Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurShelby

addikt

válasz ncc1701 #110480 üzenetére

Itt azért elég optimálisan számolsz. Helyből az m32-be 3l megy, de én az f40-et tudom (gondolom te is) oda szintén 3l kell (nem 2). Ráadásul az emberek többsége autószerelőhöz megy, nem maga cseréli a váltóban az olajat havernál (aki autószerelő, szóval tudsz tanácsot/segítséget kérni, ha elakadsz).

Illetve nem csak a pénz itt a lényeg. Az idő, ami elmegy pluszban rá (egy több gyerekes családnál pl, zafiránál ez számít). Pl ha te veszed az olajat, utána kell nézni melyik kell bele, milyen áron, honnan veszed (ok, posta elhozza). Ha nem te veszed, hanem a szerelő az is rendelget, megy vele az ideje, ergo felszámolja munkaidőnek. Utána autószerelőhöz el (ami nyilván nincs közel, mert a műhelyek mindig kinn vannak a perem vidéken. Megvárod, vagy otthagyod az autót (akkor intézned kell fuvart, vagy tömegközlekedés, ami a perem részen nem az igazi), szóval simán elmegy vele egy délután, akár teljesen fölöslegesen is. (kíváncsi vagyok neked a legoptimálisabb esetben mennyi idő: tudod milyen olaj kell, csináltad már, szerelő havernál megcsinálod).

Ezért mondtam, hogy ez még precízen nincs tárgyalva. (És nem hinném, hogy mi fogjuk, mivel nem értünk annyira hozzá. Legtöbb adata valószínűleg a gyártónak van...)

Az átmosós váltó csere automatánál
    Az átmosós csere pl vita téma még a szakértők között is, mivel nagyobb nyomást használnak, mint normálisan, ami az alkatrészeknek (pl tömítések) nem biztos, hogy jót tesz (kérdés mennyire bántja/nem bántja). Szóval ez sem ilyen egyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák