- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Már korábban leírtam, hogy más-más szabványt használnak! Az egyik GiB, a másik meg GB!
"A felhasználói programok sosem lesznek olyan pontosak mint egy gyári szerviz cél szoftver.Szép is lenne."
Szép is lenne, ha a felhasználói szoftver eltérne a másiktól... mivel mindkettő ugyan úgy számol, csak esetleg nem abban a szabványban, mivel nem lehet másképp...
-
poczabence
tag
"Egy fájlt töltöttem éppen Operával a tabra, aztán megfagyott és kikapcsoltam. Azóta, ha bekapcsolom, akkor csak fekete képernyő van, droidboot nem működik, viszont a phone flash tool felismeri... "
Tehát még egyszer picit részletesebben: Háttérben nyitva a youtube app + opera (asszem 4 tabbal) és elkezdtem letölteni egy közel 400 megás (tömörített) fájlt, már majdnem a végén járt, amikor át akartam váltani a youtube-ra. Itt fogta magát és lefagyott. Picit vártam, mert a telón is van olyan, hogy megfagy néha, aztán akkor megkérdezi, hogy bezárom az alkalmazást, vagy várok. Mivel ilyen nem volt, ezért kikapcsoltam. Azóta, ha bekapcsolom (nem tudom, hogy mikor van bekapcsolva, mivel hangot nem ad, illetve nem is rezeg), akkor sincs semmi. Ha a sz.gépre dugom, akkor hallom, hogy lecsatlakozik, ha 10 mp-ig nyomom a bekapcsoló gombot, tehát gondolom ilyenkor kikapcsol.
-
poczabence
tag
Látom, szeretsz idézgetni másoktól.
Többször is írtam, hogy teljesen gyári a tab, nincs rajta sem root, illetve nincs rajta más rom sem, nem is volt soha. Mivel lefagyás után nem kapcsol be, ezért gondoltam, hogy egy életem egy halálom, megpróbálom a phone flash tool-lal felrakni a v1-es hibás teclast romot (mivel a flash tool felismeri), mint olvashattad utána, ez sem sikerül, mert elakad mindjárt az elején. Elvileg másnak is volt ilyen fekete képernyő és flash toolal sikerült bele életet lehelni. Mivel nincs gyári rom, ami a flash toolhoz kellene, ezért maximum az ezen az eszközön hibásan működő teclast romot tudtam volna felrakni, amennyiben bekapcsolt volna, akkor felraktam volna Soma + Abel féle "gyári romot".
-
Keeperv85
nagyúr
Mit nem tudtunk???!
Az ÖSSZES Intel proci tudja, az ÖSSZES Atom is, mióta az Intel kitalálta!
USB-n van hang: micsoda meglepi! Azta... arról remélem beugrik valami, hogy MHL és OTG képes az eszköz...
Már csak egy a gáz: a kernel nem biztos...
Ne vonj le hibás következtetéseket: nem, a proci nem húzható. Sehogy, semmi módon! Korábban leírtam miért!
-
tupuk
aktív tag
köszi, így már értem. és tudsz olyan app-ot, ami erre képes? én ezt találtam, ez jó lehet?
-
tupuk
aktív tag
Router sem kell, csak egy mikrofonos fejhallgató, amelyik kompatibilis a tab jack-csatlakozójával (na meg persze maga a voip-app), és már is telefonálhatsz.
Nem a technikával van a baj, fogok én telefonálni ezzel ha lesz rendes headsetem hozzá. Azzal van a baj, hogy ha egy cég egy termékével együtt egy szolgáltatást is hirdet, kínál, és aztán azt a szolgáltatást nem nyújtja, akkor ez a vevők megtévesztése, átverése.
A mai napig kint van a neten az Op3n voip-szolgáltatás, ami egy nem létező szolgáltatás. Abszurd. Annyira nem izgatna a dolog amúgy, mert mint írtam, fogok én telefonálni másik voipon, megoldom. Csak a garanciás vitán húztam fel magam, ha ezeknek baj az hogy átpartícionáljuk, akkor beszélgessünk már az ő kamu voip-szolgáltatásáról is. Főleg hogy egy PC-nél vagy laptopnál sem okoz gari-vesztést az átpartícionálás, mert hogy nem is okoz semmi kárt a gépnek, szóval ezt én a Tesco részéről önkényes és rosszindulatú vevő-baszogatásnak tartom.
-
poczabence
tag
Nem jelenik meg ilyen, pedig a driver-t is felraktam. Pont úgy csinál, mint Thor Steinar kollégának, neki a flash tool segített. A flash tool nekem is látja a tabot miután felraktam az intel soc drivert is, gondolom flashloader módban van a tab. Pedig ismétlem, hogy nem volt mókolva semmi, gyári eredeti rom van / volt rajta!
Soma sajnos törölt minden fájlt, ezért a flash toollal sem tudom visszarakni a hibás teclast romot és folytatni a korábbi flash toolos leírást. A Soma+Abel féle "gyári" romnál pedig csak a wating for device-t írja.
Esetleg valaki visszarakná a(z) "Android 4.4.2_Op3ndott" romot is? Köszi!
-
poczabence
tag
Nem azzal van problémám.
Hanem, hogy a tab nem kapcsol be, pedig nem csináltam vele semmit sem. Nem reagál semmire a tab, csak egy fekete képernyőt mutat. Gondolom, ha felraknám az itt is linkelt intel driver-t, akkor felismerné a gép és fel tudnék rakni egy másik romot rá, viszont nem tudom, hogy ez megoldaná-e a problémámat. Esetleg vigyem szervizbe és majd ott megoldják 1, vagy több hónap alatt?
-
Keeperv85
nagyúr
Fura egy felfogásod van neked hallod... az tehát nem baj, ha valaki maga csinálja, de ha ne adj isten nem kell vele pöcsölni órákat, mert valaki megcsinálta neked, az felér egy kilométeróra visszatekerés szintű jogsértéssel...
Tehát ha én szedem ki az órát, mielőtt megyek a kocsival 400.000 km-t, majd visszateszem, az nem gáz, de ha a szomszéd visszapörgeti nekem, akkor dögöljön meg, mert az jogsértő... hát persze...
-
Keeperv85
nagyúr
Nee... NE beszélj már hülyeségeket KÉRLEK! A SoC-ban SOHA nincsen számláló, az a NAND-ban van, ha van, Inteles eszközökben NINCS! Ergo: az életben SOHA sem fog kiderülni az eszköz előélete, mert az a flasher a TELJES háttértárat törölni fogja, amihez felhasználó hozzáférhetett. Amihez pedig nem férhetett, az amúgy is érintetlen marad....
Az autós példa most ebben az esetben nagyon rossz, ugyanis a visszatekert kilométerórával eladni vagy gariztatni azt jelenti, hogy az eszközben fizikailag használt részegységek állapot visszajelzését hamisítod meg. Ellenben egy tabletben melyik rész használódik fizikailag?! Lekopik a festék? Karcos lesz a touch? Ez a gyártónak nem számít, mert a garanciális csere készülékek vissza vannak renoválva és a használatból adódó kisebb/nagyobb hibák amúgy is cserélve lesznek, mert a gyári állapotba kerül az eszköz. Ha másnak akarod eladni, az pedig úgyis látja...
Ezen felül a szoftvert is újra KELL TELJESEN nullára állítva húzni. Tök mindegy egy Samsung esetében pl. hányason áll a flashcounter, az csak arra való, hogy fizesd a javítást, ha megfognak vele, de a cserélt=javított készüléked ugyan úgy visszamegy refurbisdhed készletbe....
-
ottoarc
tag
Halkan megjegyzem, hogy nem kéne bedobni ezt az autós példát, mert a kettő nagyon nem ugyanaz. Természetesen megértem, hogy Soma nem akarja inkább közkinccsé tenni, ha így nyugodtabban alszik.
(#1742) Ired: +1
(#1749) VMatteo: Na egy ilyet beírni ennél az amúgy kényes témánál, az nagy bátorság, és nem valami szimpatikus.
-
raziel01
veterán
wut? Se XDA-n se neten se semelyik másik telefon/tablet topicjában nem foglalkoznak ilyennel.
Full alap dolog a visszaállítás lehetősége.
Ha elromlik a hangszóró az nem a particionálástól lesz. Ha lesz egy csík hibás pixel az szintén nem attól lesz.
Ezekre mind jogosan követelhető a garancia.
Úgyhogy szerintem kár volt törölni a linket. -
Keeperv85
nagyúr
"Arról van szó , hogy mi nem garanciális állapotot állítunk vissza , hanem egy arra hasonlító állapotot."
Nem. A garanciális állapot a gyártói szoftver visszahelyezésével létrejön. Beleértve ebbe a gyártói partíciófelosztást is. Ez a módosítás a jelenlegi számítógépes hátterekkel nem követhető le! Az eszközben nincsen flashcounter, de ha lenne is már régen ki lenne piszkálva belőle (lásd: Samsung: TriangelAway...), így az az állapot gyárinak fele meg,ami így létrejött. A te esetedben a szétszedés viszont nyilván nem, tehát ott ha jó lesz, ha nem, vége a történetnek...
-
_Soma77_
tag
hát igen, meg Keeper is linux alatt nyomul. De most honnan kerítsek egy natív linuxot?
Próbáltam Banana PI alatt is, (az natív) de ott meg nem fogadja be a "-a" paramétert...megnéztem, és ahhoz egyáltalán nincs is android-tools-fsutils csomag, azért nem tudja, mi az az Android...hehe
-
_Soma77_
tag
Nem, Abel egy olyan ROM-ból indult ki, amelyik nem volt frissítve (nincs rajta egyik update sem), viszont root-olt. Az én update-elt és root-olt tabom image-eivel van vegyítve (hibrid). Mivel update nélküli, észreveszi, hogy frissíteni kell, ezért nyafog mindenkinek. Majd ha az ember ráküldi az update-et, lefuttatni már nem tudja, mert már a patch-elt droidboot van fent, ami az enyém -- és dob egy marha nagy hibát - elhasal a patch check-en.
Ezt az anomáliát úgy lehetett javítani, hogy mindegyik állapothoz a saját állapotához tartozó image-eket (droidboot, stb.) kell adni. Most már ilyen gond nincs.
------------------------------
Éppen Tesco-s Stock-ot próbálok csinálni, de a system.img-vel meggyűlt a bajom...(USB ikon-t dob, mert úgy látom, nem jó benne az android-os mount-point...)
Abel módszerét [link] csinálom Ubuntu virtuális gépen, és feltünt egy alapvető különbség. Bal oldali az enyém, jobb az Abel-é. Valamiért bekerült az image-be az alapból mount-olt VBOX-os shared_folder. WTF?
Linux Guruk, mit csinálok rosszul?
Keeperv85 módszerét [link] meg nem tudom megcsinálni, mert az ubuntu reklamál, hogy a make_ext4fs android support nélkül lett fordítva...wazz.
Pedig itt ha jól látom, itt megadható az android-os mounting point ("system")
Any ideas?
-
_Soma77_
tag
igen. eredeti tescos partíciókkal és Abel frissiítés nélküli de root-olt /system-jével
Image-ek és system összengja valamint a partíciós tábla csekkolva.
Mindkét update települt hiba nélkül.
Úgy is le lett csekkolva, hogy 4,9GB-os paríció-kiosztással flash-eltem a ROM-ot. Pipa.
köv. lépés a /system csere - ha le bírom végre generálni!
-
Nem egyéb elírásokba kötök bele, konkrétan a tera-terra szó koncepciózus összekeverésére ugrom. Allergiás vagyok rá. A terra latin szó, földet jelent. A tera görög szó, és szörnyet jelent, valamint SI prefixum. Egy betű kihagyása gépelés közben lehet elütés, de plusz egy betű indokolatlan betoldása az már fogalmi zavar.
Az meg, hogy vki mobilról hibásan gépel: én is mobilról írok. Ha elírok vmit, visszamegyek, javítom, ezzel megtisztelem azokat, akik az írásomat olvassák. Ezért van szinte minden hozzászólásom alatt, hogy "szerkesztve".
Tudom, bennem van a hiba.
Na befejezem az offolást. -
Ahogy (#1594) babicsbalu is írta: nincs olyan prefixum, hogy "terra", nem a bájttal volt bajom.
(#1583) csucsu52: a Real Racing 3 már az előző telómon is simán futott, ezen a tabin is vajpuhasággal hasít. Az asphalt8 max grafikával olyan 12/15 fps-el futhatott (csak tippelek), eggyel alatta már az is hasított (nem tetszett amúgy, a real racing még mindig etalon nálam). A hiba nálad lesz.
-
csucsu52
aktív tag
Asphalt 8 fent van adatokat átpakol
egyszerű SDmoddal magától.
Juteszembe kinek hogy fut? Szaggatós rendesen max felbontáson, de alatta sem sokkal jobb?
Real racing szintén.
iPhonehoz szokottan játszhatatlanok... -
Orionhilles
senior tag
Attól függ... Ha nagy tárhely kell, akkor nem igazán androidos tablet kell hanem wines. Azok nagyrészt (a komolyabbak) 256 GB-os sd kártyákat is elbírnak. (ha jól emlékszem).
Nekem van fent két nagy játék, sok app +8 GB-os sd kártya. Egész jól elvagyok
.
Szvsz. Akinek fontos a nagy tárhely, az nem ilyet vesz és nem is ebben az árkategóriában (vagy "mókol" ezerrel)
ebben szerintem egyetértünk
-
Keeperv85
nagyúr
Számoljunk egy kicsit! Egy főpanel ~15 ezer Ft, egy átlagos BGA IC 5-10 ezernél nem több. Ki kell cserélni naponta mondjuk 3-at. Szerinted melyik is érné meg a szerviznek? Nem költséghatékonyság végett nem cserélik a legtöbbször, hanem mert tiltja a szabvány! Nem cserélhetsz sem gyártásban, sem külső szervizben leragasztott alkatrészeket. Arról már nem is beszélve, hogy a mobil eszközökben a NAND flash nem ritkán nincs előkészítve. Na most ha történetesen egy nagy RAW "partíció" az egész, akkor ember legyen a talpán, aki az összes típus mellé, ami ilyen, szerez JTAG-et és beíró szoftvert.
Sőt.. nem hogy JTAG-hez, még az alap szoftver sem minden eszközhöz elérhető... Nem, a nagyobb szervizeknek sem... hiába hiszed most azt!
-
Keeperv85
nagyúr
"A BGA dologhoz meg annyit tennék hozzá , hogy anno írtam is , ha valakinek nem áll rendelkezésére a felszereltség az meg ne próbálja.Szerintem neked ezek a feltételek nem adottak .És szerinted az illik , hogy valakiről olyan véleményt alkoss saját magad elméjéből fakadóan , akit nem is ismersz?"
Nem, nincs BGA állomásom, itthonra nem érdemes. Nem maszekolok, szóval soha sem hozná vissza a beleölt pénzt.
"És szerinted az illik , hogy valakiről olyan véleményt alkoss saját magad elméjéből fakadóan , akit nem is ismersz?"
A korábbi hozzáaszólásaid alapján próbáltam felmérni a szakmai felkészültséged. Lehet rosszul ítéltem meg, de nem szoktam nagyon mellényúlni...
"Ez a fórum azért van , hogy aki akarja , vagy szeretné jobbá tenni a tabletjét meglegyenek a hozzá vezető infók , stb stb stb ."
Oh... és szerinted hány embernek van otthon ESD védett BGA Reflow munkaállomása?
"De mivel te autószerelő vagy, és szervizes , ezért neked azt ajánlom , hogy inkább vegyél egy hasonló tudásút tabot 70 - 150 e Ft ért , aztán hajrá örülhetsz neki. Ha láttad volna fent van a kép a levett nandról szerinted az úgy néz ki mint ha egy autó szerelő szedte volna le 19 es kulccsal?""
A szövegértés látom nem erősséged, mert sehol nem írtam, hogy autószerelő vagyok...
Szerintem az a levett NAND pont úgy néz ki, mint amit most fújtak le onnan. Se megtisztítva nincs még a helye, sem előkészítve egy másiknak...
"A szervizek nagyon jól tudom , hogy működnek gariba cserélnek mindent amblokk.tt nem létezik a buhera a BGA , hisz azok a műveletek megfizethetetlenek lennének egy készülék javításáért."
Nem lennének. Minden szervizben szinte van Fineplacer. Specifikáció van kevés és gyártás szabvány sok. Ragasztott alkatrészt tilos cserélni a szabvány szerin. A NAND flashek 90%-a minimum alá van öntve...
"Mivel te azt írtad meredek a BGA csere , így feltételezem , hogy a szervizes létedre nem cseréltél még sosem."
Több 100-at csupán... az esetek túlnyomó többségében vele együtt a CPU-t is,mert elmelegíti. Sőt... van olyan cucc pl. a Blackberry Dakoták, amiben össze vannak tokozva egymásra...
"Egyébként mivel tudod , hogy az én gépem szétszedve hever az egyik !!! Akkor tudhatnád , hogy csak láttam már antennát , vagy mégsem
.És te láttál már?
A tiéd például , hogy néz ki?"
Az attól függ a 21 készülékből melyik... Megint jeleskedtél szövegértésből: azt írtam hogy "wifi antennát még életedben nem láttál", de te cseréld nyugodtan ki a jelföldet helyette...
-
-
Keeperv85
nagyúr
Igen, mindenki buherál, csak van aki nem akar autószerelő létére otthon Ferrarit építeni mert belátja, hogy nulla esélye van rá. Te nem ebbe a csoportba tartozol... Van egy olyan megérzésem, hogy wifi antennát még életedben nem láttál, így ezzel a lendülettel össze is keverted valamivel, de ha nem, akkor sem tudod a méretét megsaccolni sem. Semmi gond nincs ezzel, én sem tudom, pedig pár szervizes év után jó volna...
Ám az a BGA IC csere kicsit meredeknek tűnik nekem, mivel a cucc le van ragasztva és a közelben lapul a CPU is... forró levegő, ónpaszta, ónharisnya, ESD védett munkaállomás nem lenne rossz. Ezen felül BGA-zni én röntgen nélkül nem állnék neki... ha még az is van,akkor viszont nem értem miért pont ezt a tabletet választottad...
-
RoundRobin
aktív tag
-
_Soma77_
tag
van, aki kertészkedik, van aki autót babrál, van aki tabletet bütyköl...lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz (akár kikapcsolódásból, akár kihívásból csinálod)...mindig végtelen mennyiségű idő és pénz rákölthető egy-egy cuccra (mint pl. a kis-polski, amibe bekerült egy IV-es golf 1.9TDI motorja - jó móka, de megéri? annak, aki csinálja, igen, mások meg őrültnek nézik az embert)..ilyen a buherátorok élete...mindenki egy kicsit "csodabogár"
-
Buvana
aktív tag
-
_Soma77_
tag
ok, lehet, de akkor ez hogyhogy mégis sikerült?
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1ahol mmcblk0boot0 és mmcblk0boot1 2 x 2MB és mmcblk0boot0.img = mmcblk0boot0.img pedig 4MB
-
RoundRobin
aktív tag
Ha már lefutna , akkor már ot is vagyunk .Ugyanis olyan launcher kellene , amibe már a futás végén a cwm megkapnánk , és nem kellene irkálni.Tehát felutna egy launcher script , és egyből a cwm et kapnánk onnan persze már egyértelmű a helyzet.
Nem ilyen egyszerű a helyzet. A launcher script, tulajdonképpen nem launch-öli a cwm-et. Semmi mást nem csinál, mint átmásoltat a fastboot-tal 3 file-t, valamint triggerelteti vele a driodboot-ot.
A folyamat ez:
- cwm package plusz trigger, plusz reco launcher átmásolódik.
- ramdiszk készül, particionálva lesz majd oda kerül a cwm package.
- cwm megkapja a vezérlést a launchertől, de ez nem azonos a launcher scripttel, csak a nevében.A launcher script, mint irtam, nem csinál semmit, csak paraméterezi a PC oldali fastboot-ot.
-
_Soma77_
tag
Miért is lenne ugyan az, hiszen az a szabad terület, amiről te beszélsz.
Én pl átparticionálás után feltettem a Play-ből a Disk Infót, egy music playert, meg még nem tudom mit, és csak utána csináltam fotót. Képek, Vidók mérete is más...Persze hogy más a szabad tárterület.
Gondolom ő is felrakott ezt-azt, nem egyből dobta fel a képet, hanem kipróbálta előtte hogy müxik-e.
-
Keeperv85
nagyúr
Ez egy érdekes gondolatmenet, csak éppen nem vezet sehová! Ugyanis van egy apró bibi: a driver mint olyan a monolitikus kernel része! Linux alatt, mint olyan,külön driver NEM létezik, így Android alatt sem. Ha egy eszközöd nem ismerte fel a tab, azt nem is fogja! Ha pedig csak egy szoftvert kell telepítsem hozzá, az egyfelől nem driver, másfelől nem a system-re megy, hanem a data-ra, amihez viszont nem kell root, következtetésképp a system soha büdös életben nem módosul...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest