Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Ha visszaolvasol, az esetem nem azt mutatja, hogy alapból a vevőnek lenne igaza. Nem tudom, az eladó hogyan és mivel tudta azt bizonyítani, hogy elküldték a 6 db napellenzőt, mert én nem láthattam a paypalos vitában az eladó bizonyítékait, de én hiába bizonyítottam a fotóimmal, hogy a kapott csomagba nem is férne bele 6 db, nem volt elég, elhajtottak. Az utána következő értelmetlen időhúzás (tegyek hatósági feljelentést, nem jól igazoltam ennek megtételét, mégis jól, de későn) pedig csak hab volt a tortán...
-
Voice24
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Egyetértek veled, csak egy ámítás a vásárlóvédelem. Az én esetemnél a bizonyítékaimról egyetlen szót sem ejtettek, ellenben azt kérték, tegyek hatósági feljelentést. Miután ezt megtettem, már az volt a gondjuk, hogy nem az általuk kért módon igazoltam ezt (de könyörgöm, ez Magyarország, itt a magyar jogszabályok a mérvadók). Amikor meg végre megfelelt nekik az igazolásom, azt találták ki, hogy határidőn túl csatoltam be, ami eleve lehetetlen, mert csak nyitott esethez tudok dokumentumot csatolni, ergo a csatoláskor még belül voltam a határidőn. De semmi nem hatotta meg őket, a végső javaslatuk már az volt, hogy forduljak a saját bankomhoz a tranzakció visszatérítéséért. Vagyis ők egész végig csak az időhúzásra játszottak, egyik lépésük sem a vásárlók védelmét igazolta.
-
Voice24
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Most hirtelen nem jut eszembe, de valamilyen Centert kell megnyitni, ott kell üzenetet írni, elvileg ember válaszol, nem robot. Nekem így sikerült kétszer is újranyittatnom a már lezárt vitámat, bár előrébb nem jutottam, mert nevetséges indoklással utasították el legvégül. Nem irigyellek, én valamivel jobban jártam, "csak" 20 ezret buktam.
-
Voice24
őstag
Igen, kártyával a paypalon keresztül. A bankomtól kértem utána a tranzakció visszafordítást, de azt válaszolták, hogy arra 30 napom lett volna, abból meg a paypalos lassú ügymenet miatt kifutottam. Így maximum egy megkeresést küldenek a paypalnak, amire előre sejtem azok válaszát...
-
Voice24
őstag
Hali!
Úgy tűnik, a paypalos reklamációm véglegesen megfeneklett. A múltkori írásom óta tovább reklamáltam náluk, amire ismét megnyitották az esetemet. Ezután becsatoltam nekik azt a levelet, amit a fogyasztóvédelem küldött a bejelentésemre, és amiben leírták, hogy ők nem rendelkeznek hatáskörrel az esetemre. Erre megint, már harmadszor jött az elutasítás, a megszokott indokkal, hogy nem nyújtottam be a kért dokumentumokat. Természetesen ismét reklamáltam az üzenetközponton keresztül, ahol az ügyintéző azt válaszolta, hogy utánanézett az esetemnek, és most már a megfelelő dokumentumot nyújtottam be, de sajnos későn(!). Írtam neki, hogy ha egyszer meg van nyitva az esetem, és abban egyértelműen ott van, hogy 5 napon belül reagálnom kell, és én az első napon ezt megteszem, hogyan tudnék késve benyújtani bármit is. Meg eleve, ha kicsúszok a határidőből, már nincs is lehetőségem semmit sem benyújtani, ergo késni sem tudok. De erre már csak annyit tudtak válaszolni, hogy ők sajnos ennyit tudnak tenni, forduljak a saját bankomhoz, és ott reklamáljam meg a tranzakciót.
Ennyit a paypalról és az ügyfélbarátságról.Azt kérdezném, hogy van itt olyan fórumtárs, aki járt már sikerrel a bankjánál ilyen tranzakció reklamációval? Mert ha jól tudom, mindössze annyi történik ilyenkor, hogy a bankom küld egy megkeresést a paypalnak, aztán ők vagy visszautalják a pénzt, vagy nem.
-
Voice24
őstag
Hali!
Nagyot csalódtam a paypal ügyfélbarátnak mondott panaszkezelésében. Pár napja az útmutatód alapján az üzenetközponton keresztül felvettem velük a kapcsolatot, leírtam, hogy nincs gomb vagy link, amivel fellebbezni tudnék az elutasításuk ellen. Itt segítőkészek voltak, hamarosan újra megnyitották az esetemet, így tudtam újabb információkat küldeni nekik. Leírtam (most már angolul), hogy nem értek egyet az elutasító döntéssel, mert szerintem én becsatoltam mindent, ami hivatalosan igazolja a feljelentésem megtételét az ügyfélkapun keresztül. Azt is megírtam, hogy Magyarországon az ügyfélkapus ügyintézés jogilag megegyezik a személyes ügyintézéssel, és bár nem volt lepecsételt fejléces feljelentésem (ők ezt kérték), a becsatolt feltöltési és átvételi igazolások hivatalosan igazolják a feljelentés megérkezését az illetékes hatósághoz. Csatoltam továbbá újabb fotókat is bizonyítékként, mivel időközben a hiányzó napellenzők pótlására rendeltem újabb 4 db-ot, így össze tudják hasonlítani, hogy az újabb, 2 db-ot tartalmazó dobozzal szemben a fizikailag kisebb dobozba hogy a fenébe fért volna bele 3 db ugyanabból a termékből.
Ezután szépen kivárták az 5 napot, nem írtak semmit, hogy ez vagy az nem jó, vagy ez vagy az még kellene, hanem szépen lezárták az esetet, ugyanazzal az indokkal, mint először, hogy nem nyújtottam be a kért dokumentumokat.
Eleve nem értem, miért kötik az igazam eldöntését ahhoz, hogy teszek-e hivatalos hatósági feljelentést, majd miután ezt megteszem, miért ragaszkodnak olyan formaságokhoz (pecsét, fejléc), amiknek az ügy szempontjából semmilyen jelentőségük nincs. A fotóim mintha nem is léteznének, azokról egyetlen szót sem ejtettek. A másik sérelmem, hogy nekem, mint reklamáló félnek miért nincs lehetőségem megismerni a másik fél bizonyítékait, hogy mivel támasztotta alá a 6 db napellenző elküldését. Vagy az eladótól elég, ha csak azt mondja, ő elküldte? Ilyen sehol nincs, bíróságon sem, hogy a másik fél álláspontját nem lehet megismerni. Pláne úgy, hogy az elején nekem még azt is írták, lehet, hogy a bizonyítékaimat megküldik az eladónak is...
Bocsi a hosszúra nyúlt panaszért, de igencsak csalódott és dühös vagyok, mert nem 1-2 ezer forintról van szó, és talán másnak is tanulságos lehet, mit jelent a paypalnál a vásárlóvédelem... -
Voice24
őstag
Oké, megpróbálom ezt a message centert. Az előbb elindítottam, de azt írta, próbáljam munkaidőben. Kérdés, náluk mi számít munkaidőnek a mi időzónánkhoz képest?
Amúgy nem hiszem, hogy az jelentette volna a gondot eddig, hogy magyarul írtam le a problémámat, az AI világában ez nem okozhat gondot szerintem. De ha ezen múlik, majd így próbálom, ha egyszer végre tudok majd fellebbezni.
-
Voice24
őstag
Ugyanoda, ahova az első képen lévő narancssárga mezőbe történő kattintás is, az esetem részleteihez, ami a többi képen látható. Semmilyen gomb vagy link nincs sem a fellebbezéshez, sem a lezáráshoz.
Nem is látok lehetőséget az angol nyelvre állításhoz, szerintem automatikusan magyarul jeleníti meg az oldalt már alapból is. -
Voice24
őstag
Néztem az összefoglalót, de szerintem már eleve nem úgy néz ki a paypal adott felülete. A reklamációban én nem tudok diskurálni, vitatkozni az eladóval, kizárólag a paypal kér tőlem dolgokat, az eladó álláspontját és bizonyítékait nem láthatom (ami döbbenetes és furcsa).
Csináltam képernyőfotókat az esetről, látható, hogy mutatja nekem a főoldalon is, hogy dolgom van augusztus 6-ig az esetemmel, de rányitva az esetre, ott már semmilyen reagálási lehetőség nincs. Sem fellebbezni nem tudok, sem lezárni a vitát.
Hova lehetne érdemben fordulni a paypalon belül?
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Voice24
őstag
válasz
Voice24
üzenetére
Hali!
Végre helyreállt a PH, pont akkor szállt el, amikor fontos lett volna a segítség az ügyemben.
A leállás alatt az történt, hogy a paypal kérte a bejelentésemmel érintett hatóság elérhetőségeit. Én ezt is megküldtem nekik, majd az 5 nap ismételt letelte után jött a döbbenet, hogy elutasították a kárigényemet, az eladó javára döntöttek. Az indoklás szerint nem küldtem meg a kért dokumentumokat. Oké, hogy konkrétan a hatóság által lepecsételt feljelentést kértek, de Magyarországon az ügyfélkapun intézett dolgok ugyanolyan jogi érvényességgel bírnak, mint a személyesen intézett dolgok. A bejelentő űrlap mellett csatoltam a paypalnak a feltöltési igazolást és azt is, hogy a címzett átvette a dokumentumot. Utána a kérésüknek megfelelően megküldtem még az illetékes kormányhivatal hivatalos elérhetőségeit is.Na, a lényeg, hogy a paypal az esetemnél azt írja, hogy augusztus 7-ig van lehetőségem válaszolni, azaz fellebbezni, de az eset részleteinél nincs semmiféle gomb vagy link, amin keresztül ezt meg tudnám tenni. Ebben kérek gyors segítséget, hogy hol keressem ezt az opciót?
Ui.: az is nagyon furcsa, hogy én mint panaszos, nem láthatom és nem tudhatom, az eladó mivel és miként igazolta, hogy neki van igaza.
-
Voice24
őstag
válasz
Voice24
üzenetére
Nem értem ezt a paypalt. 17-én megtettem ügyfélkapun a bejelentésemet a fogyasztóvédelem felé, becsatolva minden fotót és igazolást. Utána, ahogy kérték, megküldtem a bejelentés nyomtatványát a paypalnak, csatolva mellé a feltöltési és az átvételi igazolásokat is. Erre 5 napja ülnek a dolgon, az eset kivizsgálás alatt van.
Most mi a jó fenét tudnak még kivizsgálni? Amit kértek, megtettem, újabb infó nem merült fel. Talán meg akarják várni, mit lép a kormányhivatal a bejelentésemre? Mert akkor itt nem paypalos kivizsgálásról van szó, hanem halogatásról. -
Voice24
őstag
Mivel ott dolgoztam, tudom, hogy ilyesmi témával a rendőrségtől elhajtanak. Vajon elegendő a paypalnak egy fogyasztóvédelemhez tett feljelentés? Mert azt ügyfélkapun keresztül meg tudom tenni, és állami szerv. Bár pecsét nyilván nem lesz az iraton, amit majd ki tudok nyomtatni.
De azt még mindig nem értem, miben befolyásolja az esetem elbírálását az, hogy teszek-e feljelentést. Mert ez alapvetően polgári peres téma és nem büntetőjogi. -
Voice24
őstag
Hali!
Most este ránéztem a paypalon az esetemre, és azt látom, hogy további információkat kérnek tőlem, egészen konkrétan rendőrségi vagy egyéb hatósági feljelentést. Most ez komoly? [kép] Ha nem teszek feljelentést, cseszhetem a pénzemet? Ez elég gáz a Temura és a paypalra nézve is... -
Voice24
őstag
Köszi!
Hát, kíváncsian várom, mert szerintem a fotók alapján elég egyértelmű, hogy fizikailag nem tudtak 6 db terméket megküldeni az adott csomagban. Egyrészt a külső zacskóba csak két doboz fér bele (képről egyértelmű), másrészt a dobozba csak egyetlen napellenző fér a kialakításából adódóan. Talán ott lehetett a gond a Temunál, hogy a dobozon lévő cimkén 3 db van írva, vagyis vagy szándékosan, vagy véletlenül, de rossz cimkéket raktak a dobozokra. [kép] [kép] -
Voice24
őstag
Akkor lehet, hogy rosszul kérdezem. A paypal csak mint egyszerű közvetítő van jelen az eljárásban, vagy van valami érdemi jelentősége annak, hogy ők is résztvevői a vitának? Mert ha csak közvetítő, akkor ugyanott vagyok, mintha a Temuval vitáznék tovább, csak sokkal lassabb minden.
Amúgy szerintem egyértelműen látszik, hogy a csomagolásban nem fért volna el 6 db doboz: [kép] -
Voice24
őstag
Hali!
Ezzel az általad mondott paypal/me szabálysértéssel kapcsolatban kérdezném, hogy miért sértenék szabályt? Amikor tegnap létrehoztam ezt a linket, nem volt annyi menüpont a folyamat során, mint amennyi a leírásodban szerepel, olyat sem kellett kiválasztanom, hogy mire szeretném használni. A létrehozásról szóló email értesítésben pedig ez állt: [kép] Tehát itt pont azokat a lehetőségeket írja, amik szerinted szabálysértésnek minősülnek. Valamit nem jól csináltam? -
Voice24
őstag
-
Voice24
őstag
Hali!
Azt kérdezném, hogy paypal fiókkal vissza lehet élni valamilyen módon, ha csak pl. a paypal.me linkemet küldöm el a másik félnek? Arról van szó, hogy hirdetek egy kerékpárt a jófogáson, és jelentkezett rá előbb sms-ben egy valaki, aki megadott egy email címet, hogy azon keressem inkább, ha válaszolok. Most jobban megnézve, arról a számról jött az sms, amiről a paypaltól is jönnek a biztonsági kódok a belépéshez. A lényeg, hogy emailben válaszoltam neki, hogy megvan a kerékpár, mire ő pár alapkérdés után írta, hogy nagyon érdekli, és kéri a paypal utaláshoz a nevemet, az oda tartozó email címemet, az összeget és a telefonszámomat, a szállítást pedig a berlini(!) címére ő intézi a fizetés visszaigazolása után. Az email címe, amiről írt, valószínűleg külföldi gmail-es cím, és a megadott név is érdekes, a keresztnév külföldi hangzású, de a vezetéknév "polgar". Az irománya is kicsit olyan törtmagyaros, vagy inkább gépi fordítású.
Nekem nagyon fura ez az egész, nem is adtam meg neki semmilyen paypal adatomat, sem a linkemet, de azt nem tudom hova tenni, hogy milyen számról jött az sms (az én számom a hirdetésből elérhető volt). Elég hihetetlennek tűnik, hogy egy berlini valakinek pont Magyarországról kellene egy negyvenpárezer forintos tök átlag kerékpár.
Mit tippeltek és mit tanácsoltok, mivel állhatok szemben? Az általa kért adatokkal elkövethető valamilyen visszaélés? Hogyan jöhetett az sms arról a telefonszámról?
Íme a lényegi levele: [kép] -
Voice24
őstag
-
Voice24
őstag
Most is függőben van a fizetés, tehát nem pár másodperces a dolog. Amúgy arról a bizonyos boltról van szó, amiről beszélgettünk az alis topikban is, hogy nagyon olcsón árul(t) dolgokat, de már egy termék sem elérhető nála. Így erős a gyanú, hogy a kártyás fizetés törlését is hiába kérném tőle.
[kép] -
Voice24
őstag
Hali!
Tegnap este úgy jártam, hogy fizettem volna az Alin egy vásárlás során, a Paypalt adtam meg fizetési módként. Minden rendben végig is ment egészen a fizetés leokézásáig, de az Alira visszatérve az az üzenet jött, hogy sikertelen fizetés. Ekkor ott, az Alin egy berögzített bankkártyával megismételtem a fizetést, az már sikeres volt. Most reggel viszont nézem az emailjeimet, és ott van a Paypal levele is, miszerint a fizetésem megfelelőségi ellenőrzés alatt van, türelmemet kérik. De olyan lehetőséget, gombot nem látok, hogy fizetési folyamat leállítása.
Le tudom ezt valahogyan állíttatni, hogy ne legyen kétszer kifizetve ugyanaz a cucc? Mert az nyilván macera lenne az Alival is, hogy az egyiket egyből küldjék vissza. -
Voice24
őstag
Oké, de mondtam, hogy szerintem sem a fiókommal éltek vissza, mert abban nem történt meg ez a tranzakció. Az megnyugtató lenne, ha valóban 100% lenne, hogy ugyanazt a bankkártyát nem rendelhetik hozzá másik fiókhoz.
Egyébként mind a két, paypal fiókhoz rendelt kártyát régóta használom, és a hozzárendeléskor valóban megtörténtek ezek az ellenőrző tranzakciók. Csak most furcsa, hogy ennyi idő után ismét végrehajtják, és ez egybeesik azzal, amikor a banggood-nál rányomok a megrendelés gombra.
A mekis burger meg kiesik, mivel nem járok oda, másrészt ha be is megyek, nem paypal-lel fizetek. Ahogy írtam, az sms szerint paypal-os fizetés volt a 284 forint. -
Voice24
őstag
Írtam még késő este a paypal-nak is, ők rövid úton reggelre azt válaszolták, hogy megvizsgálták, és nem történt visszaélés a fiókommal. De azt nem részletezték és nem is említették, hogy az a 284 forint az ő technikai levonásuk lett volna (pedig pont ez lett volna az, ami véglegesen megnyugtat).
Így még most sem vagyok teljesen nyugodt. Még este mind a két bankkártyámon letiltattam a virtuális, azaz internetes vásárlásokat. Nem is arra gondolok, hogy a fiókommal éltek volna vissza, hiszen ott nem látszik ez a tranzakció, hanem inkább attól tartok, hogy esetleg a valahogyan megszerzett banki adataimmal nyitottak egy másik paypal fiókot. Bár nem tudom, ez mennyire lehetséges fizikailag, egyáltalán kivitelezhető-e. -
Voice24
őstag
Sajna a zárolt tételeket nem látom tételszerűen, csak a teljes összeget, hogy az zárolva van, de van más hétvégi bankkártyás vásárlás is, így ezt konkrétan nem tudom ellenőrizni.
A 2600 forintos vásárlás látszik a paypal fiókomban is a tevékenységek között, és ahogy kell, email is jött róla. A 284 forintos tétel sem így, sem úgy nem látható, csak a banki sms van róla.
A címet meg lehet, hogy félreértetted: nem a szállítási cím tér el a banggoodnál és a paypal-nál, hanem a belépési email cím. A szállítási cím ugyanaz.
-
Voice24
őstag
Hali!
Történt velem egy kis furcsaság az előbb:
Vásároltam két apróságot a banggood oldalról. Rákattintottam a rendelés elfogadása gombra, ami ugye átirányít a paypal oldalára a fizetés miatt, és alig hogy feldobta a paypal bejelentkező oldalát, már érkezett egy sms. Megnéztem, a bankom küldte, és paypal-os fizetési tranzakció szerepelt benne, de nem a banggood-os, hanem valami GB végződésű azonosítóval, kemény 284 forintról. Én utána rendben beléptem a paypal oldalára, ott kis hezitálás után végrehajtottam a fizetést, ami kb. 2600 forint volt, erről is megjött az sms.
Ami furcsa, hogy a 284 forintos fizetésről email sem jött (a másik fizetésről igen), és ez a tranzakció nem szerepel a paypal-ra belépve a tevékenységeim között sem.
Mi a fene lehetett ez? A 284-forintos fizetés úgy történt, hogy még be sem voltam jelentkezve a paypal-ba, így jóvá sem hagyhattam, és az account-omban sem látszik a tranzakció. Tudtommal csak egy fiókom van ott. Ja, a banggood-os email címem nem egyezik a paypalossal.Az általam indított fizetésnél az sms-ben ott van az összeg után, hogy Paypal *Banggood egy számsor és HK, a 284 forintosnál az összeg után Paypal, majd egyből a számsor és GB.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest