- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #39296 üzenetére
Azért hátha a One V topikban tudnak valami okosságot rá. (Jól emlékszem, hogy ilyen telefon?)
Ha van valamilyen task manager-féle a HTC gyári ROM-ban, én megnézném, hogy nem futnak-e mindenféle felesleges app-ok a háttérben és kilőném őket, de ez csak rövidtávú megoldás.
Ez egyben DeFranco-nak is: én sem vagyok nagy ROM-olgató, de az SGS-em pl. a gyári ROM-ok közül a Gingerbread-del volt egyedül stabil, de lassú (előtte ugye volt Éclair és Froyo is, a Froyo pl. úgy összeomlott magától egyszer nálam, hogy hónapokig bottal sem akartam a telefont piszkálni -> használtam helyette más telefont, majd egyszer félretettem az utálatomat és csodák csodája, a sokat szidott Kies-szel való frissítés helyrehozta a telefont).
Aztán feltettem egy CyanogenMod 10-et (= Jelly Bean 4.1) és megtáltosodott, de az azóta érkező frissítések után valahogy mindig egyre több memóriát zabál a rendszer és mindig egy kicsit lassabb. Pedig amúgy a CM szerintem nagyon jó és kézreálló rendszer, sokkal jobb, mint az SGS gyári ROM-ja.
Ráadásul az egyik nagy memórialeak nálam a Viber, ami - ha hagyom - felzabál szinte minden szabad memóriát. A Vibert meg használom is néha, szóval nem megoldás az, ha letúrom.
Sebaj, fizetésnap után veszek egy Lumia 520-at, mert én is öreg vagyok már a mókolgatásokhoz.
(Meg majd mellé talán egy Lenovo A820-at.)
kukac: volt már nálam hónapokig csempés telefon (még WP8 előtt) és egyáltalán nem volt rossz élmény használni azt sem.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #39291 üzenetére
Gyári ROM-mal szerintem nem nagyon van más lehetőséged. (Ha root-olva lenne + lenne rajta recovery, a wipe partition cache & wipe dalvik cache megoldaná recovery módban, anélkül, hogy a rajta lévő adataid, beállításaid elvesznének.)
Amúgy kb. 10 nap és én is átállok WP8-ra, szegény SGS eléggé a végén jár a használhatóságának.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #39227 üzenetére
Van ebben valami az egyik oldalrol (amit irsz, az onmagaban igaz), a masikrol meg eleg ambivallens a kep.
Ugyanaz, mint a trafipaxolas.
Az ezzel a problemam, hogy azokban a dolgokban lepnek fel nagy erokkel a szervek, amelyeket konnyu kiszurni. Ez van, amikor korellal a veszelyessel, van, amikor nem. Tegnap pl. kialltak trafizni a 3-as uton egy 1.5km hosszu egyenesre. 500m-re egy falutol, amiben van zebra, iskola, stb. Jol mutatta a hozzaallast.
Nyilvan en sem tamogatom, hogy barki reszegen vezessen. A jelenlegi intezkedessel csak ket gond van:
-Ilyen merteku zero tolerancia mar olyan esetben is gondot okozhat, amikor nem kellene. Nehogy mar 2 szem konyakmeggy utan ne ulhessek autoba...
-Sajnos nem a buntetesi tetel, hanem annak a bekovetkezesenek a valoszinusege az elrettento. Amennyi kozuti ellenorzes van, akar vezethetsz is piasan. Szuk 100e km alatt az elmult 5 evben 3 alkalommal allitottak meg. Az, hogy nem vezetek reszegen, a sajat belatasomon mulik, lebukni nem nagyon lehet vele.Az pedig a masik, hogy ha mar zero tolerancia, akkor igazan lehetne a muszakilag alkalmatlan jarmuvekre is. Szarra kopott, repedezett gumikkal, 10 centis kormanyholtjatekkal, massziv kek fustot eregetve kozlekednek emberek. Ez szerintem eleg sok baleset forrasa, ami aztan bekerul a statisztikaba relativ gyorshajtaskent. Nyilvan, mert a futomu es a gumi adott allapotaval az adott helyen 30 folott nem lehetett elfordulni esoben.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #39067 üzenetére
ja, ott állnak a lányok az út szélén sorban...
ebben jók a csehek, eléggéMás téma. Mindennél van lejjebb...
"Nyomokban mészvázas állatokat, halat, tejet, zellert, puhatestűeket és szezámmagot tartalmazhat."
(Lidl, Olasz morzsás sütemény)Viszont mogyoró nincs is benne.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Viszlát #39062 üzenetére
A 90évek vége felé igen,de ez rosszabb volt mert nem csak üvöltöztek.
Az étteremben mindent egy tányérba szedtek (gusztustalan volt) fittyet hánytak a figyelmeztetésre (pl ne menj az étterembe fürdőruhába) szétdobálták a szemetet,locsolták egymást piával.Ja az már fel sem tűnt ezek után,hogy fingottak/böfögtek és részegen randalíroztak a szállodában.De még mindig a magyarok viszik a prímet. A csúcs az volt, mikor a kisgyerekről levett sz@ros pelenkát a tengerparton cigis üdítős flakonoknak kihelyezett szemetesbe dobta.(ami pont a fejemnél volt)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #38806 üzenetére
Pont a nem indexelés zavar vidéken, meg a tükörbe nézés nélküli sávváltás, jobb kéz meg nem adása, ilyenek. Az, hogy nincs ritmusa, a kisebb baj. Bár tény, hogy ok nélkül a pirosnál állni is idegesítő.
Jah, a vezetni nem tudás Fedák Sáriját ki ne felejtsem: párhuzamos sávokban kanyarodás. Nehezítő körülményként mondjuk 2 balra megy, egy egyenesen. Na ez vidéken igazi reflex-teszt, ha nem figyelsz, szépen lezúznak oldalról.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #38802 üzenetére
Nem a fontosságról van szó (Te is tudod, csak be akartál szólni...
), hanem arról, hogy a közlekedés akkor működik, ha van ritmusa és vannak egymás között akár hallgatólag elfogadott szabályok (még ha nem is minden ponton fedve a kreszt, pl. szemből jövők egyszerre nagy íven balra kanyarodása).
Ez nincs vidéken, és szerintem ezért veszélyesebb, mint Pest: sokkal kiszámíthatatlanabb, mert sok a figyelmetlen és rutintalan autós. Mint a szőke nős viccben: ha balra indexel, nem tudhatod, hogy tényleg jobbra kanyarodik-e...
Egerben és Miskolcon tapasztaltam ebből mostanság, de borzalmas tud lenni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #38799 üzenetére
A közlekedést tekintve a vidéki városok a legrosszabbak. A nem triviális szituációkhoz már elég sok autó van, de rutin meg nincs hozzá. Bekolbászolnak a gyalogosok az autók alá, jobbkezet és elsőbbséget ad-hoc adnak, sávváltást az autó adott irányba mozdulása jelzi... Emellett 2*2 sávon 42-vel minden sávban, hogy véletlenül se tudj a zöldhullámmal haladni. Mer' 42-vel kevesebbet fogyaszt az Ignis, mint 50-nel. Há'persze.
Sokkal-sokkal idegesítőbb, mint Pesten.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #38752 üzenetére
Hát hogyne élvezném. Csupa vidám dolog van nyáron. Felsoroltam már rengeteget korábban.
És az még szóba sem került, hogy a hölgyek mennyivel lengébben öltözködnek. De mióta jó idő van nem idegeskedek, többet mosolygok, nem küzdök a tonnányi ruházattal, nem kell még pluszban esernyőt cipelni, nem kell hótúró csizma vagy bakancs, és még majd felsorolok párat.
-
-
válasz
Viszlát #38309 üzenetére
ebben valamilyen szinten igazat adok, de úgy gondolom, hogy három hét nem alvás után bármilyen hangnemet megengedhetek magamnak azzal szemben, aki ezt okozza
szerencséje, hogy nem vette fel a telefont reggel, pedig párszor próbáltam hívni. azóta azért nyugodtabb vagyok, de biztosan lesz vele egy beszélgetésem miután beköltözött
viszonylag sokszor nem vagyunk itt egyébként hétvégén (sajnos most úgy alakult, hogy pont itt kellett maradnunk bp-n), szóval a legközelebbi ilyen alkalommal miután elfoglalta az új lakását, szépen be is rakok pár kellemes basszus tesztet repeat allban pénteken, mielőtt elindulunk, aztán vasárnap este ha visszaértünk, akkor lekapcsolom
szerencsére a többi szomszéd is megérdemli azok után, amilyen zajjal léteznek, szóval lelkiismeret furdalásom sem lesz
szerencsére a bérleti szerződés csak szeptemberig tart, addig elvegetálunk itt valahogy, az viszont tuti, hogy mielőtt kivesszük a következő lakást végigkopogtatom az összes szomszédot, hogy mutassák már meg ők hogy járnak felettünk, és hogyan hallgatják a tv-t alattunk, mellettünk. mert a mostaniak elviselhetetlenek.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #38282 üzenetére
Oké, ezzel is egyetértek, csak arra mutattam rá, hogy ő valószínűleg nem hétvégén "kiskirálykodott", szóval this argument of yours is invalid.
Meg alapja van a felháborodásnak, csak épp eltúlzott és szemlátomást nem épp a legszimpatikusabb jellemvonásait mutatja meg bandusnak. (Igencsak finoman és PC módon fogalmazok én is.)
-
válasz
Viszlát #38282 üzenetére
> Aki elhiszi magáról, hogy ő megteheti, hogy ilyen véleményt alkosson valakiről egy ilyen pitiáner ügy kapcsán, azzal sokkal komolyabb gondok vannak mint azzal, aki nem értesíti a lakóközösséget a várható kellemetlenségekről
vs.
> de sajnos ha eddig nem tanulta meg, hogy ezt így nem, akkor ezután már nagyon nehéz lesz.
Ennyit a gyors velemenyalkotasrol, meg a pitianer ugyekrol.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #38276 üzenetére
Nem mintha nem tartanám én is meglehetősen meredeknek a reakcióit, de ő sehol sem írta, hogy hétvégén is zajlottak volna náluk reggel 8-tól a felújítási munkálatok.
Normális emberek egyébként pár nappal előre értesítik kiirással a többi lakót, hogy nagyjából mettől meddig, naponta X-Y óra között várhatóak a munkálatok, az esetleges kellemetlenségért pedig elnézést.
A hétvége, főleg a vasárnap szinte mindenhol tabu.
Ettől függetlenül ez átmeneti kellemetlenség, ki lehet birni, szóval a fröcsögést sem értem a részéről...
-
válasz
Viszlát #38276 üzenetére
> A német cég (ahol lehúztam egy évet) stuttgarti telephelye mellett fél évig építkeztek, hétfőtől-vasárnapig reggel 6 órakor kezdve a munkát. Igaz nem társasház volt, hanem kertes lakóövezet, bár a légkalapács, a daru, a betonkeverő, stb zajának teljesen mindegy az a pár méter ami a házak között volt.
Hat most mit mondjak, szar lehetett. A tudat, hogy ezt te atelted, engem nem nyugtatna meg.
-
válasz
Viszlát #38273 üzenetére
Teny, hogy a vilag boldogabbik felen hetkoznap 8-8 kozott es szombaton 10-6 kozott lehet zajos munkakat vegezni olyan helyeken, ahol az masokat nem zavar. Ha neked mindenkepp szukseged van a vasarnap reggel 8-10 kozotti 2 orara, akkor megbeszelheted esetleg a szomszedokkal (bar eleg fura, hogy miert pont az a ket ora kell). Altalaban a vasarnap nappali munkat elnezik az embernek.
Pelda: szomszed lakasban van egy kb. fel eves ikerpar. Jopofa dolog lenne reggel furasra ebreszteni oket, nem?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Viszlát #37980 üzenetére
Köszönöm, privátban megkereslek, ha aktuális lesz. Ismét köt egy szándéknyilatkozat, de ez az utolsó amit aláírtam ennél a közvetítőnél. Másfél-két hetes átfutása van még annak is, ha elutasítanak...
tildy: coachsurfing 30 euro fölött van naponta. Inkább kibírom ezt.
Legnagyobb bajom, hogy rengeteg készpénz van nálam, amit még nem sikerült beraknom az osztrák bankba. Majd ma. -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #37954 üzenetére
hát nem tudom, nekem más élményeim vannak a felbontásról. szerintem 14 colra valahol az 1024x768 az ideális, mert ez az a méret, ahol normálisak a betűk mindenféle dpi-buzergálás nélkül is.
amúgy elméletben támogatnám a minél nagyobb felbontásokat (ha már mobilokon is fullHD van, ugye, néhány colon), de a b*** windows erre egyszerűen nincs felkészítve. 100%-os dpi-in a legtöbb mai noti-felbontáson ilyen 1-1,5 mm-esek a betűk, ami - tisztelet a kivételnek - az átlagember szeme számára rossz, fárasztó olvasni, az idősebbek pedig aztán végképp nem látják.
Ha pedig a windows-ban növeled a dpi-t, akkor egy idő után minden kilóg, egyszerűen szarul van megoldva. Ráadásul a win8-ban már életlenek is a betűk (a cleartype-ot is konkrétan betiltanám)Ami pedig az eszmecserének a másik részét illeti: azt kéne szájon verni, aki kitalálta a 16:9-es képarányt a notebookra. Mert leloptak két colnyi kijelző területet a szemünk elől, arra hivatkozva, hogy olcsóbb.
Mert 23 colon engem se zavar, hogy wide, de 12-13 colon lopással egyenértékű, hogy az ablak felét elfoglalja a fejléc...
vagy minimalizálsz mindent, vagy berakod oldalra a taskbar-t, ami mondjuk elég tökelten egy megoldás...Ui. a legjobb az, amikor a mütyür betűk miatt elkezded növelni a dpi-t, hogy lássa szerencsétlen delikvens, de a 16:9-es képarány miatt nagyon gyorsan eljutsz oda, hogy már kilógnak a fix méretű ablakok a kijelzőről, mert olyan keskeny. Viszont a betű még mindig kicsi...
agyrém.de tudom, first world problem.
szerintem amúgy a 4:3-as kijelzők gyártása egy komoly piaci rés. -
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #37954 üzenetére
Igen, nagyon nem egy ligában játszik a 6735s-sel.
A 4 GB RAM-ból azért csak ~3,2 GB-ot használ (köszönhetően az Intelnek és a 945GM/PM chipsetek memóriakorlátainak), ezen nem is lehet javítani.
Én eBay-ről szereztem egy Advanced Dock-ot (DVI, optikai hangkimenet, PCI-e x1 kártya és optikai meghajtó/kerettel notivinyó tehető bele), abban van egy 500 GB-os vinyó háttértárnak. Igaz, ebben a dokkolóban van beépített aktív hűtés, annak van hangja.
A ház ajánlata T60-hoz:
- valami ilyesmi, ha használsz USB 3.0/eSATA külső vinyót,
- egy ilyen, belülre + SD kártya (nekem 32 GB-os van, zenéknek, e-könyveknek).Utóbbihoz nem árt egy whitelist-mentesített BIOS.
Többiek: nekem nincsen gondom a 768 sorral, teljesen jó iPad Mini-n, HP Touchpad-en, sőt, X41 tableten is az volt. (Az 1368 oszloppal párosítva már más persze.)
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #37950 üzenetére
Ja, amúgy a felbontásra: az, a matt felület és a méretarány tök jó, de most már úgy gondolom, hogy a panel minősége maga hagy kívánnivalókat maga után. Nem arra gondolok, hogy nem IPS. Asszem, ezeket a 14" SXGA+-os paneleket a Samsung gyártotta le a Lenovo-nak és vackok, ami a fényerőt illeti.
A tervek szerint teljesen kistaffírozom a Z61p-t és szerintem eladom majd a T60-at, valahogy el fogok nyomorogni egy 15,4", matt, 1920x1200-as, jó fényerejű és betekintésű szögű LG panelen.
Sajnos, abban meglehetősen biztos vagyok, hogy a szüleimnek nem jó a T60 méret-felbontás aránya, szóval nem is érdemes próbálkoznom vele náluk.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #37850 üzenetére
Az asztali géppel igazából annyi a praktikus gondom, hogy apáméknál elfér, anyámnál nem nagyon jelen pillanatban. (Itt most kifejezetten úgy értem, hogy nagy monitor + kábelek, nem pedig a ház mérete, hiszen igazán kis méretű, brand desktop gépeket lehet kapni 15-30k között a Hardveraprón.)
Másrészt meg megannyi hibaforrás, lehet miben elbotlani, lerántani...
A laptop meg legalább hordozható, összecsukható, félretehető, ha épp nincs szükség rá. Tablet ugyanez, csak még jobban.
Nagy teljesítményre biztosan nem lesz szükségük. Nekem sincs, én is teljesen jól elvagyok pl. 2006-os, első generációs C2D-s laptoppal. Valami hasonlóban gondolkodnék nekik én is (illetve apámnak egy eléggé felturbózott Dothan magos Pentium M alapú, 2005-ös noti van).
De úgyis az lesz, hogy mindkét szülőmet szerintem leültetem majd asztali elé, kezükbe adok laptopot, illetve tabletet és amelyik a legkényelmesebb nekik, azt kapják. Csak hát minél több esettanulmány jön jól nekem most.
Motivációt meg tudok mindkettejüknek adni. (
)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #37763 üzenetére
Volt 4 évszak, a tél mindössze 3 hónapos volt, tavasszal nem volt 24-25 foknál melegebb, de legalább sütött a nap. Tavasszal soha nem volt zápor-zivatar-felhőszakadás-jégeső. Ezek nyáron voltak. Kb. 6-7 naponta 1-1. Nem minden nap kivétel nélkül. Júniusban már meleg volt, napsütés, alig bírtunk a seggünkön ülni iskolában, és kizárólag aznap esett, amikor ballagás volt. De akkor garantáltan. 12 évből 10-en.
Júliusig is nyár volt, nem csak júli 25-től. Nem mondták be, hogy az utóbbi évtizedek legszarabb tele, meg legtöbb csapadékot hozó éve volt éppen. június végén kiszabadultam az iskolából, és 1-2 nap kivételével nagyanyáméknál voltam falun. Ott meg pláne feltűnt volna, ha odabent kellett volna b.szni a rezet a hideg és az eső miatt. De nem, kint voltam reggeltől estig a napon, a jó levegőn, melegen, gatyában. Volt 1-2 nap amikor lehűlt, meg esett folyamatosan, csendesen, szépen, illetve volt 2-3 alkalom amikor dörgős-villámlós hidegfront jött, meg volt jégeső is. De utána mindig kisütött a nap, és hosszú ideig megint nyár volt.
A fűtést áprilisban lekapcsolták, és októberig eszébe se jutott senkinek visszakapcsoltatni. Nagyanyámnak télen (3 hónap) 1 teherautó fája fogyott el, nem 2-3 mint mostanában.
Ha elmentünk nyaralni a Balatonra 1-2 hétre, biztosak lehettünk benne, hogy jó idő lesz. Az volt. Nem pedig 13-14 fokok és egy hetes eső júniusban is, júliusban is, mint az utóbbi 3 évben.És akkoriban sokkal több időm lehetett volna azzal foglalkozni, most már a napomból 9 órát a munkára b.szok el, 6-7-et meg átalszom. A maradék amiben élhetném az életem, na azt qrja el a szar idő mostanában.
Persze lehet hogy rosszul látom. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- PlayStation 5
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest