- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Mindegyik szolgáltató tiltja a VoIP-ot 2013 óta. Először a Telenor, aztán a Voda, aztán mi. Vagyis, már csak ők, a Telekom - vezették be. Az ennél újabb csomagok mind VoIP tiltottak, és mivel a csomag szabályozza a tiltást, semmilyen plusz net opció nem váltja ki.
Displayport-HDMI kábelt/átalakítót keresek. Tud valaki olcsón?
-
Exian
addikt
De az se semmi, amit a szomszéd lépcsőházban lakó fazon csinált velem... vacakolt az autóm, alig tudtam vele hazajönni, gyors kerestem egy szabad helyet, hogy minél előbb leállítsam az autót. Nem figyeltem, hogy hová álltam.
Erre MÁSNAP (tehát 1 nap után) jött a fószer, kaputelefonon felcsörgetett, hogy ne álljak az Ő HELYÉRE, mert hogy ő 40 éve oda áll... mondom ez kész, nem szeretek telefonon-kaputelefonon társalogni, így hát kinyitottam az ablakot és frankon lekiabáltam (a fejét is), hogy tudtommal közterületi parkolóban nincs bérelt hely
Való igaz, akkor már láttam, hogy arra a helyre álltam be, ahová ő szokott, de könyörgöm, 1 napja állt ott az autóm, ráadásul MŰSZAKI HIBA MIATT. Ez az okostojás meg képes volt ilyenért zaklatni az otthonomban. Hiába mondtam neki, hogy csak átmenetileg álltam oda, mivel nem tudok odébbmenni a kocsival és hirtelen csak oda tudtam beállni, de ez őt nem érdekelte, csak mondta, hogy "akkor se álljon a helyemre!"
Oké, nekem is meg van a "megszokott" helyem a parkolóban, amikor szabad, oda szoktam letenni a verdát, de speciel az én helyemet lassan 3 hete foglalja egy szerintem szintén műszaki hibás autó, legalábbis nem mozdult azóta. De kit érdekel? Van rengeteg hely nálunk mindig a parkolóban, állok máshová...
Viszont én békés fazon vagyok, fogtam hát és SZAKADÓ ESŐBEN lementem a feleségemmel és áttoltuk az út másik felén egy szabad helyre a mozgásképtelen autót!
Féltem, hogy az az őrült manus nehogy valami kárt tegyen benne (mittudom én, megkarcolja, gumit leereszti, képes ilyesmire szerintem, a szeme sem áll jól...).
Jobb a békesség jeligével inkább én alázkodtam meg!
-
Stirlitz
senior tag
Neked ajánlom, és szerintem útba is esne.
Tessék! Nagyon beindult a kézműves sör újabban. Emlékszem egy 20 éve is volt sok "főzde", aztán eltűntek (mondjuk néhányért nem is volt kár) , de egy 3 éve egyre több van. És most már a minőség is elégé magas. Egy kemencében sült disznó csülök mellé még... Igen jó tudd lenni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tervezési hibás. Nekem is volt, az is csinálta. Jól hangzik a "fadobozos" elnevezés, de cserébe egy deka fém nincs benne árnyékolás céljára.
Nem nagyon tudsz mit kezdeni a dologgal, vagy add el valakinek, vagy éjszakára áramtalanítsd a kapcsolójával. Szerelni sem igazán lehet, úgy van összerakva... -
Exian
addikt
Kösz a sör ajánlást, hol lehet beszerezni?
Én pár napja Oettinger alkoholmentest ittam, mert vezettem. Ahol voltunk (Mandulás játszótér a Mecsekben), a büfében a Soproni alkoholmentes 340 Ft (!!!) lett volna, az Oettinger meg 250 volt, így inkább azt választottam...
Néha van ilyenem, hogy ha vezetek, üdítő helyett alkoholmentes sört iszok, na nem azért, hogy sör hangulata legyen, mert nagyon nincs neki olyanja, de még is jobban szeretem, mint a cukros löttyöket.
Viszont igazán jó lenne már, ha valaki feltalálná a teljesen sörszerű alkoholmentes sört, elhagyva az édeskés, nyers élesztős szagot-ízt. Nem hiszem el, hogy manapság ne lehetne már a normál sör ízéhez hasonló alkoholmentest előállítani. Azért a sörnél nem az alkohol dominál, elsősorban nem az adja a jellegzetes ízt. Egy pálinkát már nehezebb lenne utánozni alkoholmentesben, de egy sört... miért nincs normális?
Eddigi legjobban sörszerűbb alkoholmentes, amit ittam, az a Valentins alkoholmentes búza. Na, az már MAJDNEM olyan volt, mivel a búza sör eleve édesebb, élesztősebb.
Amúgy az 5L-es Valentins búza is elfogyogatott... sőt, olyannyira becsűrtem tőle, hogy nagyon
Hirtelen megittam vagy másfél litert belőle, ami nem lenne sok, de dögmelegben, alig fél óra alatt... hazavágott, amit persze csak másnap reggel éreztem...
-
Exian
addikt
Én úgy emlékszem, sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy csak sima világos és barna Staro jött tőled. Nekem mindkettő (Granát, búza) tetszett, a búza különösen, végre egy kevésbé édesbe hajló, kevésbé bonyolult búza sör. Nekem az Edelweissel is már az a bajom, hogy túl tömény, ez a Staro búza lazábbnak, kevésbé édesnek tűnt. A félbarna meg jobban ízlett, mint a sima világos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Próbáld ki, talán csak jobb lehet... 30 napig vissza tudod állítani a megelőző rendszer, ha nem tetszik az új. IT cafén és PH-n is találsz cikkeket erről.
a2d2: virtuális PC vagy a letölthető XP mód Win7-en? Vagy esetleg Wine Linux alatt.
nesa: hát jobb nem sokkal lett, de legalább jó lassan települ. Eszméletlen, valami 3.5GB volt a teszt iso belőle.
-
Exian
addikt
Az ilyen esetekben lenne jó egyfajta előleg rendszer: időpontfoglaláskor-egyeztetéskor X pénzt befizetni, ha Te nem mész el, akkor az a szerviz haszna (miattad nem vállalt mást), ha meg a szerviz nem tud vállalni, vagy nem úgy, ahogy kellett volna, akkor meg duplán járna vissza az előleg.
Egyfajta kötbér
Egyébként én éppen ezért mindig egyeztetek még egyet előtte telefonon, hiába van megbeszélve fixen egy időpont.
Akár én megyek valahová, akár hozzám jön valaki, én speciel mindig kérem, hogy a megbeszélt idő előtt még időben egyeztessünk még egyszer.
Így legalább egy felesleges utat meg lehet spórolni.
De kösz az infót-tapasztalatot, ez is egy támpont lehet, már tudjuk, hogy náluk mindenképp érdemes telefonon még egyszer egyeztetni indulás előtt
Mert ettől függetlenül még lehet jó a munkájuk.
-
dunc
nagyúr
Ez egy nagyon ingoványos talaj......lehúzásra megy mind....., és a hozzá nemértésre épít, felhívtam a szerelőt, hogy nissan micraba szeretnék pollenszűrőt cseréltetni, mondta 7500ft, és hagyjam ott, neten rákerestem elmentem megvettem 2300ft ért, és kb 2 perc alatt kicseréltem, nem mondom, hogy egyszerű volt, mert nem akartam kiszerelni a kesztyűtartót, de kapott egy kis kenést, és szépen belefordítottam a helyére....
Csak úgy ezek után ha tényleg szerelésigényes munka lesz.....és senki nem tud egyértelműen mondani megbízható szerelőt... -
Exian
addikt
Elhiszem
Ez a nagy gond manapság, hogy jó, korrekt, megbízható szerelőt, mesterembert találni manapság nagyon nehéz, bármilyen területen. Én így vagyok most autószerelővel. Tud valaki jó szerelőt?
Egyébként nekem is furcsa, hogy leégett, gondolom nem ment órákig megszorulva. Az is lehet, hogy ha megáll, akkor nem is kap tovább áramot, de nem értek hozzá.
Azt tudom, hogy ha pl. egy ventilátor megáll, az nem feltétlenül ég le, sőt. Van jó pár olyan ventim, amik hónapokig, talán évekig voltak úgy csatlakoztatva (tehát kaptak áramot), hogy szorulás miatt nem forogtak, aztán olajozás után mai napig tökéletesek, persze teljesen más célra (nem számítógépben) felhasználva.
Tudom, hogy ez nem túl jó dolog, de én speciel nagy ventilátor megmentő bajnok vagyok
Amit más már kidob, mert nem forog, vagy nem megfelelően, vagy csak zörög, azokat én simán rendberakom. Annyi, hogy nem WD40 kell és főleg nem a tekercsekre fújkálni
Szerintem semmi baja nem lesz annak a szivattyúnak, el tudom képzelni, hogy simán menni fog, persze kérdés, hogy terhelés alatt hogyan fog menni. Viszont üresen (víz nélkül) ne sokat játszadozzál vele, mert attól már leéghet.
-
Exian
addikt
Hívd fel, aztán majd írd meg, hogy mivel próbált elhajtani. De sejtem:
Munkalap készült? Amin rajta van, hogy a szivattyú leégett? Ha nem írt ilyet, akkor sajnos valószínűleg el fog hajtani
Mondván, hogy "az lehet, hogy nem is az a szivattyú".
Ezért kell ragaszkodni javításkor munkalaphoz és számlához! Még ha úgy drágább is. Ha meg a szerelő így nem vállalja, akkor viszlát! Munkalappal, számlával lehet utólag reklamálni, ha egyik sem készült, akkor még azt is nehéz bizonyítani, hogy egyáltalán nálad járt. Persze, meg lehet fingatni ezek nélkül is, csak nehezebb.
Én ha idegenhez megyek javítani, éppen ezért írok munkalapot, feljegyezve egyrészt a gépet pontosan (főleg, ha el kell szállítanom), másrészt az észlelt hibákat.
Én még sosem, de kollégám már járt úgy, hogy kiment valahová, elvitte a gépet, mikor visszavitte javítva, az okos tulaj kitalálta, hogy nem az a videókártya van benne, meg stb. Na, ezektől is véd egy munkalap.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tőlünk 7 ezret kért egy szerelő aki ismerősünk is volt, miközben csak 2 panellal arrébb lakott és annyi volt a hiba, hogy megtört a vezeték a csatlakozónál. Mindezt 5 perc alatt megoldotta, a "kiszállással (gyaloglással)" együtt sem volt több mint 15 perc. Apám nem mert hozzányúlni, engem meg nem engedett, hát így járt.
-
Exian
addikt
Tudom, ez sosem népszerű javaslat, de én speciel magamnak vágtam. Nem egy nagy tudomány. Ja, persze spéci vágó nélkül, 1db hegyes jelölő és 1db olló segítségével. Tökéletesen működik. Persze tudom, az is benne van - főleg céges kártya esetén -, hogy de mi van, ha még sem működik. Ezért csak saját szakállra
De szerintem nehéz elszúrni.
-
air
nagyúr
Giccses, gagyi, felesleges.
Fényszennyezés: milyen érdekes, hogy a közvilágítást pont erre hivatkozva kellett a csodálatos sötétséget adó LED-es technológiára cserélni.
Egyébként amikor kijött a hír, hogy 1MRD a költség, és azt állították, hogy 60-70MFt lesz az éves megtakarítás, kiszámoltam, hogy kb. 15 év alatt térül meg.
Viszont azt még senki nem tudja pontosan, hogy az ipari LED technológiának mennyi a valós élettartama. Olyan 10-12 évre becsülik a szakértők.
Biztosan megérte ez a beruházás is. Valakinek. -
Exian
addikt
Hát én sem tapsolok érte.
"Mint azt megtudtuk, a kedd esti tesztjellegű produkció csak a töredéke volt a majdani látványosságnak, hiszen ötször ennyi fény kibocsátására alkalmas berendezéssel vérteznék fel a tornyot a későbbiekben."
Ennek tudatában pláne nem
Ez a keddi próbaüzem is eléggé bevillantott (fényszennyezés), mi lesz, ha teljes üzemben megy majd?! Elénk teljes panorámaként tárul a torony látványa, ha kimegyek az erkélyre, de nem hiszem, hogy ezt fogom bámulni órákig, persze nem is ez a célja, azt tudom. Látogatóvonzás? Lehet...
A környező terület rendezése szerintem hasznosabb lenne, meg kitalálni valami igazán vonzó látványosságot, bár a toronyból kinézni elegendő látványosság, de nem tudom, nekem a torony környékén manapság mindig valami hiányérzetem van.
Bár ez lehet, hogy elfogultság, illetve gyerekkori emlékek miatt van így, hiszen apám a toronyban (és a mellette lévő bázisállomáson) dolgozott évekig, rengeteget voltam fent, lehet, hogy az hiányzik, hogy az "elzárt" szobákba bejussak
Pláne, hogy akkor még micsoda technika volt ott... most meg ugyanazt elvégzi egy kisdoboznyi cucc, de erről már sírtam itt korábban is emlékeim szerint.
-
a2d2
addikt
Ja értem. Azt hittem hogy sokat mész vele és hosszú távokat, ezért dízelt vettél.
Benzinessel is megoldható szerintem nálad a 7,5-es fogyasztás. Tényleg attól függ hogy milyen arányban mész városon kívül.
Amúgy városban meg egyszerűen megéri az automata többletfogyasztása. Asszony nem is hajlandó ezentúl mást venni -
Exian
addikt
"90 km/h-nál a Seat 2500-at, a Stratus csak 2000-t forog"
Ez tetszik nekem is az én "új" autómnál. Az előző szintén 2500-at pörgött már 90-nél, 120-nál 3500-öt, a mostani 90-nél 2000, 120-nál azt hiszem 3000. De előtte az astrám még durvább volt, az 120-nál már 4000-et, 90-nél 3000 körül forgott.
A fogyasztása engem meglepett, nem kis autóról van szó (7 személyes, önsúlya 1700kg), de 6 alatt volt bőven hosszú távon. Városban sem eszik 7 felett, igaz, tudok vele "úgy" bánni
Szerk: hopp, közben ennél a hozzászólásnál látom először az új, egyedi avataromat
Hát ez lett... Columbo figuráját akartam, de foglalt, nem engedték... jó, akkor mondom legyen a kutyája, úgy is ugyanolyan lusta, lassan megmozduló, lógófülű vagyok
-
yerico
senior tag
Lehet, hogy meg fog állni 8-nál országúton, van rá esély. Az automata eleve rádob 1 litert legalább, a 4 sebesség sem jó előjel, a kocsi meg nem kicsi.
Az enyém 1.6 CVT váltó 1200 kiló összkerékkel súlyosbítva télen 9.5, most már 8.5, ez a napi bejárós ingázós fogyasztása.Országúti még nem volt tesztelve, de a sima Thalia 1.4 76 lóval 6,2-6-5 körül kajált 200+ kilométeres utakon. Ettől 7.5 körül várom. -
a2d2
addikt
Na a fogyasztásra én is kíváncsi leszek.
Szintén 4 sebességes automatánál nálam most hogy melegszik az idő állt be 10L-re. Télen majdnem 11 volt.
Mondjuk nagyon kis távolságokat megyünk és reggeli meg délutáni csúcsban.A városon kívüli fogyasztás hosszú távon nálam 6,3, de akkor csak ketten voltunk. Nyáron lemérem úgy is hogy tele lesz pakolva a kocsi.
Amúgy pofás a járgányod ennyi pénzért meg főleg
-
TRob1
veterán
Nm (amúgy egy itallerakat).
Az már szép eredmény (meg a vége is az lesz, ha sikerül)
Gondolom akkor ezek nagy része (vagy egésze) is megvolt már. Én nem tudom mióta és hány félénél tartok (közel se ott mint te, max hónapokban mert az a többszöröse
), de csak ezekről készítettem képet.
-
-
Exian
addikt
"Azért az elgondolkodtató, hogy egy ilyen kis értékű autónál közel 100 ezer Ft lesz az átírási ktg!!!
"
Muszáj átíratni azonnal? Üzembentartóival nem megy, legalább egy darabig? Az 25%-a az átírási költségnek, de ha később átíratod, akkor már csak a 75%-ot kell kicsengetni.
-
-
Bigemperor
senior tag
A leírás alapján nagyon "belenyúltál a tutiba".Ha nem egy amcsi romhalmaz, akkor valami jó régi "zászlóshajó" lehet talán.
De merész lehet egy régi 4 sebességes automata, ott egy hiba az autó értékénél magasabb ráfordítást hozhat magával. Igaz, nekem is automata a mostani kocsim, tudom, mivel járhat ez a váltó.
-
-
aneda
senior tag
Köszönöm az ajánlást, voltam náluk egy külső-belső takarításon, vizes szőnyeg és csomagtér takarítással és bőrápolással kombinálva.
Nem végeztek hibátlan munkát, de amikor ezt szóvá tettem szó nélkül pótolták a hiányosságokat kb. 10 perc alatt.
9,5k-t fizettem a fenti műveletért, ez szerintem teljesen normális összeg.
Összességében elégedett voltam, korrekt normális társaság, szép munkát végeznek. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A videokártyád nem, de a benne lévő VP2-es (purevideo2) hardveres videó feldolgozó igen. A kártyád gyak. egy 8400GS, az ekkoriban elérhető VP2 hasonló képességű volt, mint az ezzel egyidős HD2000-es széria UVD1 feldolgozója. Ezek az első olyan feldolgozók voltak, amikkel már lehetett HD filmet is lejátszani hardverből. Ez azt jelenti, hogy az x264-es kódolású filmek egy részét vinni fogja, másik részét nem, mert túl magas minőségi beállítások (level) szerint kódolták.
A level szint attól függ, hogy mekkora a bitráta, framrate, hány kulcs képkocka van a streamben, meg még egy csomó dologtól: [link]Itt pedig a VP engine leírása a PH!-n: http://prohardver.hu/tudastar/nvidia_purevideo.html
A VLC, MPC-HC, SMPlayer pedig mind belső, saját codecet használ. Emiatt hála az égnek véget ért a codec packok korszaka.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest