Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ztakacs93

friss újonc

Sziasztok!
    Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok!

2016. decemberében vettem egy Opel Astra G-t. 2000. évjárat, x14xe motorral, teljesen fapados, 209 000 kilométerrel. Akkoriban nem volt túl sok autóval tapasztalatom, nem nagyon volt viszonyítási alapom. A próbakörön nem tűnt fel hogy az autó néha rángat, nem úgy reagál gázadásra ahogy kellene, azt hittem hogy a szokatlan autó miatt én vagyok a béna.
    Az utána következő napokban ugyanez volt, felváltáskor, visszaváltáskor is, nyugodt tempónál, miután a kuplungot felengedem, illetve a gázt is elengedem rángat. Nem lehet vele értelmesen közlekedni, sebességben gurulni, rangatózás nélkül nem nagyon lehet váltani, csak nagyon odafigyelve, óvatos pedáljátékkal.
    Természetesen elvittem szerelőhöz, kb. 5höz, mind kipróbálta, egyik se mondott semmi érdemlegeset, ez-az lett cserélgetve, sőt magam is csinálgattam rajta pár dolgot. Kicsit kultúráltabb lett, de semmi komoly változás. Hideg motornál például lehetetlen vele értelmesen rángatás nélkül menni.
    Diagnosztikán is volt, de semmi érdekeset nem láttak, bár szerintem ez nem mérvadó, mivel ahogy mondtam már kb. 5 szerelő próbálta, es egy se vett észre semmit... Nagyobb fordulaton nincs vele gond, a hiba a nyugodt közlekedésnél jelentkezik, a kuplung felengedésekor, gázelvételkor, illetve utána az első gázadásnál.
    Sorolom mik voltak cserélve ami ide kapcsolódhat:
    -Skf vezerlés
    -sortrafó, Delphit kapott
    -3 féle szett gyertyával volt próbálva:
    Ngk 2 pólusú, gyári gm 4 pólusú, illetve 1 pólusú (nem 3 hengerezik sehogy)
    -egr szelep
    -összes vákuumcső
    -alapjárati motor
    -fojtószelepház leszedve, kitakarírva, eldugult járatok kitakarítva
    -MAP szenzor
    -bosch, megfelelő cikkszámú lambdaszonda
    -utángyártott katalizátor
    -összes motortartó bak
    Csatlakozók kitisztítva, befujva, ahogy kell, futóműben is minden cserélve.
    Semmi változás...
    Talán erdekes lehet, hogy nincs túl jó erőben az autó, nem megy jól, egész szépen eszik, illetve ha telitankolom benzinszag van. Olajat, vizet egyáltalán nem eszi.
    Direkt mentem más ilyen motoros astrákkal, tudom hogy nem ilyennek kell lenni. Mindent rendbe rakok/rakatok rajta, de még mindig iszonyat kellemetlen vezetni... 4 éve ezt csinálja, mindenféle üzemanyagot próbáltam már, és rendszeresen autópályázok.

Remélem tudtok valami hasznosat írni!
    Köszönöm! :))
    Esetleg ha veszprém környékén tudtok valakit ...

Új hozzászólás Aktív témák