- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeNi91
tag
válasz
attilav2 #1429 üzenetére
A fentebb írt videó és annak szöveges verziója mellett egy fórumot találtam, egy picit eltérő a leírás mint a videóban.
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=975687&st=1640#entry96311516
Nekem a videós szemléletesebb volt még full idegen nyelven is, mert pl a Windowsban minden ugyan ott volt csak nem cirill betűvel
.
Ijesztő a parancssorokban, amikor nem értesz belőle semmit, de végülis sikerült
-
Papamaco
tag
válasz
attilav2 #1433 üzenetére
Igen, ez lemaradt.
Sajnos a Google fordító tényleg félre fordít,így én is inkább maradtam az eredeti nyelvnél,igaz így elég volt sokszor kitalálni,mire is gondolt a szerző.
Az is lényeges még, hogy az elején fix ip címre kell tenni a lan csatlakozást, viszont a Winpcap telepítése utáni első routerbe belépéskor át áll a router egy másik ip címre,ilyenkor kilépünk a fix ip címből,elvégezzük a router beállítását (ip cím vissza állítása 192.168.31.1-re és a pppoe 123 - 123 -ra beállítása után megint fix ip cím kell ami a 192.168.31.177) -
-
válasz
attilav2 #1424 üzenetére
SSD-vel csak egy itteni fórumos ismerősöm által van tapasztalatom a routeren. Még az SSD korszak elején, jó pár évvel ezelőtt, vett egy 64GB-os egységet, és azt kötötte a routerre, de TRIM támogatás híján intenzív torrent mellett ~3 hónap alatt meghalt az SSD. Ekkor garanciában cserélték, de az új sem bírta tovább, a harmadikat viszont már inkább nem kötötte a routerre.
-
nrg_52
addikt
válasz
attilav2 #1414 üzenetére
Valamelyik verzional csinalta ezt a folyamatos ujratoltest frissites utan emlekeim szerint, de bongeszo cache torles megoldotta.
Intru: az szep, nslunk 1 nap 20 oraja nem volt pullanatnyi aramszunet. Erosen gondolkodom egy tunetmentesen, mar csak azert is, mert allandoan osszekocolja a routeren levo vinyot, hogy nem megy a teansmission.
-
-
nrg_52
addikt
válasz
attilav2 #1380 üzenetére
Koszonjuk!
Most nem teszem fel kiprobalni, mert szoget utott a fejembe amit a pppoe szakadozasrol irtatok a lopertpeter fele verzional, tesztelem a stabilitast es egyenlore az aramszolgaltatom is partner ebben, nem volt pillanatnyi aramszunet. Eddig 3 napos a pppoe uptime, kivancsi vagyok meddig birja.
-
bagoly71.
tag
válasz
attilav2 #1362 üzenetére
99! És még az, amit rögtön az elején osztott meg!
Azóta volt pár újabb tőle! Ha jól tudom 04.30-as dátummal ellátott is hanwckf fw...!? Arra frissítenék! Lehet, hogy annál már ki jön ez a hiba!? Engem idegesít, hogy nincs wifi led visszajelzés! Előtte a tiédet használtam, hibátlan volt, csak a led... 😆 -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #1360 üzenetére
Megnézem! Köszönöm :)
Lehet egyébként már azt használom, mindenképpen visszaváltottam az Alexey verzióra mert a folyamatos ledobálás miatt egy-egy játék kifagyott a sessionből
egyébként nem minden érzi meg, nagyon gyorsan visszacsatlakozik, szóval csak épp egy pillanatra eldobja és megint, ott vettem észre, hogy reseteli a timert és mikor az IPv6ot kértem akkor szóltak, hogy napjában 50x is fel le csatlakozik a routerem a telekomhoz
-
bagoly71.
tag
válasz
attilav2 #1357 üzenetére
"probléma van a pppoe kapcsolattal, gyakran szakad"
lopertpeter fw-t használok! Egy androidos kütyüm wifiről, 0/24-ben, összekötve egy soundbar-al, folyamat tolja zenét a Youtube-ról. Ha gyakran szakadna a kapcsolat, akkor azt csak észre venném a wifi kapcsolaton is, nem....? Már pedig ilyet nem vettem észre...
