- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Magisk
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
ez lemaradt: nem az a lényeg, hogy chip vagy magstripe, mai napig elkell fogadják a magstripe kártyákat is. németországban is mai napig forgalomban vannak magstripe kártyák, a chip-es átállás folyamatos. a terminálok, a pos rendszerek mindkettőt tudják folyamatosan, természetesen ha chipcard van, akkor azt fogja leolvasni elsőnek és nem engedi a magstripe-ot.
-
Integra
titán
németországban nem az a lényeg, hogy milyen a kártya kibocsátó bank. az a lényeg, hogy EC Debit card legyen - ami az alap és minden bank készít belőle. ugyanis csak ez fogadják el mindenhol, még a sarki fűszeresnél is. a mastercard és visa dombornyomott kártyákkal a kis helyeken gond van, ahogy diners és egyéb t&e kártyákkal is. németország bankkártya rendszere merőben más mint a magyar vagy a többi országé. az EC Debit (amit amúgy most már Girocard-nak hívnak hivatalosan) a nevében is foglalja Debit card, tehát pénz van rajta. a 4 kártya kibocsát (ZKA) ezt a közös megállapodáson alapuló és működő girocard-ot használja és ennek a legkisebb a transzferdíja is, nem véletlen van ez mindenkinek. a credit card németországban is luxus a legtöbbeknek, illetve tudatosan nem használnak credit card-ot. a többiek jóval nagyobb sápot szednek le. ezért sem fogadják el sok helyen a drágább, nevesebb credit cardokat. az amex-től egyenesen vérszemet kapnak. amex kártyával taxist fogni felér egy kisebb csodával, ha nem tudod melyik céget hívd..
amúgy a nagyobb cégeknél a legtöbb esetben elfogadják a dombornyomott creditet is, de én pl csak végszükség esetén használom az ilyen dombor mastercardom mert hiába debit-ként használom, nem érdekli őket. van ec debit-em, azzal bármit bárhol. szóval igen, németeknél figyelni kell, mert bele lehet szaladni könnyen, hogy nem fogadják el a kártyád. -
tildy
nagyúr
Szerintem egyertelmuen leirtam pontosan hol ( Koln, Attendorn) , pontosan milyen uzletekben jartam ugy 2 honapja, hogy nem fogadtak el a kartyam. Konkretan ott alltam a kasszanal, es rakhattam mindent vissza, vagy fizethettem keszpenzzel.
De tessek akkor a lista ismet : Attendorn: Lidl, es a piac melletti etterem, Koln: Media MArkt, Lidl, Aldi , itt probaltam veluk fizetni, SIKERTELENUL. Tobb helyen meg sem probaltam,a legtobb uzleten csak maestro meg valami helyi kartyanak a matricaja volt.
"Azt is jelzem, hogy a négy évvel ezelőtti, ráadásul egy darab bank által kibocsátott mágnescsík-only Visa Electron kártyák alapján levonni azt a következtetést, hogy a most forgalomban lévő, magyarországi kibocsátású Visa Electron-ok elfogadásával gond van Németországban alle zusammen, szerintem elég merész dolog."
Eloszor is ket bank. Esmeinnek Cibes kartyaja volt, szinten chip nelkul, azt sem fogadtak el.
MAsreszt megemlitettem, hogy UK-ben is jartam mar igy regen, de ott is kiemeltem, hogy ez nem ma volt, es kulon irtam, hogy igen, az meg nem chipes kartya volt.Az Ersténél a VE legkésőbb 2010 óta chipes kibocsátású, vagyis legalább egy, de inkább másfél-két éve már nincs ügyfélkézben mágnescsík-only VE kártyájuk
Hat ha bevontak mindenkinek, akkor valoban nincs, de nem tudom , mikor volt az utolso csak magnescsikos kibocsatas az erstenel, ha 2010 vegen, es 3 ev a lejarta, akkor meg siman lehet valakinek nem chipes.
KET HONAPJA az emlitett ket varosban jartam, es igen, gondom volt szinte a legtobb helyen a magyar visa debit kartyammal ( CIB) es a magyar mastercardommal is (Raiffeisen, szinten debit) , emelett persze a UK beli kartyaimmal is.
Akkor feltettem a facebookra is, es nem, nem egyedi szocproblema, mas is jart mar igy.
De tudod mit? teszek ra, menjetek csak 1 db visa kartyaval a nemetekhez, aztan ha nem tudtok majd fizetni valahol, (csak nagyon keves helyen) , akkor majd ne sirjatok . En szoltam.
-
tildy
nagyúr
Nem erstes tapasztalatokat akartam cafolni, hanem altalanossagban, karyaelfogadassal kapcsolatban irtam. Bele lehet siman futni olyanba , hogy valahol ne tudj vele fizetni, mint irtam, nekem a nemeteknel sikerult. Megoldottam, igaz dragan, nem voltam tul boldog tole, de ez van. Jobb ha az ember felkeszul ra.
A Raiffeisenes dolog meg lehetett volna epp cib is, vagy erste is, vagy barmely mas egyeb bank, amely 2009-ben meg chip nelkuli kartyaval ment( es nem csereltette akkor kotelezoen) . Egyszeruen kizarolag magnescsikos kartyat itt akkor sem fogadtak el par helyen, ha konkretan debit volt, es a logo is kinn volt.
Amugy de, igazad van, ez a V pay logo volt. -
tildy
nagyúr
Mert nem volt nemetorszagi eseted. Ott nem egy automata a visa-s kartyat sem fogadja el, a boltokrol nem is beszelve. En 6 kartyaval mentem, (3 mastercard (1 prepaid, 1 credit, 1 debit), 2 visa (2 debit), 1 amex ) ugy kellett automatat keresgelnem, amibol ki tudtam venni.
Csak maestro. Se mastercard, se visa, csak maestro. -
DeFranco
nagyúr
Ezek nyomós érvek
Ettől függetlenül a helsinkii eset valós, szívtam már meg ezzel, nem szeretnék belefutni, de akkor, ha az erstés tapasztalatok ilyenek, akkor kicsit kevésbé parázok rá, és kevesebb kp-t viszek/váltok.
@fokukac: a POS-t nemigen érdekli az EU jogod, ha azt válaszolja denied, akkor evvan. Nem akarok vitatkozni, mert szakismeretem kevés, tapasztalatom pedig a fenti (@2010). Egyébként igazad van, csak most jött rám az első parahullám, hogy mit kell még intézni, meg ilyenek
-
DeFranco
nagyúr
Nem úgy értette szerintem, az alap, hogy visára alkalmas terminálról beszélünk.
Visában (és Mastercardban is) van domestic only kártya, ami nem, vagy neccesen használható külföldön, leginkább a V. electron és a MC. online változatai között szokott ilyen lenni.
Ezeknél belföldön nyilván tuti a használati lehetőség, de az nem biztos, hogy egy amúgy visát elfogadó POS elfogadja külföldön.
Nem tudom mitől függ, anno még az OTP-nél voltam, akkor is domestic only VE-om volt, és erősen megszívtam vele Helsinkiben. Ott ragadtam az izlandi vulkánkitörés miatt, és amikor foglaltam volna tovább a hotelt, akkor derült ki, hogy nem fogadja el a kártyát a terminál... ciki. Aztán rájöttem, hogy ahol kér PIN-t a POS ott nem fogadja el, ahol nem kér PIN-t ott elfogadja. Beterhelni beterhelte, ha elfogadta, rendben is volt minden, csak éppen a PIN-es verzió kiköpte, hogy mikkahakkinen te itt nem vásárolsz. Jó volt így dekkolni egy hetet 250 EUR-ral a zsebemben, amből 200 EUR volt az út hazafelé
-
tildy
nagyúr
Mi most kukaztuk a nokia 800-t. Elt kb 10 honapot. Illetve meg most is el, de boldogizton mast.
150 fontert ( vadiujan, payg-ban, prepaid) lett egy ONE S kategoriaban mozgo telefonunk. Motorola razr i. Valami felelmetlenul gyors.
@: en a 2. keteves husegemet nyomom a Threenel, es jovore is ismet be fogom vallalni. Elegedett vagyoka sozlgaltatoval, havi 10 ezer forintert van korlatlan netem, meg valami 2000 perc halon belul, rakat sms. Upfront cost nelkul, ONE X-el.
Integra: "egyébként meg nem mindegy? tudtommal rádhúzzák azt a fekete lepedőt meg azt a sipkát, abban kell díszelegni.."
nem, nem huzzak rad mindenutt , mi sem abban diszelegtunk [link] -
fokukac
nagyúr
én elvből nem írok alá hűséget.
szeretem, ha hűtlen lehetek, ha akarok...
Arról nem is beszélve, hogy mennyire stabil most a világ, meg az élet. Ki tudja hol leszek 2 év múlva? Lehet, hogy a világnak egy másik felén...
A céges csomagokról nem is beszélve - ha megszűnik a munkaviszonyod, kitesznek a céges csomagból is, a hűség meg marad, vmi sokkal rosszabb áron. -
fokukac
nagyúr
Ja, egyértelműen szar a telefonod, és az enyém hiába ugyanaz, sokkal jobb. Legalább egy vakuval
Kevés a memória, ja, le kell lőni mindent.
Mondjuk és sose próbáltam csak a gyári rom-ot.
nálam a fölös programok és a sok fotó lassított. meg persze az olyan nagyszerű alkalmazások, mint a facebook és a google play music, amik állandóan akarnak futni...Ja, nulla ft-ért se írnék alá 2 éves szerződést. De ez én vagyok.
A nexus s uccsó darab volt, újonnan 60 rugó, annyit ért símán.
független, oda viszem, ahova akarom.remélem, a sör jó volt.
-
DeFranco
nagyúr
Én valahogy soha nem romoltam, gyári 2.2 van fent, a 2.1 után előrelépés volt, de nem vágyom többre. Igazából én (is) azért vettem a telefont, hogy majd hekkelgetem ide-oda, aztán nem lett belőle semmi, ennyi erővel lehetne zárt is. Egyedül ami a droid mellett tart, az a WP-k hülye designja, amit egy életre meguntam két hónap alatt launcherként, jó, jó, de egy idő után fájdalom ránézni, meg az apple hülye termékpolitikája, hogy akkucsere nuku, és a frissítésekkel egyre többet szívsz a telefonnal.
Marad a droid.
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
SZerintem a Telenor se teljesen kóser.
Nekem 2G-vel sokszor nem hajlandó semmit se csinálni, és hát vidéken csak az vanJa, Blekinek pedig üzenem, hogy annyira van hideg, hogy a Szabadság téren az angolszász turiszták miniszoknyában, rövidnadrágban, pólóban, papucsban érzik jól magukat.
-
bobsys
veterán
-
fokukac
nagyúr
firefox topicban többeknek van hasonló gondja, amit a megoldásnak hittek konfigolás, na, az nem működik.
Viszlát: ismerem a billentyűkombinációt, nem ezzel van a gond.
Már újraindítottam. a gond az, hogy midnen képet nagyít a win dpi beállításainak százalékában, akkor is, ha a betűk alapon vannak. Az ikonok, a fülek is nagyobbak. -
-
EQMontoya
veterán
A bölcsészek aktuális lejáratása a kormány oszd meg, és uralkodj politikájának legújabb húzása. Kiszemel egy társadalmi csoportot, erősen negatív színben tünteti fel azt kommunikációban, miközben hoz egy intézkedést, ami sérti annak érdekeit. Volt már a rendőrök, tűzoltók ellen, tanárok ellen, most épp a bölcsészek ellen. Egyedül a diákok ellen futottak bele komolyabb társadalmi ellenállásba.
Valószínűleg maguk sem hiszik el, hogy nem teremtenek a bölcsészek értéket (mert nyilván de!), csak része a nagy tervnek. Undorító, aláírom...
-
EQMontoya
veterán
A bolognai rendszert nem kellene azért ennyire ekézni. Jelentősen megkönnyít dolgokat, pl. egyetemek közötti átjárhatóság, külföldön eltöltött félévek. Továbbá a BSc-MSc szétválasztása okán lehet mókázni akár azzal is, hogy némi tárgybepótlással nem teljesen összeillő BSc-MSc kombinációkat végezzen el az ember. Nyilván van hátránya is, mint mindennek, de nem érzem úgy, hogy be kellene szántani sóval.
De ezzel az egész felsőoktatási mizériával elég komoly elvi problémáim vannak. Kicsit erős párhuzamot alkalmazva: inkább engedjünk szabadon 10 bűnöst, mint hogy leültessünk egy ártatlant. Itt is inkább képezzünk néhány olyan embert, aki nem talál munkát a képzettségével, mint hogy hiányt hozzunk létre szakmákból. Költségvetési szinten elég marginális tétel, amit nyerni lehet rajta, viszont jelentős kockázat, mert a jövő gazdaságának alapja. Negatív várható értékű hazárdjátékot játszani pedig rohadtul nem bölcs dolog. Innen már nincs messze az orosz rulett sem...
Bandus: És - most nyilván nem várok konkrét számokat - egy 5 félév alatt elvégzett MSc (5*350) a magyar bérkülönbözetből mikor térül meg? Nettóban értve természetesen, és diszkontálva... 10 év? Hát, elég csehül hangzik...
-
concret_hp
addikt
no azért a művelődés szervező nem a bsc rendszerrel lett kitalálva
semmiképp sem jó az "ingyenes", emrt valójában ez a legdrágább. legjobb 20%nak ingyé', többi meg sávosan fizessen teljesítmény alapján, amit minden félévben az utolsó 2-3 félév alapján újraértékelnek, aztán csá.
-
concret_hp
addikt
a középiskolai oktatásnak nem a munkaerő létszáma nagyobb problémája szvsz, hanem a hatalmas karrierlehetőségek miatt kb. 15 éve 2 kategória megy tanárnak: a kisebbség, aki nagyon elhivatott és az összes többi, akit máshova nem vettek fel. ha legalább a közelében keresne egy tanár annak, mint amit 1 jobb diplomával lehet keresni, egyből változna a helyzet.
egyszeri 4000 tanár elenyésző ahhoz képest, hogy évente 10-15000 embert vettek fel éveken át teljesen értelmetlen szakokra állami képzésre (gondolom nem kell sorolni a szakokat)
arról nem is beszélve, hogy sokáig az volt a rendszer, hoyg ha egyszer felvettek állami finanszírozású képzésre, akkor a legtöbb helyről csak nagyon nehezen rúgtak ki, ill 0 teljesítménnyel is csak minimális összeget kellett fizetni.
egyébként 5-6 éve mindenki hülyének nézett amikor azt mondtam néha néha hogy az én gyerekeimnek már nem lesz ingyen a felsőoktatás.
-
Tim82
félisten
No, hát akkor ma fél 6 és fél 8 között fel is került a radi, a szó szerinti utolsó pillanatban, holnap már feltöltik a fűtésrendszert.
(Btw, kiírtam a bejárati ajtóra és mellesleg mindegyik lakó postaládájába is bedobtam egy nappal előre az értesítést/official bocsánatkérést a várható zajok miatt, de igazából elég diszkrétre sikerült az eksön.)
-
DeFranco
nagyúr
Ma veszem meg a játékost, és van egy hetem (péntekig) hogy teszteljem, mert akkor viszem "haza" Édesanyámnak.
Otthon meg már van kábel, csak tudod milyen ciki, hogy viszel valamit, mondod, hogy na most aztán csodát fogtok látni, és kiderül, hogy még van vele másfél-két óra csodameló.
köszönöm, ha megnézed, de csak akkor fáradj vele, ha nem kell vele 2 percnél többet foglalkozni...
(#38611) Tim82: egy munkahét...
-
DeFranco
nagyúr
Csütörtökön már kvázi felesleges, mert pénteken megérkezik a célállomásra, akkor már nem éri meg a hajtást. Azért köszönöm a szándékot
@Viszlát: nagyvagy! De neked hogy adom vissza? Meg hol veszem át napközben? Elég az egyik, benézek hátra, hogy jól tapintottam-e a scartot, de elöl biztos van AV, tehát vagy ez, vagy az.
-
concret_hp
addikt
-
tildy
nagyúr
kabatot vihetsz kulon.
A Wizz Air kétféle kézipoggyász-szállítási megoldást kínál, de az „egy utas, egy darab kézipoggyász” szabály továbbra is szigorúan érvényben van
1. Kis méretű kézipoggyász : max 42 x 32 x 25
2. Nagy méretű kézipoggyász: max 56 x 45 x 25 cm
Ezen felül az utasok az alábbiakat vihetik fel a fedélzetre:kabát vagy takaró
mobiltelefon
úti olvasmány
két éven aluli gyermek számára: élelmiszer, összecsukható babakocsi, utazókosár
mozgáskorlátozott utas számára egy pár mankó -
> emvy: mindig, mindig van jele. Az persze lehet, hogy "nem értenek hozzá".
Termeszetesen. En azt mondom, hogy egy atlag szulovel szemben nem elvaras, hogy szubtilis jeleket megfeleloen ertelmezzen. Ahogy minden mas betegsegnek van jele, es megsem elvaras, hogy az atlagember tudja, mibol mi kovetkezik.
-
De, van. Egyreszt kulserelmi nyomok nagyon sok esetben nincsenek (a szexualis eroszak nem feltetlen jelent fizikai bantalmazast), masreszt nem trivialis felismerni egy hozza nem ertonek a szindromakat.
Viszont az egesz durva sztori tud lenni, amikor egy pszichiaterhez elvisznek egy kislanyt a jomodu, koztiszteletnek orvendo szulok, mert ilyen-olyan problemaja van, es az elso beszelgetesnel, tiz perc utan rajon a pszichiater, hogy a kislanyt otthon zaklatja az apja, de errol persze nem akarnak hallani a szulok, feljelenteshez meg keves -- es nincs mit tenni.
-
fokukac
nagyúr
megúsztuk. egész este vártam az sms-t, hogy nem kell ma bemenni, de csak nem jött
Sziszus: relatív hivatkozás: ami az adott cellához képest hivatkozik (pl. a kettővel feljebb lévőre. TEhát, ha kopizod a cellát máshova, ott is a kettővel feljebbire fog mutatni a hivatkozásod.
az abszolút hivatkozás pedig mindig egy konkrét cellára / sorral / oszlopra mutat, dollárjelet kell rakni a sor v. oszlop v. mind a kettő elő (F4-gyel tudsz váltani a lehetséges variációk között)kimutatást a varázslóval csinálj, és akkor csak be kell huzigálni az adott adatokat a táblába, attól függően, hogy hogy szeretnéd.
@Tim: én még akkor tanultam az excel-t, amikor nem is volt magyarul, és a halálom ez, hogy lefordították a függvények nevét. Illetve az még elmenne, de ha egy magyar excelen nem jut eszembe a függvény neve magyarul, akkor nem érti meg a vlookup-ot, pfff, szerintem ez nonsense.
-
fokukac
nagyúr
Földim..!
@Macskabagolykirálylány: PAsszolom. Én utoljára 1996-ban vizsgáztam excelből, meg aztán az egyetemen is volt valami, de egyik se volt komoly.
Munkahelyi vizsgáztatást még nem láttam, az összes eddigi munkahelyemen alap volt az excel-tudás, de sosem vizsgáztattak, hanem feltételezték, hogy tudom.Szerintem ha tisztában vagy az alapokkal (abszolút és relatív hivatkozások, lehúzás, copypaste, paste special; alapvető függvények, pivot, szűrés, sorbarendezés, validáció v. hogy hívják magyarul), akkor nem érhet kellemetlen meglepetés.
Egy tipp: tényleg a pivotot és a vlookup-ot gyakorold, az a vízválasztó az excel-tudás szempontjából...
-
EQMontoya
veterán
Nem terveztem megindokolni, mert számomra egy - bár közel sem tökéletes, de - működő megoldás volt akkor. Nem is mutogatok másra, tisztában vagyok vele, hogy nem volt gavallér cselekedet, de mint elmondtam: a hétvégi alvásom szent, ennek elérésénél kevéssé érdekel, hogy mit gondolnak rólam.
Azt pedig továbbra is tartom, hogy nincs a kezemben civilizált opció, amennyiben a normálisan megkérés nem működik. Marad ez, vagy a szájbabaszás. Ha lenne eszköz, amellyel alapvető emberi normák betartására rá lehetne bírni a kedves lakótársakat, akkor azokhoz folyamodnék, de ez nem áll rendelkezésre. Ezt viszont nem tekintem a sem a saját hibámnak, sem a saját problémámnak, és jön az első bekezdés.
-
EQMontoya
veterán
Nem hagytam ki a zárójeles részt, de irreális, utópisztikus elképzelés. Az Integra által leírt verzió akkor már sokkal jobb alternatíva.
Szerintem az önbíráskodás sok esetben az igazságszolgáltatás hibája is: azt intézik így az emberek, amit erkölcsileg alátámasztottnak éreznek, de törvényileg nincs rá lehetőség. Nyilván nem minden esetben van így, de valós problémának érzem.
Azért lássuk be, sokszor az igazságszolgáltatás itthon nem azzal van elfoglalva, hogy a jogaid védje, hanem hogy az adóforintjaidon túl leakasszon rólad még egy adag lóvét. Aztán csodálkozunk, hogy a Tomcat félék olyan dolgokkal szereznek népszerűséget, mint a tolvajkergetők.
-
EQMontoya
veterán
Ügyesen kikerülted a lényeget a biztosan van más mód résszel. Hát egy-kettőt én is tudok, de azoknál ez lényegesen visszafogottabb volt.
Az pedig, hogy nem vagyok különb... tény. Alapvetően nem is volt célom annak lenni, ugyanis annak hiányzik a háttere. Visszautalnék a lentebb leírtakra: ha benne lenne a házirendben, hogy a szombat 10 előtti fúrás 30 ropi (a második alkalom már 60!), akkor biztos, hogy nem csinálnák, illetve ez esetben lenne civilizált módja az elintézésnek: a 3. csekk után nem lenne kedve hozzá. Mivel sem törvényi, sem egyéb szabályozás nem véd ilyen esetben, a saját kezembe veszem az ügyet, és meg fogom oldani. Ha szép szóval nem megy, akkor másképp.
Most pl. egy garázstulajdonossal akadt konfliktusom (béreltem tőle), ez civilizáltan lesz megoldva: bejelentés az adóhatóságnál, illetve egy feljelentés csalás okán. Egyszer szóltam szépen, nem használt, hát marad ez. Eléggé unom én is, hogy ebben az országban vagy állat módjára, vagy jogi úton lehet valamit elintézni, de ettől még el fogom.
-
-
EQMontoya
veterán
Tisztában vagyok vele, hogy nem volt civilizált, sem kulturált. Viszont hatott. Ha más nem, azon keresztül, hogy így álmosabbak voltak reggel, és később kezdtek fúrni, de javult a helyzet.
És a szépen szólás után ez a következő lépcső. Hatósággal ugye nem megyek semmire, ha arcon vágom, engem vesz elő a hatóság, tehát mi marad?
-
Viszlát
addikt
Igazából baromi finom voltam ezzel a jelzővel. Aki elhiszi magáról, hogy ő megteheti, hogy ilyen véleményt alkosson valakiről egy ilyen pitiáner ügy kapcsán, azzal sokkal komolyabb gondok vannak mint azzal, aki nem értesíti a lakóközösséget a várható kellemetlenségekről. Neduddkinak is igaza van (már ha sikerült jól dekódolnom), nyilván ebben benne van az is, hogy még ott a tojáshéj a fenekén, de sajnos ha eddig nem tanulta meg, hogy ezt így nem, akkor ezután már nagyon nehéz lesz.
-
Viszlát
addikt
-
nem is akarok, inkább nem vitatkozom, én betiltanám, más szereti
durva lenne, ha felérne odáig, de az árpád-hidat csak nem nyeli már el... én jövő héten nem tudom, hogyan fogok dolgozni jönni, ha átszervezik a budai közlekedést a duna mentén, amire elég jó esély van, lassan beköszön a batyin is a duna...
-
de igen
bár ez tényleg szobjektív, de ha szerintetek rendben van, meg a fekete szandál fehér zokni is, akkor nem szóltam
mert kb. egy kategória. az én tapasztalatom meg nyilván elenyésző, de van elég ismerősöm ehhez, hogy megítéljem
bár ma én is pulcsiban meg sportcipőben jöttem, ki tudja mikor kell homokzsákot pakolni
-
tbs
addikt
Akkor egy tipp: beszélj egy vizessel (mondjuk egy házaljában lévő 1-2 emberes vizes szerelvényboltban érdeklődj), hogy 2 leágazást + bypass-t csapokkal mennyiért csinálna a csőre. (Tipp: ~20eFt körüli tétel lehet.)
A radiátort meg felszereled akármikor.
Illetve hőmennyiségmérőd az van-e, ha igen hol..? Mer' lehet hogy megba***nak... Törvényileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Hardcore café
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Reklámblokkolók topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scar 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest