Hirdetés
- 5 GHz körülre gyorsulnak a mobilchipek, a Huawei lemaradásban
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Snapdragon 8 Elite Gen 5 és folyadékhűtés jöhet a RedMagic új gamer táblagépébe
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
Benzin vs Dízel témához.
Benzines autóm van, de van otthon 3 dízel is (szívó, elektronikus adagolós TD és Commonrail TD).
Napi 93 kilométert (évi 24ezer km + magán utak) járok munkába oda-vissza, ebből 50km pálya. Legalább havi 20ezret spórolnék az üzemanyagon, ha egy 1.7 CDTI H astrával járnék. Bár megbízható motor hírében áll az 1.7 CDTI mégis inkább vennék most per pillanat egy 1.8 benzines astrát, mind egy dízelt. Jól ugrik a dízel, de a benzines nyúlósabb és nekem még mindig sokkal egyszerűbb egy X18XE motor, mint egy CR dízel. Mindkettőt tudom mitől megy, lépésről lépésre (és tapasztalatom is van már a hibáik terén, esett már szét kettőstömegű, VP30 adagoló, fújt már ki a turbó is és most épp a CR kezdett el kormolni), de mégis ha ebben a pillanatban kellene választanom akkor maradnék benzinesnél.
Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha a benzinesben elfordítom a kulcsot akkor az a motor járni fog 1 másodpercen belül -15 fokban is és ezt szeretem, egy "modern dízelben" pedig számomra sokkal szélsőségesebbek a viszonyok, mint a szívó benzinesben. Gondolok itt az üzemanyag nyomásra (1600bar vs. 3bar), a kompresszióra, a töltőnyomásra.Mindkét motorhoz van pro és kontra, de valamiért most mégis a benzin ...
Persze lehet jobban járnék a dízellel összességében még akkor is, ha a dolgok széthullanak benne.
De nekem inkább fontosabb a megbízhatóság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Túraautó topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Eladó OKAI Neon Lite
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- Apple iPhone 15 256GB Sárga Független Bontatlan / 27% áfás számla
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest