Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsozsoka80
üzenetére
Oké annál az a lényeg amit írtam. aktív a kártya, nem eldobhatós hanem fix a száma, van rajta hozzáférhető 1000 Ft és miután elmented az adatokat száma dátum CVV2 kód a Revolutos megerősítő kódot is megkapod a próbaterhelésről akkor annak működnie kell.
-
válasz
zsozsoka80
üzenetére
Revolutra is vonatkozik az említett szabályozás. Az automata védelmi rendszer tiltott le, ilyen esetben azért felülbírálják a döntését.
-
válasz
zsozsoka80
üzenetére
Lehet írni hogy problémád volt az igazolások feltöltésével és ezért ne legyen ez a korlátozás.
-
zsozsoka80
csendes tag
Volt egy hibás képfeltöltésem, majd utána feltöltöttem a személyi igazolvány és a lakcímkártya képét, erre ez fogad. WTF?????????
You can't use PayPal anymore
At PayPal, we value a safe community for our customers to do business. We noticed activity in your account that’s inconsistent with our User Agreement and we no longer offer you PayPal services.
Any bank or credit card information linked to your PayPal account cannot be removed nor can it be used to create a new account. You can still log in and see your account information but you can’t send or receive money. Any money in your balance will be held for 180 days, after which we’ll send you an email with instructions about transferring your money.
-
válasz
zsozsoka80
üzenetére
Nem értem miért lenne ez vicc? Telefonszámlát is értem a közüzemi alatt, de ha az nincs akkor elfogadják a bankszámla kivonatot, persze meg kell írni hogy miért az van beküldve.
Már évek óta megszűntek mindenhol az un. nevezett anonim számlák, a PayPal-ra is vonatkozik, mivel pénzügyi intézmény a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni szabályozás, személyesíteni kell a számlákat, ha nem teszik meg büntetést kell fizetniük. -
válasz
zsozsoka80
üzenetére
Értem, igen szükséges a személyazonosságod és a lakcímed igazolása. A szig két oldala, lakcímkártya, de jobb helyette egy a nevedre és címedre szóló közüzemi számla.
-
válasz
zsozsoka80
üzenetére
Nem kártya a probléma mert akkor ara történne hivatkozás, más hiányzik.
Ha nem az eldobható számos kártya és aktív, van rajta hozzáférhető 1000 Ft és a Revolutos megerősítő kódot is megkapod akkor annak működnie kell -
zsozsoka80
csendes tag
Üdv! Ha Revolutos virtuális kártyát akarok csatolni a paypal fiókhoz, miért nem engedi? A kártya biztos jó, nemrég vásároltam vele az iherb-en. Mit csináljak?
Ez az üzenet fogad:
There's problem with your account. Please go to the resolution center so we can help you resolve this quickly.
-
válasz
dienesoft
üzenetére
A bankkártya esetén van egy másik szolgáltató, a bank és így kétféle deviza váltás használható.
A pénzkiküldésnél csak a PayPal szolgáltató van és az ő devizaváltásuk használható. A szerződési feltételek szerin, ami a kezdetektől így van.
Mennyi a bankod devizavételi árfolyama és ha forint számlára kell kiutalni a deviza pénzt menni a szolgáltatási díjuk?
Az a megfogalmazás óriási veszteség az túlzás, több esetben nálam az Erste banknál több pénzt adott a PayPal, mert ott még rá kell számolni a 2100 Ft-os minimum váltási díjat is.
Akkor a PayPal árfolyam $ 344,47 Ft, OTP 355,87 Ft, Erste 344.91 Ft, Cib 351.82 Ft és a számla kondíciótól függően a díjuk a váltásra. Ezek ismeretében számold ki hogy mennyi lenne a veszteséged, de biztos hogy nem akkora ami számottevő lenne..Erste példa: 100 $ az 34491 Ft ebből -2100 Ft = 32391 Ft amit kapok, ez 323,91 Ft-os árfolyam
-
dienesoft
csendes tag
Sziasztok,
Némi problémába ütköztem a Paypal utalásommal kapcsolatban, bár valószínűleg valamit én nem értek.
A Paypal egyenlegemről szeretnék lekérni X összeget a saját számlámra, de mivel USD-ben van, ezért át akarja előbb azt váltani forintra, amit a saját Paypal-devizájával szeretne (344 Ft-ért). Nem látok olyan lehetőséget az utalás előtt, hogy a kártyakibocsátó váltsa át az összeget . Már átállítottam az automatikus kifizetéseknél a Paypal-devizát a kártyakibocsátóra, de ha jól értem, az csak a vásárlásokra vonatkozik, és nem a kiutalásra. Szóval: van arra lehetőség, hogy ne a Paypal devizát használja kiutaláskor, vagy mindenképp csak azzal tudom elküldeni a számlámra a pénzt? Mert akkor kb. csak fizetni érdemes Paypallal, utalni magadnak a számládra nem, és óriási veszteséggel jár.Köszönöm a segítséget, és bocs, ha hülye a kérdés, csak érteni szeretném!

-
AkosKJ
tag
Nekem azt írta a paypal hogy saját nyelven is tudok beszélni velük
pontosabban ezt írták.Érdekes lesz.Majd valahogy elmakogok

Akos, I would suggest you follow the steps below so that you can reach out to us, and our team will assist you further.
1. Go to the Contact Us page: https://www.paypal.com/smarthelp/contact-us
2. Select Password and account access
3. Select Login problems
4. Click on Call Us Icon8.00 and 4.30 GMT Monday to Friday
I wish I could help you here, unfortunately, issues like accessing accounts and resetting passwords must be resolved over the phone. We cannot recover account access over social media platforms citing security concerns. Please try to call during the operational hours. Thank you. ~Zaheer
Te küldted
Okay, but I don't speak good English is it problem by phone call?PayPal
You can speak in local language, Akos. Thank you. ~Zaheer
De nagyon szépen köszönöm az infókat holnap megpróbálom elérni őket.

-
AkosKJ
tag
Köszi a választ megnézem most mindenhol kikapcsoltatom ahol tudom inkább megjegyzem a jelszót már nem bízok googelban sem sajnos, meg a telefonomban sem.
-
Zozo0525
őstag
bocsi csak most válaszolok, megvan a probléma nálam, a bankkártyát kellett csak újból hozzáadni, és a régieket akkor már kitöröltem. 3 kártya volt aktívan hozzáadva amit tavaly kaptam a banktól az előtti és az azelőtti kártya nemcsoda már nem tudta mi is van itt :-) ráadásul intenzíven használom a paypalt. csoda eddig nem volt gondja vele.
-
válasz
AkosKJ
üzenetére
Csak telefonos elérhetőséggel kapcsoltathatod ki ezt a hitelesítést, munkaidőben.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:Már egy éve biztosítja a Google a helyreállításos mentést, érdemes lett volna aktiválni.
-
AkosKJ
tag
Sziasztok. Olyan problémám van hogy elszállt a google hitelesítő alkalmazás és így nem tudok belépni a Paypalba.
Van valami elérhetőség ahova lehet írni?
Sajnos visszaállítani nem tudtam.
Köszi a segítséget. -
dobcsi
tag
Igen, olvastam, meg tudomásul is vettem a szabályzatot, akkor csakis a rendőrség marad.
-
válasz
dobcsi
üzenetére
Ha nem barát, családtagos volt a küldés akkor van vásárlói védelmed, lenyitva a tételsort írja hogy meddig, a bal alsó részen. De jelen esetben ez ennyi volt, a PayPal kizárja a reklamációs lehetőséget ha így küldesz pénzt valami ellenértékeként és erre a küldési fajtára eleve nincs.
-
dobcsi
tag
Sziasztok!
A német ebay kleinanzeigen-ről vásároltam egy dolgot paypal baráti utalással, viszont kiderült hogy csalás áldozata lettem, van valami lehetőség a paypal-on belül a visszahívásra, vagy esetleg a jelentésére?
Április 24-én történt, pár napja. -
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Lehet hogy bankszámlaszám hiánya miatt nem tekintette a rendszer teljesnek a regisztrációt és ezért vacakolt, bár magyar fiókok esetén nincs sok jelentősége, hiszen nem direkt pénzforrás a bankszámla, csak a kiküldésre használható, viszont ettől függetlenül igényli hogy legyen meg ez az adat is. De legalább már működik.
-
Időközben sikerült működésre bírni. Hozzáadtam egy MKB bankszámlát, és most jó. Nem tudom persze, hogy ettől lett-e jó, de most elfogadta, úgyhogy boldogság van.
Most nincs más baj, úgyhogy remélem megbékélünk majd egymással…
Nekem Revoluttal annyi volt eddig gond, hogy Miskolcon nem minden ATM-ből tudok felvenni pénzt. Revolut support megnézte, nem látnak hibát, az app se mutatott semmit. Egyszerűen kiírta az OTP és Erste ATM, hogy ez most nem fog menni
(nem emlékszem a pontos hibára). Egy várossal arrébb gond nélkül ment. -
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Náluk sosincs, akkor sem amikor a refund az Istenért nem akar visszakönyvelődni, pedig bizonyíthatóan náluk van. A kártya adatainak frissítése ez ettől függetlenül mehet.
Más. Ha körbejárod a kártyás fizetés technológiai részét akkor azért ez a szöveg hogy az adott banknál nincs probléma nem mindig pontos, ugyanis aki válaszol az nem minden folyamatra lát rá, főleg amikor a fizetés a kártyatársaságnál van elakadva. Tavaly is volt hogy az MC rendszere egy kicsit megakadt és a banki kapcsoltok nem működtek normálisan, nem nevesíteném a bankot de náluk minden jól működött aztán a MC nyilatkozata alapján kiderült hogy aztán mégsem, szóval én azért fenntartással kezelek minden banki nálunk jól működik dolgot.
Volt olyan hogy a bankban minden működött, a kártya társaságnál is és a fizetési helyen is, de nem tudtam fizetni. Aztán amikor már egy kicsit durcásan mentem be a bankfiókba és lépésenként mentünk végig a dolgokon, kiderült hogy a CVV2 kód a banki rendszerben az előző kártyához tartozó maradt bejegyezve, nem az új kód és így minden Internetes fizetés érvénytelen volt, annak ellenére hogy pénzt tudtam felvenni és boltban is fizetni.
Én azért ezt banki hibának tekintem a mai napig. -
-
válasz
RudiLicenc
üzenetére
De amit használsz az a fix számos Revolut kártya? Mert akkor esetleg érdemes azt meglépni amit Zozo0525-nek is írtam.
-
-
válasz
Zozo0525
üzenetére
Ellenőrizd hogy akitől van a kártyád ott épp nincs-e valamilyen karbantartás, működik-e normálisan a bankkártyás fizetési rendszerük.
Legyen rajta legalább 1000 Ft elérhető és fizetési limit se legyen, lépj be és újból add meg a kártyaadataidat (frissítsd) elméletben majd jönni kell a kártyakibocsájtótól a hitelesítésnek is.
Ha feladja a lehetőséget a 400 Ft-os megerősítésre akkor azt is csináld meg. -
Zozo0525
őstag
Szia.
feloldotta a rendszer ma reggel vásárolgattam. Most olyan gond van 2-3 vásárlás után azt írta a bankkártyát nem tudta leellenőrizni, adjak hozzá másik fizetőeszközt.... mikor ebay vásároltam, visszalépés után újból akkor engedte.... 2-3 vásárlással később már nem.
ezek szerint adjam ismét hozzá a bankkártyámat? (csak 1 bankkártyám van) vagy valami BUG van a rendszerben? -
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Akkor leírtad a probléma okát, azzal van gond ahol fizetni szeretnél, vannak ahol csak hitelkártyát fogadnak el. A PayPal esetén a kártyahasználat ha küldérse vagy vásárlásra használod csak egy dologban tér el, a vásárlásnál az elfogadóhely "hisztijei" is belépnek a folyamatba.
Szóval a kártya oké, PayPal oké akkor csak a 3. dolog a hibás, az elfogadóhely.A PayPal más jellegű használata itt ennél a fizetési problémánál nem releváns, de akkor nézzük a másik oldalról, a pénzt tudod fogadni, tudsz küldeni más helyeken tudsz vásárolni, csak ennél nem akkor nem érvényes az amit írtam, hogy ne használd.
A probléma nem PP, ha valahol nem hajlandóak elfogadni ezt a fizetési módot.
A PayPal nem nyúlja le senki pénzét, ez helytelem megközelítés. Teljesít egy fizetést amit a felhasználó kezdeményezett a rendszer szerint. Nincs okuk felülbírálni. Az hogy valaki más csinálta mert az illető nem védte az adatai, nem az ő hibájuk.
De a félreértések elkerülése érdekében, ha te igazolod hogy nem te voltál és te minden elvárható védelmet használtál, akkor a pénzed visszaszerezhető, vissza is adják, aki az ellenkezőjét állítja az hazudik. Persze az elvárt hogy adott esetben kezdeményezzél hatósági eljárást az ismeretlen tettes ellen.
Másik dolog az hogy a szoftver licensz árusítás azért nem egy "életbiztosítás" bármely formában is fizetnek érte, mindig belefuthatsz mondjuk úgy egy "elégedetlen" vásárlóba vagy szemét konkurenciába és azok azért nem PayPal problémák, még ha a végeredménye a PP fiókod korlátozása. -
Nyilvánvalóan nem fogja senki Redditen az idejét azzal tölteni, hogy áteditel 3-4 dokumentumot, illetve historyt, hogy igen, a PayPal bizony egy az egyben lenyúlja a pénzed ha úgy van. Az is nyilvánvaló, hogy csak a rossz élményeket írják le, minek írja ki valaki, hogy “yey, sikerült elutalnom 200 EUR-t valakinek”… Nem az az alapelvárás, hogy ezt megteheted?
A kártya továbbra is jó, nincs vele gond. Belépek a fiókomra, tudok vele pénzt küldeni valakink, felajánlja rendesen a kártyát, levonja róla az összeget - mindenki boldog. Fizetni egy 3rd party weboldalról már nem lehet, azt hirtelen nem engedi mostmár, és ezt mondja hogy nem használható ahhoz a tranzakcióhoz. Minden verificationt megcsináltam, és nem panaszkodik rá sehol.
Ebben igazad van, nem kötelező: ahol tudok én már nagyon régen kriptózok, sajnos eredeti licenckulcsokat nem tudok kriptóval venni még, mehet a nemzetközi átutalás ami drága és nem azonnali, vagy a PayPal.
A vevőim egy komoly százaléka PayPallal fizetne. Nagyon szuperül is működik - ha működik - mint például épp Neked is. Amint hirtelen nyakadig ér vele a szar, gondolnak egyet, hogy akkor most letiltanak egy jelentős összeget, akkor utána neked sem csak pozitív élményed lenne velük kapcsolatban. -
válasz
RudiLicenc
üzenetére
A Reddit komolytalan, ott mindig az elégedetlenek és buták sírnak.
Ha olyan hülye a fiók tulajdonos hogy nem állítja be a két lépcsős azonosítást akkor megérdemli.Több éve biztosítva van, illene használni. Ha ő nem védi a pénzét akkor nem kéne a felelősséget másra hárítani.
Neked is védeni kell a pénzügyi dolgaidat, mehetsz bíróságra, de ha feltörték a számítógépedet, mobilodat és megszerezték az adataidat és úgy lett fizetve a PP-n keresztül, úgy hogy nem volt megfelelő belépési védelmed akkor azt a pert elfogod veszteni.
Ha van kétlépcsős azonosítás és az használt eszközei is védve vannak, ha nem adja meg kamu helyekre az adatait, ha nem ad közvetlen un. gyors fizetést a vásárlási helyeknek akkor lehetetlen a PayPal fiókot vásárlásra, pénzküldésre használni a tudta nélkül.Nézd ha a kártya hozzáadási folyamatban az indulásnál van legalább 1000 Ft fedezet az aktív kártyán és a kártyakibocsájtótól meg is kapod a megerősítő kódot a próbaterhelésre és a PayPal visszaigazolja kártya hozzáadást és azután még azt a 400 Ft-os "érvényesítést" is megcsinálod akkor a PP nem korlátozza a kártyát, minden a kibocsájtón és elfogadó helyen múlik azután.
Nekem van Wise fizikai kártya és Wise virtuális kártya is hozzáadva és használva, semmi problémán nem volt az elmúlt évek alatt fizetésügyileg.Egy biztos hogy az un. eldobható számos kártyákat nincs értelme használni, mert minden egyes alkalommal megy a kártya ellenőrzés próbaterheléssel és ha az visszaigazolt akkor az igazi terhelés is, ezért a stabil kártyaszám jobb.Mert az ellenőrzés az elején fut le és amikor fizetsz a kereskedő nem lát kártyát a pénzt kapja meg a PP-től.
Azért nincs olyan bankkártyakibocsájtó ahol 100%-os állandóan a működés, lehet gond Visa-nál vagy Mastercard-nál a banknál, a Revolutnál, Wise-nél is (pl. nem megy az egyenlegek közti konverzió, ha van € egyenlegen, zsebben pénz akkor tudsz fizetni €-os tételt, viszont ha a forint egyenlegen van akkor nem tudja azonnal átváltani, így már fedezethiány lesz) nem csak a PP-vel.
Az az üzenet akkor jön a PP-n ha nem érzékel, nem kap visszaigazolást a kártyakibocsájtó felől a terhelésnek megfelelő pénzösszegre, ez akár adatcsere lassúság miatt is lehet.De egyébként nem kötelező a PayPal-t használni lehet a legtöbb helyen bankkártyával is fizetni, minek kockáztat valaki egy szerinte nem megfelelő céggel?
Nem a PP-t védem, de tele van a hócipőm azokkal akik semmit nem tesznek a pénzük védelme érdekében, aztán mindenki más hibás rajtuk kívül.
Meg azzal is aki tök részegen vásárolgat a PP-vel azután meg másnap már a PP hibás mert elküldte a pénzt. -
Sajnos Redditen nagyon sok helyen láttam, hogy random csinálnak egy terhelést a fiókra és lehúzzák a balanszot róla, ergo meglopnak. Van is egy bírósági eljárás ellenük ezzel kapcsolatban.
A kártyával nincsen gond, megpróbáltam Wise kártyát feltenni rá, az sem jó. Nem ajánlja fel őket mint fizetőeszközt. Limitmentesek és fedezet van rajtuk. Meg ahogy mondtam, nem volt sikertelen tranzakció velük, ugyanott fizetek ahol eddig (termékbeszerzés), és most egyszerűen nem megy.
1 hét alatt megutáltam az egészet, valaki kezdjen egy normális startupot…
-
válasz
RudiLicenc
üzenetére
180 nap múlva a rajta lévő pénzt kiutalják.
Igen láttam és mindig bank, kártya gond volt.
Vagy Revolut gond lesz, fedezet hiány, fizetési limit, mert ha elfogadja a kártyát a hozzárendeléskor és azután tudsz is vele fizetni akkor a PayPal-nál az oké.
Vagy ahol fizetni akarsz nem jó nekik ez a kártya még akkor sem ha a PayPal mögött van. -
Készítettem egy új PayPalt, mivel az Appeal processnek semmi értelme nem volt, a tiltásom nem oldják fel sem telefonon, sem emailben.
Az új PayPalon rajta van most egy Revolut digitális kártya, ami eddig működött, azonban 6 tranzakció után nem akarja elfogadni többet, azt írja, hogy nem használható ehhez a tranzakcióhoz és adjak hozzá új fizetőeszközt.
Valaki ilyet látott már?
-
Bármiben tudnak küldeni és nem kell az elsődleges egyenleget átállítani de ha az a deviza nincs felvéve az egyenlegek közt akkor automatikus konverzióval teszik a forint egyenlegre a beérkezéskor. Jobb az ha marad az eredeti devizában, aztán amikor forintban vagy más devizában kell majd akkor váltjuk át mi.
Én ezeket adtam meg, javaslom neked is, ezzel a beállítással ha jön mondjuk € az megy az EUR egyenlegre és onnan bármikor felhasználhatom. -
RoBos
senior tag
Azt szeretném kérdezni, h ha Ft van beállítva a fiókomba, attól még tudnak nekem küldeni pénzt más devizába (eur/usd) vagy át kell állítanom a fiókom (nincs kártya hozzárendelve)?!
-
Sziasztok!
Ebay-on Paypallal fizettem egy terméket EU-s országba sikeresen, látszik is a paypal fiókomban a tranzakció, tehát az eladó paypal számláján kell lennie az összegnek. Most az eladó azt írja, hogy csak utalással fogadja el a fizetést. Az ebay fizetéskor engedte az paypalos fizetést, az utalásos fizetési lehetőséget fel sem kínálta. A termék lapján a megjegyzésben csak annyi volt írva, hogy utalásos vagy csekkes fizetés esetén még azon a héten postázza a terméket. Mit tudok tenni? Hogyan tudom visszaszedni az összeget az eladó paypal számlájáról?
Köszönöm -
válasz
Zozo0525
üzenetére
2-6 óra a blokkolás. Ha azt az üzenetet kapod hogy zárolva egy darabig, akkor az természetesen nem oldódik meg azzal, hogy a zárolt fióknál jelszó cserét kérsz, a hackerek is ilyesmivel szórakoznak. Esetleg 24 órára megy fel a zárolás és ügyfélszolgálat oldhatja fel telefonos megkereséssel. Semmi értelme nem volt a jelszócserédnek, hiszen nem azzal volt a gond, semmi köze a több egymásutáni belépés miatti blokkoláshoz.
-
Zozo0525
őstag
Sziasztok régóta használom a paypalt eddig semmi gondom nem volt vele.... ma egy user error történt.
ebayről szerettem volna vásárolni a telefonra elküldött SMS.t jelszót nem kaptam meg,..... (mint utólag kiderült nem volt térerőm :-)
Most azt írja ki hogy túl sokszor próbálkozott , "a saját biztonsága érdekében ideiglenesen zároltuk számláját"
rámegyek hogy segítség,..... jelszó megváltoztatása, sikeresen megváltoztatom de belépésnél ugyanezt kapom hogy ideiglenesen zárolva. -
uszid94
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Valójában arról szól a dolog, hogy otp n keresztül sepa euros (deviza) utalással vásárlok eszközöket évente max 3 szor fel millió környékén és ezért merült fel bennem a kérdés, hogy nehogy ez miatt rám szálljon a nav illegális kereskedés gyanánt vagy fogalmam sincs mivel tudnának zaklatni egy ilyennel…
-
válasz
uszid94
üzenetére
Egyenlőre nincs folyamatos figyelés, hiába kapják meg az adatokat a bankoktól, csak célzott vizsgálatok vannak, ha használnák már sok ember lebukott volna, de városi legenda hogy a NAV bankszámlákat figyel, ha valaki felnyom náluk akkor persze figyelhetnek, de az már célzott vizsgálat lesz.
Egyébként is bankokra van testálva a pénzmosásos dolog elleni tevékenység, amíg nem gondolják azt hogy ez az utalás törvényellenes lenen. Forintod nem utalhatsz EU-s cégnek ha ott € a fizetőeszköz akkor neked abban kell utalnod. Itt ez alatt nem értem a pénzügyi szolgáltató céget pl. Revolut, mert oda mehet forint.
PayPal-ra is bankból kerülhet pénz és rájuk is vonatkoznak bizonyos szabályok a pénzmosás tekintetében.
De ez csak rövid összefoglaló volt részemről, mert ugye törvénysértési témák tiltva vannak a PH topikokban. -
uszid94
tag
Sziasztok! Remélem, hogy itt találok olyan illetőt, aki tud pár kérdés megválaszolásában segíteni. Szerintetek a nav mennyire figyeli a magánszemélyeknek a bankszámlán lévő pénzmozgást? Ha én pl, mint magánszemély, otp alkalmazáson keresztül uniós tagállamban lévő cégnek utalok egyszer kétszer pár havonta 400-600 e ft-ot akkor ez gyanús lehet a navnak és rám szállhatnak? Ha paypalt használnám az nem lenne annyira feltűnő? Mik a vélemények ezzel kapcsolatban?
Válaszát előre is köszönöm! -
válasz
Manson^
üzenetére
A PayPal-nak semmi köze a magyar adóhatósághoz, nem jelentget semmit, viszont ha hivatalosan megkeresik őket a rendőrség, adóhatóság részéről akkor kötelesek kiadni a számla adataidat.
A magyar szja szabályok alapján a + jövedelmedet be kell vallani az ilyen eladásra nincs mentesség.
Hivatalosan adószámmal és számladással adhatsz el ilyeneket. -
Manson^
tag
Üdv!
Készítettem magamnak egy műanyag kis kiegészítőt számítógépes játékvezérlőhöz. Fórumon megmutattam a többi játékosnak, más is szívesen venne ilyet tőlem, gyakorlatilag csak külföldi magánszemélyek. Akkora az egész, hogy a legkisebb borítékban el tudom küldeni ajánlott levélként. Paypalon fizetnének. Maximum 20-30 ilyen ügyletről, összesen 300E ft alatti összegről lenne szó. Nincs webshop, fórumon, emailben van lebeszélve az egész.
Kell-e nekem külön adószám, adózás, adóbevallás vagy esetleg ilyen összegről a paypal nem referál az adóhatóságnak? -
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Ha valaki azt jelzi hogy kamu licensz van eladva, akkor annyi volt a történet és komolyan írtam azt hogy konkurencia is lehet.
Sajnos itt is előfordul olyan mint az Amazonon hogy kicsinálják a másikat kamu információk beküldésével és egyik cégnél sem kell indokolniuk részletesen a a fiók felfüggesztés, kitiltás okát. -
Szoftverlicencekkel foglalkozok (Microsoft termékek + vírusírtók). Több eladó is fogad el így PayPalt, náluk nem volt gond. Ennek ellenére lehet ez a probléma? Ami érthetetlen nekem, hogy miért nem írnak bármi gonddal külön? Aztán ha ignorálom őket akkor jó, limitálnak, de ez így?
Az automatizált shop automatikusan szolgáltatás kifizetési módba tették a fizetést, tehát mindig kifizettem a hülye PayPal adójukat, ennek ellenére személyes fiókom volt, és fogadtam baráti fizetéseket is. Tehát mondhatni vegyes használatú volt. Tartozásom valóban nincs.
Az appeal megtörtént, erre érkezik 10 percen belül az automatizált reply amit írtam, hogy a döntés végleges. Replyoltam rá, ugyanez a válasz érkezett + írtam külön complaintet a support minőségére hivatkozva, akkor is ugyanez érkezett. Egyszóval leszarnak

Ezekért is gondolkoztam a telefonon, de ha ott is valami automata voice vagy nem segítőkész agent ugyanígy széttárja a karját, akkor meg vagyok lőve.
-
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Gondolom nincs tartozásod és az eladások ellenértékei nem barát, családtag módú pénzküldések voltak, mert ha egy esetben is ilyet érzékel a rendszer egy üzleti fióknál akkor tiltás, ugyanúgy ha személyes fiók, de a forgalom miatt üzletire kellene átminősíteni és nem teszed meg.
Írsz, mert alul a How can you appeal? résznél meg van határozva a módja, vagy beszélsz (a magyar telefonszámon olcsóbb lesz) és kéred hogy vizsgálják felül.
Azt nem tudhatod hogy az utolsó vásárlód esetleg mivel nyomott fel, akár a konkurenciád is lehetett.
Azt nem említetted hogy mi volt árusítva az automatizált webshopban, de adott esetben a termék paletta is problémás lehet.
És az is hogy a pénz milyen formában érkezett volna és honnan mert a szöveg arra is utal.
Ezt a fiókot nem lehet használni többet, nem azt írták hogy ki vagy tiltva. -
Sziasztok!
Több éves PayPalomat amin több ezer tranzakció ment végbe az idők alatt (vásárlás és eladás egyaránt, automatizált webshoppal), random zárolták egy "We're initiating the closure of your PayPal account" című csoda emaillel. Pontos levél itt lenne.
Biztos, hogy ez egy automatizmus volt, mivel pont egy vásárlás után érkezett a tiltás.
Írtam formal complaintet, arra 10 percen belül érkezett egy - valószínűleg automata - reply, amiben leírták, hogy a döntés végleges, leírta további 200 soron keresztül, hogy 180 napig lockolva van a 40 ezer forintom a fiókban, és hogy a PayPal Service integritása miatt nem adják meg az okot arra, hogy miért döntöttek így. PayPal fiók
Érdemes lehet felhívnom az írországi számot? Vagy ez ilyenkor ennyi volt, és akkor vagy visszakapom félév múlva az összeget, vagy nem? PayPalt pedig soha többet nem használhatok?
Bármilyen tapasztalatra kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban, vicc ez a vállalat úgy ahogy van.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Köszi az infót!
Amikor rányomnék arra, hogy lezárom az ügyet (le akartam zárni, mivel úgysem jön meg a termék 20-ig), ott jön egy tájékoztató ablak, amiben az van írva, hogy ha pénzt vagy terméket kérek vissza / újraküldve, akkor a lezárással várjak a pénz / termék megérkezéséig. Itt vesztettem fonalat és jöttem ide érdeklődni.
Remélem nem lesz kamu, az eredetileg rossz mérettel küldött termék is megjött, így bízom benne, hogy most is meg fog, immáron a jó méret szerint. -
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Ha nem kamu a nyomkövetés akkor megkapod és minden rendben. Ha nem országon belülről küldik azért azoknál hosszabb a szállítási idő szóval, nem egészen világos hogy miért írták volna hogy addig várj, ráadásul azzal hogy elfogadtad az újra küldést a vita lezárult akkor.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
A következő helyzettel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: egy tranzakciót jelentettem a PP-on, miszerint egy termék amit rendeltem nem a megfelelő mérettel jött meg. Előzőleg próbáltam az eladói bolt oldalán keresztül írni nekik, arra nem válaszoltak, így maradt a PP-os reklamáció. Erre már reagált az eladó és elnézést kérve megígérte, hogy küldi a jó méretet. Adott hozzá nyomkövetést is, ami ok, ámde április 20-án a PP lezárja az esetet, a termék viszont nem fog addig megérkezni. A PP azt írja, hogy csak akkor zárjam le, ha megkaptam a terméket, de az oldal szerint meg pont ők fogják lezárni automatikusan és utána már vissza sem nyithatom, szóval nem értem...
Ilyen esetben mi a teendő?
-
Oké, ha lenyitod a vásárlás tétel sorát alul balra mi olvasható az előző hozzászólásom első képe szerinti részen Need help?, Segíthetünk? alatt.
Ha ilyesmi lenne akkor van reklamálási lehetőség, ha nincs ilyen akkor ennyi volt.
Illetve mi ír tranzakció típusnak felül a dátum alatt? Payment, Kifizetés?
Ha Paypal.me-n keresztül ment és a fogadó azt határozta meg hogy családtag, barátkénti legyen a fogadás, akkor sincs lehetőséged reklamálni. -
Hol vásároltad? Mert előbb ott kell indítani a probléma rendezést.
A vásárlási tételnél alul két lehetőség szokott megjelelni
1. amikor a PayPal-on is indítható rögtön2. az eladási helyen indítható elsőként, pl eBay, gondolom ez lehet kiírva neked, szóval eBay ahol rendezni kell.
Ha majd itt nem sikerül lerendezni akkor kerül elő a PP-- a dispute
-
Nagus
senior tag
A probléma az, hogy a dispute tipusmenüje ahol választani kell fel sem jön hanem egy lezártat dob amiben azt írták nekem:
"Ha elégedetlen a vásárlással, javasoljuk, hogy az eladóval együttműködve találjon megoldást. Ha nem talál megoldást, kezdeményezzen vitát a Vitarendezési központban."
Miként tudom elérhetővé tenni ezt a menüt, hogy a termékkel kapcsolatban tudjam elindítani a reklamációt ami szolgáltatás?
-
Csak az ellenértékként küldött esetén van rá lehetőséged, ha barát, családtag móddal küldted akkor nincs rá opció mert ugye nem vásárlási tranzakció volt, mivel ez családon belüli dolog kérd meg hogy küldje vissza.
Ha jól értelmezem akkor van egy ilyen tételed a tranzakció listában, csak épp nem valaminek a vásárlása volt?
Az a leírás amit linkeltél az eladóknak segítség.
De az Összefoglaló 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása a vevőknek segít -
Nagus
senior tag
Sziasztok! Hogyan lehet refundot elíndítani pénzküldésre? Ami ebben van az használhatatlan mivel nem jelennek meg a menuk. Nem volt tranzakció azt mondja...
-
ates2
senior tag
-
Nem érzékeli hogy lenne az egyenlegen pénz. Ellenőrizd már le hogy ha €-ra van állítva és küldenél pénzt (nem kell végig vinned) felajánlja-e az €-os egyenleget vagy kártyát kér?
Mert ha igen akkor kiutalási rendszer hibás.
Ja gondolom adtál hozzá kártyát, mert ha nem akkor a havi limit az érvényes max 21k körül egész hónapra. -
-
ates2
senior tag
Sziasztok!
Van pénz a paypalomon .
írja,hogy mennyi,megpróbálom kiutalni,majd ezt írja"Ekkora összeget nem utalhat át. Nem éri el a minimális összeget."
Nem akarok többet mint amit ír, tehát 50 euro akkor 50 euro-t akarok.
Lehet itt a hétvége miatt nem tudom elindítani ?
Bár eddig nem volt ilyen gond,mert eltudtam minden összeget utalni bankszámlaszámra max azt írta pár nap. -
válasz
Tommy-1998
üzenetére
Nem csináltál videót a kicsomagolásról? A PayPal-on is előbb az eladóhoz megy a reklamációd és ő reagál valamit, majd azután jön az hogy ha nem tudtok megegyezni akkor kérheted a PayPal közreműködését.
Ennél az üzletnél is biztosítva van a vásárlói védelem, ha azt nem veszed igénybe és direkt a PayPal-on reklamálsz, azt azért tekinthetik nem jóindulatú reklamációnak és nekik is van bizonyítási lehetőségük a PP felé, szóval azért nem az van hogy amit a vásárló állít azt csak simán elfogadja a PP. -
válasz
Tommy-1998
üzenetére
Igen tud, de előbb az eladóval próbáld már meg lerendezni, mert elsősorban az ő dolga lenne a garanciális téma. Ha nem tudtok megegyezni akkor persze lehet kérni a Paypal közreműködését.
De érvényes a vásárlástól elállási jogod is, ők is írják
Visszaküldhetem a terméket? Természetesen visszaküldheti a terméket, és visszafizetjük pénzét.
Mit takar a 100% garancia? Ha nem vagy elégedett, kérdés nélkül visszatérítjük pénzét!
A mikéntjét velük kell egyeztetni, ekkor neked kell visszaküldeni és ennek a költségét a PayPal meg fogja neked téríteni (Max 9300 Ft), bővebben benne az Összefoglalóban. -
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
Erről [link] az oldalról rendeltem egy napszemüveget, és paypalal fizettem, de kibontás után láttam, hogy az egyik lencsén van egy karc, így hogy küldjem viszza a szemüveget? A paypal tud segíteni ebben? Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Jövedelem
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 6 gen M2 128GB, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple MacBook Air (Retina, 13 , 2019) 8/128GB, magyar billentyűzet, 12 hónap gari!
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De virtuális bankkártyát még minidg nem tudok csatlakoztatni 

. De az a lényeg hogy sikerült elintézni, tényleg érdemes megcsinálni a biztonsági mentéses témát vagy a PP-n beállítani a másodlagos belépési értesítőt.

A vevőim egy komoly százaléka PayPallal fizetne. Nagyon szuperül is működik - ha működik - mint például épp Neked is. Amint hirtelen nyakadig ér vele a szar, gondolnak egyet, hogy akkor most letiltanak egy jelentős összeget, akkor utána neked sem csak pozitív élményed lenne velük kapcsolatban.