Digi netem van! -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #1357 üzenetére
igen ez így van, Telekomnak is ilyen kapcsolata van, ha persze bridgeelem az ONTot
Intruder2k5 egy ilyen cuccokkal rendelkező fw-t tudsz forgatni 1200GU-ra is? :D felesleges dolgok mint az Aria2, itunes dolog kieszedve ahogy 1200asban van a template :D
-
nrg_52
addikt
válasz
attilav2 #1357 üzenetére
Mivel nalunk mostanaban szinte naponta vannak pillanatnyi aramszunetek, igy nem nagyon veszem eszre, hogy egyebkent esetleg szakadna. Ha par napot elketyeg a router aramszunet nelkul, az sajnos mar jonak szamit nalunk manapsag. Ugyhogy emiatt engem ez a resze nem is izgat. De egyebkent nem nagyon vettem eszre, hogy szakadt volna, persze ettol meg szakadhatott, annyira nem szoktam nezegetni. Tobb napos pppoe uptime-ot lattam mar tobbszor az biztos, miota hasznalom. Majd figyelgetem, es ha eon is ugy akarja, akkor be is tudok szamolni a stabilitasrol.
-
válasz
attilav2 #1351 üzenetére
Van különbség, de, hogy ebből mi lenne lényeges? Szerintem átlag felhasználóként semmi.
Comparison of SSH servers
A Dropbear-nek szerintem kisebb az erőforrásigénye. -
-
válasz
attilav2 #1343 üzenetére
A fő routerem egy Xiaomi Mi Router 3G, természetesen Padavannal és 1000-es DIGI nettel, mellette van egy ASUS RT-AC57U amin csak tesztelgetem az fw-ket mielőtt élesben is felteszem a Xiaomi-ra, illetve megosztom azt nyilvánosan, ezt az RT-AC1200-at meg most vettem az aprón 1200Ft-ért, ennyit megért, még akkor is ha 100Mbps portjai vannak. Egyébként nyilván tisztában voltam vele, hogy mit veszek.
-
rErEaT
senior tag
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #1336 üzenetére
### Enable FAT/FAT32 filesystem support. ~0.1MB
CONFIG_FIRMWARE_ENABLE_FAT=y
### Enable exFAT (FAT/FAT32 too) filesystem support. ~0.12MB
CONFIG_FIRMWARE_ENABLE_EXFAT=y
megnéztem a legutolsó fordításodban ez a template
2020-06-18-18.45:00
felsőt ki kell kommentezni nem?vagy az nem felesleges így?
-
válasz
attilav2 #620 üzenetére
Nekem is csak a Linaro repo-ból fordítva van ez a megállás, a dm38-as sajnos egy szuszra letolta az egészet. Próbálkoztam ugyan a megállítással, de az sem volt sikeres, mert ahogy írtam is itt, utána még beletörölt az /opt mappába is. Azóta nem foglalkoztam vele, így sajnos nem tudom pontosan melyik scriptbe és hova kellene tenni a megállítást.
-
válasz
attilav2 #612 üzenetére
Na szóval... Először is kell egy háttértár, nem nagy, megteszi egy bármilyen pendrive. Rákötöd a routerre, megformázod ext3 vagy ext4 rendszerűre, és mountolod az /opt mappa alá, majd telepítesz rá egy tetszőleges optware vagy entware rendszert.
1. Ebből van többféle is, van jó régi optware, amihez sajnos nincs még install script se, ott manuálisan kell telepíteni a csomagkezelőt. Ezt esetleg akkor használd, ha nagyon helyhiányban vagy, ez kisebb csomagokból áll, cserébe nagyon régi.
cd /tmp
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
tar -xvzf /tmp/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
cd /tmp
rm control.tar.gz data.tar.gz debian-binary ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
tar -xvzf /tmp/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
ipkg update
ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt2. Aztán van valamivel újabb entware, én ezt szeretem, ez az arany középút. Itt már van install script, így könnyebb a telepítése is.
cd /opt
wget http://entware.wl500g.info/binaries/entware/installer/entware_install.sh
chmod +x /opt/entware_install.sh
/opt/entware_install.sh3. És végül van entware-ng is, de ebben már elég "nagyok" a csomagok, ezért nem ideális erre a célra, végülis amire itt kell, jó az 5 éves Midnight Commander, vagy az 5 éves nano is.
Ha kész az alap telepítés, akkor feltelepíted amit akarsz pluszban. Pl.
opkg update
opkg install nano
opkg install mcstb... Ha minden megvan, akkor manuálisan neki szoktam állni kigyomlálni azokat a file-okat, amire nincsen már szükség, hogy beférjen a firmware-be. Ilyen pl. a csomagkezelő (opkg) állományai, akár help file-ok, log-ok, függően attól, hogy mennyi helyet kell szorítani. A Midnight Commander-es fw-m telepített entware rendszere valami 23MB körül volt, ezt sikerült "letisztítani" 12MB-ra, ami már befért az fw-be, mert oda ugyebár tömörítve kerül be.
Ha kész, akkor lehúzod a pendrive-ot a routerről, átdugod a gépre, elindítod az fw buildelést, és a legvégén amikor megáll és kéri a root jelszót, akkor bemásolod a /romfs mappába ahogy van. Ott már látni fogod készen a firmware mappaszerkezetét, belépsz az /opt-ba, és másold a pendrive tartalmát. Utána beírod a root jelszót, és készülhet is az fw. Ilyenkor már csak másodpercek szoktak hátra lenni belőle... Az biztos, hogy semmi sem fog elsőre sikerülni, ha nagyobb dolgokat akarsz belepréselni, akkor rengeteget el lehet játszani vele, hogy mit lehet még törölni belőle. Ráadásul ASUS esetén a 16MB flash-el ez hatványozottan igaz.
De sok sikert hozzá!
-
vargalex
félisten
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #587 üzenetére
Kicsit jobban megnézve, rákeresve a googleban a dot parancsot hiányolja ami a graphviz része. Bár nem tudom hogy a hiányzó dot-nak köze van e ehhez a hibához:
Makefile:9: *** missing separator (did you mean TAB instead of 8 spaces?). Stop.
Lehet hogy a miracle091 forrás van szarul megírva. Most Win alatt, Vmware playerben frissen telepített Prometheus virtuális gépben próbálkozok miracle091-es fw forgatásával, hátha itt sikerül. Még visszamegyek debian alá és a graphviz felrakása után újból próbálkozok. -
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #451 üzenetére
ehhez szerintem csak egy Intruder2k5 féle magyar nyelvű Transmission WebControl és a Router magyar nyelvű fájlja és hibátlan
Legalábbis számomra működik minden amit szerettem volna
Semmi sem dobott hibát szerencsére(#469) trance89
értemköszi a magyarázatot
hát szerencsére nem én próbáltam ki, mert lehet fogtam volna a fejem ha nem működik a WiFi -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #456 üzenetére
igazad volt, miután bekapcsolom és elkezd villogni a led, még hagytam 5-10 másodpercig benyomva a reset gombot és így nem indul el magától
felraktam a tiédet most
valakinek volt még ilyen problémája, hogy újraindult a router flashelés közben, akkor tegye ezt:reset gombot nyomva tartva kikapcsolt router állapotban kb 5-10 másodpercig
ezután bekapcsolni és még mindig nem engeded fel a gombot hanem utána is vársz 5-10 másodpercet az a tuti -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #456 üzenetére
recovery módba belép, addig jó, lassan villog, de pár perc után pedig elindul a router magától
és betudok lépni a router felületére igen, a visszaállítás elmenne 100ig, de ahogy néztem az csak egy számláló, semmi jelentése sincs mert ha lehúzom a gépről a routert akkor is megy a %
még nem a tiédet tettem fel
de lehet kipróbálom ma este, csak még másolok pár cuccot a HDD-re aztán addig nem nyaggatom a routert, utána kimentem a beállításaimat és kipróbálom a tiéd
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #451 üzenetére
bármi olyan változás van benne ami javít egy átlag usernek is?
egyébként nekem nem akar most végig ebben a recovery módban maradni a router flashelésnél :/
azt írja ez a szoftver amit linkeltél, hogy feltöltötte a cuccot, utána elkezdi a visszaállítást és 20% körül már a router feláll
ez rendben van vagy nálam a hiba? -
woodworm
veterán
-
attilav2
őstag
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #423 üzenetére
Sikerült a második forgatás is, orosz nyelv és aria2 kiszedve, összes skin és SMBv2 támogatás bennehagyva, a mérete kisebb lett mindössze 12.6mb! templates.config
Míg az előző verzió 13.7mb lett, mert benne volt az aria2 és az orosz nyelv. -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #407 üzenetére
https://gitlab.com/dm38/padavan-ng/blob/master/changes.eng.txt
nem látok nagy különbséget, ha jól értelmezem akkor ez ugyanaz amit jelenleg forgattatok, csak ahogy az én linkemre is mondta woodworm, csak magának alakítgatja az fw-t lényegi újítás nincs benne :-/
Én ezeket találtam még:
[link] - erről még nem mondtatok semmit, de valószínűleg ugyanúgy semmi
[link] - ebben semmi új sincs -
szaboi6512
őstag
válasz
attilav2 #396 üzenetére
torrent letöltés közben csak lassan nyílik meg a transmission webfelülete.
transmission-remote-gui programot használok torrent használatára. -
válasz
attilav2 #396 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy tizen-egykétezer forintért nem fogsz olyan eszközt kapni, ami kivált egy szervert, vagy egy korszerű asztali PC-t, és akár csak hasonló teljesítményt tud nyújtani. Az eddig is tudható volt, hogy a routerek torrentezésre csak erős kompromisszumokkal használhatók.
-
válasz
attilav2 #389 üzenetére
Megszokás kérdése, én pl. a nano-t nem szeretem, nagyon nem, ellenben jól elvagyok a vi editorral, viszont ha kényelmesen akarok "dolgozni", akkor egyértelműen az mc a nyerő. Nem is beszélve arról, hogy ritkán, de néha előfordul olyan, hogy valamit a torrent kliensből nem sikerül törölni, olyankor konzolon szoktam ezt megtenni. Mondjuk nekem a Xiaomi-n van telepítve "komplett" entware, szóval ott volt eddig is mc, akinek viszont nincs ilyen, annak jól jöhet ez is, ha bármi file-műveletet kell csinálni a routeren, és nincsenek hozzá kellő Linux konzolos alapismeretei. Meg ugye ez tud egyéb dolgokat is, pl. ftp csatlakozást létrehozni, de a másik routerhez is tudtam vele csatlakozni, és annak a filerendszerét is tudom böngészni az AC57U-n futó mc-vel, szóval azért ez nem egy notepad klón, mint a nano, attól több.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #383 üzenetére
Ez a parancs némi magyarázatra szorul:
mkfs.ext4 -m 0 -L Adata /dev/sdd1
a -L utáni rész a lemezcímke (estemben Adata), a /dev/sdd1 pedig az az eszköz és partíciója melyet ext4-re formázunk. fdisk -l lel kérdezhető le hogy milyen lemezek és partíciók vannak a rendszerben ha asztali linux rendszer alatt formáznánk. Vigyázni kell nehogy mást is lemezt formázzunk mint amit akarunk. -
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #361 üzenetére
furcsa, hogy egy már nem mostanában elkezdett torrent kliens fejlesztéséből pont a skip hashcheck opció marad ki
Na de mindegy legfeljebb addig amíg ez nem történik meg, nem nagyon használom seedelésre, bár eddig se ez volt a cél.
nCoreon szerencsére seedelnem se kell, csak ilyen kisebb oldalakra kellene visszatöltenem mint pl a mycarpathians amit az rtl letilt ncoreról azt onnan szedem
[link]
ezt talátam most -
-
attilav2
őstag
-
trance89
őstag
válasz
attilav2 #358 üzenetére
"64GB Adata SP600 ssd-t raktam be seedelésre, exFat filerendszerrel."
Pdavan alatt ext4 az ajánlott és csak azzal is fog normális sebességeket produkálni szóval nem csoda, főleg torrent esetén
(#363) Intruder2k5
Azt megkérdezhetem, hogy Te a teszt vagy a stabil branch-ből szoktál buildelni?Mindig csak a stabil ágból buildelek, az utolsó fw-em 56960f9 vagyis az utolsó stabil commitból van
A rendszer pedig ami alatt futtatom a scriptet a prometheus oldalán megtalálható, csupaszított desktop mentes ubuntu 16.04 ami csak prometheust futtat, valami 400 mega -
válasz
attilav2 #351 üzenetére
A Midnight Commander-t nem, de a nano-t végül sikerült betenni, de ezt is már csak úgy, ha kivettem az Aria2-t. A többi minden ugyanaz mint ebben az fw-ben. Parancsolj!
De azért még nem adtam fel a Midnight Commanderes verziót se!
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #359 üzenetére
A géppel letöltök, routerrel seedelek-et el kell felejteni ilyen hosszú hash check időkkel az AC57U-n. Legalábbis ha sok bdremux-ot töltök. Zenével más a helyzet, az ilyen torrenteket gyorsan visszaellenőrzi a routeren a transmission.
rereat is panaszkodott a hashcheck skip hiányára Link -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #358 üzenetére
Kb 20% router cpu terhelés van a torrent hashelés(visszaellenőrzés) alatt és 10mb szabad memória, és eléggé melegszik is az AC57U. Jó lenne ha a hashelést ki lehetne kapcsolni. De nem találtam a webuiban erre lehetőséget. 26 gigás mkv amit éppen jóideje hashel a transmission jóideje... Most tart 66%-nál...
-
-
válasz
attilav2 #340 üzenetére
Hát nem tudom a mostani SSD-k, hogy viselik a trim hiányát, routeren eddig azért HDD volt a "divat". Visszanéztem most a privátjaimat, mert emlékeztem, még 2012-ben volt egy fórumtárs, aki ASUS RT-N66U-n próbálkozott SSD-re torrentezni. Sajnos típusról nem találok infót, csak annyit, hogy egy 60GB-os külső SSD volt, tehát nem rack-ben volt, hanem eredetileg külső USB-s darab. Na most neki ez kb. 3 hónapot ment, majd megadta magát, akkor kicserélték, az új megint annyit ment, azt is kicserélték, de a harmadikat már nem volt képe tönkrevágni és megint visszavinni, szóval az nem került a routerre, maradt a HDD.
-
válasz
attilav2 #327 üzenetére
Köszönöm!
Bár ugye Neked nem kell magyaráznom, hogy a munkát leginkább a script végzi, én csak kicseréltem egy képet, átírtam két css file-t, meg néhány paramétert a telepítő konfigban, szóval inkább idő és akarat kérdése a dolog.
És igen, 19.10 volt az első telepített disztró, aztán az LMDE 3 Cindy-vel sikerült.
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #286 üzenetére
Még az SMB megosztást nem érem el VPN-en keresztül, de itt egy link hol elvileg segítenek beállítani.
Hát én "interfaces = 192.168.2.0/24 10.8.0.0/24" opciót állítottam be... de nem működik így sem :-/
Ezt még woodworm se tudja azt mondta, szóval marad a guglizás aztán írok ha valami sikerül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest