Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Persze, tudok máshol.. az bosszant csak, hogy ezzel megint elment most 4 nap(hétvégével együtt), hogy semmi nem történt és , ha máshonnan is rendelném meg sem lennék előrébb szállítási időben.. bosszantó nagyon ez. Ráadásul a webshop sem ír, már a 3. emailt írtam, hogy most akkor töröljék vagy valamit mondjanak, mert megrendelem máshonnan.
-
válasz
Kidlacee
üzenetére
Akkor tényleg nem kellet volna a szállításos verzió. Mivel a két opció nem befolyásolja azt hogy vissza kérheti-e mert van neki vásárlói védelme 180 napig, így az hogy nem fér hozzá mert félsz hogy visszavonja azt jelenti akkor majd 180 nap múlva adod át?
Nem egészen így működik.
Üzletelés esetén tiltott mindkét félnek a baráti küldés. -
Kidlacee
újonc
Na ez a baj, hogy egy virtuális dolgot kért tőlem, de attól félek ha elküldöm neki akkor meg valahogy visszavonja a pénzt én meg megszívom. Írtam neki hogy mi a helyzet, -francia ember egyébként tehát nem magyar- de azt írta még soha nem járt így
Most azon gondolkodtam hogy küldjem neki vissza, és küldje el újra simán csak? Máskor is kaptam már pénzt de sosem volt ilyen gond -
Kidlacee
újonc
Azért nem értem mert sosem jött eddig így utalás ez az első alkalom
És akkor most mit tudok ezzel kezdeni hogy hozzáférjek az összeghez ?
-
válasz
Kidlacee
üzenetére
Szám nélkül nem jó, ráadásul olyan sem ahol nincs tényleges mozgás. Jobb lett volna az 1 hetes.
Majd ha megkapja, egyértelmű még magyarul is
Adjon meg egy érvényes követési számot, és a pénze 1 nappal azután elérhetővé válik, hogy a szolgáltató jelentette a szállítmány kézbesítését..
Nem feladás után 1 nap, hanem az átvétel, a kézbesítés után. -
Kidlacee
újonc
Először olyat jelöltem be hogy virtuális dolog és nincs szám. Akkor egy hét volt. Majd megadtam az ilyen csomagkövetést. De ott is szám nélkül lehetett. Akkor átallt egy napra de semmi egyelőre.
Az a fura hogy küldtek már így pénzt de ilyen sosem volt -
válasz
Kidlacee
üzenetére
Valós nyomkövetési számot adtál meg és az élő? A böngészős oldalon is nézz rá. Azért előfordul hogy a 21 napos idő ketyeg, attól függetlenül hogy 1 napos a kiírt szöveg.
Tudsz egyébként üzenetet írni hogy mi a helyzet vele.
Ja és még egy az angol nyelvű felületen a szöveg az shipped vagy delivered az 1 napos üzenetnél? -
válasz
Kidlacee
üzenetére
Ha lejár a visszatartási idő akkor hozzáférsz. Szokott utalás lenni rá hogy meddig kell várni. Vagy esetleg igazolnod kell magad, ha belépsz akkor az értesítéseknél látható az ilyen kérés.
Beléptél és bejövő tételsort lenyitottad?
Ha valaki vételárként küldte akkor a vásárlói védelem miatt is visszatartható.
Vagy még csak egy értesítést kaptál, mert a pénz mondjuk banki utalással jön.
Lehet írni. -
Kidlacee
újonc
Az a baj hogy még írni sem tudok nekik
A custom service meg nem válaszol -
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Egyeztetni kell a webshop-al, mert a fizetési klienst ők is tudják szabályozni és rosszul beállítani.
Ami elő szokott fordulni: hitelkártyát várnak pénzforrásként, a szállítási címeknek egyezni kell. Vagy valami más egyedi dolog, pl. nem fogadhatnak fizetést mert vitás ügyük van a PayPal-al. -
Kidlacee
újonc
Sziasztok!
Kaptam pénzt vagyis utalást de a paypal visszatartja.Hogyan tudnék hozzáférni ehhez az összeghez? Még soha nem jártam így
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok
Ha egy webshopban van PP fizetési lehetőség, el is jutottam a PP oldalra, ahol még a kártyakibocsátót is át tudtam állítani, de mégsem jelenik meg a terhelés a PP accounton, sem pedig a netbankon, a webshopban pedig az order statusnál Clarification needed szöveg van. Akkor később sem terhelik már meg a PP accountot gondolom? Mert próbálkoztam szerdán regisztráció nélkül az oldalra, majd tegnap regisztrációval, és nem is látom a PP oldalán a Legutóbbi tevékenység fülön oldalt, hogy bármi is lenne, akkor gondolom már nem is lesz?!
-
válasz
csabám
üzenetére
Magyar az illető regisztrációja? A bankkártya az magyar banktól van? Nem Revolut vagy Wise vagy ilyesmi kártya mert azok nem forintos alapúak.
Csináltam egy küldést, magyar fiókra forint forintos besorolású kártyáról:
Átállítottam magyar nyelvre, mert néha hibádzik, de ott is ugyanez van:
Ha lenyitod a küldés könyvelési sorát akkor nincs részletezve hogy mit számoltak be?
A díj szabás linkje az Összefoglalóban, én nem láttam benn változást.
-
semmi pont felettem 2-vel téma

-
válasz
csabám
üzenetére
Mivel valaminek a vételáraként küldted ezért az illetőtől levonták a 3,4%+90Ft jutalékot, ez van amikor vásárlói védelmet is szeretnél az adott dologhoz.
Ez a normál működés, nincs probléma.
Ha ismerősnek, barátnak a küldés módja akkor azt nem lehet valaminek az ellenértékeként küldeni és nincs vásárlói védelem, hiszen csak egy pénzküldésről van szó.
Ha neked eladtak valamit akkor az illetőnek ezt tudni kell.
A különbség a küldésnél is látható, a felső van választva akkor az aki kapja ahhoz teljes összeg megy, míg ha az alsó van választva akkor jutalékot vonnak tőle:
Az Összefoglaló tartalmazza a leírást, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés. -
csabám
addikt
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném a segítségeteket:
Telefonos alkalmazással küldtem 3.419 Ft-ot egy illetőnek, akinél mindösszesen 3.161 Ft landolt végül.
A kártyámon amivel történt a fizetés 3.419 Ft került könyvelésre, PP fiókban szintén ezt látom, míg a fogadó fél PP fiókjában az utóbbi összeg szerepel.
Forintban küldtem, nem devizában.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: csabám
-
sonique
őstag
Lehet valami UK -el kapcsolatos probléme ez mert mas cimet beirva feldobja a Kartyat
érdekes -
sonique
őstag
Hello
visa provisioning service 064 error code
amit lat a bankom
kartyat a paypalon nem tudom hasznali
eddig rendesen müködött
ujra hitelesitettem
de arra a fenti hibakod jön a bank szerint a
a paypalon nem jelez semmit csak nem elérhetö a kartya fizetésheza bank azt mondja nem jo a secutity code miközben a hitelesités sikeres
paypallal meg sztem csak holnap tudok beszeélni -
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Az "új címhez rendelődik" majd a kártya, de a kártyát az el kell távolítani, mert más fiókhoz nem rendelhető hozzá ha ez "beragad".
Automatikus törlés most nincs, bevezettek egy inaktivitási díjat, aki egy évig be sem lép anak felszámolhatják, ugyan jelenleg a magyar magánszemély fiókokra ez nem vonatkozik csak az üzleti fiókok esetén van, de ez változhat. -
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Pontosan ez az oka amit írsz, az azonosítás félbehagyása miatt nem engedi a számlát törölni.
Magát a lezárást, törlést kérni kell és még így is nekik el kell tárolni a törvény értelmében az adatokat. Ezért van ez. A címet nem engedi meg átírni a régire? Akkor beküldöd az információkat és jelzed hogy megakarod szüntetni. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Még sosem volt Paypal-om, tegnap akartam csinálni egyet, mert lett volna egy külföldi vásárlásom, de végül meggondoltam magam. Azt nem tudtam, hogy már itt is a terrorizmusra hivatkozva minden személyes adatomat igazolnom kell, így a személy azonosítást félbe hagytam. Viszont mikor le akarnám zárni a számlát, mert nem lesz rá szükségem, akkor nem engedi, ezt írja: "Mielőtt lezárja a számláját... Van valami, amit meg kell oldani. Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és segítünk."
Azért sem akarom befejezni az azonosítást (részben azért, mert nem karok venni semmit már), mert nem rég költöztem el és a lakcím kártyámon még a régi címem van, viszont a paypal-nál az új címemet adtam meg. Magyarán azzal nem tudom magam azonosítani. Ilyenkor mit tudok csinálni? Mert szerintem az azonosítás félbehagyása miatt nem engedi a számlát törölni. Egyenleg nincs rajta.
Köszönöm!
-
válasz
RoSSo3
üzenetére
Az üzleti regisztráció az elvárás a PayPal részéről ilyen esetben.
Személyes számla
A személyes számla pénz küldését és fogadását teszi lehetővé Ön, valamint ismerősei és családtagjai között, illetve az online fizetést a megvásárolt termékekért.
A személyes számlákon jelenleg elérhető összes funkcióhoz való hozzáférés érdekében egyes, már meglévő személyes számlák tulajdonosait felszólíthatjuk számláik felminősítésére (amelyhez esetenként további információkat kell megadni a PayPalnek).
Ha PayPal-számláját elsődlegesen eladásra használja, nyitnia kell egy üzleti számlát, vagy személyes számláját át kell alakítania üzleti számlává.
Üzleti számla
Az üzleti számla olyan személyek és szervezetek (függetlenül attól, hogy gazdasági társaságról van-e szó) számára nyújt szolgáltatást, akik/amelyek a PayPalt elsősorban – értékesítésből vagy adományokból származó – online kifizetések fogadására használják.
Az üzleti számlára vonatkozó díjak eltérhetnek a személyes számlára vonatkozó díjaktól. További információért tekintse meg a díjakat ismertető részt.
Üzleti számla nyitásával vagy személyes számlája üzleti számlára váltásával Ön igazolja, hogy elsősorban üzleti vagy kereskedelmi célokra használja. -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Egyéni vállalkozóknak milyen PayPal fiókot célszerű nyitni? Szükséges a business, vagy elegendő lehet a sima is? Több apróbb bevételi forrás lenne a használat célja. -
válasz
üzenetére
Értem. Ez a számla MNB által felügyelt és elfogadott egy belga bankban vezetett forintos bankszámla, használható az azonnali utalási rendszerben is Magyarországon.
Neki biztos azt csinálták amit írt, vagy nem tudni hogy mi volt a szituáció, mások meg tudják használni gond nélkül, én is.
Majd kiderül használat közben hogy mi az igazság, nem vitázok én senkivel, leírtam amit én és még néhányan tapasztaltunk. Ennyi.
Nekem a $-os Wise számlám is használható a PayPal-on, a probléma az hogy 3% díja van ha $-át küldök ki. Mások meg nem adhatják már hozzá.
Ezt nem értem: A rendes bankszámlám tiltva van náluk, ha ők tiltanak le azért annyira nem klassz. Pontosan hogy van ez? Akkor tilthatják akármilyen számládat is amit hozzáakarsz adni, nem csak a Wise bankszámlát.
A tiltás feloldása nem jöhet szóba? Más fiókhoz is ez a számlaszám lett hozzárendelve?
Ha működik akkor mit akarsz még megkérdezni? Semmiféle szabályt nem sért.Az az igazság hogy a szerződési feltételeikben amit elfogadtunk és rájuk nézve is kötelező például az sincs leírva hogy a Wise vagy bármely virtuális bankszámla nem adható hozzá, az sem hogy csak olyan bankszámla lehet ahol a bank rendelkezik bankfiókokkal, hiszen az bizony ütközik az EU-s gazdasági verseny szabályokkal. Persze a $-os számla az USA viszonylat, de szerintem ott sem tilthatná le.
Léteznek már online bankok is, a Gránit banknak hány fiókja van országszerte? Azt a számlát hozzálehet rendelni de az ugyanolyan Wise-t meg nem? Ugyan már. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A Revolut-ot is kéne nyaggatni, általában náluk akad el a dolog
-
FoxiestFox
félisten
Sziasztok!
Mi van akkor, ha már egy hete ülnek egy refundon?
UK-ből rendeltem valamit Paypallal, ami a REvolut fiókom egyenlegét használja.
A store jelzett, hogy nem küldheti EU-ba az adott motyót, azonnal csippant is a Paypal app, és jött az e-mail, hogy refundoltak.
Viszont egy hete pending.
Még csak support case-t sem tudok rajta nyitni, mert ennél a tranzakciónál az valamiért nem lehetséges (gondolom azért, hogy ne nyávogjon mindenki, ha néhány nap alatt nem teljesül egy refund, de hát én már egy hétnél tartok).
100 GBP, tehát nem egy hatalmas összeg, de azért kéne ahhoz, hogy olyan store-ból vegyem meg a kinézett eszközt, ami postáz EU-ba.
-
y@g4n
tag
Helló, tegnap este kaptam kettő hívást a +1-402-935-7733 számról ami elvileg a nebraskai paypal support team telefonszáma, és ezután érkezett kettő darab biztonsági kód sms, a probléma hogy nem léptem be, nem indítottam semmilyen tranzakciót sem, ezek után pedig amikor beléptem nem volt terhelés vagy forgalom, ez mi lehetett?
-
viperabácsi
addikt
Attól tartok , hogy visszaküldöm és nem fogja átvenni mert azt mondja majd , hogy ő nem ezt küldte , akkor bukom a második posta árát is.
-
viperabácsi
addikt
A cím ez : Flat3,12/F,Favor Industrial Building 2-5 Kin Hong Street Kwai Chung, XIANGGANG 288236 CN
KB 2-2,5 kg 20cm x 20cm x 35cm
Azért paypal -lal kezdtünk , mert sehol nem taláktunk információt , mit is kellene tenni .A pandoraboxon nem találtuk az eladót , sem a terméket. A csomagon küldőként egy pesti cím van a DPD raktárháza.A címet , hogy hova küldjem már a pypal küldte nekem. Én ki sem tudom deríteni ki a feladója .A DPD is feltette a kezét , hogy ő sem tudja.
-
válasz
viperabácsi
üzenetére
A PayPal évente 12 alkalommal, alkalmanként 9300 Ft-ig visszaadja a a visszaküldés díját.
De mit válaszolt a Pandorabox a reklamációra? Van nekik is vásárlói védelmük, azon keresztül kell kezdeni a probléma megoldását, ha velük nem jutsz dűlőre akkor a PayPal dispute.
Lehet hogy más lett volna a megoldás.
Nekem soknak tűnik a 18K posta költség. Hova kell visszaküldeni, mekkora a becsomagolt méret és súly, ha ezeket megadod esetleg tudok javasolni alternatívát. -
viperabácsi
addikt
Üdv srácok !
Nem tudom ,hogy jó helyre írom -e a kérdésem , hátha tudtok segíteni . Vásároltunk egy Motorkerékpár emelőt Pandoraboxról , 55,94 USD amiből 7 usd a szállítás volt. A dobozt mikor megkaptam látszott , hogy nem lehet benne az amit rendeltünk / a képen hirdetett az eladó. Megreklamáltuk paypal- nál , küldtek is emailt , hogy küldjem vissza a terméket , s visszakapom az árát. A posta engem terhel.Mit lehet tenni ? Hisz átvertek ,megkárosítottak és még nekem kellene állni vissza a postát ami szinte annyi mint a szóban forgó 18000 forint.
Tudtok esetleg segíteni mit tegyek ?
A felső képen szereplőt kaptam , az alsó képen szereplő szett helyett.
-
Carasc0
őstag
Szia!
A kártyaszám is új igen.
Beléptem a Netbankárba és ott természtesen aktív a kártya. Fizettem is vele már 5-6 alkalommal. 1000Ft elérhetőség van rajta.UPDATE*: Ügyfelessel most beszéltem, azt mondta hogy ma másnál is jelentkezett ez a probléma. Próbáljam meg holnap a dolgot. Ők is vizsgálják!
-
válasz
Carasc0
üzenetére
A száma is új volt? Ha az nem változott csak a lejárat dátuma és a CVV kód akkor csak frissíteni kell az adatokat, nem törölni a a kártyát.
De mielőtt hozzáadnád aktivált állapotúnak kell lenni, a használati limiteknél legalább 2 vásárlás és 1000 Ft elérhetőség szükséges. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Most augusztusban jött meg az új MKB-s MasterCard kártyám. Egy sima egyszerű személyes számláról van szó. E-mailen jött is levél hogy lejárt a paypal-hoz társított másik kártya, ergo frissítsem.Ez a művelet bazira nem sikerült:
Azt írja ki hogy hiba lépett fel a hitelesítés során, próbáljam később. Végén azt írja ki, hogy nem tudtuk beazonosítani, hogy a kártya az Öné.
Mi lehet a gond?
Régi kártyát természetesen töröltem, utána megint megpróbáltam társítani. Nem ment.
-
-
blue eyes
tag
Paypal-hoz csak saját bankkártyát lehet társítani ami a te neveden van vagy lehet másét is?
-
válasz
Occon adom
üzenetére
Szerintem akkor már nem működött az a beállítás, ha úgy lenne akkor PayPal fizetésnél a második képen látható jelenne meg, mindig a devizás összeg és az hogy válassza a PayPal váltást.
Az egyik kártyám 2019 februári annál még megmaradt a beállítás, de amelyeket azután adtam hozzá azoknál mind állítani kell minden fizetéskor azt hogy a bank váltson.
Emlékeim szerint 2019 június vagy júliustól lett a változtatás. -
válasz
Occon adom
üzenetére
Mikori a kártyád? Mert ha 2020 január 1 után adtad hozzá akkor már nem volt ilyen.
De ez szerintem egyértelmű, € vagy forint volt kiírva? Ha forint mint itt akkor PayPal váltás van.
Ha az eBay-en a gyorsfizetés be volt kapcsolva akkor a fenti képen látható oldal nem jön elő, azért nem szabad azt megengedni.
A banki váltás ekkor van:
-
válasz
alec.cs
üzenetére
Nagyjából jó amit írsz, a font egyenleget csak akkor látja ha azt teszed meg elsődlegesnek, tehát ahhoz nem nyúl. Megy az 1500 Ft PayPal deviza váltással $-ra és a többit a bankkártyáról egészíti ki.
Én most azt tenném hogy maradna a forint egyenleg az alapértelmezett, de arról az 1500 Ft-ot az egyenlegek közt konvertálva átraknám a font egyenlegre.
Ekkor a forintos az 0 értékű és így fizetéskor a teljes összeg megy a bankkártyáról ahol fizetésközben átállítod hogy az OTP váltsa.
Lényeg az hogy az 1500 Ft az többet ér ha egyenlegek közt rakod át mint a fizetési árfolyammal történő felhasználása.
Aztán később ha fontban kell fizetned akkor a font egyenleget teszed meg elsődlegesnek és akkor arról megy pénz.
Ha devizában kapom a pénzt a PayPal egyenlegre akkor ha nem muszáj nem konvertálom át, hanem abban a devizában történő vásárlásra használom fel, mert akkor nincs árfolyam veszteség, hiszen nem kell konvertálni, ha váltom akkor forintra csak végszükség esetén. -
Occon adom
aktív tag
Nekem az összefoglaló szerint a Banki váltás volt alapba beállítva, ezek szerint ha fizetek, akkor a fizetésnél is lesni kell a fizetés módját? Mert ugye az egész angolul van, amit alapjaiban nem értek, de ha Google-éval használom, a fordítás követően az oldal nem mindig megy zökkenő mentesen.
-
válasz
Occon adom
üzenetére
Az OTP az mindig az első napi árfolyammal számol el, ma ez 352,92 Ft volt így ha a kártyánál az OTP váltásra van állítva akkor fizettél volna úgy 684665 Ft körül.
Mivel az fizetéskor a felajánlott PayPal váltást fogadtad el, ezért fizettél érte 710738 Ft.
Már 2020 elején megváltozott a váltás módja, a fizetéskor kell átállítani, így sajnos te okoztad a +költséget. Csak a 2019-ben még hozzáadott kártyák őrizték meg ha banki váltásra volt állítva
Az Összefoglaló 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal deviza árfolyam legyen használva külön ki van emelve ez. Az átállítás szintén a Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz a 3. pontban, a végén látható. -
alec.cs
tag
@V/:
Oké, köszi. Megpróbálom azzal.
Kérlek, hogy még erre adj nekem választ:
Idáig úgy használtam a Paypalt, hogy a rajta lévő egyenleg 0 volt, s vásárláskor a tárcához rendelt kártya (OTP Webkártya) lekérte a hozzátartozó bankszámláról a fizetni való összeget. Ez így működik is.Na most, a Paypal tárcámban van 1500 HUF, 16 GBP, 0 USD. Mi van akkor, ha valahol vásárolok 50 USD-ért valamit, s Paypallal fizetek.
Ekkor, hogy történik a fizetés?
Felhasználja a Paypal tárcámon lévő összes összeget, s a hiányzó részt pedig a bankszámlámról veszi VAGY csak a bankszámlámról veszi a teljes összeget, s a tárcán lévőkhöz nem nyúl?Amúgy meg, van értelme több pénznemben (HUF, GBP, USD,...) tartani a pénzt a Paypal tárcán? Vagy esetleg legyen összevonva egy pénznembe?
Ezekre kérném a válaszaidat.
Előre is köszönöm. -
Occon adom
aktív tag
[link] Írtam, laptopot vettem 662Eft-s áron é s 40 euró postaival, ami a legrosszabb esetben is 674eFt körüli, és nem 710eFt.
[link] 2021. 08. 30. hétfő Rózsa EUR 347,90 Ft GBP 405,72 Ft
Nem értem, ki rabolt le ennyire.
OTP rablóbandánál van számlám.
Mit tegyek legközelebb, volna még mit vennem? -
Beírtam hogy deviza árfolyamok és az €-t kiválasztva ezt adta fel. A grafikon alatt. Miért? Csak arra példa hogy nem 247 Ft.
A vásárlási árfolyam a PayPal-on az amit én írtam és mielőtt beírtam néztem meg, ez nem az egyenleges váltásos árfolyam, az kevesebb mindig.
Ha kártya volt a pénzforrás akkor meg a banki deviza eladás árfolyammal számol, feltéve ha át van állítva arra a váltás. Nem véletlenül kerül be az Összefoglalóba ez is, oda kell figyelni.
A PayPal árfolyammal tényleg 710738 Ft.
A bankit meg majd beazonosítja.
A PayPal most 366,36 Ft-al számolja az €-os vásárlást.
A mai deviza árfolyamok, az eladásival fizetsz.
De köszi a jelzést az előző kép nem az amit én akartam, (a valuta lett bemásolva) mivel változik ez lesz a 19:43-as állapot és a jó: -
ACE-
addikt
válasz
Occon adom
üzenetére
per pillanat 363 Ft-ot kell adni 1 euróért Paypal-éknál, feltehetően a Paypal árfolyamával váltottad a Ft-ot euróra, és nem a bankodéval... az általad írt 347-es árfolyam (gondolom elírtad) a bankközi. Szóval ez elég kemény tanulópénz volt... Mit vettél RTX3080?

-
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Kérdezném, vettem egy laptopot 1900+ 40 EURO áron és ma a vége 710eFt lett, amit sokallok, reggel 247 volt az Euro, azaz legalább 35eFt díjat számolt fel vagy a bank, vagy a Paypal. Nem sok ez? -
Azt írtam hogy forintos számla adható hozzá, az bőven fedi ezt amit kifogásolsz. Nem elfelejtettem, adja magát.
Megbeszéltük már banktól is függ hogy rosszabb-e a PayPal árfolyam, aki banki árfolyamokat akkor az kihagyja a PayPal-t ha kevésnek találja a devizájáért kapott összeget.
Nem csak a PayPal-ban kell gondolkozni ha valaki devizában akarja látni a kapott pénzt. -
válasz
alec.cs
üzenetére
Nem jó az a számlaszám, ez egy bankkártya alszámla. Kívülről nem fogad pénzt, értsd úgy hogy egy másik bankból utalással nem lehet rá pénzt küldeni, gondolom a jövedelmedet a munkáltatód nem erre webkártyás bankszámlára utalja. Az OTP-s fő bankszámlaszámodat kell megadni.
-
alec.cs
tag
@V/:
Köszi válaszod.
OTP bankról van szó.
A Webkártya bankszámla adatait adtam hozzá. Egyébként az ehhez tartozó bankkártya adatok vannak megadva a Paypalnak. Arról megy a Paypal fizetés. Tehát ha veszek valamit azzal, akkor a megadott Webkártyához tartozó bankszámláról veszi le a pénzt (ha kell, akkor átkonvertálja az összeget). Ez így működik már régóta.
Tehát Webkártya kártya adatai megadva Paypalnak. Erről megy a vásárlás, fizetés. Fizetéskor leveszi a Webkártyához tartozó forintos bankszámláról. Így működik!
Amúgy meg ezt a Webkártyához tartozó bankszámla adatait adtam hozzá.
Ez miért nem jó így?Remélem érthetően válaszoltam...
-
válasz
alec.cs
üzenetére
Az Összefoglalóban ott a bankszámla hozzáadás és a kiutalás leírása.
De melyik bankról van szó?
Felejtsd el a bankkártyát, azt a forintos bankszámlát kell hozzáadni amire kapod a jövedelmed és amiről utalgatsz. Ha neked a bankod egy kártya alszámlát biztosít, akkor az nem adható a PayPal fiókhoz.
Az 1500 Ft az bünti összeg, a helytelen banki adatok miatt nem fogadott pénz miatt. -
alec.cs
tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem tudok magamnak a Paypal számlámról visszautalni!
Adott a Paypal tárcám. Rajta 20 GBP (font). Ezt utalták vissza nekem rossz teljesítés miatt az eBay-ről.
A Paypal tárcámhoz van rendelve egy bankkártya. Erről többször is sikeresen tudtam Paypallal fizetni. Ha bármit vettem, akkor arról a kártyáról le lett hívva az adott összeg. Így a Paypal tárcámon mindig 0 volt az egyenleg.
Most próbálnék kiutalni magamnak először. Sajnos bankkártyára nem lehet, azt mondja!
Érdekes amúgy, mert ha az Alin, vagy eBayen kapok vissza pénzt, az egyből visszakerül a bankkártyán keresztül a bankszámlámra.Megpróbáltam a bankkártyához tartozó bankszámlaszámot hozzáadni (mind a kettő forintos). Hozzáadtam, beírtam a 3x8 számot, majd fel is vitte a rendszerbe. Ezután erre a megadott bankszámlára próbáltam kiutalni azt a 20 GBP-t.
El is indították a kifizetést, de el lett utasítva!
Ezután visszarakták a pénzt a Paypal tárcámba, csak kevesebbet és törölték az általam megadott bankszámlát! Ellenőriztem a bankszámla számokat (3x8 szám), s az jól volt beírva. A Paypal-nál felvitt kártyához tartozó bankszámla volt.Miért törölték a bankszámlaszámot és utasították vissza a kiutalást????
Írtam a Paypalnak, s a különbözetet visszarakták a Paypal tárcámra. Így most van rajta 1500 Ft és 16 GBP.
A kérdésem felétek az, hogy az összes összeget, hogy tudnám visszautalni magamnak?
Azt szeretném, hogy 0 legyen a Paypal egyenlegem. -
-
válasz
w.miki
üzenetére
Azt hittem hogy be van nálad állítva és azért kérdezed, de ezek szerint nincs és ezért nincs mit kikapcsolni.
Az hogy néha kér sms azonosítást vagy jelölni kell azt hogy nem vagy robot az azoknál van akinél nincs beállítva a kétlépcsős azonosítás, ezért azt nem is nevezzük annak, csak megerősített belépés. Néha egyáltalán nem kéri. És nem kapcsolható ki, mert véletlenszerű ellenőrzés. -
w.miki
veterán
Hol lehet kikapcsolni?
Számlaszámot mindenhogy próbáltam hozzáadni kötőjellel nélküle, 16, 24 számmal, de semmi... -
válasz
w.miki
üzenetére
Belépsz és kikapcsolod.
Valamilyen mobil szám akkor is kell ha nem akarod a belépési védelmet, mert ha nincs, akkor random kérhetik a személyazonosságod igazolását és az is inkább sms alapú, bár az hogy védtelen legyen a PayPal fiókod nem igazán hasznos ötlet..
Mivel ez is pénzügyi intézmény, hasonló elvárások vannak mint a bankoknál, gondolom a Gránit bank is a jelszó mellé más hitelesítést is megad.
Kéred a számlahozzáadás blokkolás feloldását, bár ha nem igazán akarsz a PayPal egyenlegről pénzt kiküldeni, akkor nincs rá szükséged.
A belföldi számlaszám formát próbáltad és ez a normál forintos bankszámlád amin oda-vissza mozognak a pénzek? -
w.miki
veterán
PayPal kétfaktoros hitelesítést ki lehet valahogy kapcsolni?
Vagy törölni a mobil számokat, anélkül, hogy újat adnék meg?
Miért nem lehet belépni, csak úgy simán, macera nélkül?Illetve Gránit Bankos bankszámla számot hogyan tudnék hozzáadni?
Nekem nem sikerült
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek utalnának USD-t PayPal-on.
Ha nyit egy PayPal fiókot, megérkezik rá a pénz, ki tudja utalni egy magyar devizaszámlára? Ha igen, mennyi lenne a díja?
Köszi szépen előre is! -
válasz
monstro
üzenetére
Köszi, eddig nem igazán találkoztam ilyennel, a második számlánál szokott inkább előfordulni hogy a hozzáadási lehetőség blokkolva. Ha minden adat a formátum szerint és jól van kitöltve akkor elsőre menni-e kell, nem sok értelme lenne eleve számlahozzáadás blokkolásának. Főleg magyar fiókok esetén ahol a számlaszámot csak megadjuk előre a majdani kiutaláshoz, hiszen nem fizetőeszköz ahol ellenőrizni kell a pénz használat lehetőségét.
-
GAbre
veterán
Állítólag azért nem tudom törölni a fiókot,mert igazolnom kell személyazonosságom.
Mekkora f@szság ez?
Leordítottam már 2x a supportos haját,hogy nem akarok semmit igazolni,törölni akarom magam.És megtagadják a jogaim.
Vagy van valami kötelességem,hogy nem törölhetem magam.Kötelező a "vásárlási limitást" feloldanom,hogy töröljem magam? -
Mivel az előző munkamenet hibásan teljesült, igencsak bekavarhat mert a PayPal rendszer biztonsági része blokkolást kezdeményezhet a hibák miatt, de lehet hogy rosszul tanultam meg.
Minden böngészőben eltárolt adat az alap oldal esetleges módosítása után az elmaradt frissítés, törlés gondot okozhat.
Nem véletlenül van olyan lehetőség hogy kilépéskor törölve legyenek az ilyen dolgok a böngészőből..
Az első bankszámlaszám hozzáadása ha megfelel azoknak a kritériumoknak amit az Összefoglalóban is írtam akkor normál esetben akadály nélkül megy.
Esetleg szerinted mi lehet gond, függetlenül a böngésző beállításaitól? -
válasz
pintert
üzenetére
Nem szokott az első számlával gond lenni. Akkor itt még szóba jöhet böngésző probléma is, az anonim böngészés, VPN, oldal fordító, reklámblokkoló, sütikezelés, felugró ablak tiltás.
Másik böngésző használata esetleg.
Gondolom nem IBAN számos verzióban akartad beírni?
A felület váltás után törölni kellet volna a PayPal sütiket a böngészőből.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- ÚJ 4K CORE I5 14400F Gamer MAX PC 32Gb RAM 512GB NVME SSD ÚJ GAINWARD RTX 5060 8Gb DDR7 2ÉV GAR!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest