- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
daw460 #44544 üzenetére
Magyar fiók esetén mivel forintos bankszámláról utalnak minden devizát forintra váltanak és magyar fiók esetén forint vagy USA bankos $ számla adható hozzá, értelemszerűen a $-számlára történő kiutalás esetén is át kell váltani az egyenlegen lévő más devizát $-ra. Forintos számlára küldés esetén nincs díj, $-os számlára viszont 3% díjat vonnak.
-
válasz
birooo #44545 üzenetére
Nem tudom, nézd meg az Összefoglalóban a Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz a 3. pontban, a végén látható leírást.
Ha a másik deviza nevére kattintasz és nem vált át a devizára akkor nem érzékeli a kattintást, angol vagy magyar nyelvű a felület? Ha magyar akkor angolra átállítva próbáld, mert ha változtatnak valamit az oldalon a magyar nyelvű nem mindig követi időben vagy böngésző probléma, reklámblokkoló esetleg.
Hol akartál fizetni? -
birooo
tag
Ma próbáltam fizetni, de nem engedte atallitani, hogy ne a paypal konvertaljon hanem a sajat bankom. Raklikk es kiirta ugyanazt az összeget ft euro es ennyi. Mit rontottam el?
-
válasz
sajti_pajti #44542 üzenetére
Nem fogsz normális megoldást találni, az amit próbálsz ott van 5 $ költsége a kiutalásnak és 30 $ a minimum, Revolutra elméletileg működik.
Ugye az van hogy 50 $ kell hogy legyen az egyenleg, de ez is van: All deposits via Bank Transfer must be at least $500. Én úgy olvasom hogy ha már van 500 $ akkor lehet bankiutalgatással mozgatni a pénzt. -
sajti_pajti
tag
Magamra vessek, hogy nem voltam teljesen pontos:
A kiutalással teljesen egyenértékű, ha valahol elfogadják a paypalos befizetést, ilyen megoldás is érdekel.
(Egyet találtam eddig, az eTorót, a beutalás ment is rendben teljesen ingyenesen, de a kiutalásnál csak a Paypalt dobja fel, szóval cseberből vederbe. /Habár meg lehet adni nekik alternatív lehetőség gyanánt transzfert is, de ezt mostanában nem tudom lecsekkolni, mert parkoltatnom kell hóvégéig a pénzem eTorónál./) -
válasz
sajti_pajti #44540 üzenetére
Azért nem találtál már mert nincs működő alternatíva. Benne volt egy módszer, de többen kritizálták mert nem működött nekik és ezért kivettem, annak ellenére hogy az használható volt.
Nekem ugyan működik a Wise USD számlára történő kiküldés, de 3%-os díja van, viszont az utóbbi időben nem lehetett ezt a számlaszámot a PayPal-ban hozzáadni, arra hivatkoznak hogy ez virtuális bankszámlaszám és azt nem lehet hozzáadni. Egy próba egyébként semmi hátránnyal nem jár, ha nem lehet akkor visszaírják hogy nem lehet. -
sajti_pajti
tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam választ a problémámra, jó ötletem a topikban való keresésre sincs.
A kérdésem a következő:
Hogy/hova (olyan helyre, ahol aztán szabadon hozzáférek a pénzhez) tudok a magyar Paypalomról USD-t HUF-ra történő átváltás nélkül kiutalni anélkül, hogy másvalakit is belekevernék?
Köszi -
válasz
KaiotEch #44538 üzenetére
Nem a PayPal-nál van a gond ezzel az üzenettel. Böngészőt használsz vagy mobil app-ot? Cseréld fel. Vagy fizess a kártyával, ha sürgős lenne. Nálam még mindig kiírja a mobil appnál hogy valami hiba van a fizetéssel, ráhagyom és pár mp múlva ki van fizetve. Most nem próbáltam, de a PayPal-al máshol simán fizettem az előbb.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Hogy lehetne megoldani, h a refund összege a PayPal számlámon maradjon? Kártyás vásárlás volt PayPal-en keresztül. -
voaps
csendes tag
Sziasztok! Bankkártya hozzáadásakor sikerült 3x rosszul beírnom a Mastercard Security Code-ot (banki probléma miatt) - viszont most már egyáltalán nem engedi hozzáadni azt a kártyát. Olvastam, hogy ilyenkor a PayPalt kell felhívni telefonon, viszont csak angol nyelvű számot találtam. Nem lehet lelevelezni velük e-mailben? Esetleg magyar ügyfélszolgálati szám?
-
Igen oké, változott a jogszabályi környezet a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozási elleni törvény nekik is előírta az ügyfelek személyazonosságának az ellenőrzését, ügyfélkockázat elemzést. Pénzügyi tevékenységet folytatnak ezért nem csak a bankokra, hanem rájuk is vonatkozik. Ráadásul ez folyamatos ellenőrzés. Én amikor regisztráltam már akkor azonosítottam magam (akkor nem volt ez a törvény), amikor változott az okmányom akkor nekik is megadtam az új információkat, de ennek ellenére 2018-ban és 2020-ban is újból kérték.
-
regos
tag
Üdv. Nem kaptam meg egy terméket,nyitottam vitát. Az eladó másik TN-t adott meg a vitában. Én hiába írtam közben a helyes TN-t a PP úgy döntött közben,hogy küldjem vissza a terméket és akkor visszakapom a pénzt. De nem kaptam meg a cuccot és a vita oldalán már nem is tudok reklamálni mert csak a nyomkövetési adatokat lehet feltölteni ha feladtam. Merre induljak tovább? Köszi a tippeket.
-
EQMontoya
veterán
Epp probalok fizetni Ebayen Paypalt hasznalva, es homokorazas.
A kartyara nem jon terheles es jovahagyasi keres sem, szoval nagy baj nincs, de teljesen halottnak tunik a dolog. Masnal is?Kozben a fel internet halott, amit FB alapu: messenger, insta, whatsapp.
-
Gabesz87
veterán
Nem tudom. Fel fogom hívni a bankot, és megkérdezem. A régi kártyát az appban törölni nem, csak felfüggeszteni tudtam. De én is arra gondolok, hogy valahogy azzal lehet kapcsolatban. Új kártyát hozzáadtam nyilván az appban, GPay-hez is hozzárendeltem, így tudtam is fizetni vele boltban, ill. Banggoods-on is. Eddig a PayPal és az eCharge app okozott gondot. Van egy UniCredit kártyám, az is új, és MasterCard, eCharge-ba beírtam azt, és azzal simán működött.
-
válasz
Gabesz87 #44523 üzenetére
Nem kell valamit állítani az új kártyával kapcsolatban a mobil app-ban, nem tudom pontosan hogy egyáltalán van-e ilyen, de esetleg a régit törölni? Az ujjlenyomat nem kötődik a kártyához? Ha új kártya akkor újból hozzárendelni?
A megerősítésnél 400 Ft terhelés megy a bank felé és azt le is vonja és 1 $-os szokott lenni a kártyaszám ellenőrzés, de az azonnali sztornó követi és nincs pénz mozgás. -
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
válasz
Gabesz87 #44519 üzenetére
A 0 $-os csak a kártyaszám ellenőrzés volt. Szerintem ez az lenne hogy 400 Ft-os terheléssel megerősíted a kártyát és akkor ezek a limitek törlődnek. Ezt a régi kártyáddal is megcsináltad. Az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírásra ha ránézel akkor biztos be fog ugrani a téma.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Új kártyám van, KH cserélte a VISA-t MasterCardra. PayPal-ban töröltem a csatolt Visa kártyámat, és hozzáadtam az újat, ez sikerült is, a KH appban aláírtam sikeresen a 0 USD-s tranzakciót, de ennek ellenére utána mégis valami olyat ír a PayPal-ban, hogy hitelesítsem, hogy enyém a kártya, mert így nem tudok vele pénzt küldeni és fogadni, vagy valami ilyesmi. Nem értem mi a gond.
-
válasz
Voice24 #44516 üzenetére
A bankok 2-5 munkanap alatt írják jóvá, évek óta. Ez nem Magyarországon belüli azonnali utalás. A becsült érkezés idejének semmi alapja nincs. Honnan tudná a PayPal hogy 2 nap amíg megérkezik pl. az Erste Bankba, ahol akár 1-3 napig még zárolják és csak azután könyvelik le ténylegesen.
Ez a PayPal részéről egy teljesen haszontalan kiírás, főleg úgy hogy egy óvodás is tudja hogy nem bankkártyára megy az utalás. Kifizetve a kártyájára szöveg az valójában magyar fiókok esetén nem igaz. Persze van olyan bank ahol lehetséges kártyára is utalni, de refund-ok, visszatérítések nem az a kategória.
A PP továbbította 29.-én 20:10-kor, tovább nem tartozik rájuk. -
gery2123
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A fiókomba nem tudok bejelentkezni, mert változott a telefonszámom, és sajnos nem változtattam meg azt a kétlépcsős azonosításba. Így nem tudok belépni és nem találok megoldást rá... Előre is köszönöm!
-
FerNandor
őstag
válasz
Bornie127 #44510 üzenetére
A willhabenen bent van a paylivery leírásban, a kleinanzeigén nem volt egyértelmű, ott emailt írtam nekik és kérdeztem meg, de 1-2 hónapja volt ez, de gondolom azóta sem változott semmi. Mivel gondolom ez olyan, mint a jofogas háztól házig, így alapból csak belföldi címre kérheted a szállítást stb.
-
FerNandor
őstag
válasz
Bornie127 #44508 üzenetére
Gondolom Magyarországon élsz. Kleinanzeigén és willhabenen a käuferschutzot, úgy tudom, csak az országon belüliek vehetik igénybe. Tehát a kleinanzeigéset a németek, a willhabeneset meg az osztrákok. Így vagy marad itthonról a rendes paypal vagy inkább semmi. Ott is elég sok kamu és lehúzás van, szóval nem éri meg védelem nélkül.
-
Bornie127
aktív tag
Így már értek mindent, köszönöm.
Közben én is olvasgattam, lehet kártyával fizetni az oldalon. A termék ára+szállítási díj összegének a 0.35€+ 4.5%-ot számol fel az oldal, viszont van vásárlói védelem az extra díjért. Az eladó addig nem kapja meg az összeget, amíg én le nem okézom, hogy megérkezett, minden rendben vele, vagy akkor sem kapja meg ha nem azt küldte, fake, eltér a leírástól, nem adja fel, stb, hasonlóan mint az Aliexpressen. Elfogadnak visat és mastercardot, így tudok fizetni Curve-vel szerintem, vagy Revoluttal, és meg is van oldva a konverzió.
Egy díjbekérőt még megoróbálok azért. Kell bármit megadnom neki hozzá, vagy ő küld linket, amin tudok fizetni paypallal?
Köszönöm mégegyszer. -
válasz
Bornie127 #44506 üzenetére
Persze hogy azt írja, mert védtelen leszel és nem akarja a PayPal-nak járó jutalékot kifizetni.
Ő mindenképp jól jár, megkapja a pénzt, megmarad neki a 3,4% jutalék és te nem fogsz nála reklamálni ha nem kapod meg, vagy nem azt és olyan állapotban kapod mint amit kifizettél.
Ez nem fog neked pénzbekérőt küldeni, mert akkor nem ezt írta volna.
A tiltás megszegését szigorúan veszik, akár ki is tilthatják véglegesen mindkét személyt.
Az csak egy hirdetési oldal, mint nálunk a Jófogás, de vannak fizetős szolgáltatásaik is. -
Bornie127
aktív tag
Köszönöm a gyors választ.
Amikor kérdeztem az eladót, hogy tudok fizetni, akkor azt írta, hogy:"paypal friends possible".
Mit írjak neki, mit küldjön fizetéshez?
Egyébként az www.ebay-kleinanzeigen.de oldalról van szó. Elvileg tudnék kártyával is fizetni közvetlenül, csak nem értem, hogy miért számol fel plusz eurókat fizetésnél. -
válasz
Bornie127 #44504 üzenetére
Kezdem a spórolásos módszerrel. A Paypal fiókhoz hozzáadod a Revolut kártyát és azzal fizetsz €-ban, úgy hogy fizetéskor a PayPal devizaváltásról a Revolut váltására állítod. Ekkor használod fel a legkevesebb forintot.
Ha maradsz a PayPal egyenlegnél mindenképp €-val fizess, feltöltöd és az egyenlegek közti váltással csinálj belőle €-ot ekkor a 109 € kevesebb forintodba kerül, mert ha közvetlenül a fizetéskor konvertálja akkor más az árfolyam és több forintodba kerül a 109 €.
Ha vásárolsz akkor ne barátkénti küldés, fizetés legyen két okból is.
1. Nem lesz vásárlói védelmed ha átvernének, nem kapod meg, nem olyan állapotú.
2. A PayPal Felhasználói megállapodás tiltja ezt mind az eladónak, mind a vevőnek.Webhelyünk, saját PayPal-számlája vagy a PayPal-szolgáltatások használata, illetve a PayPallel, más PayPal-ügyféllel vagy harmadik féllel lebonyolított műveletek során tilos:
- Kereskedelmi természetű tranzakciók esetében személyes tranzakción keresztül küldeni vagy kérni a kifizetést. -
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Összefoglalót elolvastam. Kérdésem a következő. Egy eladónak kellene fizetnem 109€-t egy használtcikk oldalon egy termékért.
Jelenleg ezt csak úgy tudom megtenni, hogy utalással teszek HUF-ot a paypal számlámra, majd ott álváltom Euróra és elküldöm, vagy a pénz küldése barátnak opciót választom és euróban küldöm közvetlenül, bár így a paypal vált.
Van egyéb opció ahol az átváltáson spórolhatnék? Van curve illetve revolute kártyám. Sajnos a topup nem megy ahogy olvastam. -
válasz
FerNandor #44501 üzenetére
A bankod kártyás vásárlási elszámolása alapján tudod kalkulálni.
A PayPal árfolyam 9-14 Ft-al több mint a bankoké, szóval ennél kevesebb.
Ezt írják,tehát az elszámolás napi deviza eladási árfolyamot kell nézni, az azért a mai naphoz viszonyítva maximum +/- 2 Ft. Tehát a mai csak becslés, a mainak megfelelőt zárolnak és majd pár nap múlva az aktuálissal vonják.
-
FerNandor
őstag
Hali,
fizetéssel kapcsolatban lenne kérdésem..
Mastercardom van és Raiffeisenes vagyok.
Múltkor vettem PayPalon keresztül egy terméket euroban, akkor 350 körül volt 1 euro, azonban a végére a számlakivonatomon majdnem 360-nak számolódott el egy euro az összesítésben.
Jelenleg a Raiffeisennél 365,30-on áll az euro deviza eladás.Honnan tudom meg biztosan, hogy végül mennyit kell fizetnem, ha kártyakibocsátós konverziót választom?
Most a PayPal oldalán kalkuláltam egyet és 631,99 euro - 235000Ft, ami 371,84 eur lenne elvileg, de nem tudom, hogy itt jönne-e rá még valami.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest