Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #12320 üzenetére
senki se tökéletes. + én az izéért eszem nem azért mert olyan egészséges. még simán vízzel is szeretem
génhiba.
ToBeY: hát ha minden másnap marathonig kell futnia.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #12292 üzenetére
Jaj!
Az enyém szimpatikusabb volt! -
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #12245 üzenetére
Az össz lakosságot tekintve igen. Ha a gyerekeket és a cselekvőképteleneket kivesszük és csak azokat vizsgáljuk, akik egyáltalán hozzájuthatnának hitelhez, akkor mindjárt lesz kb 20%! Nem gyenge!
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #12233 üzenetére
Olvastam egy vele készült interjút. Az ott leírtak alapján egy értelmes, szorgalmas srác, aki nagyon ráérzett a mai kor kihívásaira. Ügyesen tölti meg saját magával az internetet, a rádiót, tévét és a bulvárlapokat.
-
válasz
venember83 #12163 üzenetére
Euro az kb 10%-al magasabb, a CHF meg vagy 40-50%-al, akkor miről is beszélünk
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #12163 üzenetére
Bármilyen bankhitellel a fallosz rossz oldalára kerülsz!
Kivéve ha a hitelből olyan termelő eszközt vásárolsz, ami kitermeli a hitel törlesztő részleteit is. -
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11962 üzenetére
Más az értékrendje, mint nekünk. Nekem is az lett volna a fontosabb, hogy munkám van és már hétfőn kezdhetek! Neki fontos, hogy hétfőn elmenjen a balcsira. Ha a leendő munkaadója belement, hogy előbb a balcsi és csak utána meló, akkor pedig semmi gond!
-
Mawyx
őstag
válasz
venember83 #11962 üzenetére
Az illetőnek csak hétköznap jó, innentől kezdve meg nulla hétköznapom lesz szabad, nyilván megpróbálkoztam ezzel. Mondtam már neki, hogy addig kéne menni, amíg nem kapok munkát, mert akkor már nem lesz jó. Ez most bekövetkezett, ez az egy lehetőségünk van, neki a hétvége sose jó. Mondtam nem életbevágó, de ha lehetne, akkor szerdán jönnék. Azt mondták akkor kezdjek 1héttel később és akkor utánanézek annak, ami nem megy, de arra meg én mondtam nem várnék annyit.
Május óta nincs emberük, örültek, hogy már próbanap címén befrissítettem a weboldalt, mert a versenyhivatal vagy kicsoda megcseszi őket vevők félretájékoztatásáért...
Ha azt mondták volna márpedig hétfőn kell, akkor mentem volna hétfőn.
De nem baj, ha értetlen vagy.(#11961) kételkedem: köszöönm
(#11963) Pisztillus: köszönöm -
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11952 üzenetére
De! A sovány kakaópor!
-
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83 #11942 üzenetére
Nem vállaltak garanciát,hogy ha visszaromlik a szemed visszaadják a pénzt vagy ilyesmi?
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #11933 üzenetére
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11912 üzenetére
Köszönöm!
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #11870 üzenetére
meg a szúnyogoktól
egész jónak hangzik, egs -
7
addikt
válasz
venember83 #11835 üzenetére
Mint tudjuk, a Tibi finom falat.
-
Zebu
addikt
válasz
venember83 #11796 üzenetére
bennem lehet a hiba....
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #11789 üzenetére
hát jah, de ha csak annyit viszel be ami feltétlenül szükséges akkor mindjárt nem kell annyit edzeni, kardiózni, szeretkezni, stb.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #11785 üzenetére
hát ha a bajnokok egy rakás cukrot isznak vacsira
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11764 üzenetére
a diákok 55 százaléka megbukott
Van még mit csiszolni az oktatási rendszeren nálatok is, úgy látom!
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #11764 üzenetére
az iskola az életre készít fel...
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #11760 üzenetére
"Tarzan lenni erős, csinálni másikat...!"
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #11756 üzenetére
kösz az együttérzést, Tata..!
-
neduddki
nagyúr
válasz
venember83 #11745 üzenetére
HI!
hogy az a szellminagysagod magassagab felerheseek:- )))
udv
neduddki
mod: vlaszeg az les a baj,m hogy nem vot benen hellesirasi hibatyu:- )))
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #11709 üzenetére
Mesélj, és Téged miért tűznek műsorra?
-
lorcsi
veterán
válasz
venember83 #11709 üzenetére
a kettő nem feltétlen zárja ki egymást
-
válasz
venember83 #11681 üzenetére
Oh, hát ugyan az.
ui.: Jó reggelt.
-
válasz
Robogózni az ember nem úgy megy el hogy full beöltözik. Az esőkabát kellőképp szellőzik és a víz/eső se jut be rajta, tehát eddig mindig megfelelő volt borús/esős időben. Persze a hobbi az hobbi, ez is egyfajta formája, illetve én tényleg csak jó időben ülök motorra, de most kivoltam és ez nyugtat/ott meg.
#11682 molnarpeter: Esőben?
-
lujó55
addikt
válasz
... és ha nagy hideg van, be lehet dugni egy csatlakozó aljzatba és átfűti deréktájon.
Komoly cucc, nem kétfillér. -
válasz
venember83 #11679 üzenetére
Aha, póló, pulcsi, esőkabát, melegítő volt rajtam
. Ez nem megfelelő ruházat
?
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #11648 üzenetére
kösz, viszont!
-
7
addikt
válasz
venember83 #11607 üzenetére
Nem merem, félek, hogy összeomlik a tér-idő kontinuum.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11594 üzenetére
Elbocsátások hete?
Nem hangzik túl jól, és az is aggasztó, hogy az on-ban elég gyakran téma az elbocsátás, vagy éppen a sikertelen álláskeresés.
#11598) yetike most látom, hogy VIP helyett ismét Moderátor vagy! Szükség van a szolgálati nyugdíjas moderátorok munkájára?
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #11594 üzenetére
Téged vagy mást?
-
Sipi16
őstag
válasz
venember83 #11535 üzenetére
Egy kis izgalom mindig kell. Azt viszont nem szeretem ha a nagyarcúak sírnak, hogy kaptak egy büntetést. Nem kell városban száguldonzni, vagy ha száguldozol akkor tudd, hogy ez 3 kilóba is kerülhet.
-
Sipi16
őstag
válasz
venember83 #11532 üzenetére
Nem lenne egyszerübb betartani a szabályokat?
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #11481 üzenetére
Szerintem félreértés van, én programozót írtam vele kapcsolatban. Igen elképzelhető, hogy egy designer készítette az oldalt, mert normál webprogramozó ilyen célra flasht nem igazán használ . Felesleges , rontja a felhasználói élményt. Mint írtam 3 kép után feladtam , mert annyit kellett várni.
Fesztivál oldalak, zenészek oldalai más tészta, oda mehet a flash. De ha azt akarja, hogy ipaden, iphoneon is menjen , akkor inkább HTML5.
Félreértés ne essék, nem a megrendelő hibájának tűnik , nekem legalábbis.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #11467 üzenetére
hotelokat néztem a booking.com -on. Olcsónak éppen nem mondhatóak...
-
válasz
venember83 #11437 üzenetére
Az elég kellemetlen tud lenni. Nekem pár hete gerinctájékon fájt, azóta elmúlt, most a bal alkarom és csuklóm kezdi feladni a leckét, fogni még bírok vele, de emelni nem, akkor nagyon fáj. Viszont ma olyan rossz idő volt hogy majdnem megfagytam.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11452 üzenetére
A lényeg a matekórán használt tükör újszerű használatán van!
Van még egyébként olyan kb 5X10 cm-es, kétoldalú tükör?Egyébként meg nézegessetek ceruza rajzokat! Kicsit tud ez a Laurie Lipton!
(#11453) yetike: azokról a királyokról nem is beszélve, akiket valamilyen szeszélyből a saját népük koncolt föl!
-
fokukac
nagyúr
válasz
stairway to heaven
-
válasz
Meg a szemmagasságban lévő látványelemeknél
-
bobsys
veterán
válasz
venember83 #11446 üzenetére
Ez alap
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #11437 üzenetére
hát még szemmagasságban...!
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #11419 üzenetére
neked és Bon3ss-nak is köszönöm
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #11341 üzenetére
elvileg nem agyonvegyszerezett, cukornádból készített rum
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11332 üzenetére
Ne bántsd már, végre valami elterelte a figyelmét az időjárásról!
Végre egy kis fejlődés:
az RTL Klub augusztus 29-én vált át a 16:9-es képarányra, s várhatóan ezzel egy időben HD tartalmakra is lehet számítani."Mind a 16:9-es arányra történő átállás, mind a HD-re való váltás jelenleg is napirenden van, időpontjuk azonban jelenleg még üzleti titok" - mondta az MTI kérdésére válaszolva Megyeri András a TV2 üzletfejlesztési igazgatója, hozzátéve, hogy a pontos időpontot a közeljövőben hozzák nyilvánosságra.
Persze a műsorok még ettől lehetnek elképesztően ócskák, de legalább a képarány rendben lesz!
-
7
addikt
válasz
venember83 #11323 üzenetére
Tetszik nagyon. A humor mondjuk túl nagy részét tette ki a mondandójának (bár néha kell), de felvetett érdekes dolgokat. Szívesen megnéztem volna egy bővített monológot is tőle, ahol kifejti bővebben is a mondandóját, esetleg ötletel is, hogy mit lehetne csinálni -- nem pedig csak figyelemfelhív és bele-belekap egy-két dologba.
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #11323 üzenetére
Rendszeresen nezzuk a Ted-et. Nem tudom ennek a hatasara dontott-e esm az otthontanittatas mellett, mindenesetre hala egnek itt lehet.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #11262 üzenetére
nem iszok kávét, mert (sztem) büdös és nem gyere be az íze. gyakran leesik a vérnyomásom amikor elfelejtek időben cukort bevinni->energia italt iszok->hühm akkor?
amúgy nem is olyan rég ment brutál mennyiségű támogatás amikor létrehozták az hell italgyártót, erre most meg elkapálják szegénykémet
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #11262 üzenetére
akkor is sok benne a koffein, ezáltal - idézőjelben - egészségtelen, akár az energiaitalok
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11239 üzenetére
Attól tartok, akkor is fizetni kell érte! Ne legyen igazam, de én úgy tudom mindegy, hogy ellopták, vagy elveszett!
Van valami egyesület, vagy alapítvány, akiktől lehet erre pénzt kérni, mindjárt kiguglizom!ClayMore (#11238)
Itt egy cikk arról, hogy mit hol és mennyiért tudsz beszerezni újra!szerk: Meg is van!
Áldozatsegítő szolgálat a neve. Itt minden le van írva, hogy mire, mikor, mennyit fizethetnek és, hogy kell igényelni! -
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #11193 üzenetére
Ebben az esetben feldobom a megfelelő helyen a kérdést.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #11193 üzenetére
Valaki biztosan szokott, nem hiszem, hogy üres lenne ez az útszakasz! Legfeljebb a 63-as út használói és az ON törzsközönségének halmazainak nincsen közös halmaza!
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #11059 üzenetére
Ideiglenesen ~20.
-
válasz
venember83 #11059 üzenetére
Ponty ezt kérdeztem volna én is, de mondom nem leszek GONOSZ
-
bobsys
veterán
válasz
venember83 #10976 üzenetére
pontosan, zsir is van benne meg csirke is, ranezek a labasra es elkezdek emelyegni
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10947 üzenetére
Hát mer' az öregapám vagy.
Egyszer találkozni kéne egy sörre. Kár, hogy ott csücsülsz a nagy hegyek aljában egy romos vaskohó környékén.Szerk.: A fenébe, én a bort szeretem jobban.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83 #10944 üzenetére
Meghagytam az IE9 hogy ha valami nem menne Chromal
De ez már fél éves post,remélem azóta dolgoztak a Google műhelyében.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10936 üzenetére
Amilyen minőségűek ott nálatok az utak, én egyáltalán nem vennék országúti kerékpárt.
2000 versenyzővel akkora tömeg alakul ki, hogy a komolyságát veszti el az egész.
Különben mintha a mountainriders.ro-nak lenne egy nagyobb közössége, szóval ne mondd, hogy nincsenek bicajosok!
(Jó, érzem a különbséget a versenybringa és a monti között.) -
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10934 üzenetére
80% az egész jó.
Megint a Kinizsit példának felhozva, ott az arány 40-50% körül szokott lenni. Pedig orvosi igazolás, meg kutyafüle is kell a nevezéshez. Szóval van elrettentés is, nem vág bele akárki. Ettől függetlenül a tietekhez mérve annyira nincsenek tisztában a képességeikkel az emberek.Úszással nekem is gondom akad. Nagyon nagy arányban be szokott görcsölni a talpam. Lehet rajta segíteni gyógyszerrel és jobb technikával is, de még nem vettem rá magam. (Nem volt cél előttem.)
Részemről: futás > bicaj > úszás -
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10932 üzenetére
Na jó, ezt nem vártam volna. Hány résztvevőből hány teljesítette?
Te megcsináltad már?Gondolkodom egy hasonlón én is, de még nem vagyok elég kemény hozzá. Előbb Kinizsi 100.
Szerk.: Mindig elfelejtem ezt a vackot offba tenni... Az előző lényegi részét meg útközben szerkesztettem, miközben válaszoltál már rá.
Ja, még mindig nem chat. De ez a legkevésbé sem tud most meghatni. -
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10930 üzenetére
Ha másból nincs pénz, és muszáj, akkor muszáj. Hitelből, polgári támogatásból, állami támogatásból, jóérzésből.
Egyébként szívás lehet. Én nem nagyon bírnám melegvíz nélkül. Igaz, hogy itt a háznak saját bojlere van, szóval kevesebb az esély, hogy kiesik. De azt az évi 3-4 napot is nehezen viselem, amikor nincs meleg víz.Valami kerékpáros őrültködés lebonyolításában játszottál aktív szerepet?
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10928 üzenetére
Néhány hónap után ma végre rászántad magad a fürdésre?
Különben mióta megy ez a mizéria nálatok? Fél éve hallani tőled.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10844 üzenetére
23 colos dell 2311h
kurvanagy...! most így belegondolva símán elég lett volna egy kisebb is... kár, hogy IPS-es monitorokat nem gyártanak 22-nél kisebb méretben.viszont a 16:9 még mindig elb.szott egy képarány... na mindegy, megszokjuk valahogy
mindjárt összedugom a videókártyával
drukkoljatok, hogy jó legyen az aktus mindkettőjüknek... -
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10785 üzenetére
Majdnem, inkább: [link]
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10705 üzenetére
hát igen, híresen nagy jóstehetség vagyok...
Ui. 5 perce álltam békésen a Dráva utcai lámpánál, várva a zöldre. Aztán egyszer csak érkezett egy dinamikus biciiklis, és egyszerűen elesett mellettem, ott az úttesten. Tőle 2 méterre ott volt a bicikliút....
Persze semmi szabálytalant nem tett, egyszerűen csak eldőlt. Egyszer véletlenül elé dől, és átmegyek rajta, én megyek a börtönbe... -
bnss
veterán
válasz
venember83 #10679 üzenetére
De jó is lenne Pécsett lenni... Egy rugóra jár az agyunk, azt hiszem.
Verus: szóval Húsvétkor te szoktál locsolni?
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #10616 üzenetére
A főzőkanálra gondolsz?
kételkedem: ne tetézd, kérlek!
---
Szebb napot! Persze, hogy akkor esik az eső, amikor nincs nálam esernyő és az autó is szervizben van. Eredménye: elázás, szerencsére nem annyira, mint nem oly régen a Hungaroringen.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10638 üzenetére
Kedves venember! A fenti sorokból hogyan sikerült kiraknod azt, hogy a cimborám kannibál?
Egyébként csirkecombot sütöttek, bár szerintem ez most nem sikerült olyan finomra, mint az előző. -
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10572 üzenetére
Nincs, de Gyulaháza közel van, onnan hoztam.
(#10603) Bon3ss vacsira a barátomék hívtak egy kis tárcsán sült húsra!
#10636) .bableWes jó, hogy elment, de mit vitt magával?
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #10485 üzenetére
Születésnapja télen van, ha jól rémlik, január vagy február.
De egyébként jól van Bubu, felhívtam névnapja alkalmából.
-
Mawyx
őstag
válasz
venember83 #10468 üzenetére
Kimentem tekerni, bevallom azzal a szándékkal, hogy mire visszaérek már dél elmúlik és már nem zajonganak, de ez nem jött be
Jól el is fáradtam, este kellett volna lefáradni, nem tanulás előtt. Leesett a km órám, megálltam egyből, felkaptam és csak itthon vettem észre, hogy kiesett belőle az elem, azaz elhagytam a hátulját is, ami lefogja az elemet. Mekkora idióta vagyok, hogy nem néztem meg, áhh
(#10472) Tothgera30: uhh, jól tolod
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10470 üzenetére
A fészbúkon minden nap kommentelem a hülye linkjeit, de itt miért nincs itt?
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10457 üzenetére
Nálunk Kaliforgia címen megy, kb 20 percet bírtam belőle megnézni
(#10456) pohár grat!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
venember83 #10428 üzenetére
Én szeretek számolni, emlékszem a matek műveleteket is tudtam már mielött megtínították volna (csak nem tudtam, hogy azt pl osztásnak hívják)
-
Verus
senior tag
válasz
venember83 #10441 üzenetére
Csinálhatod kukoricadarából is, de akkor szárazabb lesz
Nem sokminden kell hozzá, kukoricaliszt, tej, cukor, vaj, tojás
Meg víz hogy tudj gombócolni
-
Verus
senior tag
válasz
venember83 #10435 üzenetére
Jó meglátás
Az bizony
Egyszerű, könnyű és még szeretem is
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10434 üzenetére
Ezen rendezvények rossz időpontban vannak megtartva! Február közepén kevesebb lenne az esélye az esőnek
Egy ismerősöm kocsival behozott dolgozni. A 4. sz. főút Kisvárda és Nyíregyháza között igen nehezen járható, gyakorlatilag egy építési terület kompletten az egész!
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #10428 üzenetére
Nem hobbi.
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #10381 üzenetére
Számolok, de rövidebb ideig és visszafelé.
---
Szép napot!
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10395 üzenetére
De Te egy másik országban vagy, ha jól emlékszem...
Pesten 20 fok van, Győrbenedig már csak 15!
Lehet, hogy a rövidujjún kívül mást is kellett volna hozni...
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10399 üzenetére
Esetenként eltérő gondolom.
Tiger nem lejáratás, vagy összeesküvés áldozata lett, az IMF vezér DSK ügyében van egy csomó kérdőjel, a legutóbb buktatott magyar diplomata esetében majdnem biztos, hogy megrendelt lejáratás van a háttérben.
Gond, hogy nem ismerem közelről a kiváltságosok életét! Sportkocsik, jachtok, villák, befolyásos haverok. Biztosan a nők is jobban megtalálják ezeket a pasikat, mint azt, aki aprópénzért egy irodai asztalnál feszít.
Jut eszembe, van egy lány ismerősöm, akinek eddig csupa olyan pasija volt, ahol láthatóan jól állnak otthon anyagilag. Nem állítom, hogy csak a pénzes srácokat fűzi, de az biztos, hogy eddig a legcsóróbb udvarlójának is S3-as Audija volt.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #10381 üzenetére
Egy idő után inkább már letagadná az ember.
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #10377 üzenetére
Dehogy, csak véletlen az adatlapomra tévedtem, akkor láttam meg.
szerk.: más perspektívában szemlélve az elmúlt 5 évet, igen, számoltam.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10377 üzenetére
14 years of silence
14 years of pain -
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10303 üzenetére
nemigen...?
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #10260 üzenetére
Csak azt nem értem, hog jobb életkörülmény hogyan lehetséges nyugatra jóval kevesebb adó mellett.
Mindegy.
-----------------------------------------------------Viszont ma eszembe jutot Blacksoulnak szánva egy alábbi nótácska:
Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van,
Soha sincs jó idő, mindig esik az eső. -
bnss
veterán
válasz
venember83 #10275 üzenetére
Így, ahogy mondod. Ezt az a kategória, amit majd az unokáknak is elmesélhetünk.
szerk.: 20:05-kor Fókusz, a hétvégéről készült összefoglaló lesz terítéken.
-
Ramius
őstag
válasz
venember83 #10275 üzenetére
Még ennél is többen? Így is lemaradtunk az első futamról. De ha lesz jövőre, én is ott leszek az tuti.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10262 üzenetére
Valaki biztosan nem, hiszen tuti, hogy valakiknek érdekükben áll a jelenlegi helyzet fenntartása!
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10260 üzenetére
És átlátható gazdálkodást, szervezettséget, hosszú távú stratégiát stb. A rendvédelmisek, a tanárok, az egészségügyisek legalább 20 éve arra várnak, hogy a jelenlegi zavaros posvány kitisztuljon.
-
Verus
senior tag
válasz
venember83 #10206 üzenetére
Hárman párban
-
válasz
venember83 #10161 üzenetére
Meglehet. Kemény időket élünk.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #10161 üzenetére
az megvolt, amikor Hank Moody ment a bíróságra, öltönyben? és előtte belenézett a tükörbe, és aszondta: "Oh, fuck, I look like an FBI agent"
Mondjuk a barátaim kobrának hívnak, szóval azért érzed.
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #10127 üzenetére
Hétvégén kíméljen, én sem akarok elázni.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10065 üzenetére
Az iszlám szabadságharcosok már az irodádban vannak?
Moro Islamic Liberation Front [link]pohár: nagyszerű, legalább vannak terveid!
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tisztelt Öregapám!
Önnek elvonási tünetei vannak. Kérem, sürgősen keresse fel kezelőorvosnőjét!
Aggódó fia:
FehérHolló -
válasz
Aztán kép meg nuku mi, szégyelljed magad
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #10026 üzenetére
ez most még annyira nem necces a fejlett országok számára legalábbis.
őket meg egyszerre érdekli mind az energia biztonság és az élelmiszer is.
az h a kevésbé fejlett országokban ez a szitu mihez vezet helyi probléma, egyenlőre.amennyiben a nyugati világra nézve nem kerülnek veszélyes kormányok hatalomra a felkeléseket követően senkit sem fog érdekelni felső vezetői szinten, h így (energiáért művelés) mennyivel több ember kerül az éhenhalás közelébe.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10018 üzenetére
Az elektromos energiával az a fő gond, hogy nehezen tárolható. A benzint, gázt tartályba rakjuk és akkor használjuk, amikor akarjuk. Az erőműben megtermelt áram megy ki a vezetékeken, tudomásom szerint nem tárolható!
ár-apály erőmű: vannak kísérletek, de valamiért igazából nem működik
naperőmű: tükrös, sóolvadékos erőmű elvileg akár éjjel is képes energiát termelni
szélerőmű: ha nem fúj a szél, nem termel, ha nagyon fúj akkor fékezni kell a lapátokat, nehogy tönkre menjen. Sokkal kényesebb és precízebb szerkezet, mint elsőre gondolná az ember. Sajnos elég kevés energiát termel.
hőerőmű: ha szenet, olajat vagy gázt éget el, akkor az nem igazán környezetbarát.Szalma, növényi hulladék, energia nád égetése nem rossz ötlet. Én ebben elég nagy potenciált látok. Magyarországon is nagy területen lehetne energia nádat termelni, a nádból pelletet lehet készíteni, amit a szilárd tüzelésű hőerőműben el lehet égetni.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10011 üzenetére
Látod, ez érdekes kérdés!
Jó néhány megawatt energiát kellene pótolni. én úgy gondolom, hogy a modern atomerőműnek nincs alternatívája. Azzal is számolni kell, hogy a foszilis energiahordozók a fokozódó kereslet miatt folyamatosan drágulni fognak. A közlekedés egy részét is elektromos energiával kell megoldani. A vonatok, villamosok, mellett lassan az elektromos autóknak is el kellene terjedni.
Biztosra vehetjük, hogy évről évre nőni fog az igény az elektromos energia iránt! Az elektromos energia termelésére megoldás a megújuló, vagy alternatív energiák bevetése, csak ott a bibi, hogy egyelőre drágán, rossz hatásfokkal sikerül ilyen módon elektromos energiát termelni.
Ha a németek az összes háztetőre napelemet raknak, a tengerparti sávban ezrével állítják fel a szélkerekeket, akkor sem biztos, hogy sikerül annyi energiát előállítani, mint amennyit most előállítanak az atomerőműveik.
Az a legnagyobb kérdés, hogy milyen technológiával fognak előállítani ennyi elektromos energiát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen egeret válasszak?
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Automata kávégépek
- Futás, futópályák
- iGO Primo
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest