior tag
Köszönöm, megnézem majd őket.
Kicsit nehéz lesz, mert gyatra az angolom, de majd a fordító segít.
Amit ki tudtam venni néhány dolgot, azt megcsináltam. Sőt a második linkben szereplő appot is próbáltam.
Ha ebből sem tudok semmit kihozni, ez az óra is visszamegy és elengedem a dolgot. Köszönöm még egyszer. -
samu2062
senior tag
Persze, csak nehogy te is azzal gyere, hogy kínai szart vettem.
Igen az, de attól még működnie kéne. Meg hát egy 10 évesnek mit vegyek? 200 k-s órát?
A lényeg, hogy itthonról rendeltem, hazai forgalmazás, tehát tudnia kell az itthoni frekvenciákat.
[link]Természetesen olyan kártyákat raktam bele, ami aktív nettel rendelkezik. Előfizusak, 5GB kerettel. Írtam is, hogy telefonba ha berakom őket, ott tökéletesen megy rajtuk a net.
-
Bigemperor
senior tag
Olvasd el amit az utolsó mondatban írtam és nem írsz ilyen sületlenségeket,pont az az értelme annak amit írtam,hogy nem jó a szabályozás szerintem sem,de azt se mondja senki, azzal nincs baj,hogy a mostani kormányzat és rendőrség mindezt úgy értelmezi magára nézve ahogy akarja,amint azt a mellékelt ábra mutatja. Jól példázza az ereszmaszo tabletes alkotmányozó nagy produktuma. Szövegértés egyes,ülj le.
-
Bigemperor
senior tag
Hagyjuk,láthatóan nem ismered,mennyire szigorú adatvédelmi szabályozás van jelenleg érvényben az EU-ban.Attol hogy a közlekedési rendőr aszongya "keresem a gazsit mer' lopott",az marhára nem elég, mivel egy szenzitív adat kapcsán rengeteget kellene ezzel kapcsolatban adminisztrálni, az adatkezelésnek sok feltételnek megfelelni,stb., utóbb,ugyanis ha ellenőrzik akár az érintett kérelme alapján,nem elég hogy Józsika beszól a cb-n,hogy "Gizi néz már meg ezt a személyi számot,mer gyanús a foszer." Szóval csurhetjuk -csavarhatjuk, az nem indok,hogy rafogok valamit (bűnüldözési cél) egy helyzetre.
Egyébként magam a jelenlegi tulszabalyozott helyzettel abszolút nem értek egyet,mert agyon van bonyolítva,és abszolút nincs egyediesitve. -
Bigemperor
senior tag
Ja,ha csupán jelzed, az akkor mindent megmagyaráz.Csak egy bökkenő van ebben,hol a jogszabályi alap egy közúti ellenőrzésnél, egyáltalán a használatra milyen bűnüldözési cél jogositaná fel,az,hogy Te csupán jelzed?
Én pedig csupán azt jelzem,hogy számtalan probléma merül fel még a rendőrség adatkezelési és felhasználási gyakorlatával szemben is,olyan ami még nyilvánosságot is kap,és nem csak jogász körökben terjed.
Ettől még most megtudhattuk,hogy mégis azt használják...
Egyébiránt tultoltuk kicsit a konkrét eset kibeszélését szerintem. -
Bigemperor
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest