- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez így a jó ha megadod előre a kártya devizáját. Ha nem gyors fizetést használsz és más devizában akarsz fizetni akkor át kell állítani a váltást, ott van alul hogy PayPal váltás vagy más.
Egyébként meg beállíthatod hogy ne € hanem $ legyen az alapdevizája és azután fizetsz. Attól függ hogy miben vásárolsz többet azt választod alapnak és majd fizetéskor váltasz.Az hogy nem lehet az adott webhelyen választani az nem a PayPal "hibája", akinél fizetsz az szabályozhatja a PayPal fizetési kliens beállításait és sehol ne a gyors fizetés PayPal-al legyen választva ha van ilyen opció, pl a Banggood esetén mindig a kosárból kell indítani a fizetést, nem a PayPal gyorsfizetés gombra kattintva:
Pl itt az alsó választandó és akkor jön a váltási lehetőség is amikor a következő oldalon PayPal lesz választva, a felsőnél szó nélkül kifizeted. -
Hol vásároltad? De nem a PayPal határozza meg hogy mi legyen, hanem az eladó, ha itt indítasz dispute-t akkor elsőként az eladóval egyezkedsz, ha nem tudtok megegyezni csak akkor lép közbe -kérésedre- a PayPal. Így előfordul hogy azt adja meg hogy nem bocsátkozik részletekbe küldj vissza mindent és visszakapod a teljes pénzt
-
Kikapcsolhatod a kétlépcsős belépési azonosítást, nem javaslom. A tétlenségi idő 5 perc, de akkor az alatt semmit nem csinálsz.
Ezt az üzentet kapod: Your session has timed out, please log in again.
Nem lehet állítani, egy dispute max 10 perc, de közben nem vagy tétlen, szóval nem tudom hogy mi okozza a problémádat.
Ennyit írnak, lehet hogy a böngészőben kell keresned a hibát:
Causes
If the system times out in fewer than five minutes, the cause may be loss of secure connection. This usually occurs due to:
Internet congestion.
Your browser's cookies or cache.
Use of frames on your website.Solutions
Your computer stores copies of frequently accessed pages in its memory cache or disk cache. If these become corrupt, the PayPal page may display differently and result in longer loading or browser closing times. You can find instructions for clearing the cookies and cache from your computer in your browser's Help menu.
Using frames on your website can also cause timeout errors. Using PayPal logos in frames prevents browsers from displaying the PayPal URL and security lock. PayPal doesn't allow its payment pages to be displayed inside a frame, because this can also cause run time errors for most browsers (if JavaScript is used on the website), or timeout issues when frames are used with payment buttons. -
Nem egészen a PayPal vonja le kártyádról a pénzt, hanem ahol fizetni próbáltál vagy aki hozzáfért a fiólkodhoz.
Milyen virtuális kártya volt? Hosszabb idős vagy "eldobható" és honnan származna. A Wise virtuális kártya normálisan működik, a PayPal beazonosította €-os alapúnak és simán fizetem vele az €-os díjakat mindenféle konverzió nélkül.
A Revolut-nál halottam elfogadási problémáról, az eldobható számos kártyát meg nem ajánlom. -
Igen így van, forintos bankszámla adható hozzá az egyenlegről történő pénz kiutaltatásra és automatikusan forintra váltódik. Magyarországi regisztrációk esetén a PayPal magyar forintos bankszámlájára fizetve lehet az egyenleget feltölteni, kifelé is az a bankszámlájuk van használva.
-
Az Ön és a PayPal közötti, a szolgáltatásainkkal kapcsolatos viták bejelentése
Lépjen kapcsolatba velünk, ha az Ön és a PayPal közötti, a szolgáltatásainkkal kapcsolatos vitákat szeretne bejelenteni.
Vagy érdemes írásban:
Kapcsolatfelvétel
Az alábbi módokon léphet velünk kapcsolatba:
Postai úton, levelét a központi irodánknak címezve: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Attention: Legal Department, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg;Ha nem elégedett a panaszkezelés eredményével…
Ha a panaszfelterjesztési folyamat végrehajtását követően a szolgáltatásainkkal kapcsolatos valamely panaszának a kezelése nem jár kielégítő eredménnyel az Ön számára, a panaszt az alábbi szervezetek valamelyikéhez fordulva terjesztheti elő:
- Európai Fogyasztói Központ (ECC-Net). Az ECC-Net szolgáltatásairól, illetve a kapcsolatfelvétel módjáról a következő címen talál további információt: (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/consumers/resolve-your-consumer-complaint/european-consumer-centres-network-ecc-net_hu).
- Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF). A CSSF felelős a hozzánk hasonló luxemburgi pénzügyi szektorban működő vállalatok prudenciális felügyeletéért. A CSSF-fel a következő címen veheti fel a kapcsolatot: 283 Route d’Arlon, L-1150 Luxemburg. A CSSF-re, illetve a kapcsolatfelvételre vonatkozó további tudnivalókért látogasson el a https://www.cssf.lu webhelyre, vagy keresse fel az EU online vitarendezési webhelyét a következő címen: https://ec.europa.eu/consumers/odr. -
GAbre
veterán
Az előző chatembe beleírtam,miért kell "fuck with me".
Erre ,hogy beszélek,meg normális stílust vegyek fel.De 1 qrva érdemi választ nem adott...
El is küldtem pár nap után oda....
Írtam nekik még1x.Erre válasz nélkül bezárták,ahogy látható.(nem először csinálták)
Mivel hiába hitelesítettem le,bélyegeztettem le a papírt,megtagadták pénzem ,mivel nem válaszoltam dipsute-re,és 1x magától bezáródott.Mivel nem jött email róla,és nem tudtam anno mi a faxommal frissítsem,meg 1eltalán kell-e.
Azóta 2x újranyitották legalább.És ahogy írtam,arra panaszkodtak,hogy nem valós a postai ajánlott szelvény,mellette a bankbizonylat,és a blokk.
Fogyasztóvédelemhez lehet menni ilyen esetben,hogy folyamatosan csak kib@sznak velem? -
A blokkolt összeg benne van a képernyőn tájékoztatásként kiírt összegben. A charge back esetén rögtön csökkentik az egyenleg összegét és megy vissza a pénz ez az aminél nincs mérlegelési joguk, majd azután kell neked igazolni a dolgokat, főleg akkor ha te teljesítetted. Itt már eleve van eltérés.
Ha nem chargeback hanem minőségi kifogás, akkor a jutalékot most már nem szokták elengedni, ha önként visszaadod a pénzt ez akkor is felszámítható.
Tényleg komolyan gondoltam hogy a postai címre írj nekik egy ajánlott levelet, itt adott esetben a chat-en akár 3 ember 3 féle dolgot mondhat neked.
Szerintem a 2,61 $ díj levonása az érvényes szerződési feltételek szerint történt, de lehet hogy tévedek. -
Én sem láttam azt amit írtál hogy jogtalan.
Kellene az hogy mennyi volt a két összeg beérkezése előtt a PayPal egyenleged. Bejön közel 70, de csak 45 látszik lekönyvelve, nekem nem jött ki a matek, ha nem vásároltál, ha nem küldtél valakinek vagy nem volt rendszeres levonásban egy esedékes tételed akkor nem lehet 45.
Te azt mondod hogy amit valamiért felfüggesztenek az a fő egyenleg kiírásba nincs benne, szerintem meg ott szokott lenni, csak épp nem költhető el.
A kimutatásoknál adott időszakra minden pénzmozgást jelölve le kell kérni egy listát. De azt is írtam hogy 2,6 $ díj refund esetén levonható a decembertől érvényes szerződés szerint.
Másrészt levonták tőled vagy te küldted vissza, mert az sem mindegy, most visszaolvasva ezt írtad: Főleg,ha rögtön vissza is adod azt a pénzt!
Chargeback esetén nekünk nem kell visszaadni, sajnos megy magától. -
Nem egészen erről írtam. A fő egyenleg kiírásban ott van a felfüggesztett pénz is, mert szerintem akkor egy olyan képpel indult volna a beéerkezés hogy nem 45,16. hanem több van.
De akkor 7,75 $ volt 17.-e előtt az egyenlegen.
Irj nekik. a Felhasználói megállapodás végén ott a postai elérhetőségük is ha panaszt akarsz tenni, perelni azután lehet ha nincs joguk levonni, bár kereset indítás 2,61 $-ért többe kerül, de lehet hogy a megállapodás alapján ez rendben van.
Ha a fizető fél kártyával fizette ki Önnek a szóban forgó összeget, a fizető fél „visszaterhelést” kezdeményezhet a kártyakibocsátónál. A kártya kibocsátója, és nem mi határozzuk meg, hogy a fizető fél sikeresen kérvényezi-e a visszaterhelést. A visszaterhelésekről a Visszaterhelési útmutatóban érhető el további információ, amely a PayPal Biztonsági központjában, a „Biztonságos értékesítés” nevű szakaszban található. A PayPal Biztonsági központja a PayPal webhelyéről érhető el. Visszaterheléssel kapcsolatos reklamáció beérkezése esetén díjat számítunk fel.
De ott van hogy -2.61 $ fee azt vonták le arról tudtál. Olyan ninbcs hogy csak úgy leemelnek pénzt. -
Idéztem a szerződési feltételekből hogy visszatérítéskor tarthatnak vissza pénzt. Ha neked róható fel a dispute oka akkor is van korlátozás.
Mindig is úgy volt hogy jutalékot azonnal vonják amikor beérkezik a pénz.
Én azt látom hogy egy nap megérkezett 37.41 és 37.48 ami nálad 45,16 egyenleget eredményezett, hiányzik a 74,79-ből 29,63 $ és nem értem hogy ez hova lett.
Ha rákérdeztél akkor várd meg hogy mit válaszolnak hogy ha nincs sztornózva pénz, mert csak bejött tételek vannak akkor most miért van kevesebb. -
Nem eBay case-t vagy PP dispute-t indított a vevő? Akkor a díj nem jár vissza. A chargeback esetén nem egészen ez látszik és kel a pénz levonásról is valaminek lenni, it még megkaptad állapot van, ez így nem stimmel. Az eBay áfa sem, az eladótól az eBay nem vonhat áfát.
-
Amikor megjött a pénz akkor levonták, amikor refundként megy vissza akkor a jutalék egy részét néhány esetben nem törlik. De szokott lenni kiegyenlítés a számlánál és akkor van egy levonásod és egy azonos összegű zöld színű jóváírás is. Mivel ennél az esetnél nem te hibáztál, kérd hogy ezt sztornózzák, adják vissza mert nem a te hibád hogy nem a vevő fizetett.
Ha ez a chargeback-es. -
-
Ja ez az indok kamu szerintem, ha EU-s lakos az illető minimum január 1-től él az erős hitelesítés akkor ki vásárolna a illetéktelenül?
Ha ez nem külső bankos chargeback, akkor három kérdés bennem is felmerül.
1.Miért nem aktiválta a PayPal belépési védelme közül valamelyiket, Ez már az ő hibája.
2.Miként fértek hozzá a fiók adatokhoz? Meg tett-e mindent a védelme érdekében?
3.Ha bankkártyás fizetés, akkor miért nem működött az erős hitelesítés?
Ez alapján jogszerű-e a követelése? Mennyire felelős a kialakult helyzetért. És itt most nem vesszük azt figyelembe hogy egy csaló vásárlóról van szó, aki csak hazudja ezt az indokot: Unauthorized transaction
Ezeket az eladó nem tudja befolyásolni így azt semmi hátrány nem érhetné, még a fogadási pénz nem visszakapása sem jöhet szóba. -
Én arra értettem a védelmet, hogy a PayPal belépési védelmed ha nincs aktiválva, akkor nem vagy védve hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá a fiókhoz, de ez azzal jár hogy minden belépésnél "meg kell erősíteni az azonosságod".
Az hogy refund esetén nem minden esetben futsz nullára még tavaly lett megváltoztatva, küldték is az értesítőt és itt is beszélgettünk róla.
Ha én vétlen vagyok mert a vevő gondolja meg magát akkor ezt nem igazán kellene alkalmazni szerintem sem:
Ha Ön visszatérít egy kereskedelmi tranzakciónak minősülő kifizetést, akkor a visszatérítésért nem számítunk fel díjat, de a kifizetés fogadásáért eredetileg kifizetett díjakat nem kapja vissza.
Ezt a részt azért lehet hogy át kellene nézni talán van valami ez utóbbi esetedre ha a teljes jutalékot felszámolták. -
Oké igazad van az utóbbi időben a külföldre menő küldemények esetén mintha lehagynák és csak a gépi nyomtatási adatok látszódnak, de tudtommal rajta kell lenni.
Ha értéknyilvánítással megy, akkor mindig előkerül a bélyegző és ezért nem is világos hogy miért nem nyomják rá a feladóvevényre. A CN23-at is pecsételniük kell mert az úgy igazolt.
Most megnézve néhány csomagos feladóvevényt, némelyikről ott is le van maradva.
No mindegy ez a Posta.
Most úgy működik hogy amikor a bankkártyát hozzáadod akkor történik az erős hitelesítése a kártyának azután azt nem kéri, mert igazolva van a dolog.
Ha nincs belépési védelmed akkor jön ez a megerősítés, bár nem mindig, ha van belépési védelmed ami igencsak célszerű, akkor viszont mindig megerősítés van, de ez a te érdeked is lenne, hogy be legyen üzemelve, ugyanúgy mint amikor a banki dolgaidat használod, a PSD2 a PayPal-ra is kötelező, biztosítaniuk kell.
Lehet hogy az is segít ha azt az eszközt amivel belépsz megjegyezteted biztonságosként. -
Ha az elektronikus feladóvevénnyel lenne gondjuk azt megérteném, de a normál feladóvevény amin rajta van a feladó, címzett adatai, a nyomkövetési szám, a kifizetett összeg, a posta bélyegzője ez nem egészen világos hogy miért nem jó nekik. Nem jelzett senki ilyet még.
Hogy érted az hogy nem jó helyre van nyomtatva, a postás rosszul tette be a nyomtatójába?
Ha a képen egyértelműen beazonosíthatóak a fenti adatok akkor nem veszítesz semmit ha elküldöd a PayPal-nak hogy nem akarják elfogadni pedig egyértelmű minden és kérsz segítséget. -
Nem egészen értem amit írsz. Egy eladóról van szó? Nem szoktuk még akkor sem egybe vonni a termék visszaküldést. A PayPal évente 12 alkalommal, alkalmanként 9300 Ft-ig megtéríti a visszaküldés költségét, soha nem írtam olyat hogy havonta.
Ebbe az összeg belefér egy mobiltelefon visszaküldése, mert ha nem éri el az 500 g-ot akkor 4590 Ft, ha 201-2000 g akkor meg 9740-10430 Ft postával EU-n vagy Európán kívülre, ez utóbbiak esetén olcsóbb ennél. -
Hát nem tudom hogy ha nem látod akkor honnan lehet tudni hogy átvertek? Hogy nem az van a csomagban amit kifizettél? De te is ezt írod, akkor milyen információra alapozod?
De akkor röviden, vásárolsz valamit amit azért nem veszel át mert vámeljárás alá kerül. ilyen esetben az az elmélet hogy te vagy a hibás. Itt most nem menjünk abba bele hogy átvertek vagy nem vertek, nem tudni.
Mivel ilyenkor visszaküldik az eladónak és elméletben meg is kapja a terméket ezért a pénzt vissza kell adnia, de az jogszerű ha a visszaküldés során költségei vannak és azt levonja és annyival kevesebbet küld vissza.
Neked indítanod kell dispute-t mert nem kaptad kézhez, erre tesz valami javaslatot az eladó vagy nem.
Vagy visszakapod azt amit ajánl, mert elfogadod, vagy visszakapsz mindent mert nem variálnak, vagy visszakapsz mindent ha bevonod a PayPal-t a claim-ra emeléssel, amit akkor is meg kell tenni ha 5-6 napon belül nincs reakció vagy a GB ajánlata neked nem felel meg.Csak jósolni tudom hogy 50% esély az hogy minden pénzt megkapsz és 40% hogy egy részét. 10% hogy elutasítják.. De minden eset egyedi elbírálású.
-
A Gearbest-nél is van vásárlói védelem és azt kell kimeríteni mielőtt a PayPal-hoz fordulnál, van valami "csoda szállítási mód" az áfamentes vásárláshoz és elméleteben olyan is hogy utólag fizetik a +költséget.
A vámolás nem GB átverés, mivel EU-n kívüli beszerzés az az értékhatár felett vámeljárásos, a számokat látva lehet következtetni rá hogy esélyes.
A topikjában pontosabb információt kapsz, én nem igazán vásárolok már tőlük, más ok miatt.
Lehet hogy van megoldás a problémára. -
Még sajnos az EU-s országokban sem egységes a bevezetés, az EU-n kívüli országok rizikósak maradnak Angliát és a néhány EU-n kívüli Európai országot kivéve ahol már hasonló fizetési védelem van. Nincs, de érdemes ennek ellenére segítséget kérni ha a vevő beakar csapni, lehet hoyg nem segítenek, de vannak egyedi elbírálások is.
-
Semmi, pont ez a lényeg hogy random kérik. Ha folyamatosan szeretnéd akkor állítsd be az sms belépési védelmet, emezt akkor használják ahol nincs belépési védelem, a PSD2 alapján nekik is kell valamit csinálniuk, persze a fizetés jóváhagyás az egy kicsit bonyolultabb lesz mert ha egyenlegről megy a pénz akkor nekik kellene védelmet adni, ha kártya van mögötte akkor meg a kártyakibocsájtónak és ha olyan akire vonatkozik akkor az eladónak. Így egyenlőre belépési ellenőrzés megy.
-
Ha volt app frissítés annál is célszerű törölni a gyorsítótárat. de nálam az app is oké.
De akkor esetleg nézd meg a böngészős verziót is. Lehet hogy ott sincs, nem érkezett meg az egyenlegre.
Én ilyenre az elmúlt évekből nem emlékszem De ott nem írja,hogy mennyi volt az egyenleg.És mennyivel lett több. Mindig az össz érték látszik és az hogy ha más egyenlegen van de ott is az össz egyben.
Ha volt 200 Ft-od az egyenlegen és küldtél az egyenlegre 1000 Ft-ot akkor lesz egy bejövő 1000 Ft-os tétel és kiírva 1200 Ft, így ha látod hogy mennyit küldtél utoljára és azt kivonod a kiírt összegből tudni fogod hogy a könyvelésekor mennyi volt rajta. -
Ez a Security Chalange ez valószínüleg állandó lesz, a GDPR és a sütikezelés valamint a nem emberi belépés miatti védelem.
Töröld az eltárolt belépési eszközöket Fogaskerék ikon, Security, Manage your logins és a
ne jelöld a belépési ablaknál a Trust this device jelölőnégyzetet, miután elküldeted az sms-t, az hitelesítő alkalmazást nem tudom ez miként érinti, ekkor kevesebb Something went wrong ...... várható.
Csak jelölnöd kell a security chalange-t
Persze nálam a PayPal átengedve a tűzfalon és a reklámblokkolón is. -
Belgiumból is a külföldre postai út nem ilyen számmal működik, lenni kell Rx vagy Lx999999999BE nyomkövetési számnak.
Az a számsor így ránézésre nem nyomkövetési szám, hanem küldeményazonosító és nem nyomkövetet küldemény. Igazolja a vevő a feladásiról kapott valamivel, hogy kinek és mivel mit küldött el. -
Félreértették, mivel ilyen hogy amit elindítottál későbbre akarod halasztani nincs.
Nem kellett volna elindítani, ha még valamiért később kell a végeredménye.
Már magyarul is rendelkezésre áll a felhasználói szerződés, ha valami nem tiszta, akkor nem a már elindult dispute-ban pontosítunk, hanem előtte.
Az is lehet hogy a javadra döntenek.
De az eredeti kérdésedre is írtam akkor válaszul hogy nem lehet hosszabbítani. -
Nem világos, de a PayPal dispute időrendje kötött, ha elindítod akkor 20 napon belül kérni kell a beavatkozásukat vagy döntés nélkül zárul. És szerintem már írtam egy esetben lehet kérni a módosítást, de ez sincs az időre befolyással. Ha valamihez viszonyítva túl korán indítod akkor nincs lehetőséged növeltetni az időket.
Ennyi lehetőség van, az ok módosítása:
Bizonyos esetekben a PayPal engedélyezheti, hogy Ön szerkessze vagy módosítsa a reklamációt, de kizárólag akkor, ha részletesebb információt szeretne megadni, vagy ha a vitaeljárás/reklamáció okaként a „Nem érkezett meg” helyett a „Jelentősen eltér a leírtaktól” okot szeretné megadni. A fenti eseteken kívül a reklamáció a benyújtást követően nem szerkeszthető és nem módosítható.
Ez nem bank, de bank esetén egy reklamáció az elindítás után az ügyfél részéről nem igazán halasztható. -
GAbre
veterán
Vevőként is kezdem rühelni a paypal-t.
Ráírtam supportra,hogy mi a helyzet,és lehet e növelni az időt.
Erre felterjesztette a csicska az ügyemet,és várhatok a paypal válaszára,hogy látják,hogy átvettem,és kész lezárják az ügyet.
Vagy remélhetem,h ha írok nekik,hogy hibás,vagy nem az jött meg akkor visszaadják a pénzem.
De ez mekkora csicskaiság,hogy azt kérem tolják ki,mert kínai csomag,és erre felterjesztik,amit én is meg tudnék tenni... -
Hol történt a vásárlás? Ott nem volt vásárlói védelem? Ha megnézed egy nyomkövető oldalon akkor látsz mozgást annál a számnál?
Nem lehet hosszabbítani, csak úgy lesz hosszabb hogy a 19. napon kéred a PayPal közbelépését. Az hogy van nyomkövetési szám az nem elegendő, látni kell kézbesítési bejegyzést.
Így fogalmaznak: a fizetést fogadó fél a PayPal számára időben nyújtson be bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy kiszállította a vásárlónak a vásárlás tárgyát képező terméket/elvégezte a vásárlónál a vásárlás tárgyát képező szolgáltatást,Egy befejezett dolgot kell igazolnia, az van kiszállítva a vásárlónak amit át is vett, addig csak kiszállítás alatt áll.
Ha azért reklamáltál mert nem érkezett meg és azt visszavonod, azután a hibás teljesítésre lehet másikat indítani.
Vagy át lehet minősíteni:
Bizonyos esetekben a PayPal engedélyezheti, hogy Ön szerkessze vagy módosítsa a Reklamációt, de kizárólag akkor, ha részletesebb információt szeretne megadni, vagy ha a Vitaeljárás/Reklamáció okaként a „Nem érkezett meg” helyett a „Jelentősen nem felel meg a leírtaknak” okot szeretné megadni. A fenti eseteken kívül a Reklamáció a benyújtást követően nem szerkeszthető és nem módosítható. -
Igen az lenne. Én úgy látom hogy még nem kötötték össze a megfelelő pontokat ezzel kapcsolatban. Ha a bankok ez alapján járnak el akkor normál esetben lehetetlen hogy ne az ügyfél fizessen a kártyával.
Ha még is előfordulna ilyen igény akkor vizsgálják meg, hogy az eladó mennyit teljesített belőle, ha elindította a terméket akkor amíg az nem kerül vissza hozzá, a pénz marad, majd ha rendben visszakapja akkor indul a pénz is visszafelé.
A te esetedben ha felhasználásra került a kód, akkor nem jár vissza semmi.
Az adott bank igazolja előbb azt hogy az ügyfelük hibás volt-e vagy nem, ha hibázott akkor övé a kár, nem jár neki vissza semmi.
Itt mérlegelendő hogy az eladó részéről történt-e teljesítés, mert ha nem akkor persze a pénzt visszautalja. De ha volt a vásárlással kapcsolatosan kiadása amit nem tud visszaszerezni, akkor annyival csökkenjen már a visszaadandó pénz.
A PayPal ilyen esetben adja vissza a jutalékot és ne kérjen semmi költséget az eladótól.Miért? Mert az eladónak ehhez semmi köze nem volt, nem követett el szabályszegést, jogtalan őt hátrányos helyzetbe hozni, mert valaki nem tartotta be a kártyahasználat szabályait vagy vevő, vagy a bankja és erről az eladó aki így kap pénzt az nem tehet.
A mostani hozzáállásuk a jelenlegi szabályozási környezetben sürgősen felülvizsgálandó. -
Értem a problémát, az idézett szerződési feltlétel alapján. De tényleg nem kerül semmi bonyolultabb plusz dologba, ha megírod a PayPal-nak azt, amit a PSD2-vel kapcsolatban írtam. Az EU-ban alkalmazandó a kártyás fizetésekre, így ilyen hivatalosan nem fordulhat elő hogy nem ő fizetett, ezt a PayPalnak nem tudomásul venni és a pénz visszaadásra kötelezni nem igazán korrekt eljárás.
Azért hozták ezt a szabályt hogy ne legyenek ilyen károkozások és ez működik is. Miért fogadják be ezeket a kéréseket? Egyértelmű hogy hazudik aki az igényt benyújtja, vizsgálni kellene a jogosságát, mert ilyen csalás a jelen körülmények közt már nem fordulhat elő.
Megváltozott a rendszer.
Olvasgatva a szabályozást én azt látom hogy bizony nekik is meg kell felelni a szabályozásnak és ők felelnek azért hogy ez a PSD2 irányelv alapján történjen rajtuk keresztül is a fizetés, most nem egészen ezt látjuk. -
Nem az eBay-en eladott termékedre kifizetett pénzt kérték eredetileg vissza?
Valahol eladtál valamit és az ottani vevő állítja azt hogy nem ő fizetett, ez nem az eBay volt?
Azt gondoltam hogy még erről van szó, elnézést,félreértettem.
Ha PayPal (itt nincs az hogy az eladó felelős bármiért is) akkor pedig erről van szó:
11.5 Amennyiben a kifizetésre nem terjed ki a PayPal értékesítői védelme, a PayPal levonja az összeget Számlájáról, és visszatéríti a kifizetést vásárlónak. Ezenfelül Önt terheli a PayPal által felszámított Visszaterhelési Díj is (ha van ilyen).Digitális tartalmak nem terjed ki az értékesítői védelem a te esetedben.
11.10.a.1 A fizetést fogadó felek állandó lakhelye az Egyesült Királyságon kívül található: digitális cikkek és digitális tartalomra vonatkozó licencek.
11.10. d. Reklamációk, Visszaterhelések és Visszafordítások arra az esetre, ha a teljesítés „Jelentősen nem felel meg a leírtaknak” és/vagy közvetlenül az eBayen keresztül benyújtott egyéb kifogások.És itt a konkrétan a visszaterhelési díj:
A Visszaterhelések költségének finanszírozása érdekében a PayPal kiegyenlítési díjat számít fel az értékesítőknek a hitel- és bankkártyás kifizetéseket érintő visszaterhelések után. (Visszaterhelésre akkor kerülhet sor, ha a vásárló a kártyakibocsátón keresztül elutasítja vagy visszavonja a kártyáján korábban már elvégzett terhelést).
A Visszaterhelés Díjának mértékét az a pénznem határozza meg, amelyben a kifizetést fogadták:
Magyar forint: 4325 HUF
Amerikai dollár: 20,00 USD
Euró: 16 EURAkkor máshogy fogalmazom ha eBay-en lenne a dolog.
Van egy dispute díj ami 20 $ ha a vevő indít dispute-t és ezt az eladó felé terhelik. Eltekintenek ettől a költségtől egyéb feltételek teljesülése esetén.
Amit úgy írtam hogy az eladó hibája esetén ez költség marad, azt egy máshol ebben a témában leírt magyarázat alapján helyettesítettem be, a szabály úgy van leírva ahogy idéztem itt: #38121 -
Olvasd már el mit ír az eBay, ha ők úgy látják hogy te nem vagy felelős mert.... akkor eltekintenek ettől a költségtől.
Ebből az a logikus következtetés ha ezt felszámolták akkor te vagy a hibás.
Az értelmezését velük kell lejátszani, nem velem. Ha jogtalannak tartod akkor beszéld meg velük.
Én csak idéztem ezt a szabályukat amit 2018-ban hoztak. -
Ez ugye eBay ügy volt. Változott a rendszer, ha te leszel a hibás, akkor van dispute díj ami 20 $.
Seller protection and dispute fees
If a buyer files a payment dispute, and you're found to be responsible for the disputed amount, you'll be charged a $20 dispute fee by eBay. If you accept the payment dispute, and issue a refund, eBay will waive the dispute fee, and you'll be responsible for the refund amount issued to your buyer.Megint nem PayPal, ő csak levonják ezt.
-
Már írtam neked is, hogy a csaló vevők azt csinálják hogy a bankjukon keresztül indítják azt hogy nem ők fizettek, így a PayPal-nak automatikusan vissza kell küldeni a pénzt.
Ha egy ilyen vevő nem nyit a PayPal-on Unauthorized transaction dispute-t akkor sincs értesítés.
Te a PayPal-t minősítgeted, de nincs igazad.
Itt a Felhasználási Szerződés magyar nyelvenolvasd el a feltételeket. Egyértelműen le van írva. 10. Az Ön felelőssége – A PayPal által megtehető lépések. Ha valaki vevőként átver, akkor azzal van problémád, nem a PayPal-al.
Másrészt EU-s személyek esetén a bankok részéről elfogadhatatlan az hogy ilyet: nem ő fizet a bankkártyájával elfogadnak. PSD2 irányelv alkalmazandó náluk. Annyit megtehetsz, hogy kifogást nyújtasz be a PayPal-hoz, ha EU-s vevőd követelteti vissza a pénzt banki úton. Nem történhet jogtalan kártyahasználat, ha mégis, akkor az bankjának a felelőssége, takarítson maga körül. -
NINCS semmiylen védelmed digitális termék eladásakor
még a nagy cégeknek (blizzard, steam stb.) sincsen, csak ők ki tudják azzal védeni hogy a vevő fiókjáról törlik a terméket ha dispute van.
te viszont semmit sem tehetszIstenm ments hogy csalásba kezdj, csak azt mondom a digitális paypal biznisz iylen, ez van
-
-
Csak kíváncsiságból nem kérdeznél rá a PayPal-ra, hogy ha a vásárló nem használja a PayPal belépési védelemét és állítása szerint feltörték a fiókját, nem ő vásárolt, akkor ugyan miért tőled kérik vissza a pénzt, hiszen a vásárló nem tartotta be azt az előírást hogy védi a fiók azonosítóit.
A felelősség az övé, így a keletkezett kár is az övé, a PayPal-nak nem kell jótállni, hiszen az illető megsérti a szerződési feltételeket. -
GAbre
veterán
Egy újabb hazugság/feltört fiók vásárlás.
Kíváncsi leszek így,hogy oldalon keresztül kellett beváltani a terméket,mennyire kapom meg a védelmet,de,mint biztosítónál gyanítom így is kapok kifogást majd,hogy miért nem.
Akkor jön az lehet,hogy én fogom behúzni paypal-t és fel is függesztem használatát. -
-
GAbre
veterán
Digital Uploads
- Buyer's email address to which the products were sent
- Date and time the products were uploaded or sent
- Proof of successful access to your website after the payment
- Document showing that the service was provided or used
- Definition of the uploaded products
Ezt fogadja el a paypal.
Az első kettővel nincs baj,csak a 3. és negyedik pontot nem tudom hogy igazoljam. -
Ha úgy küldted hogy könyvelt legyen a megnyitása akkor az igazolja hogy ő kapta meg, mert ha nem ő rendelt akkor miért nyitná meg? Valami hasonló dolgot kellene használni, hirtelen ezt találtam, meg kell keresni ami neked ezt jobban biztosítja, van olyan is ami a csatolmány letöltést is könyveli.
-
Szokásos trükkje a csaló vevőknek, hogy miután megkapja a kódot, azután sem az eBay-en, sem a PayPal-on nem indít semmit, hanem a bankjában jelzi a jogtalan használatot, ilyenkor a PayPal kénytelen érdemi vizsgálat nélkül azonnal a pénzt visszaadni.
Az EU-s vásárlók esetén azért ahol a bankok bevezették a PSD2-es szabályozást azért ezzel az okkal már egy kicsit nehezebb manőverezni.
Te megreklamálod és legfeljebb a PayPal a saját kontójára "kártalanít". Talán azzal védenéd ki hogy levélben küldöd el, nem online, az e-mail megkapás és elovasás leigazoltatása is elég körülményes, de még az is szóba jöhet. -
Most világos, de ehhez mi köze az eBay összerendelésnek? A PayPal Activity menüpontra kattintva látod a bejövő pénzt. Szerintem az hogy azonnali vagy normál fizetés annak nincs jelentősége.
A notification meg az hogy majd érkezik pénz neked, ha a PayPal konkrétan megkapja, addig csak egy tájékoztatás és szokták írni hogy az elküldéssel várjon az eladó. Csekkel fizet vagy bankszámláról utal a vevő. -
Belépsz az eBay-re, bal oldalt a neved felett állva az egér kurzorral, Account settings és ott a PayPal Account menüpont. Ha össze van rendelve a Buying on eBay-nél ott az e-mail címed és mellette az Unlink accounts link.
Ezt az eBay-en kell inkább állítgatni. A PayPal-on itt szokott az eBay vásárlási témaként előfordulni: Stay logged in for faster purchases és Permissions you've given. Az instant payment-et én nem látok.
-
A Filters az ne legyen állítva. De ott a végén a sornak a Statements válaszd azt, Custom majd a Statements menüpont, Custom válaszd teljes 2018-at 01.01-12.31 Ok, és Create Report várd meg ami legyártja aztán letöltheted, benne kellene lenni.
Persze csak akkor ha a PayPal fiókon keresztül volt fizetve, nem csak PayPal kártyás fizetési kliens volt használva. Nekem 2016-ig minden könyvelt tétel megvan.
-
-
Te mint eladó kaptál pénzt és azt küldted vissza?
Akkor félreértettem amit írtál: ha pénzt küldesz vissza. és mert visszaküldted a pénzt,ami nem kellett.
Elnézést.
Vásárlóként ebbe nem futunk bele.
Ez fix díj meg az üzleti díjszabás rész, az is változott.
A3.4 Kereskedelmi Tranzakciókhoz kapcsolódó visszatérítések
A3.4.1 Teljes visszatérítés
Amennyiben Ön egy Kereskedelmi Tranzakciónak minősülő kifizetés teljes összegét visszatéríti, a PayPal visszatartja a Kereskedelmi Tranzakció Díjának rögzített díjként fizetett részét.
A vásárló számláján a Kereskedelmi Tranzakciónak számító kifizetés teljes összegét jóváírjuk.
A3.4.2 Részleges visszatérítés....ekkor meg arányosanA Díjszabás adott pontjai egyértelműek hoyg mikor és hogy számolnak díjat.
-
Ellenérték küldés egyenlegről esetén nincs levonás, ha nincs pénz váltás, változott Értesítés a PayPal Felhasználási Szerződés módosításáról. Hatálybalépés dátuma: 2018. december 11., küldtek róla értesítést előtte itt olvasható a változás a fenti dátumú szövegnél.
Itt a díjszabás
A2. Kereskedelmi Tranzakciónak minősülő kifizetések Díjai
A2.1 Küldés (Vásárlás) Ingyenes (feltéve, hogy pénznemváltás nem szükséges)Az A1.1 és a A1.2.1 is változott ez volt hangsúlyozva a magyar médiában nem a másik.
Februárban volt a nagy bumm.Akkor is írtam hogy már ez korábban kezdett működni, 2018 december.
Ha kártyáról megy és nem a PayPal vált akkor nincs díja.
-
Függ a díj a vevő országától is. Határon Átnyúló Utalási Díj Lásd a díjszabási mellékletet, A2.3 Határon Átnyúló kifizetések fogadása (Értékesítés) link az Összefoglalóban is.
Attól van hogy fura aktivitásokat észlel. Ha beállítod az sms belépési védelmet és valaki az e-mail címeddel be akar lépni az már a rendszer számára fura.
Vannak un korlátozott tevékenységek FSZ. 9.1 Korlátozott Tevékenységek. ebből a j., w., x., y., z. pontok pl: anonimizálásra alkalmas proxyt/közvetítést használni, akár elektronikusan, akár fizikailag (például címként postafiók használatával), akár egyéb módon; ha ilyet használsz, ide számolják a VPN-t, ip cím rejtőt is. Az hogy a rendszer mikor mit érzékel tiltott vagy "veszélyes" dolognak azt nem részletezikA baráti küldések esetén nincs várakozás a pénzre. Ha vásárlás ellenértékeként jön akkor meg az alábbiak miatt lehet késleltetés.
Az eBay és PayPal közt még mindig van az alábbi 21 napos várakozási szabály. Pontosabban mindkettőnél van 21 nap késleltetés, hogy nálad melyik lépett életbe azt nem tudom.While you establish your selling track record, buyer payments may be delayed. These funds will generally be available once:
It’s been more than 90 days since your first successful sale
You’ve had more than 25 sales transactions with US buyers, and
You’ve had more than $250 in sales
Here are a few other reasons why your payments may be delayed:
You have a Below Standard rating in your Seller Dashboard.
You've started selling in a new category.
Your account shows unusual activity, such as a sudden increase of eBay Money Back Guarantee cases.
You need to add tracking information to My eBay or to an eBay Money Back Guarantee case.Az eBay erről szóló témája
A PayPal még ennyit ír összefoglalóan.Van amikor az első eladási értékre nincs felszámolva, illetve a feltételeket folyamatosan figyelik és ha az eBay rangod besorolási feltételeinél van változás lefelé, akkor is életbe lép.
Seller performance policy -
Hogy egyértelmű legyen amire gondoltak:
A4.1 A „Kereskedelmi Tranzakció” az a kifizetés, amelynek során a Felhasználó árucikkek és szolgáltatások vásárlására, bármilyen más típusú kereskedelmi célú tranzakció kerül végrehajtásra, vagy kifizetés fogadására kerül sor a PayPal „Pénz igénylése” funkciójának segítségével.A4.2 A „Személyes Tranzakció” az a kifizetés, amelynek során Ön pénzt küld (a „Pénz küldése” művelet „Barátok és család” lapfüléről) vagy pénzt fogad a PayPal-számláján barátaitól vagy családjától, anélkül, hogy a pénz mögött Kereskedelmi Tranzakció állna (vagyis a kifizetés nem szolgálja termékek vagy szolgáltatások megvásárlását, sem más kereskedelmi tranzakciók végrehajtását).
Amennyiben Ön Kereskedelmi Tranzakciót hajt végre (például termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít), akkor nem kérheti, hogy a vásárló Személyes Tranzakción keresztül küldjön pénzt a vásárlásértÉs ezt is figyelembe kell venni: A4.2.1 egyes országokból nem engedélyezett a Személyes Tranzakcióval való pénzküldés (ezek közé tartozik Kína és (bizonyos esetekre vonatkozóan) Németország is);
Hogy mi lenne Németország viszonylatában a "bizonyos esetekre vonatkozóan" dolog, no azt én nem találtam meg. -
Ha családtagnak, barátnak akarsz küldeni pénzt. (Sending to a friend vagy Pénzküldés ismerősnek) a küldésért akkor senkinek sem kell fizetni, de ezt a módot valaminek az eladása utáni pénzfogadásra használni nem engedélyezett. Szerződési feltételeket sérted meg vele.
Paying for an item or service vagy Termék vagy szolgáltatás kifizetése esetén aki kapja a pénzt annak kell jutalékot fizetni.
-
GAbre
veterán
Végre feloldották,és közölték velem,hogy ha továbbra is így kapok pénzt,az szabálysértés,és le fogják vonni tőlem a jutalékukat,és újra kapok korlátozást.
Megértem,hogy pénzt akarnak,de összevissza idén volt max 20 kapott tranzakcióm,barátoktól,meg innen hardverről.
Mind hatalmas pár ezer Ft-ok.
Nem olvastam el,hogy ez valóban szabályba ütközik-e,de akkor is így ez elég visszataszító az oldal hozzáállása. -
Számlát az azért nem szó szerint kellene venni, magánszemélyként nem igazán kell számlát adnunk, így van aki nem is tud olyat.
pl eBay eladás esetén az eBay vásárlás igazolásának elégnek kell lenni, mert ez lenne az: or invoices referencing.
Ha meg te vásároltál és olyanhoz kérik akkor meg amit az eladótól kaptál. -
Upload a photo ID - az lenne egy képpel ellátott okmány, személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány.
Ezért gondoltam hogy kellenek az okmányok.
Ha még nem igazoltad le a személyazonosságodat akkor kérik azokat amelyekre utaltam. Szerződési feltételek alapján és törvényi kötelezettség alapján van közük hozzá.De nem írtad hogy fiókod magán vagy üzleti?
-
kezdő eladóként nem szabad egybpől kivenni a pénzt, érdemes várni 1-2 hetet, különben ez lesz
várj most kb egy hónapot, mindent szállíts le, amit vállaltál és utána ha felhívod őket telefonon, le fogják venni a limitet
vagy szerezd be a kérd dokumentumokat, de hiába teszed meg, ugyis fognak várni pár hetet, hogy nincs e a vevőktől panasz rád
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest