- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nike_
addikt
válasz
BlacKSouL #51868 üzenetére
Nono, ez nem így van, a Mikulás nem ad ki pénzt a semmire
Én először Japánba mennék, aztán Kalifornia, utána Brazília, azután talán Kína. Aztán ha megunnám, letelepednék Németországban -ott is megnézném mondjuk Kölnt, szerintem szép város- vagy Kaliforniában. Azért pont Németország, mert németül tudok valamennyire beszélni, meg mert tetszik az egész ország. Mondjuk az időjárás ott nem túl kegyes. Kalifornia ugyanezek miatt szimpatikus, na meg mert meleg van, én pedig szeretem a meleget.
-
válasz
BlacKSouL #51854 üzenetére
Úgy látom napfényhiányod van
UI: Egyébként lassan nekem is, ezt a szürke vackot nem szeressem, pedig itt 8.6 fok van, szóval közel sem téli hideg, de majd talán jövő hét után lesz esély hóra, utána meg újra melegedés. Így könnyű a Fityisznek rezsicsökkenteni, hogy fűteni meg nem is kell (arról nem beszélve, hogy szerintem a gáz rosszabb mint előtte, mert egy teli edényt alig lehet felforralni). -
válasz
BlacKSouL #51772 üzenetére
Volt nekem is vízszűrős porszívom, jól szívott, por tényleg minimális, de nehézkes, illetve ha nem takarítottad ki használat után akkor úgy betudott büdösödni, hogy ihaj.
Most egy porzsáknélküli samsungom van, sajna a hangja már elég nagy, de szívni szív még, majd ha bedja a kulcsot, akkor szintén valami porzsáknélküli lesz, mert ezt tényleg egyszerű takarítani. -
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #51749 üzenetére
A vonalkód általában az item numbert tartalmazza (pl valamelyik EAN formátum)+ ilyen méricskélős esetben a mennyiséget, a pos szoftverében vannak az item numberhez tartozó tulajdonságok, mint pl. ár, mértékegység. Napon belüli árváltoztatás (pl. emergency price change) ritka a retailereknél, mivel a kasszák nem feltétlenül online-ak, saját adatbázisuk tartalmazza a működéshez szükséges infókat, ezeket jellemzően éjszakai batchek állítják be egy adott napra, majd különféle módszerekkel eljuttatják a poshoz.
-
válasz
BlacKSouL #51691 üzenetére
nekem csak első alkalommal kellett hozzá az érzéstelenítő, akkor kipucolta a gyökércsatornákat. a köv 2 alkalommal további gyógyszeres cuccokat, antibiotikumot rakott a gyökérbe, ma pedig megcsinálta a végleges gyökértömést és jövő héten a végleges koronatömés jön szerencsére. nekem csak első alkalommal fájt, az érzéstelenítő ellenére is, de akkor bazira
azóta semmi szerencsére. van még pár tömésem, aztán egy időre hanyagolom a dokit, mert már elköltöttem rá egy nyaralás árát. fene vinné el ezt a rohadt genetikát.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #51645 üzenetére
Van pár ember, aki rendszeresen jár oda, és nagyjából mind azt mondták, hogy igazából nincs túl sok látnivaló (kb. semmi, csak a Scala), viszont a nők imádják, mert a divat fővárosa, tele soppingolási lehetőséggel.
Én is inkább a hegyekbe mennék nyáron
A parkolás meg a sokkal csóróbb rómában is esélytelen volt, szóval nem lepődöm meg azon, amit írtál
-
válasz
BlacKSouL #51460 üzenetére
ezeket azért én elég nagy meghökkenéssel fogadom. ha jól tudom te most is otthon laksz, tehát még csak a lakáskörülményeid se változhattak. mawyx esetében viszont tényleg van valami, belegondolva anno volt 20k a fix költségem havonta (koli, telefon, bérlet, kaját nem számolom, mert az változó), otthonról kaptam olyan 30k-t ezeken felül, és a csúcson volt még 50k körüli ösztöndíjam. az 100k bevétel, 20k megélhetési költség mellett, az valóban egész jó arány. a mostani fix kiadásom kb 90k, de a bevételem nem éri el az ötszörösét, szóval így végiggondolva teljesen jogos a felvetés.
szerk: persze tudom, hogy almát a körtével, ezekben az eltérő korszakokban nyilván mások a célok és igények, ezért olyan sok alapja nincs is az összehasonlításnak.
-
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL #50780 üzenetére
En azt olvasom wikipedian, hogy felnott ember napi 2.5-3 liter vizet vesz fel es veszit el naponta. Ebbol 1400 ml a vizelet, szoval 1-1.5 liter a parolgas kb.
En ugy emlekszem, hogy kb. 30 csepp egy ml, de nem talalok ra infot, csak azt, hogy az esocsepp merete valtozo, a csapbol csepego vizcsepp merete meg kb. egyforma, mert leginkabb az anyag fizikai tulajdonsagaitol fugg, ami kb. allando. De amugy te is tudnal becslest adni, mert gondolom meg tudod saccolni, hogy a geped naponta kb. hany orat megy, es annyi ido alatt mennyi vizet gyujt ossze.
-
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #50493 üzenetére
Itt még durvább, olyan szinten megy, hogy gyakorlatilag az egész horizont folyamatosan villog. A kép nem igazán hozza át, de videót nem akarok feltölteni.
És ezt lassan egy órája nyomják.
Szerk.: A háttérben a fények azok mind tüzijátékok...
Szerk2: Sajnos Frankfurt a ház túloldaláról látszana csak, onnét gondolom még sokkal durvább képeket lehetett volna csinálni, ez csak egy külső előváros.
p
-
parandroid
félisten
-
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #50416 üzenetére
Biztos nem vigasztal, de nekem pl a heten egy fel szabadnapom van, s a szilveszter egy bunko, fennhejazo taplo angolokkal teletomott etteremben fog telni, meg pedig ugy, hogy ezek az igen finom, igen reszeg es igen igenytelen emberek bizony a legfontosabbak lesznek szamunkra, minden kivansagukat lesnunk kell este 7tol hajnal 3ig... Nem panaszkodom, hisz jelenleg ez a munkam, ebbol elek, en valasztottam. Mindenestre el tudnek kepzelni egy nyugodt estet otthon, senki altal nem zavarva, par finom sorrel es egy jo konyvvel...
A p.na mar meg sem fordul a gondolataimban
-
Kidus
őstag
válasz
BlacKSouL #50353 üzenetére
Imadom a helyet, uj is, szep is, kandallo is van meg szep tagas nappali, koros korul zold, kozel a hegyre felvezeto ut, lehet menni a kutyaval erdoben barangolni, normalis a management, es teljesen megfizetheto.
Es eddig kb evente koltoztem, eleg volt. Nem megyek sehova
Kivetelesen a lakotarsaim is nagyon cukik, egeszen csaladias a hangulat.
Majd csak megoldodik ez a kutyas balhe is, semmi sem lehet tokeletes ugye, inkabb ez legyen a legnagyobb problemam mint barmi mas -
válasz
BlacKSouL #50082 üzenetére
Hangulatod az egekben
kaják állnak hegyekben
Karácsonyfa nálad ég
nem a gyertya lángja ép
de azért kedved legyen vidámabb
mégha éppen nincs tele az ágyad
a szép szőke, barna, fekete, vörös lánnyal
kivel aztán lennél fullig vággyal
kívánok én neked kellemes Karácsonyt
ha ép most még ülsz a virgácsonyMawyx: Hmmm, lehet Biosban kéne állítani valamit, nem hiszem, próbáld mind2-t rákötni egyszerre, és majd lesz valami.
-
-
válasz
BlacKSouL #49849 üzenetére
ha két fv szorzatát kell integrálnunk, akkor azt általában parciálisan integrálhatjuk, ami azé' jó, mer könnyű.
a szabály (S= integrljel, f,g a fv-ek): S(f'' x g)=f x g-S(f x g') ez azért jó, mert te választhatod ki, hogy a két fv közül melyik legyen f illetve g. itt praktikusan f'=lnx, g=x^2. tehát ez a köv. lépés, ezeknek pedig az integrálját/deriváltját behelyettesíted az általános képletbe és meg is vagy, meg persze nem felejted a konstanst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Légies iPhone halvány színei
- Bittorrent topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest