Hirdetés
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
Nem adásvételről van szó.
Mindössze pénzel tartoznak nekem, amit így fognak nekem kifizetni holnap.
S miután nem igazán bízom meg az emberkében már, ezért szeretném hogy bekapcsolva legyen az a bizonyos család?! funkció, hogy ne tűnjön el másnapra a pénzem!Press "F" to pay respects.
-
Topikgazda
válasz Imilenni #29598 üzenetére
Az online dolog eladás esetén is van vásárlói védelem, de nem minden esetben.
Csak nem szeretnék vele pórul járni, hogy rafoundolnak.
Ha te visszakapod a pénzed mert neked refundolnak az miért lenne gond?De ha te eladnál dolgot, akkor megmagyarázom az 1-et.
Eladás után az eladónak kötelessége fizetni jutalékot.
És a 2-t.
A vevőnek meg jár a vásárlói védelem.Ezt a szerződést köti meg a PayPal-l az, aki eladóként is használja a PayPal-t.
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Nekem utalnának, és úgy tudom én azt látom, ha nem lett bejelölve ez a családi dolog nem? Régebben olvastam valahol.
Pár hete regisztráltam egy PayPal fiókot, nagy nehezen hozzátudtam adni a bankkártyámat is.
Csak nem szeretnék vele pórul járni, hogy rafoundolnak.
De úgy tudom ha nem fizikai dolgot veszel a pénzből, hanem pl online tartalmat akkor sem fognak refoundolni.Press "F" to pay respects.
-
Topikgazda
válasz Imilenni #29596 üzenetére
Ha vásárol valaki a PayPal-l fizetve, akkor jár neki a vásárlói védelem. Ennek keretében visszakaphatja a vételárat, refundnak nevezve.
Ha nem vásárlás keretében mozog a pénz, nincs vásárlói védelem, nem kérhető vissza. Ez sima pénz küldés általában, amit családtagnak, barátnak való küldésnek hívnak.
Ha valaki vételárat szeretne így beszedni 1. a PayPal szerződési feltételek tiltják, 2. pofátlanság. -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Ha Paypal-on fizetünk bárhol, akár utalunk másik számlára vissza lehet refoundolni igaz?
Igazából tudom hogy igen, csak azt szeretném kérdezni hogy van olyan lehetőség amivel NEM lehet vissza igényelni az éppen kifizetett összeget?Press "F" to pay respects.
-
citkar
addikt
Én már vásároltam, amíg nem hazudnak a serial tag-ről, minden egyértelmű, ebből kiderül, ha a Dell szerint globális gari érvényes rá, látom pontosan meddig, akkor baj nem lehet.
De utánaolvasok az Ebay-es topikban, hátha volt valami, amire nem gondoltam, vagy változott volna. -
-
csubuka
addikt
Rendben, megkérdem őket erről. Pár száz mínusz forintról van szó csak Csak furcsálltam. Mivel hetekkel később rárakott pénz esetében jött elő a gond, hogy nem annyi van rajta, mint amennyi rá lett téve és a számlatörténetben láttam, hogy mínuszban volt... szóval le volt az vonva tán már.
-
Topikgazda
válasz csubuka #29590 üzenetére
Soha. Ha nem volt elegendő pénz, akkor nem tudtam kifizetni.
Ezt a bankod tudná megmondani, mármint azt hogy miként lehetséges ilyen.
De mennyi a mínusz? Esetleg két terhelés futott be egyszerre, és az egyik nem a PayPal fizetés volt.
De ez a zárolt vagy a levont tételek közt van?[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Olyan másnak is előfordult már, hogy egy Paypal vásárlás negatívba levitte a banki egyenleget? Miért nem utasította el a kártyát, amikor az egy sima bankkártya (Erste diák akármi), nem egy hitelkártya?
-
Topikgazda
válasz citkar #29588 üzenetére
Ezért nem lesz gondod ha notebook-ot akarsz venni. Arra azért figyelj, hogy ha újnak van meghirdetve, akkor legyen garanciája.
És ne seller refurbised legyen, ha már az eladó újítja fel és nem informatikai vállalkozás akkor már nem biztos, hogy jó ötlet megvenni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz citkar #29586 üzenetére
Csak arra szerettem volna utalni, hogy ez teljes egészében bankkártyaként funkcionál az Internetes vásárlások esetén, nem készül hozzá "igazi" kártya de megőrzi a kártya funkciót. Pl: Az Erste Bank ad egy plasztik lapot ami kártyának néz ki, van amelyik bank meg nem ad, csak számsort.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ga3rieL
senior tag
1 tag, ilyet írt az OTP topikba.
Megrendeled amilyen kártyát szeretnél, levonják a kibocsájtási díjat és az első éves kártyadíjat.
Ha megjött az új kártya bemész és leadod a régit, időarányosan visszakapod az éves kártyadíjat.
Milyen kártyadíj, amit először kifizetek? És utána meg vissza kapom,vagy most mivan? Nekem ez zavaros. 1. fizessem ki, 2. utána meg visszaadják?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Ga3rieL #29581 üzenetére
Milyen hülyeség már ez, hogy 2 hetente van hír? Akkor ennek az állítólagnak elgurult a gyógyszere.
Elküldöd a lezárási kérést, akkor már mit vársz azzal kapcsolatban? Akkor megkaptad az üzenetet, hogy sajnálják ezt a kérésed, de ha meggondolod magad akkor regisztrálj újra.
We are sorry that you have decided to close your PayPal account. With millions of members in dozens of countries and regions across the globe, PayPal is continually improving and expanding its award-winning services.
Should you decide you want to have a PayPal account again in the future, visit
https://www.paypal.com/ and follow the few easy steps to open a new account.A kártyarendszer eltárolta a kártyád adatait a régi fiókhoz. Ha az újhoz sem tudod felvinni, akkor segítenek, de már megbeszéltük a Maestro problémáját.
Talán egyeztetni kellene az OTP-vel, de kártyát lemondani és újat kérni azt nem szokták büntetni. Mi van ha ellopják, akkor sem kérsz másikat amíg le nem jár?
Persze ez költői kérdés volt, mert ha ellopják tiltjuk lefelé és akkor az lejárt lesz.[ Szerkesztve ]
-
Ga3rieL
senior tag
Még az van, sajnos. Amúgy amit akartak azt már cca tán 1 hónapja, megadtam nekik mindent, és azóta semmi válasz sehova. Se zárolni a fiókot már, se remove a bankot, és se kártyát hozzáadni sehol. Kezd elegem lenni, én meg nemakarok 1 évig evvel bajlódni. És állítólag, csak minden 2ik héten van hír,hogy mivan. Hát szép.
Ja, lezárást is kértem, szinte mindent, de semmi. Visa az még nincs. nemtudom jóval idő előtt válthatok e büntetés nélkül az OTP-be. fene tudja
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Ga3rieL #29579 üzenetére
Erre a problémára nem írtam még neked választ? A meglévő fiókodhoz is hozzáadhatod, de már kell kérned a PayPal segítségét a hozzáadáshoz. De még mindig a Maestro kártyát akarod?
De ha kérted a régi fiókod lezárását azon 2 hónapig a kérés után nem lehet mozgás.
De most akkor hol tartasz? Kérted a lezárást, Visa kártyád van?[ Szerkesztve ]
-
Ga3rieL
senior tag
Hali.
Hogy merjem tiszta új méllel csinált PP fiókhoz, úgy hozzáadni a kártyát, hogy neirjon hibát, mégpedig azt,hogy az már regisztrálva van. Pedig, ha úgy nézzök nincs regisztrálva, mert a meglévőbe hozzá sem tudom adni. A bankot meg úgysem fogom tudni, mert az a meglévőbe van hozzáadva, és remove-olni meg nemtudom. Gondolom elég lenne csak a kártyát, és akkor PP-vel,ahol lehet, gond nélkül lehet fizetni,nem?
-
citkar
addikt
Érdekes, magyar cím van megadva és a virtuális számla száma lett megadva, évek óta arról fizetek, pedig már azt is frissíteni kellett, mert időnként ennek is változnak az adatai, mint a plasztik kártya esetében. Szerintem kívülről nem is látni, hogy ez "virtuális" számla...legalábbis annyira virtuális, mint a másik, csak nincs hozzá plasztik kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz user112 #29574 üzenetére
Egy "bankhoz" regisztrálsz, talán érthető. Egyébként meg törvények írják elő, hogy egy pénzügyi intézmény milyen adatokat kell hogy kérjen. Később igazolnod is kell ezeket az adatokat okmányokkal.
A bankod számlaszámot és pénz összeget küld utalással. Ha PayPal-ra utalsz akkor a közlemény rovatban a Transfer id-t adod meg, az nem személyes információ, a címed meg aztán egyáltalán nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok.
Miért szükséges megadni regisztrációkor pl. a lakcím adatokat? Még a nevet esetleg értem, hiszen a bank is elküldi ha utalok ide (igaz más számláról is utalhatnék). De mi a jelentősége a többi személyes adatnak?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz citkar #29570 üzenetére
A kártya virtuális számla fizetési határa általában a kártya fizetési határa is. Nálam mindig 0 Ft, én adom meg és akkor annyi lesz az elkölthető összeg is.
De azért zavaró amit írsz, ha magyar a regisztrációd nem tudsz számláról fizetni, csak kártyáról (ami lehet virtuális is) vagy a PP egyenlegről.[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Régóta használom a paypal-t, de most először volt refundom (nekem küldtek vissza). Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő, amíg ténylegesen megkapom a refund összegét a bankkártyára? 11-én történt a refund, de még nem kaptam meg.
Köszi
Szerk.: Megtaláltam Ha jól látom, akkor 5 nap az elfogadástól számítva.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Üdv!
Vásárolni tervezek Ebay-en egy nagyobb összegű laptopot, a beregisztrált bankkártyámról közvetlen (azaz fizetéskor emeli le a pénzt a bankszámláról, nem előtte utalom át a Paypal fiókomra).
Ha számít a Paypal fiókom 2013-ban regisztráltam, magánemberként.
Rendszeresen vásárlok Paypallal így, de főleg 100.000 Ft-nál kisebb összegű dolgokat, az a kérdésem van-e limit (régen úgy emlékszem volt valamiféle limit), mert a laptop jóval drágább lenne.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz OGSaab900 #29564 üzenetére
De írtad hogy milyen a fiókod besorolása? Ha nem, akkor mégis honnan találjam ki?
Válaszoltam 22:28:58 megadtad az információt 23:15:52
De ha nem vagy egyéni vállalkozó vagy cég akkor nem lehet üzleti fiókod. A céges adatoknál megadtad az adószámodat, a céges bankszámlát és leigazoltad a cég hivatalos létét?
Ha Balance-nél ott az összeg és nem pending vagy on hold akkor kiküldhető a bankszámlára.Ha ilyesmi a képernyőd akkor a Summary képernyőn is ez látható, de Money menüpont és ott a Withdraw money helyett a Transfer Money felirat látható az is ugyanazt jelenti.
A regisztrációtól függően néha más a felület.
(mivel az összeg nagysága indokolta)
Ennek nincs értelme, alapból premier a fiókod, ha adsz hozzá bankkártyát éves szinten 786000 Ft-ig mozgathatod a pénzt. Ha a személyedet is leigazolod, akkor még ez az éves limit is megszűnik és csak a pénzmosás elleni törvényi szabályozás vonatkozik 6 milláig.
(Egyszeri 300k-t meghaladó pénzkivitelt jelzik a NAV-nak és ha ők rábólintanak, akkor megy ki a pénz a PP-ről. Egyszerűsítettem a szabályt most)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz OGSaab900 #29554 üzenetére
Pedig a PayPal-re belépve ott van. Balszélen az egyenleg alatt.
A leírásban az van benne hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy a pénzt megkapd. Hogy lenne már akkor automatikus?
Ha eBay eladás, akkor 21 napig nem is férsz hozzá. Az egyenlegnél nincs ON HOLD szöveg?Azt is vedd figyelembe ha nincs bankkártya hozzárendelve és a Confirm-al a pénzküldési limit eltörölve, akkor havi 21000 Ft a kiküldési limit.
Magyar PP regisztrációról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
OGSaab900
újonc
Üdv.
Nekem nagyon új még a PayPal használata .
Ha érkezik a PayPal számlámra pénz, hogyan juthatok hozzá?
Előre is köszi a segítséget. -
Topikgazda
válasz patesz #29546 üzenetére
Nem értem mi zavarta meg.
Hozzáadsz egy kártyát, annak van egy kártyaszáma, lejárati idő és a cvc kód. Annak kell megfelelni, hogy a kártya Visa, Mastercard , Maestro típusú legyen. Ezzel ez rész kész.
Ha fizetsz vele és később annak az árát visszaadják -refund- a kártyaszám alapján megy vissza -nem a kártyára-, hanem arra a bankszámlára amelyhez a kártya tartozik, automatikusan.
Pont.
Ha olyan igényed merül fel hogy a PayPal egyenlegen van pénzed, mert küldött valaki, eladtál valamit és a vételárat a PayPal egyenlegedre kaptad és ezt a pénzt a bankszámládon szeretnéd tudni, akkor kell bankszámlát hozzáadni.
Ilyenkor nincs köze a bankkártya témához. Ez a számla az említett pénzforgalmi számla (főszámla) lehet, amelyre kapod a fizetésed.
Nem lehet a virtuális kártyaszámla, vagy egy alszámla amelyhez egy bankkártya kapcsolódik.
Az nem ide tartozik, hogy ennek a pénzforgalmi bankszámlának általában van kártyája és az van hozzárendelve a PayPal fiókhoz.
Pénzforgalmi számlának tekintem azt amelyre érkezik a jövedelem, amelyről fizetve a költségek és így ez bankon kívüli kétirányú pénzmozgást tesz lehetővé. Az virtuális bankszámla, kártya alszámla, csak bankon belül kétírányú, bankon kívülre csak kifelé történő pénzmozgást tesz lehetővé.[ Szerkesztve ]
-
patesz
csendes tag
Sziasztok,
Végigolvastam az összefoglalót és a hozzászólásokat is és kicsit összezavarodtam.
OTP webkártyával rendelkezem és ez is lett hozzárendelve a paypalhoz biztonsági okokból. Ez nem minősül pénzforgalmi bankszámlának?
Tehát ha az eladótól visszautalást várok akkor az nem fog teljesülni?
Hozzá kell adnom a fizikai kártyám és bankszámlák adatait is, vagy más módon is eljárhatok hogy a pénz megérkeztem?Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Patesz -
Turist
tag
Sziasztok
Ma reggel kaptam smst hogy levontak X összeget egy paypay tranzakció keretében. Ez nem én voltam.Egy hónapja kb. megvettem egy újabb évet a vírusirtóhoz (Bitdefender), most megint levontak egy éves összeget.(A probléma az is hogy nem az akciós árat, hanem az eredetit ami 2x annyi)
A bitdefender ki is jelzi mind a kettőt, tehát 700+ nap múlva fog lejárni. Viszont erre nekem nincs szükségem, pláne dupla árért.Ilyenkor kit kell keresni a problémával, melyik cégnél jelezzem a hibát ?
Köszönöm szépen.
-
Topikgazda
válasz Peti06 #29542 üzenetére
Nem kerül automatikusan a PayPal egyenlegre (de nem egészen számla az), te beírod a kódot a PayPal felületen felszabadul a limited, majd a PayPal 24 órán belül a PayPal egyenlegeden jóváír 400 Ft-ot.
De mindezeket leírtam abban a nyavalyás kártya-hozzáadás leírásban.A te bankod ennyi ideig könyvel, az enyém meg max 2 napig, ez van.
A 24 óra a kártyahasználati rendszer késleltetése ez technikai jellegű dolog, erre írtam hogy minimum, a banki könyvelés banktól függ, 2-5 nap is lehet.
Olvasd már el az előző hozzászólásomat újból. Csak egy telefon és meg van a kód.[ Szerkesztve ]
-
Peti06
csendes tag
Köszi, hát ha azt mondod, hogy ez normális még hogy 2,5 napja ott pihen a "zárolt tételek" között akkor megnyugodtam és kivárom míg megjelenik a számlatörténetben. Türelmes vagyok csak picit megijedtem már, hogy ugye eddig min. 24 óráról volt szó meg 1-2 napról, most meg már lassan a 3. napot súrolom a várakozással. Kicsit féltem, hogy valamit én csináltam rosszul és ezért áll a dolog Ha bekerül a számlatörténetbe, akkor az a 400Ft a PayPal számlára kerül fel azonnal? Tehát ennyivel több lesz a PayPal számlámon? Gondolom akkor már csak a jövőhét elején számíthatok ebben az ügyben változásra, hétvégén ez nem kerül már ki a "zárolt tételek" közül.
-
Peti06
csendes tag
Ugye az még normális, hogy az OTP netbankomon nézve a "zárolt tételek" közül nem került ki a limitemeléshez szükséges 400Ft-os levonás és így egyelőre továbbra sem látható a számlatörténetben, tehát ezzel együtt még a 4 számjegyű kódot sem kaptam meg. A "zárolt tételek" között ott van, de annak már ma lesz a 3. napja. Ez még normális?
-
Topikgazda
válasz balazs1956 #29536 üzenetére
Akkor még nem küldte. Ilyenkor rá szoktam írni, hogy ne haragudjon, de nem látom elküldené a tranzakció azonosítót?
De ezt a PayPal fiókodba belépve fizetted anno és az eredeti vásárlásról van sorod a PP vásárlási történetben?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz balazs1956 #29534 üzenetére
Ha küldi, akkor megjelenik egy bejegyzés a PayPal számlatörténetben és ha lenyitod akkor benne hogy továbbítva a "kártyára", a bankod 2-5 nap múlva könyveli. A PP-n nem látod?
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz balazs1956 #29531 üzenetére
Ha az új kártyád ugyanahhoz a bankszámlaszámhoz tartozik mint a régi, akkor át fog kerülni rá.
A PayPal lényege, hogy az eladó is csak az e-mail címedet látja, sem kártya, sem bankszámla adatot nem.[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítség kéne!
2 hónapja vásároltam az Ebayról paypal segítségével.
Az áru nem jött meg, és refundot kértem.Az eladó az előbb írt, hogy visszatérítette a pénzemet, de én közben elfelejtettem, hogy lejárt a webkártyám, és újat regisztráltam a paypalon.
Kérdésem a következő. Ha visszautalta a pénzt a régi számlámra, az ugyanúgy meg fog érkezni a paypal fiókomba?
Vagy visszapattan a pénze, és adjam meg neki az új bankkártya számomat?(ezt nem szívesen)
Nem tudom ő mit lát, ha paypalon keresztül fizetek neki.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
válasz FZoleee #29522 üzenetére
Ez két betű nem számít, a last name = családi és a first name = utónév a szabály szerint a fontos. Az ékezet hiány nem gond és megmagyarázható.
Egyébként ilyen dolgok, kártya hozzáadás, számla hozzáadás inkább banki munkaidőben, mert akkor nagy valószínűséggel hibátlanul megy a banki rendszer.[ Szerkesztve ]
-
FZoleee
tag
Azért nem vártam, mert úgy rémlett, hogy pár hónapja is megpróbáltam már hozzáadni, akkor is ugyanez volt a gond, csak végül akkor elköltöttem a paypalon lévő összeget, nem akartam kiutalni, ezért nem foglalkoztam vele. Most viszont ki akarom kérni a paypalon lévő pénzt, ahhoz pedig hozzá kéne adni. Ha a nevemben van á és ó betű, akkor az még mehet? Nem tudom mennyire érzékeny rá, 1500 Ft-ért pedig sokba kerülne a próbálkozás.
-
Topikgazda
válasz FZoleee #29520 üzenetére
Ne egymás után próbáld, hanem másnap. Please try again at a later date.
Van bankszámla ellenőrzés, de most nem tudják ellenőrizni.
Lehetőleg kerüld a í, ű, ú, ű karaktereket az angol beviteli mezőknél.
De a hiba nem a nevedre utal.
De feltétlen kell a bankszámla?[ Szerkesztve ]
-
FZoleee
tag
Sziasztok!
Mit lehet azzal kezdeni, ha a bankszámla hozzáadásakor ez az üzenet jelenik meg? We were unable to process your bank account registration at this time. We apologize for the inconvenience. Please try again at a later date.
Próbáltam már több böngészőből is, hátha az a gond, de nem tudom mi lehet a baj. Ékezettel adtam meg a nevemet, mert azt írja, hogy pontosan egyeznie kell. Nem hinném mondjuk, hogy ez a baj. -
Topikgazda
válasz Dr. Mózes #29518 üzenetére
Az a probléma, hogy túl sok információt adtál meg a PayPal dispute-hoz, olyat amit most igazolnod kellene mert leírtad.
Ez lett volna a célszerű:
Nem jön meg a kifizetett dolog az eladó által vállalt szállítási időn belül. Jelzed az eladónak. Az nem foglalkozik veled.
PayPal dispute, hogy nem érkezett meg, nem kézbesítették számodra, amit te a nyomkövetési információval igazolsz.
Ennyi.Az eladónak kell igazolni azt, hogy te megkaptad, mivel nem tudja csak a feladást, így a PayPal egyértelműen a javadra dönt.
Az eladó és a szállító meg lerendezi egymás közt ha elveszett. Nem a te problémád, ezzel már nem foglalkozol.
Ugyanezt írtam volna, ha a dispute indítása előtt kérsz tanácsot.
Sajnos vannak olyan webshopok, ahol ha nem fizetsz biztosítást akkor rád mint vevőre teszik az elvesztés kockázatát.
Itt a topikban már voltak ilyen jellegű problémákkal kapcsolatos kérdések, mindig azt javaslom, hogy ilyen webshoptól ne vásároljon senki. Ha mégis, akkor kifizetni a biztosítást.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
Nem kértem extra biztosítást, de amikor még én rendeltem mások voltak az opciók. Ha jól emlékszem, akkor az arra terjedt ki, hogyha megfogják a vámon a csomagot, akkor annak díját visszaadják. Azóta az Antelife egybeolvadt a Coolicoollal. Most már ahogy látom, nem is lehet a DHL-es szállítást kérni Magyarországra.
Névváltozás, korábban mustang08
-
Topikgazda
válasz Dr. Mózes #29516 üzenetére
Ha nem kapod meg a terméket akkor nekik vissza kell adni a pénzed, írják is:
1.Missing Item
Items missed completely or partially from an order
Nem egészen értem a dolgot. Nincs olyan hogy csak sajnálkoznak. Ha nem kapod meg jelzed és van valami kötelezettségük.
Fizettél szállítási biztosítási díjat? Insurance: +$6.60 egy 55$-os telefonnál.
Mert csak akkor jár az elvesztésre valami.
Shipping insurance offers premium protection and safety for your valuable items during international shipping. We’ll reship your parcel at no extra charge if it’s confirmed lost or damaged.
Sajnos a szerződési feltételek szerint ez náluk is így működik.De egyébként téves a helyzetmegítélésed. Kifizettél valami, nem kaptad meg. Neked azt kell a PayPal felé igazolni. Itt lényegtelen, hogy miért nem kaptad meg.
Nem a te dolgod keresni, igazolást kérni az elveszettségről, nem a tied a dolog, senki nem fog igazolást adni neked.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
Először természetesen jeleztem az Antelife-nak, hogy valószínűleg elveszett a csomag amikor láttam, hogy több napja nem mozdul az elosztóból. Sajnálatukat fejezték ki ez ügyben, és kérték, hogy érdeklődjek a postánál. Ezt megtettem, mind a Magyar Postánál mind pedig a DHL-nél, ahol a DHL válasza az volt, hogy a Magyar Postánál van, a postáé pedig, hogy hozzájuk nem érkezett be. Ezt elküldtem nekik, majd kértek, hogy várjak, amíg kivizsgálják. Természetesen semmit nem válaszoltak, ekkor indítottam dispute-ot a PP-n (eddig csak e-mail-ben beszéltem az eladóval). Ott is csak halogatás történt, ezért 10 nap elteltével kértem a PP-t, hogy rendezze. Természetesen az eladó a válasszal az utolsó napig kivárt, majd akkor is csak a nyomkövetési számot adta meg, amelyen azóta se történt semmi mozgás. Most pedig ugye a PP tőlem kéri az igazolást, hogy elveszett a csomag.
-
Topikgazda
válasz Dr. Mózes #29514 üzenetére
Zozzant írta, hogy mire számíthatsz.
Bármit kérsz a Postától 30 napos határidővel igazol le, de az hogy kézbesítés közben elveszett, csak a feladó jogosult kérni igazolást és nem a Magyar Postától, hanem akinél feladta. Amíg nen kerül kézbesítésre a feladó tulajdona.
Kitől vásároltad és ők mit reagáltak arra, hogy a kifizetett telefont nem kaptad meg? Itt nem a PayPal probléma rendezés a gondod.
Az eladóval kellett volna rendezni és ha az nem megy azután a PayPal-hez fordulni, mert akkor lenne az eladó részéről valami bizonyíték az elvesztéssel kapcsolatban és az eladó hozzáállásáról a ehhez a témához.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van egy telefonom, amely a Feucht-i csomagelosztóban elveszett. Indítottam dispute-ot, és most már csak az kell, hogy visszautalják a pénzemet, hogy beadjam nekik a következő dokumentumot:
"To complete our investigation, we need some additional details from you. Please provide us with:As you claim your package was lost, we need the official document from post office to confirm package status. This document must be on letterhead and include the name, address, and phone number of the individual, business, or organization so that we may contact them if necessary. Please provide us with this documentation before May 20."
Hol tudok ilyet a postától kérni? Vagy elég az nekik az az e-mail, amelyben rákérdeztem, hogy mi a helyzet a csomagommal?
-
Topikgazda
-
Remington
őstag
Sziasztok!
Ha magaánszemélynek utalok pénzt PayPalon keresztül (német fórumról vennél egy terméket), akkor probléma esetén (mondjuk nem küldi el az árút) van lehetőségem reklamálni?
https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
hcs57
addikt
Most kaptam a Paypal-tól levelet, ugyanezt írták..
Dear XXXX XXXXX,
We’ve received your request to withdraw money from your PayPal account to your bank account:
Requested withdrawal amount: XXXX HUF
Bank account: Kereskedelmi és Hitel Bank Zrt., x-1000
Transaction ID:XXXXXR
It could take 1-2 business days for the money to appear in your bank account, depending on your bank. If it takes longer, please contact your bank.
Sincerely,
PayPal
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Topikgazda
válasz Tóth András #29507 üzenetére
Akkor már gáz, mert a magyar Paypal fiókra csak forint mehet a saját forintos bankszámládról a Top Up menüpontban látható adatokkal.
You can transfer money from your bank account in HUF to your PayPal accountJavaslom az Összefoglaló áttekintését.
[ Szerkesztve ]
-
Tóth András
újonc
Hello!
5 nappal ezelőtt töltöttem fel a saját paypalszámlámat.
Az összeg még nem látható a paypal számlámon.
Devizaátutalás volt CIB internetbank segítségével.
Mennyi devizaátutalás esetében az átfutási idő?
Hova fordulhatok segítségért?
A saját bankom azt mondta, hogy minden OK, a pénz "elment".
A válaszokat előre is köszönöm!
Tóth András
További szép napot! -
Topikgazda
válasz maty93 #29504 üzenetére
A Curenciesek-ből ne törölj, ahhoz nem kellett volna nyúlni. Forintos az PP fiókod, ha kitörlöd akkor szerinted?
Nálam alapból ezek vannak és a forint az elsődleges.A konverziót meg az Összefoglaló ezen a részén lévő leírással gondoltam, 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva hogy átállítod, nem azt amit csináltál.
[ Szerkesztve ]
-
maty93
csendes tag
-
maty93
csendes tag
Megpróbáltam, amit írtál paypalon előre beállítottam a $-t elsődleges pénznemnek a Manage Currencies címszó alatt, sőt a HUF-t és az AU$-t ki is töröltem, de továbbra is Ft-ban írja ki fizetésnél és ott a View conversion rates' options is.
Postacímben átírtam ő-t ö-re és a többi ékezetes betűt ékezet nélkülire.LG G2 mini >> Xiaomi Redmi Note 4 global 4/64GB
-
Topikgazda
1-2 nap a hivatalos, de magyar bank esetén van amelyiknél 3 nap.
Ezt olvashattad az összesítő képernyőn: Please allow 1-2 business days for processing.
Most visszanézve az összes withdraw-os képernyőn ki van írva.
(Egyenlegről le könyvelés banki utalásra, elküldés a PP banknak, az utalja másiknak, a fogadó bank könyvelése és azután megjelenés a számládon, ez még mindig lehet több nap.)[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Megcsináltam a bankszámla hozzáadást a fiókomhoz. Tegnap 13 óra után a withdraw menüvel a számlámra visszaindítottam egy összeget, de azóta csak a "Pending" látszik. Valami nincs rendben, vagy én vagyok türelmetlen?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- World of Tanks - MMO
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Ukrajnai háború
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest