- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
francba, valami félrenyomódott, na szóval napi villamos másodszor
nem, megyünk edzésre, osssz
-
FehérHolló
veterán
Prototípus fejlesztést több cég végzi párhuzamosan (külön-külön, nem is tudnak egymásról), ezekre is igaz a többségi tulajdon. (általánosságban ofc)
Aztán a legjobb prototípust újrafejlesztik sorozatgyártásnál, hogy megfeleljen a szükséges processzeknek maga a fejlesztés is.Szerk.:
De gondolom azt csinaltak, hogy megvettek a mar jol mukodo beszallitonak egy reszet, nem ok hoztak letre a csapatot.
Ez nem minden esetben igaz. Van olyanra is példa, hogy létrehoztak házon belül egy csapatot audis mendzserekkel és a jól vizsgázó beszállítóktól bérelt emberekkel. Gyakorlatilag 100% VAG, és a VAG-ból indult ki. -
kraftxld
félisten
Ennek olyan a hangja, hogy nem lehet mellette megmaradni.
Amikor én WS gépekkel bütyköltem, mindig 1-2 generációval korábbi alapkonfigot vadásztam le fillérekért, majd raktam bele jóféle procikat, rengeteg memóriát, FireGL-t, 10K-s SCSI vinyókat az apróról (SSD akkoriban még mutatóban se volt) és kb harmad/negyed áron kijött. -
lenox
veterán
Hat supermicrobol mindenfele szerver van... Amugy pontosan milyen feladatra? Ugy ertem egy intel desktop proci egy mezei osszerakott konfigban azert eleg sokmindenre jo, de gondolom valami miatt amire szeretned pont nem, mi a bottleneck, a sok ram? Mennyi kene? 64-128-256 GB? Vagy 12 magot is szeretnel? Vagy 16-24-et?
-
-
tbs
addikt
Jaja. Homemade esetben a körítésen lehet igazán spórolni (táp, diszkek, videó alrendszer), egy jó WS alaplap "drága". Mondjuk tápon nem spórolnék.
Igazából ha megvan a cél hogy mire, akkor desktop és nem ws alkatrészekből lehet olcsóbban építkezni ws közeli teljesítményre...
-
-
BlacKSouL
addikt
powerline nem megoldható, mert még lakáson belül is 3 külön hálózat van, külön biztosítékkal és külön automatával, de a másikban teljesen más. Tehát ez csak 1 lakáson belül működne, azonos hálózaton. Mondjuk szerencsére meg vannak számozva a konnektorok, tehát tudni, hogy melyik van ugyanazon.
Wifi extender az magyarul repeater?
Ezen gondolkodtam, de olvastam mindenfélét, hogy pl. azon nem lesz net (miért?), meg hogy felezi a sávszélességet, illetve nem tudom, hogy a gyenge jellel az mit kezd? Vagy a célorientált antennája miatt jobban fogja a gyengét is, mint a laptop, telefon, stb. antennái?
-
tildy
nagyúr
Pont ezt lenne jo tudni. A fogaszatot nem fedezi, de a muteteket , fizikoterapiat, meg korhazi kezelest igen.
A szajsebeszet nem tudom beletartozik-e, felhivom majd oket.
Biztositast most kotottem nemregen, nem a ceg fizeti, sajat zsebbol megy.
Bandus: a problema a "vampirfogam". Van egy nem megfelelo helyre nott fogam, ami torlodik, es mellette nem lehet rendesen kitisztitani. Tavaly osszel otthon rontgenen eszrevettek a szuvasodast, de huzodott a dolog, mert elobb fogszabalyzo szakorvossal volt konzultalas, csak utana lehetett a doktornommel, szoval addig billegett a dolog, hogy most akkor tudjak tomni a szuvasat - torlodas miatt nem egyszeru - vagy huzzak, es behuzzak a torlodottat a helyere, vagy megy mindketto. Mivel a kedves mav miatt a fogorvosomat lekestem, igy Lajos orvosahoz kerunk idopontot, aki viszont mondta, komoly a baj, mennie kell mindkettonek ( Hozzateszem, nincs olyan hazautam , mikor ne mennek fogorvoshoz, ergo fogorvos kb 3-5 havonta lat) , de ez komolyabb dolog, szajsebeszet. Nem fajt, nem volt gond vele, de lehet.Ugyhogy most itt kell szetneznem
-
-
parandroid
félisten
Az a gond, hogy amit meg látok 200 EUR-tól, az meg mind valami teleszkópos gyösz. Mit nézzek akkor, ami városban is jó, de a családdal is el tudunk menni vele néha kirándulni (max olyan 10-15 km teljes táv), és minél egyszerűbb szerkezet? És akkor már kibővíteném a kérdést, hogy egy női bicaj sem ártana, mert Katica járgánya is egy két éve ingyen kapott cucc, bár menni még megy.
p
-
parandroid
félisten
Eljárni vele ide-oda (kisvároson belül), esetleg hétvégenként tekerni kicsit a gyerekekkel. És az általad írt összeg max felét szánnám rá - ha tudom, hogy mit keresek, akkor ebayen kis szerencsével még talán kevesebből is megúszom.
Nem kell semmi extra alkatrész, azért ha egy háromsebességes váltó belefér, az megkönnyítené gondolom a dombon feltekerést (agyváltó, vagy minek hívják ezt). Teleszkóp kizárva, fékból a kontrában bízoma leginkább.
Gyerekkoromban volt egy Schwinn Csepel "versenybiciklim" (eleine Maraton, később Apollo néven futottak, ha jól rémlik), kb ilyesmi szintet várnék el tartósságban, összerakottságban, általános minőségben, bízva abban, hogy ezt manapság is tudják talán hozni alsóbb kategóriákban is. Valami még annál is egyszerűbb szerkezet is teljesen jó lenne, csak ne essen szét alattam, és ne 40 kg-os legyen. Ja, és még nézzen is azért ki valahogy...
De nem kimondottan sportra kell, úgyhogy őszintén remélem, hogy valami ilyemivel nem lőnék nagyon mellé: [link]. Oder? Esetleg létezik ez a kategória még egyszerűbb váltóval? Vagy mi ezeknél a buktató?
p
-
parandroid
félisten
Jaja, Katica is bölcsiben van, 1-3, de nyilván más a mérce nevelőknél és kutatóknál. Az mondjuk más kérdés, hogy milyen kísérletek, meg hogy ez hogyan befolyásolja az eredményeket, nem ijednek-e meg a gyerekek is, mint a rohadék egerek, és döntenek romba 50 évnyi kutatást. Esetleg épp ellenkezőleg, nem lesznek-e sokkal bátrabbak és bevállalósabbak a kontaktszemély hatására.
Szerk.: Amúgy boldog nemzetközi diétamentes napot mindenkinek! Tök véletlenül jött jgy ki, mert vendégségben van a nagyobbik lányom egyik finnyás osztálytársnője, úgyhogy betoltunk egy zsák mirelit csirkemellet sültkrimpluval.
Kicsit rontja a képet, hogy sütőben sütöttem mindent, nem fritőzben (olyanunk nincs is), vagy serpenyőben, viszont a köretnek való zöldség a jeles nap alkalmából ment vissza a hűtőbe, holnap majd megesszük.
p
-
parandroid
félisten
Azért gyerekekkel dolgozva nem szokták szeretni az ilyesmit. A színes haj még egy bizonyos szintig elmegy, de testékszereket, és az 1-2 darabnál több gyűrűt, nyakláncot, valamint a műkörmöt határozottan nem tolerálják. Öltönyösök között valóban látni néha, hogy elővillan itt-ott egy tetkó, bár amilyen testalkattal közlekednek, meg sem lepődik rajta az ember. Különösen kedvenc jelenségem a feltűrt nadrágszárú, tetovált lábszárú, sportos testalkatú, öltönyös úriember (láthatóan méregdrága) kerékpárral, sisakban, 40 km/h-s sebesség körül tekerve a belső sávban, laptophátizsákkal a hátán. Korábban azt hittem, ilyen csak filmekben van, de tényleg akad belőlük rendesen.
p
-
FehérHolló
veterán
Nálunk a kollégák kb. felének van arcon/nyakon/kézfejen tetoválása. Köztük sokan phd-vel is rendelkeznek, és egyébként közvetlen business kapcsolattartók a megrendelőink felé.
De ez úgy általában a bécsi/osztrák népességet is jellemzi, hogy szabadabban bánnak a tetkókkal és piercingekkel, mint az Magyarban vagy Németben szokás.Nem lennék túl feltűnő nullára nyírt hajjal.
-
NoLF
veterán
Akinek konkret kerdesei vannak, segithetek, bar eleg reg volt mar az ido amikor valuta-deviza ugyintezo voltam. Ha azota nem valtozott, a penzmosasi torveny miatt 300eer huf folotti valtasnal/ki/befizetesnel koteles vagy penzmosasi adatlapot kitolteni, plusz ehhez valtashoz bejelentes is kell, csak hogy legyen a penztarban eleg valuta amikor kell. A bejelentesi hatar persze penzintezettol/valtotol fugg, s ertelmes mennyisegnel (starting at let's say 1M HUF) meg mindenkepp erdemes egyeni arfolyamot kerni. Minden bank koteles kitenni az ervenyes MNB arfolyamokat, valuta eladasi, kozep, veteli es ugyanigy deciza eladasi, kozep, veteli.
Amennyiben sok penzrol van szo ami kulfoldi azamlan csucsul bizonyos devizaban es magyar forintra van szukseg magAr forintszamlan, akkor tobb lehetoseg is van, de en valoszinu utalnek.
Ha a bank tul draga, akar transferwise is szoba johet, olcso, gyors, megbizhato (eddigi tapasztalataim alapjan). Mas kerdes, mennyi penzrol van szo ugye...
-
tildy
nagyúr
Ha van időm pesten, én is a correcthez megyek. De általában nincs időm, mert korán elmegy az utolsó busz Szolnokrol(este 7 illetve 8). Pestről fél 3kor van utoljara közvetlen járat haza. Szóval így váltva nem vagyok pesthez kötve penzvaltas teren, ha neten intézem.
Ma megjártam Jaszalsoszentgyorgy-Bp-Székesfehérvár-bp-Kiskunfélegyháza utat. Most sehol nem késett a vonat, a kalauz kedves volt, minden pontos volt. Ugye hogy lehet így is?
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
Mi van akkor, ha nem a teljesítmény, hanem mondjuk a nyúlékonyság fejlesztése a cél, hogy utána a technikán lehessen javítani? Egy edzésprogramba hova illik bele az utóbbi?
Emlékeim szerint például jógán semmiféle bemelegítés nem volt, azt statikusan húzta magát az ember össze-vissza. (Még nem hallottam olyasmit, hogy valakinek a jóga visszafogta volna mondjuk a bicajos teljesítményét.)
-
FehérHolló
veterán
Én abszolút biztos vagyok abban, amit írtam.
400 méter (versenyszerű) síkfutás bemelegítése: opcionális 400 m kocogás, 20 perc statikus nyújtás láb+törzs és minimális kar, utána 2x1200 méter lazább futás (kb. 3 és fél perces idő 1200-on), majd dinamikus nyújtás 25 perc ugyanezeken a területeken.
Ezután egy-másfél óra rendes edzés, majd fél-egy óra kondi lábra és törzsre a levezető futások (2x800m, 3perc/800m) után. -
fokukac
nagyúr
köszi, Szakértő úr!
Amúgy, érdekességképpen, mindenkinek:
[a régi lágymányosi Dunapart nyomában] -
tildy
nagyúr
Nekem anno aruhitel lett volna -amit vegul kifizettem egyben , bar 0% thm-el jobban jott volna ki- akkor azt mondtak, kulfoldi keresettel, bankszamla igazolassal ne is almodjak otthon hitelrol, mert az apeh nem tudja leellenorizni. Ezek szerint bankja es hitelje valogatja.
-
FehérHolló
veterán
-
parandroid
félisten
A cikk lényege éppen az, hogy a jelenlegi rendszer ezer sebből vérzik, de szabtak egy olyan irányt, ami sokkal fenntarthatóbbnak tűnik hosszútávon, és hogy a németeknek, és a magyaroknak is van egy olyan céljuk 2050-re, aminek kapcsán felmerül, hogy vajon melyik a jó irány. Nem mellesleg az atomenergia megintcsak nem optimális az energiakeresletben mutatkozó hirtelen fellépő anomáliák kezelésére - persze más kérdés, ha csak erre, vagy nagyrészt erre épít az adott gazdaság, de ez meg megint egy rakás problémát felvet.
Akárhogy is, a következő pár évtized energetikai szempontból nem lesz sétagalopp, de valamiért nekem megalapozottabbnak tűnik a német hozzáállás, akármilyen populáris szempontokkal tolták is le a nép egyszerű gyermekének a torkán (mondjuk mindez nem csak energetikai szempontból igaz).
p
-
adalbert1
veterán
Ha jól emlékszem, egy korábbi hozzászólásodban felmerült az külföldi munkavállalás előnyeként, hogy hazaköltözés után az ott megtakarított pénzből lehet itthon élni - szerintetek mekkora az a vagyon, ami mellett el lehet képzelni, hogy soha többet ne dolgozzon az ember, vagy nyugodtan elvállaljon olyan munkát is, amit szeret csinálni, de nem fizetik jól meg? (gondolva itt az early retirement extreme és mr. money moustache jellegű írásokra, feltételezve egy átlagos életszínvonalat).
-
bandus írt 7 számjegyű összeget valóban sry, de ettől még nem tartom reálisnak és itthon általánosnak...
a szalmabáb-érvelés komoly érvnek számot
#55883: hamarosan nálam is lakás / vagy ház vásárlás fog állni, s elképzelhető, hogy mi is veszünk... Persze ha lehet hitel nélkül vagy max 5 milliós hitellel 4-5 évre... Új építésű (2-3 éves) házakat néztünk, olyan területen ahol 3-4 évvel ezelőtt volt közművesítés / telek osztás...
Hogy miért? Mert nem kell évi milliókat albira költeni... (pl most veszek egy ingatlant 25 millióért (ha) bukok rajta 5 év alatt mondjuk 2-3 milliót akkor ha máshova költözök akkor eladom ... Ha béreltem volna ugyanolyat akkor azért körülbelül fizettem volna havi 160-200 ezer forintot így évi 2,4 millió körül fizettem volna... ebből a pénzből meg elmegyek nyaralni minden évben 1-1 hónapot ahova jól esik menni
-
Dániában dolgoznak ... van házuk itthon mert vettek, s utána közben szembesültek azzal, hogy itt max tengődnének... és hidd el amit írtam nettó...
Phd-seknél sem hiszem, hogy 7 számjegyű összeg lenne itthon - persze ha tudsz ilyet orvosi kutatóknál szólj, mert van ismerős aki akkor átmenne oda dolgozni... jelenleg 220 körül keres nettóban napi 10 órai munkával ... Most éppen a Szegedre visszaköltözés van tervben neki, mert ott ennek a 1,5-2esét kapná ott...
Külföldre hívták (Németország), de egyenlőre itthon szeretne boldogulni, mert úgy gondolja ez a hazája... bár a lakás vásárlásnál már azon gondolkodik, hogy vegyen-e ebben az országban lakást, mert akkor ha kell nem tud felülni az első vonatra...
Svájcból van még infó ott körülbelül körülbelül 2,5 millió kezdője lehetne havonta (oda még talán szívesen is menne, de oda még kell jó pár cikk, hogy szóba kerüljön). Bár azt gondolom tudjuk, hogy svájc picit drága ország...
-
Igen, a szabályok a fórumlakók miatt vannak, és éppen ezért, a fórumlakók érdekében tiltjuk mindenhol, kivéve a Politika topikot. Azt megértjük, hogy ti tudtok értelmesen, nyugodtan politizálni, de ha itt megengedjük, akkor mindenhol meg kéne engednünk, amit nem tehetünk meg, mert nincs kapacitásunk arra, hogy minden topikot figyeljünk.
Éppen ezért arra kérünk titeket, hogy itt is tartsátok be a szabályokat, és menjetek a Politika topikba politizálni.
Köszönjük!
-
parandroid
félisten
"1) A jelszavad nelkul is meg tudjak nezni, hogy mit rendeltel, ehhez semmi koze a jelszavadnak."
Pont ezt mondom, ezen kívül max a címedet látják egy webshopban, ha sikerül 'feltörniük'. Ami kritikus lehet, az inkább az, hogy esetleg bankkártyaadatot hogyan tárol, ha azzal fizettél. De ott meg általában nem a saját rendszerüket használák, hanem valami liszenszelt securepayment cuccot, ahogy tapasztalom.
"2) A jelszavait a legtobb ember ujrahasznalja, ha nem is 100%-os formaban, de majdnem."
Na ezért csak olyan honlapokon jelszóújrahasznosítok, ahol aztán tökmindegy, felőlem fel is törheti bárki. Ahol kicsit is számít (email - főleg ha nem csak email, hanem komplett account, mint a MS, vagy a google -, bank, fontosabb játékok, vagy pl ph!), ott meg nemcsak a többitől teljesen eltérő jelszavam van, hanem általában lehet hozzákapcsolni valami tokenes, vagy biztonsági ellenőrzéses azonosítási megerősítést (steam ilyen pl, hogy ellenőriz, ha máshonnét lépsz be, de a MS account is rendszeresen szól, ha új gépről lépek be, ahogy a blizzard is, bár ott hardveres tokenem is van, és ahogy rémlik, a google is figyel a belépések helyére és a belépési szokásokra). Bankhoz meg eleve sms-értesítés mmindenhez, meg vagy hardveres, vagy szoftveres token az alap.
"Totalis alapszabaly, hogy sosem tarolunk jelszavakat plain textben. Ez olyan, ami miatt egy junior programozot is ki kell szorni a munkahelyrol, de hogy egy Telenor is ezt csinalja, az vegkepp melyseges botrany."
Ezzel egyébként tökéletesen egyetértek, bár mint fentebb említettem, kisebb webáruházaknak elnézem, ha balfaszok, főleg, ha csak alkalmanként, vagy kimondottan egyedi esetben rendelek tőlük. Lásd első pont. Egy Telenor-szintű országos szolgáltatónál mindenesetre tényleg botrány.
Tényleg, megy most ez a 'mindenki cserélje le minden jelszavát' pánik. Ez mennyire komoly?
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- PlayStation 4
- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest