Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tPedro_
üzenetére
Ahogy a táblázatban van úgy nincs kártyáról sem díj, próbáld ki, nem kell pénz küldened adsz megfelelő adatokat és látod.
Az EU-s PayPal fizetési információkat nézed vagy a általános help-et?Ahogy akkor küldted az már díjazott volt, a képek eredetijét 2020 január 14-én töltöttem fel. De most megnéztem, nem kártyás fizetéshez van kötve a díj, ha nem az idézett feltételek vannak akkor kell fizetni.

-
tPedro_
őstag
Ez rendben van, de van egy olyan kitétel is, hogy akkor is van díj, ha kártyával fizetek.
Akkor ezek szerint ez így nem igaz:
"These standard fees apply when sending from debit or credit card, or when sending to another country."Legutóbb tavaly júliusban küldtem pénzt friends/family opcióval USD-ben tengeren túlra, kártyával fizetve és annak még nem volt díja.
Mindenesetre köszi a segítséget.
-
válasz
laleeee
üzenetére
Legfeljebb őt tiltották le
Itt a PP kínai oldala vagy az angol nyelvű felületSőt itt a Reuters January 14, 2021 híre PayPal becomes first foreign firm in China with full ownership of payments business
De ha nincs PayPal akkor milyen fizetés van, mert persze PayPal nélkül is van az üzleti életben fizetési lehetőség.
Lehet ugye bankkártya de eBay esetén a PayPal a fizetési kliens vagy banki utalás -
válasz
tPedro_
üzenetére
Ott van az díjazás elején, már több mint egy éve megváltozott.
A vonatkozó díjak az FSZ 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat linkje.
A családodnak, ismerősnek magyar kell lenni ha forintban küldöd, lehet ismerősöd EU-s de neki csak €-ban küldhetsz vagy svédnek svéd koronában akkor ingyenes. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de nem jártam sikerrel.
Család/barát pénzküldésnél mióta kell díjat fizetni?
Köszi.
Üdv. -
válasz
musli26
üzenetére
Az OTP vagy a PayPal váltaná a devizát?
Az OTP-nél a kártya erős hitelesítése be van állítva és nincs vásárlási limited amit a fizetéssel átlépnél, mert ez a hiba konkrét oka:
Issue
PayPal returned API error code 10486 - This transaction couldn't be completed.
Cause
A buyer’s Express Checkout payment failed due to a bad funding source; for example, the transaction exceeded the buyer's card limit. -
musli26
tag
Sziasztok!
Venni szerettem volna a banggood-ról 25.500ft értékben egy terméket.
De nem sikerült.
Többször próbáltam.
Több éve vásárolok tőlük kisebb összegekben max 7e(eddig minden ok volt).
PP használnám fizetésre (minden esetben).
Amiben egy otp webkártya(27e van a számlán) van bekötve.
Ezt a hibát dobja ki:
Payment Failed!
PP_ERR_[10486] This transaction couldn't be completed. Please retry the transaction using another funding source in PayPal,or contact PayPal customer service for further assistance. You can check your order status for an update,or contact us for assistance.Mi lehet a gond?
Köszönöm -
A blokkolt összeg benne van a képernyőn tájékoztatásként kiírt összegben. A charge back esetén rögtön csökkentik az egyenleg összegét és megy vissza a pénz ez az aminél nincs mérlegelési joguk, majd azután kell neked igazolni a dolgokat, főleg akkor ha te teljesítetted. Itt már eleve van eltérés.
Ha nem chargeback hanem minőségi kifogás, akkor a jutalékot most már nem szokták elengedni, ha önként visszaadod a pénzt ez akkor is felszámítható.
Tényleg komolyan gondoltam hogy a postai címre írj nekik egy ajánlott levelet, itt adott esetben a chat-en akár 3 ember 3 féle dolgot mondhat neked.
Szerintem a 2,61 $ díj levonása az érvényes szerződési feltételek szerint történt, de lehet hogy tévedek. -
GAbre
veterán
Anno mondtam,hogy 100+ volt egyenlegem 2 összeg érkezésekor.
Mivel volt már 45+os egyenlegem.És ahhoz jött az a +~80.
De mivel ügyeket nyitottak,így a rendszer levonta balance-ból,és parkolópályára tette.
Mint írtam,ha a paypal blokkol 1 összeget,és nem férsz hozzá.Legyen az ticket nyitás.
Vagy éppen friss összeg,amit akkor enged tovább paypal,ha nyomkövetéssel igazolt termék érkezése.(vagy letelt a 14/vagy 21 nap) Rég volt már ilyenem.
Tehát a 47-48 volt ez a kettő ticket előtt volt.Arra jött 1 ticket lezárás.Furcsáltam,hogy kevesebb lenne pénzem.Nyomtam ezt a képet 45nél.Lezáródott második ticket és bumm 42.
Azt,meg hogy ticketet lezárták,mert "nem válaszoltam",sajnos email nem jött tőlük,így bizonyítani nem tudom,hogy mire NEM válaszoltam.
De minek is kéne?Nem hiszem,hogy ticketen belül ha be van adva nyomkövetés,tudok mást csinálni.Most próbálok 1 nem én voltam ticketet nyitattni valakivel,és 0 egyenleggel,hogy lemegy-e minuszba.
-
Én sem láttam azt amit írtál hogy jogtalan.
Kellene az hogy mennyi volt a két összeg beérkezése előtt a PayPal egyenleged. Bejön közel 70, de csak 45 látszik lekönyvelve, nekem nem jött ki a matek, ha nem vásároltál, ha nem küldtél valakinek vagy nem volt rendszeres levonásban egy esedékes tételed akkor nem lehet 45.
Te azt mondod hogy amit valamiért felfüggesztenek az a fő egyenleg kiírásba nincs benne, szerintem meg ott szokott lenni, csak épp nem költhető el.
A kimutatásoknál adott időszakra minden pénzmozgást jelölve le kell kérni egy listát. De azt is írtam hogy 2,6 $ díj refund esetén levonható a decembertől érvényes szerződés szerint.
Másrészt levonták tőled vagy te küldted vissza, mert az sem mindegy, most visszaolvasva ezt írtad: Főleg,ha rögtön vissza is adod azt a pénzt!
Chargeback esetén nekünk nem kell visszaadni, sajnos megy magától. -
GAbre
veterán
Azóta se tudom megértetni magam supportal.
Senki nem látja ezt az összeget,az előző embert feladtam hülye volt,mint a seggem.
A tegnapi messengeres meg bezárta a beszélgetést válasz nélkül.
A mai meg szintén nem látja,és ebay fee-vel jön nekem.
Ebayen meg nincs "eladói védelem" szokás szerint
,megkérdeztem,ha paypal levont tőlem pénzt,azt velük kéne beszélnem elvileg.
Most próbálom letölteni a transakciókat,vagy hol láthatom,hogy nem jön ki az összeg,ha kiszámolom dolgokat? -
válasz
taranis
üzenetére
Sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom.
De az tény hogy én még a mai napig nem látom a szerződési feltételek közt azt hogy virtuális bankszámlaszám magyar fiókok esetén nem adható meg a pénz kiutalásához. Mivel nálunk a bankszámla nem fizetőeszköz, ezért értelmetlen ráhúzni azokat a dolgokat amelyek a fizetőeszköz bankszámlára vonatkoznak. -
Pavua
csendes tag
Sziasztok,, sok jó infó van itt, köszi a megosztásokat. Felmerült két kérdésem, amik nincsenek az összefoglalóban sem a kereső nem talált hasonlót:
1. Mi az aktuális állapot:
Magyar pp számlához, ahol van USD is, hozzá lehet adni transferwise USD bankszámlát a kifizetéshez?
2. Illetve az említett "Díjszabás A3.2.1. Átutalás közvetlenül egyesült államokbeli bankszámlára 3,00%"
díj az csak a fenti esetben van, vagy ha tudnék nyitni egy amerikai USD alapú PP számlát (pl amerikai cég), és onnan utalnék ki USD-ben USD bankszámlára, akkor ott is lenne ez a 3%?köszi
-
Corleone33
senior tag
olyan kérdésem lenne hogy sztenderd paypal fiókról be lehet állítani folyamatos recurring payment-et egy paypal számla felé, vagy ehhez mindenképp üzleti fiókkal kell rendelkeznie a fogadó félnek?
-
válasz
Teaway
üzenetére
Szerintem már nem valószínű, nem igazán van hajlandóság a bankok részéről új szerződéskötéseknek, de inkább egy Revolut kártya hozzárendeléssel is jobban jár az akinek nincs bankszámlája, mint a PayPal egyenleges feltöltéssel fizetgetni.
Persze a nyílt bankolás keretében lehetne egyszerűbb és gyorsabb feltöltést is kitalálni vagy akár bankkártyával való feltöltést, ehhez viszont a PayPal részéről nem látok hajlandóságot. Magyar viszonylatról írtam.
Az azonnali utalási rend miatt maximum 2 nap a feltöltés már. Ha mondjuk délelőtt 10-ig elutalod, akkor másnap reggel már jóváírják, lehet hogy még a mostani utalás is, de holnap délutánra valószínű hogy ott lesz az egyenlegen -
Teaway
veterán
12. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról Jelenleg nem érhető el!
És mikor lesz ez elérhető? -
GAbre
veterán
Olyankor mi van,ha a paypalon választhattam,hogy return and refund.Megadtam nyömkövetést 10.én.
Erre lezárták az esetem!
Hello Gábor Antal,
We received the claim(s) you filed on 18 January 2021.
We have reviewed this transaction(s) and are denying your claim(s). The decision was made because we did not receive a response from you with supporting details for the case.
We're sorry for any problems you may have experienced with the transaction(s).Your responsesDate added
10 February 2021
rr465099291HU, National carrier,hungarian post
Újranyitni nem tudom az ügyet.
Ha újra próbálom nyitni ezen ügyet.
Csak problémát tudok jelezni fizetéssel,vagy nem felismerhető kifizetésként.
Imádlak paypal.(hogy menj el a qva @nyádba.Kajak elmegyek ügyvédhez komolyan mondom. -
Ciccuka
veterán
Most hány hónapig tart a védelem a PP-n vagy meddig lehet dispute-ot indítani biztosan?
-
Nem egészen erről írtam. A fő egyenleg kiírásban ott van a felfüggesztett pénz is, mert szerintem akkor egy olyan képpel indult volna a beéerkezés hogy nem 45,16. hanem több van.
De akkor 7,75 $ volt 17.-e előtt az egyenlegen.
Irj nekik. a Felhasználói megállapodás végén ott a postai elérhetőségük is ha panaszt akarsz tenni, perelni azután lehet ha nincs joguk levonni, bár kereset indítás 2,61 $-ért többe kerül, de lehet hogy a megállapodás alapján ez rendben van.
Ha a fizető fél kártyával fizette ki Önnek a szóban forgó összeget, a fizető fél „visszaterhelést” kezdeményezhet a kártyakibocsátónál. A kártya kibocsátója, és nem mi határozzuk meg, hogy a fizető fél sikeresen kérvényezi-e a visszaterhelést. A visszaterhelésekről a Visszaterhelési útmutatóban érhető el további információ, amely a PayPal Biztonsági központjában, a „Biztonságos értékesítés” nevű szakaszban található. A PayPal Biztonsági központja a PayPal webhelyéről érhető el. Visszaterheléssel kapcsolatos reklamáció beérkezése esetén díjat számítunk fel.
De ott van hogy -2.61 $ fee azt vonták le arról tudtál. Olyan ninbcs hogy csak úgy leemelnek pénzt. -
GAbre
veterán
Sejtem mit mondasz.
Ha megnyílik az ügy,akkor a pénzt rögtön visszatartja rendszer,és egyenlegből eltűnik,mint amikor megkapod a pénzt de meg kell adnod track numbert,és ha kézbesült,akkor válik elérhetővé és jelenik meg egyenlegben.
Azt hittem ezzel tisztában vagy.
Mint,ahogy idéztem anno,ha lopott pénzt kapsz,arról te nem tehetsz,törvényileg nincs semmi korlátozás,hogy csak mert valaki lopott pénzt adott neked,azért neked bármit is kéne fizetned!Főleg,ha rögtön vissza is adod azt a pénzt!
Legalábbis amennyire tudom.Javíts ki ha tévedek.
És törvényileg minden banknak/szolgáltatónak el kell számolnia,vagy láthatóvá kéne tennie,hogy A TE SAJÁT PÉNZED MIKOR ÉS HOGYAN MOZGOTT!
És mint láthatod ennek nem tettek eleget.Ergó perelhetőek.
De ebben is javíts ki ha tévedek.
Nem mintha ez a kis összeg meg még 1x azt mondom oké.De egymás után 2x,meg ebay-t is fizessem ki azt amit nem adtam el.
És ki tudja hányszor játszották már ezt el,hogy levontak pénzt számlámról,anélkül,hogy tudtam volna. -
Idéztem a szerződési feltételekből hogy visszatérítéskor tarthatnak vissza pénzt. Ha neked róható fel a dispute oka akkor is van korlátozás.
Mindig is úgy volt hogy jutalékot azonnal vonják amikor beérkezik a pénz.
Én azt látom hogy egy nap megérkezett 37.41 és 37.48 ami nálad 45,16 egyenleget eredményezett, hiányzik a 74,79-ből 29,63 $ és nem értem hogy ez hova lett.
Ha rákérdeztél akkor várd meg hogy mit válaszolnak hogy ha nincs sztornózva pénz, mert csak bejött tételek vannak akkor most miért van kevesebb. -
GAbre
veterán
A kettőből 1iknél jött ebaytől üzenet,hogy jelentették fiók hackelést,és ne postázzak.
Csak paypal ügyek lettek nyitva.
Nem tudom mire gondolsz mi nem jár vissza.
45,16-42,55=2,61.Pont ennyi paypal fee van levonva a 40 dolcsis bejövőből.És írja előző képemen,hogy én ezt nem kapom meg rögtön paypalhoz kerül.
És ahogy látszik történetben,nincs sehol listázva,bárminemű levonás.
Kérdésem,akkor még mindíg áll,mehetek ügyvédhez,vagy mondhatom azt legalább?
Mert erősen szabályt szegtek ezzel úgy gondolom. -
Nem eBay case-t vagy PP dispute-t indított a vevő? Akkor a díj nem jár vissza. A chargeback esetén nem egészen ez látszik és kel a pénz levonásról is valaminek lenni, it még megkaptad állapot van, ez így nem stimmel. Az eBay áfa sem, az eladótól az eBay nem vonhat áfát.
-
Amikor megjött a pénz akkor levonták, amikor refundként megy vissza akkor a jutalék egy részét néhány esetben nem törlik. De szokott lenni kiegyenlítés a számlánál és akkor van egy levonásod és egy azonos összegű zöld színű jóváírás is. Mivel ennél az esetnél nem te hibáztál, kérd hogy ezt sztornózzák, adják vissza mert nem a te hibád hogy nem a vevő fizetett.
Ha ez a chargeback-es. -
GAbre
veterán
Azzal nem tudok mit csinálni az 1értelmű. A visszaküldési pénzvisszafizetés.
Én magán a paypal fee kifizetésen vagyok kiakadva,és hogy nem ismerik el,és elrejtik!
Miért nekem kell kifizetnem a jutalékukat,és ha már én fizetem,akkor miért nem jelenik meg tranzakcióként,miért vonódik le csak úgy titokban?!
Erre fenyegetőznék ügyvéddel,mert ez felháborító!Igen,de nem hajlandóak elismerni!
Several hours ago my balance was:47,74 now 45,16 usd
Another 2.61 usd from my balance.
Válasz:
Please check your transaction activity. I can see eBay is charging taxes. If you have questions about this please contact eBay directly.Írtam nekik ilyen nincs,ebay havonta von le fee-t,eladások után,nem pedig eladott tételenként.
Vagy ha veszek valamit,de mindenképp kéne lennie tranzakciónak,és számnak.ÉS NINCS!
A másik meg az,hogy ebayen nem is lett nyitva ügy,rám írtak ebayen,hogy nem ők voltak,és nyitottak paypal-t!
Nem hajlandóak elismerni! -
-
GAbre
veterán
Nagy nehezen elfogadták visszaküldési pénzkérelmem.
Fel is adtam másik csomagot,meg ís írtam nekik,a dispute számokat,meg nyömkövetéseket melyik csomag melyik case-hez tartozik.
Erre visszadobták,hogy már 1x kértem ezt

Semmi gond napok óta levelezek supportal,hogy az ügyek zárásával még én fizettem ki a fee-jüket.
Minden volt itt az ebay vonta le,ne a teljes activity-n nézzem,hanem a részletezőn.Most arról is küldtem nekik képet,hogy ott sincs.
Most megmondtam nekik,hogy megszegték a szabályukat és kérem vissza a pénzem!
Gondolom ezért nem érdemes ügyvédhez menni.
Hiába jogaim megsértése,láthatatlanul és jogtalanul levonni számlámról pénzt!(Ahogy már anno hónapokkal ezelőtt is sejtettem,nem az első eset volt szerintem,hogy eltűnt pénzemből)
Vagy érdemes fenyegetőznöm ügyvéddel?
Azon kívül,hogy többet nem tartok rajta pénzt.(így se sok van 30 usd kb) -
válasz
PROTRON
üzenetére
Nem csak nálam működik. Ha nem működne mindenki jelezné a Banggood, az eBay és az AliExpress topikban.
Nincs másik menüpont, írtam nem működik, a fizetési folyamat van. A váltás akkor nem szokott megjelenni ha be van kapcsolva a gyors fizetés, az pedig nem a PayPal-on múlik. -
PROTRON
addikt
De hát a kolléga aztán másik commentben folytatta a történetét, ahol leírta hogy mivel a fenti képen jelölt helyen nem találta, EZÉRT a másik, általad is jelzett menüpontot használta, csak az nem érvényesült. Erről már nem töltött fel képmentést, mert nem feltételezte a kattintáskor hogy kelleni fog...sütikéknek lehet befolyásuk ilyen dolgokra? Én már mindent is el tudok képzelni.

De az jó ha nálad működik.
-
válasz
PROTRON
üzenetére
Nem, az kép ( a finanszírozási forrásos) nem a fizetési oldalról van. A leírásban ott vannak a képek a fizetési folyamatról.
Ezt is írta: Régebben ezt a fizetésnél el lehetett dönteni, ez most is így van ma 2-szer fizettem PayPal-al és ott volt a váltásos dolog, (eBay és AliExpress) persze nekem az ajánlja hogy PayPal-ra állítsam, mivel a régebben hozzáadott kártyáknál nem változott a beállítás.
Bár lehet egy bökkenő, magyar nyelvű felületet használ és gyors fizetésre van állítva mondjuk az eBay-en.
Az eBay is megjegyzi a fizetési módot ott én kiszoktam gyepálni ha megjegyzi a PP-t, de emlékeim szerint lehet változtatni közvetlen fizetés előtt a váltást akkor is. -
PROTRON
addikt
Ha jól értem a kolléga épp azért reklamál mert megtette amit Te írsz.
Tehát a fizetési folyamat során kattintotta át a jelenleg érvényes menüpontot arra hogy a bankja konvertálja, még is a PP számolt.
Amire a PP válasza annyi volt hogy biztos elfelejtette átkattintani és lehüly...akarom írni "segítségképp" útba igazították arra a pontra amit a kolléga elmondása szerint megcsinált.Most én nem tudom letesztelni, mert ezek szerint teljes vásárlási folyamatot kell végig csinálni ahhoz hogy biztosak lehessünk abban hogy ha átkattintod akkor tényleg a bankod fogja váltani.
-
blue eyes
tag
Érdeklődni szeretnék az alábbi szöveg meg azt láttam hogy 21 nap után automatikusan jóvá íródik azt most már nem látom a 21 már letelt de még mindig fel van függesztve a kifizetést mit lehet tenni ilyenkor?
FELFÜGGESZTVE Jan. 24.Visszatartott – Beérkezett kifizetés
-
válasz
thrill
üzenetére
Megszűnt a fix értkre állítási lehetőség, csak a rendszeres előfizetéseknél jegyzi meg a választást, amikor fizeted akkr kell a PayPal váltásról átállítani és minden alkalommal.
Tudnak róla hiszen ők szüntették meg. Ez nem hiba hanem egy döntés, ami nekünk nem igazán jó, mert minden fizetésnél ezt meg kel csinálnunk. -
válasz
thrill
üzenetére
Az Összefoglalóban írtam hogy megváltozott a váltás, előre nem lehet beállítani, akinek a változás előtt be volt állítva a kártyához annál még az az érték maradt a fix, de ha cserélni kell a kártyát akkor már csak a fizetésnél lehet állítani.
Itt találod 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal deviza árfolyam legyen használva
Az eBay topik, az AliExpress és a Banggood összefoglaló is tartalmazza ezt a témát -
thrill
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Megnéztem ezt is, közben a PP customer service is ezt írta.
Ezt meg is találtam (egy órája fizettem eBayen). Már bánom, hogy nem shotoltam le, de nem volt választási lehetőség, pontosabban a bankkártya volt beírva, mégis forintban lett az összeg kifizetve.
Ez van, a következőnél próbáélok jobban figyelni, shotolni.
Mindenesetre felháborítónak találom ezt a dolgot. -
PROTRON
addikt
válasz
thrill
üzenetére
Vagy ha a kolléga linkje nem segített (most nem tudom kipróbálni, de mindenképp jól jönne a visszajelzésed), akkor a forum topic legtetejére görgetsz, lenyitod az összefoglalót és ott a 4. pontban frissítésre került az ezzel kapcsolatos információ. Mivel ez egy paypalos "újítás".
-
Sziasztok! Már lassan egy hete próbálom napjában többször és több böngészőből megoldani, hogy a jelszavam megváltoztassam. Belépek a fiókomba, rákkantintok a "Biztonság" fülre és állandóan ezt írja ki: " Sajnáljuk.
Kérését nem tudtuk feldolgozni. Próbálja újra később."
Minden más fül működik, ez nem. Mit lehet tenni?
-
thrill
tag
Hello!
Bocs ha olyat kérdezek, amiről volt már szó.
Próbáltam visszaolvasni, de teljesen össze vagyok már zavarodva.
A legutóbbi PayPal fizetéseimnél észrevettem, hogy mindig a PP váltja a fizetést Forintra.
Régebben ezt a fizetésnél el lehetett dönteni, meg ilyen titkos helyeken átállítani.
De most már nem találom. Elérhető valahol, vagy megszűnt teljesen ez a lehetőség? Novemberben még euróban ment a bankom felé a kérés, most már minden esetben Forintban (természetesen számomra igen kedvezőtlen váltással). -
GAbre
veterán
Igaz sztem ,2 hirtelen eladásom lett volna.Sejtettem,hogy ilyesmi lesz.Kivártam mit írnak vissza.
De 1-2 órán belül mind2 írta,hogy hacked.
A másik meg,hogy nemrég csináltam másik paypal fiókot,nem volt semmi,amit írtál.
Regeltem kártyám,max revoluton meg kellett erősítenem a fizetést,és azóta is jó.
Még az elején sms-ekkel kellett fizetést +erősíteni,de már azt se kéri azt hiszem.
De lényegtelen igaz-e.
Attól még elég pofátlanság.
Eddig 0.3 usd-t vittek el a visszaküldések.
Azt még lenyelem.De 3 dolcsik az már kicsit sok a semmire.
Akkor nem lehet beállítani pénzfogadás kérdést? -
Ja ez az indok kamu szerintem, ha EU-s lakos az illető minimum január 1-től él az erős hitelesítés akkor ki vásárolna a illetéktelenül?
Ha ez nem külső bankos chargeback, akkor három kérdés bennem is felmerül.
1.Miért nem aktiválta a PayPal belépési védelme közül valamelyiket, Ez már az ő hibája.
2.Miként fértek hozzá a fiók adatokhoz? Meg tett-e mindent a védelme érdekében?
3.Ha bankkártyás fizetés, akkor miért nem működött az erős hitelesítés?
Ez alapján jogszerű-e a követelése? Mennyire felelős a kialakult helyzetért. És itt most nem vesszük azt figyelembe hogy egy csaló vásárlóról van szó, aki csak hazudja ezt az indokot: Unauthorized transaction
Ezeket az eladó nem tudja befolyásolni így azt semmi hátrány nem érhetné, még a fogadási pénz nem visszakapása sem jöhet szóba. -
GAbre
veterán
Ez Unauthorized transaction ticket volt.
Miért kéne ilyenért nekem fizetnem?
Nem az én hibám,hogy feltörték a fiókot,vagy a paypal védelme gyenge!
Nem lehet átrakni,hogy ebayes fizetést elfogadom-e vagy sem,mint amikor megadom paypalom valakinek,és rámegyek listából,hogy kérem vagy nem?A linken nem olvastam semmi használhatót erre vonatkozót.
Elég szemétség,hogy lopott pénzt nyomnak a kezedbe mondjuk boltban,szinte rögtön visszaadod.
És aztán meg jön oda pénztáros,mert,hogy itt történt ez a boltban,és fizess még egy 1000-est saját zsebből. -
Én arra értettem a védelmet, hogy a PayPal belépési védelmed ha nincs aktiválva, akkor nem vagy védve hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá a fiókhoz, de ez azzal jár hogy minden belépésnél "meg kell erősíteni az azonosságod".
Az hogy refund esetén nem minden esetben futsz nullára még tavaly lett megváltoztatva, küldték is az értesítőt és itt is beszélgettünk róla.
Ha én vétlen vagyok mert a vevő gondolja meg magát akkor ezt nem igazán kellene alkalmazni szerintem sem:
Ha Ön visszatérít egy kereskedelmi tranzakciónak minősülő kifizetést, akkor a visszatérítésért nem számítunk fel díjat, de a kifizetés fogadásáért eredetileg kifizetett díjakat nem kapja vissza.
Ezt a részt azért lehet hogy át kellene nézni talán van valami ez utóbbi esetedre ha a teljes jutalékot felszámolták. -
GAbre
veterán
Vettem észre.
Nyitottak ügyet.Refundoltam.
Erre pont a paypal fee-vel lett kevesebb a balance-om.Miután végleg meghozták a döntést,hogy oké visszaadják a vevőnek a pénzt.
Nagyon jó,nem hogy védve nincs az ember,ők még mohón lenyúlják a saját kis pénzőket,ha nem tőle akkor tőlem!
Szemét 1 banda!!!!!
Slusz poénként az ebayes ember(ek) se tudják visszatörölni rendelésem.Küldözgeti a linkeket,amit már rég megpróbáltam,hogy töröljék eladást! Második Chates ember is hülyeséggel zaklat,mindent írjak meg neki újra,jelentkezzek újra be,teljes nevem.De megoldás az nincs,és nem tud mit csinálni
XD
Mondhatom szép nap!Fizethetem ki ebaynek azt is.
De legalább visszanyertem ma kaparóson a jegyem árát!Legalább ez jó volt a napban!Ebből kifutja kb a paypal fee.
-
Oké igazad van az utóbbi időben a külföldre menő küldemények esetén mintha lehagynák és csak a gépi nyomtatási adatok látszódnak, de tudtommal rajta kell lenni.
Ha értéknyilvánítással megy, akkor mindig előkerül a bélyegző és ezért nem is világos hogy miért nem nyomják rá a feladóvevényre. A CN23-at is pecsételniük kell mert az úgy igazolt.
Most megnézve néhány csomagos feladóvevényt, némelyikről ott is le van maradva.
No mindegy ez a Posta.
Most úgy működik hogy amikor a bankkártyát hozzáadod akkor történik az erős hitelesítése a kártyának azután azt nem kéri, mert igazolva van a dolog.
Ha nincs belépési védelmed akkor jön ez a megerősítés, bár nem mindig, ha van belépési védelmed ami igencsak célszerű, akkor viszont mindig megerősítés van, de ez a te érdeked is lenne, hogy be legyen üzemelve, ugyanúgy mint amikor a banki dolgaidat használod, a PSD2 a PayPal-ra is kötelező, biztosítaniuk kell.
Lehet hogy az is segít ha azt az eszközt amivel belépsz megjegyezteted biztonságosként. -
GAbre
veterán
Nincs postai bélyegző!
Te még nem adtál fel ajánlott levelet?
Nincs bélyegző,kézírásunkal adatok ,és a postai nyomtató ráírja adatokat.Feladás dátuma,helye,nyomkövetés...
Minden más a rublikában van,de a nyomkövetési szám lement a lap aljára.
Köszönöm írok paypalnak,de már a telus-os embernek is írtam,hogy mi a francot akar,elküldtem neki 3 másik feladási szelvényt,és megkérdeztem,hogy miért nem fogadták el,hogy paypal ügy lezárása után küldik vissza a pénzt.Múltkor még abban maradtunk.Az is elég idegesítő,hogy folyamatosan,minden 1es belépésnél security chalange van.
És minden belépésnél meg kell erősítenem magam.
Fizetésnél meg nem.Nem tudom ennek is mi értelme. -
Ha az elektronikus feladóvevénnyel lenne gondjuk azt megérteném, de a normál feladóvevény amin rajta van a feladó, címzett adatai, a nyomkövetési szám, a kifizetett összeg, a posta bélyegzője ez nem egészen világos hogy miért nem jó nekik. Nem jelzett senki ilyet még.
Hogy érted az hogy nem jó helyre van nyomtatva, a postás rosszul tette be a nyomtatójába?
Ha a képen egyértelműen beazonosíthatóak a fenti adatok akkor nem veszítesz semmit ha elküldöd a PayPal-nak hogy nem akarják elfogadni pedig egyértelmű minden és kérsz segítséget. -
GAbre
veterán
Intézhetem velük,de nem hajlandóak elfogadni.
Belekötöttek,hogy nincs nyömkövetés,mert a nyomtató jóval lejjebb nyomtatta az ajánlott szelvényen. Mondták,majd akkor küldök,ha a paypal refundolt,mondtam jó nekem akkor is.
-Belekötöttek,hogy nem egyezik meg az ajánlott szelvény,és a nyugta ára.(mert vettem csomagolást is).Hiába írtam bele képbe,nem fogadták el.
Most meg újrafótóztam nekik,most meg abba kötöttek bele,hogy nincs postai jelzés,így nem tudják a csomaghoz kötni
xd
És törölték a kérésem is
"Please be advised that we are not able to accept the provided photo as there are no official post office marks, stamps, tracking or other numbers that can connect the post office receipt and the package.
Please be advised that the only thing we would require in order to successfully process your claim is for you to upload a screenshot of the confirmation email from the merchant that the item has been received or of the confirmation email from PayPal that you have been refunded with the date visible." -
válasz
marybegood
üzenetére
A PayPal felület használható magyar és angol nyelven. Sajnos a magyar nyelvű felület egy része hibásan működhet és nem egészen pontos a fordítás.
Ha belépsz a fiókodba a jobb felső sarokban vagy egy fogaskerék ikon a Kilépés gomb előtt, arra kattintva megjelenik a beállítások oldal és bal szélen a Számlabeállítások, Nyelv-nél állíthatod hogy melyik legyen használva. Ha nyelvet váltasz akkor célszerű kilépni és újból be, mert akkor állítódik át rendesen. -
-
válasz
marybegood
üzenetére
El van írva bank név a magyar nyelvű felületen az továbbra is egy Unicredit bankszámla, semmi nem változott a téves kiíráson túl.
Váltsd angol nyelvre és ott az eredeti bank név van írva, lásd az Összefoglaló 11. pont leírásban a képeket, a számlaszám eleve a magyar Unicredit 1091......, nem USA számla.
Ha nem tudták le könyvelni a PayPal egyenlegre akkor 15-30 nap közt visszaküldik a bankba, tehát az Unicredit fiókban kell majd érdeklődni ahol befizettél a számlára.
Talán még időben vagy és használható az Összefoglalóból a Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz 7. Ha Top Up-al lett pénz utalva és lemaradt vagy nem jól lett megadva Transzfer ID.
De Unicredit bankot kell emlegetni nem a Bank of Amerika-t. -
marybegood
újonc
Az Unicreditnél nyitottam pay pal számlát 5 éve. Akkor feladtam rá egy nagyobb menyiségű pénzt, amiből költöttem. Ja, nincs bank számlám ezért is kellettt személyesen bemenni a bankfiókba. ]Ez fontos. Eljött az újabb befizetés ideje. Megint be a fiókba és a Bank of Amerika számlájára befizettem. De nem jelent meg a számlámon a pénz tudom is hogy azért, mert a profilomban lévő azonosítót nem írattam be a közlemények rovatba. Én hibám.Gondoltam 10 nap elteltével írok ha már nem tudtak azonosítani, bár név, számlaszám, cím minden stimmelt. Közben bemenntem a Szt István körúti fiókba, de nem kaptam felvilágosítást, mondván semmi közöm a Bank of Amerika számlájához. Kértem fiókvezetőt, nem volt.
Ma megjött az angolnyelvű válasz, amit ha jól értettem 3 nap múlva visszamegy a pénz iilyen esetben. De esetemben hová? A bank nem mondja meg, hogy ott dekkol e a pénz a pay pal nem írta jóvá hiába küldtem el csatoltan a befizetésről szóló papírt. Remélem ha megtartják akkor risztelnek.
De félre a tréfával sok pénzről van szó, hova mehetek. -
-
válasz
germinator66
üzenetére
Semmik bénaságot nem írtam, ne forgasd ki a szavaimat, hanem azt javasoltam ha nincs reakció akkor küldje el újból, még a szófordulatokból sem lehet arra következtetni hogy hibásnak tartanám. de persze most amikor leírta az okot teljesen más a szituáció, ebben az esetben nincs mit újraküldeni. De én is így csinálom, akkor béna vagyok?
Ez nem általános és normális probléma.
A vásárlója a bankján keresztül indított pénzvisszakérést, teljesen más pénzügyi-jogi eljárási folyamat van ennél, nem csak rajtuk múlik a dolog, nézz utána. Kvázi végrehajtás indult.
De ha megnézed a rövid leírását itt akkor kiderül hogy nem olyan egyszerű a téma.
És ezzel nem a PayPal tevékenységét védem, lehet hogy jelen pillanatban nem tudnak mit lépni.
Az hogy jogtalan volt a vásárló ez a kezdeményezése és te igazolod hogy jogszerűen teljesítetted az adás-vételt az a "végrehajtást" kezdeményező bank elfogadásától is függ és tényleg sok idő lehet.De ez a legszemetebb vásárlói magatartás, nem PayPal-on jelzi a problémát mert ott elutasítanák, hanem a bankkal küldet visszavonási követelést azzal az indoklással kérelmezve hogy nem ő használta bankkártyáját, hanem egy illetéktelen, a legtöbb bank nem is vizsgálja hogy jogszerű-e ez kérelem, mert ha ugyan ellopták a kártyát akkor miért nem jelentette és miként lehetséges hogy a vásárlásnál az ő adatai szerepelnek.
Itt nincs a PayPalnak sok mérlegelési lehetősége, eleget kell tenni és azután lehet vizsgálódni, igazolgatni, rendezkedni.
Egyértelműen a vásárló a hibás és szemét. A bank és a PayPal csak benne van az ügyben. -
WiZARD
veterán
válasz
germinator66
üzenetére
Mind1, én vagyok hülye, most jobban átnéztem a panaszolt merchant rate listát és látom hogy átvariálták és már nincs is kedvezmény, minden sávban ugyanaz az ár... Ettől még lehet rá "jelentkezni" és az le van tiltva a nyitott ügy miatt.
De most úgy felhúztam magam megint a PP témán, hogy kikapcsoltam a webshopban, pár napig megnézem mi történik nélküle.
-
germinator66
aktív tag
Elképesztő, hogy emberünk leírja, hogy a PP hónapok óta szívatja, de itt sem a PP-t látod hibásnak, hanem megmagyarázod, hogy miért ő a béna... A vevő egy dolog, a PP ezt már rég kivizsgálhatta volna, mert ha jól értem, függőben van egyelőre. Nehogymár ezért az 5-10% jutalékért ilyen support járjon, és még maradjon is kussba...
-
WiZARD
veterán
Persze ennyi, de egyértelmű hogy miért ennyi és mit pótolnak ezzel a 3%-al...
A védelem működése, nem léte egy dolog. Nagyjából túltettem magam ezen.
Ami inkább felháborít az a PP belső eljárása, miszerint hónapokig magasabb díjat kell fizetni ilyenkor. Nincs semmi arányosság, nem számít az előélet, semmi.Még novemberben megkapták az igazolást, azóta többször rákérdeztem, mindig az volt a válasz hogy miután a fizető fél bankjából indult a chargeback így a bankra várnak blabla...
-
válasz
WiZARD
üzenetére
Nem védtem semmit, de nem önként vezették be ezt a díjat, ezért írtam hogy más is felszámolja. A mértéke ennyi.
Ha a vevő visszaél a vásárlói védelemmel, akkor abban ő a sáros elsődlegesen. Lehet vitatni hogy jogos-e a PayPal eljárása ha a vevő becstelen és igénybe veszi a védelmet, de mi lenne a megoldás azonkívül hogy az eladók szerint ezt meg kellene szüntetni, a vevők szerint meg maradjon?
Gondolom eljuttattad az igazolást feléjük, de ha eddig nem volt rá több napon keresztül reakció én a helyedben újból elküldeném hogy ez van, legyen már valami. és ha ezután sem akkor megint. Most például chat-felületen is elérhetőek, esetleg az gyorsabb lenne a kapcsolatfelvételre, ha ők nem teszik meg akkor kezdeményezz te, mert én ezt tenném. -
WiZARD
veterán
Jó, de ez a $3.20 ez egy $5000 utalásnál 0,06%
Persze a TW-nél van egy $1.05 díj is, azzal együtt már $4.25, azaz 0,08%Ehhez képest a paypal 37x magasabb díjat számol a 3%-al, kifejezetten azoknál az ügyfeleinél, ahol korábban számolhatott a 3%-os konverziós díjból keletkező bevétellel.
(úgy, hogy 5-6% díjat egyszer már felszámolt ezekre)Lehet őket védeni, de elég egyértelműnek tűnik a kép.
Persze nem tudunk ezzel mit tenni, ez van. Sorry de mindig felhúzom magam ha a PP témán gondolkozok. Szerintem pofátlanul kihasználják az kvázi monopóliumukat és visszaélnek vele. Mind áraikban mind a működésükben, feltételeikben.
Eladóként nem kapok semmi védelmet, feladom az árut, a postától van hivatalos, aláírt, lepecsételt dokumentum hogy a vevő megkapta. Ehhez képest nem csak az adott tranzakcióhoz kapcsolódó pénzt veszik el tőlem, de még hónapokra extra díjat is szednek, kvázi mint büntetés hisz van nyitott ügyem. Lényegében nulla a jogorvoslati/panasz lehetőség, ha nem tetszik ne használjam.
Ezt kapom azon "szolgáltatásként" amiért én fizetek, nem keveset. -
válasz
WiZARD
üzenetére
Bankközi díj van amit továbbterhelnek, nem egészen ők találták ki, meg is indokolták amikor be lett vezetve, a Transferwise is felszámolja, igaz ott fix költség és mivel az EU-s PayPal-ról megy a $ ezért itt is megjelenik.
A TW így említi:
A TransferWise támogatja USD küldését az Egyesült Államokon kívülre, azonban ehhez az utalást a SWIFT rendszeren keresztül kell teljesítenünk.
Mivel a SWIFT további költségeket von maga után, egy 3.20 USD díjat adunk az utalásodhoz, hogy ezeket fedezni tudjuk. -
pictigjis
őstag
nem nagyon akarok spamelni, de a 43006-ot amúgy minek írtad be? melyik szón akadtál ennyire fent? az ászf általad hivatkozott pontja azért messze nem azt jelenti, hogy nem lehet leírni egy hozzászólásban azt, hogy sz.r (de a kedvedért kipontoztam)
ez is csak egy vélemény, ha gondolod, megfontolod, ha gondolod, akkor nem
-
WiZARD
veterán
Érdekes módon ha jól látom csak az USA-n kívüli accountokra vonatkozik ez a +3% díj.
Szerintem sokkal inkább elkezdett fájni nekik, hogy bárki nyithat TW USD számlát és ha oda utalják ki a Paypalról a lét, akkor nem tudják a 3% körüli konverziós díjakkal is lehúzni az embereket, az alap 5-6% díjon felül.
(persze lehet a bankközi díjakra fogni, de azért az közel se 3%)Egyértelműen szivatva az aki TW számlát akar hozzáadni, hogy support kell hozzá, mert alapból egész véletlenül pont fennakad valami szűrőn. Ha csak pár % nem szórakozik a supporttal azzal már nyertek.
-
válasz
pictigjis
üzenetére
Nem tolom túl, azt várom el hogy az ÁSZF teljesüljön, nem okozhat gondot a megfelelő kulturált szóhasználat. Ha valakinek ez nem megy azt sajnálatosnak tartom. Van értelmes mondanivalója a hozzászólásnak, de a stílusa miatt nem jelenhet meg, akkor azzal nem viszi előre a topik témáját.
-
Köszönettel venném, ha kulturált hozzászólásokat lehetne olvasni!
A jóérzést zavaró, vulgáris szavakat legyetek szíves hanyagolni. ÁSZF III. Moderáció. 10.1 pont.
Értem én, hogy ez a megszokott beszéd stílus, de muszáj ezt használni itt is? Azt nem tudom megváltoztatni akinek ez a természetes, de a többieknek miért kell ezt olvasni?
Gondolom ez nem olyan nagy kérés, csak egy nyilvános fórumon mutatjuk be magunkat a hozzászólásainkkal. -
WiZARD
veterán
válasz
taranis
üzenetére
Szerintem direkt blokkolják a TW hozzáadást. Persze ha supportot keresed akkor megoldják, de milyen meglepő hogy support nélkül pont az nem megy soha...
Céges Paypal számlához ugye jól sejtem, hogy esélytelen EUR számlát hozzáadni?
(Ugyebár csak forintot/dollárt enged)Brutális a 9% körüli jutalék amivel paypal levesz az eladásaim után, de sajnos be kell nyelni, mert PP nélkül meg vevőket bukok. (még a 6% is fájt, de így hogy még 3%-ot rátettek a kiutalásra is...)
Legszívesebben ráterhelném a vevőkre a plusz költséget, de ilyet nem lehet shopifyban beállítani, másik webshop motorral meg megint ott tartanék, hogy az eladások csökkennek.
(ott a simplepay mellette, de a külföldi vevők alig használják és a vásárlóim 98%-a külföldi)De van pl egy nyitott ügyem november közepe óta. Vevő azt mondta nem kapta meg a csomagot, postától van igazolásom, hogy átvette. Paypal állítólag a vevő bankjára vár, mert onnan indult a chargeback. Mindenesetre a merchant fee november közepe óta nem jár nekem, mert van nyitott ügyem. A pénzt tőlem már elvették, maximum visszakaphatom, az ügy a vevő felé rég megoldva, mellette másik sokezer tranzakció lement gond nélkül, de az le van szarva. 3 hónapja én vagyok büntetve, mintha én tehetnék róla bármilyen formában, hogy ez most nyitva van. Undorító cég a PP.
-
taranis
addikt
Visszatérve a korábbi problémámhoz, a Paypal support annyit írt, hogy valami internal security checken hasalt el a TW banki adatok felvitele, de valamit átállítottak valahol, és most már fel tudtam vinni

-
válasz
germinator66
üzenetére
Oké nem értünk egyet néhány dologban. De tartsuk tiszteletben egymást és ennyi a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Robotporszívók
- Programozás topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Napelem
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
,megkérdeztem,ha paypal levont tőlem pénzt,azt velük kéne beszélnem elvileg.