Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adorjant

őstag

válasz odorgg #97722 üzenetére

Z motoroknál az alapjárati hibák 99%-ban az EGR-től fakadnak,alapjárati motor sincs bennük. Ilyenkor annyit tudsz tenni,hogy lehúzod az EGR csatlakozóját, így lesz hibajelzés, de legalább a motor nem próbálkozik arrafelé bármit is tenni, és nem fog leállni a motor :)

Ha már mindenkinél furcsaságok történnek, megosztom én is az én történetemet, hátha van valakinek ötlete:
    2007 Zafira Z18XER, vészprogramra kapcsolt, főtengely hibás jel.
    Szervízben megnézik, főtengely jeladó csere, hiba ugyanaz. Kicserélik a vezérműtengelyeknél is a jeladókat, továbbra sincs javulás.
    Biztosan kábelköteg hiba, megnézik a vezetékeket, természetesen semmi hiba sehol.
    Vezérlés is jó,okoskerekek,stb is rendben,1-2 éve cserélve.
    A munkálatok folyamán lekerült a hosszbordás szíj,és jött a meglepetés: nincs hiba,tökéletesen üzemel a motor! Na, biztosan a generátor,csere egy másik használtra teszt gyanánt: ugyanúgy megvan a hiba...
    Nézzük akkor generátor nélkül,klímával: ugyanúgy rossz.
    Végül arra jutottak,hogy amint terhelést kap a főtengely ezen vége,előjön a hiba,szóval itt lesz a gond. Lehet el van törve/repedve (1.8 szívó,odébbállni nem bír,nemhogy főtengelyt törni). Levették a kartert, természetesen semmi hiba nem látszik...
    Utolsó lehetőségként most váltó le, és megnézzük, nem-e a póluskeréknél van-e valami rendellenesség...

Igazából nekem hihetetlennek tűnik ez az egész, anyagfáradás miatt persze lehetne sérült a főtengely,de akkor az mindig okozná a hibát,plusz szépen cibálná magával a motor belét is,nem?
    A leírtak tükrében van valakinek ötlete, mit lenne még érdemes ellenőrizni?

Új hozzászólás Aktív témák