- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #9819 üzenetére
Milyen kapitalizmus az, ahol a benzinárakat az állam akarja szabályozni, a svájci frank árfolyamát maximalizálják, satöbbi? Mindezt természetesen kölcsönökből. Utána meg a pofádba dörgölik, hogy válság van, és megszorításokra van szükség egyéb területeken?
Persze ha ez nem fér bele a fórum politikamentességébe, akkor nyugodtan törölje egy illetékes.
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #9435 üzenetére
Vicces, ahogy felhasználói nevet és jelszót kér!
Így tényleg csak a webfejlesztőnek lesz nyomtatott kuponja!
Lakásfelújításhoz vissza térve: Bútorok ki a garázsba, mikor az megtelik, a maradék a szoba közepére. A létező összes szükséges holmi megtalálhatatlan helyen, a család egyetlen szobában.
A mester mikor felméri a munkát azt mondja, hogy anyag 50 ezer, munkadíj 100 ezer. Mikor nekilát a munkának, minden nap venni kell anyagot. Utólag az összesítésnél derül ki, hogy az anyag költség minimum a duplája az eredetileg kalkuláltnál. Azt a sok anyagot be is kell dolgozni, ezért a munkadíj is legalább 50%-al több, mint amennyivel eredetileg számoltunk. A rengeteg munka bizony időbe telik, tehát a 4 napos munka két hetesre nyúlik.
Az eredeti összeg duplájának kifizetése után (persze zsebbe, számla nélkül), két hét idegőrlő nyomorgás után szembesül az ember azzal, hogy a mester inkább kontár. A fal nincs átcsiszolva, az ajtón megfolyt a festék stb stb. Ilyenkor szentül megfogadom, hogy mester hozzám többé nem teszi be a lábát!
Szeretném, ha egyszer lenne annyi pénzem, hogy írásos szerződésben rögzítsek mindent és számlára csináltassam meg a festetést!
-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #9432 üzenetére
Mikor jottunk ki szerdan indult a gep, de hetvegen elkezdtuk lehordani a szulokhoz a cuccainkat az alberletbol. Vasarnap estere maradt egy agy, egy tv meg ruhak szekrenyek nelkul, volt 1 darab pohar meg egy kis labas valamint kave
.
Hetfon lekapcsoltak az internetet es a kabel tv-t is, igy kedden mikor mar minden kivolt pakolva es csak takaritottam meg vartam asszonyra, hogy hazaerjen ultem egy par orat a tok ures lakasban egyedul. Erdekes volt -
Mawyx
őstag
válasz
BlacKSouL #9432 üzenetére
Emléxem engem is mennyire feldúlt a szobafestés, nagyon ragasszkodtam a szobámhoz, átmenetileg elmentem bnőmékhez aludni. Amint bekerült az új szőnyeg, amit egyébként én választhattam végre a fal színéel együtt, kértem be az ágyamat a szoba közepére, jó ahogy akárhogy, csak minél hamarabb legyen már bent és nagyon jó érzés volt újra nálam aludni
Aztán szépen visszakerült minden és örülltem a szép szobának, itt a vége, fuss el véle, megyek aludni, jó éjt
ui: internetről meg azt se tudtam mi az -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #9329 üzenetére
Rovar.
Rovarölő szer (Decis 2,5 EC , Bi 58 EC, Talstar 10 EC )Ha sikerül valamivel kiirtani, akkor jegyezd fel a szer nevét. Nálad jó eséllyel meg fog jelenni az összes létező kártevő és kórokozó. Jó minőségű fotókat tudsz készíteni. Szerintem egy szépen illusztrált, szőlő növényvédelemmel foglalkozó könyvre lenne kereslet. Vagy akár ennek az digitális változatára.
Wolf Katit a döntő előtt a top10-re esélyesek között tartották számon...
A magyar versenyző és a What about my Dreams című dal a 22. helyen végzett, amikor mind a 43 induló ország nézőinek szavazatait összesítették.Tegnapelőtt a Klassz FM-en úgy beszéltek WK-ról, hogy ő a nagy esélyes, mellette legfeljebb a francia és a német versenyző jöhet számításba. Ehhez képest 22. lett.
-
pohár
félisten
válasz
BlacKSouL #9332 üzenetére
hát ha jobb nincs: [link]
komolyra fordítva a szót, ilyen még életemben nem láttam, olyanok mint valami faszú, csak zöldet esznek... lehet nem ártana egy permetezés nekik, aztán lesz ami lesz, mert úgyis felzabálják ezek a kis szarok a leveleket ha sokáig nem kap vegyszert szerintem
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #9209 üzenetére
Fontos, hogy ne okozz neki kárt! (szerintem)
A papírozás csak bosszúságot, kárt nem okoz.Károkozásra is vannak tippjeim (pillanatragasztó a kilincsbe, kulcslyukba, szeleptűk kicsavarása és eldobása, hogy csak a barátságosabbakat említsem), de a világképembe és a személyiségembe nem nagyon fér bele a szándékos károkozás.
Online személyiségtesztet nem tud esetleg valaki valahol? Kíváncsi vagyok, milyennek látom a gyerekeim, és ők milyennek látják saját magukat!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #9165 üzenetére
A kulcsmondat:
külön kiemelik a cukrot, amit az EU-ban csak az forgalmazhat, akinek erre vonatkozó kvótái vannak. Nekünk az uniós csatlakozáskor még jó sok ilyenünk volt, de sok pénzért eladtuk őket, ami akkor a gyártóknak és a termelőknek is jól jött.kb be lehet helyettesíteni a cukor helyére bármit.
Nem volt pénz, volt termelő eszköz és kvóta. Eladtunk mindent, amit csak lehetett, hogy legyen pénz. A pénzt feléltük, elszórtuk (elszúrtuk). Most nincs termelőeszköz, lassan olyan ember sincs aki bármit is termelne és pénz sincs. Ha ehhez hozzáveszed a világméretű pénzügyi bizonytalanságot és az EU válságát, gyengeségét majd megfűszerezed a rövidlátó, kizárólag csoportérdekekben gondolkodó politikusokkal, akkor könnyen belátható, hogy gondban vagyunk. Nekünk úgy lesz rossz, hogy még jó sem volt!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #9139 üzenetére
Kisvárda és Nyíregyháza térségében kicsit szeles, de tiszta, napsütéses idő van! Remélem így is marad, azt sem bánom, ha hazafelé kézben kell vinnem a bőrdzsekimet!
A vonaton persze az összes ablak le lesz majd húzva a kánikulára tekintettel! Hazafelé mindig olyan vagonokat indítanak, ami nem fülkés, hanem egy légterű. Ha az összes ablak le van húzva, olyan huzat van, hogy leviszi a fejem!
-
válasz
BlacKSouL #9047 üzenetére
Faterom összes gyümölcsösét tönkre vágta a fagy. Az idei év kiesik neki, de attól még gondoskodni kell, vágni alatta a füvet, permetezni, és eddig már meg volt metszve, össze volt kaparva a gally, fű vágva volt, stb. Szóval 300k biztos benne van eddig, és még így is megy majd bele, tavaly előtt is ez volt, összesen a tavalyi évben jött össze egy kis termés, de akkor a kereskedők alig fizettek valamit érte, szóval szívás ez az egész, csak magunkat pusztítjuk/idegesítjük vele.
-
-
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #8971 üzenetére
Minden tavasszal ez van, fagykár, nem lesz gyümölcs, minden elfagyott. Aztán valahogy mégis kerül gyümölcs. Nem mindenféle, tavaly pl. barack meg jó szilva (besztercei pl, jó pálinkába való) nem volt, szőlőnk se a csapadékos időjárás miatt, de azért mégis akad gyümölcs a piacokon. Az meg, hogy külföldi vagy saját termés, sok esetben nem is látszik meg se a minőségen se az áron.
Privát vélemény.
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #8971 üzenetére
Azbeszt megb... na
nem fagy.
A szőlő fagykár nem most kell jelentkezzen, hanem legalább egy-két hónappal ezelőtt, ha te metszetted, észre kellett venned az egyértelmű jelekből. Ha kihajtott, akkor meg nagy baj nincs, meg kell újítani jövőre, ha most nem lett. Nem újkeletű dolog ez, korábban is gyakran volt fagykár. Az éven is kivágtunk egy szekér fagykáros tőkét, ez van. -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #8920 üzenetére
Fagy ellen is véd a permetezés?
Valami fagy ellen védő szerrel nyomta. Ha szimplán mint termikus kölcsönhatást nézem, talán akkor is van valami értelme
Tehát vastag talajvíz- és fagytűrő haszonnövények kitenyésztésén kell fáradoznunk.
Nád. Nem számít mekkora a víz, nem fagy el és számtalan célra lehet használni. Megenni nem nagyon lehet, de hát nem is az ízéért szeretjük!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #8917 üzenetére
Most itt is hideg volt! Van egy gazdálkodó ismerősöm, aki egész éjjel a traktorral rótta gyümölcsös ültetvényét és permetezett, hátha sikerül legalább egy pár raklapra való gyümölcsöt megmentenie! Van mindenféle fája, a barackból már tuti semmi sem lesz, jó ha mutatóban marad egy pár szem belőle.
(#8918) fokukac napsütésnek foganatja? Nálunk eredménye vagy látszatja
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #8825 üzenetére
ne sírjál már, idén eddig teljesen jó idő volt! Tegnap pesten zakóban majd megsültem az utcán.
A tegnapi hidegfront viszont durva volt tényleg.
Ilyenkor jó panellakásban lakni, gyorsan kibukik, hogy milyen jó a hőszigetelés, ha már nincs távfűtés, de hajnalban 4 fok van, és 90 km/h-s szél fúj... Remélem, nem tart soká'.
Egyszer eláll a szél, kisüt a Nap, és egyből 30 fok lesz.
Ez a Széll Kálmán terv. -
-
válasz
BlacKSouL #8664 üzenetére
Kétségbeesés, kiégettség és a kiábrándulás máshol is előjön, sajnos ilyen világot élünk, sok mindenben csalódik az ember.
...anno hiába mondták nekik hogy ne menj hozzá, nem hozzád való, mégis hozzáment -... A másik viszont hogy mások ne befolyásolják a döntéseit, minden ember követ el hibát, ezen valahogy túl kell lépni, megoldás van rá. Hidd el ismerek olyan embert aki szívesen élne olyan társsal aki új házasságában keresné boldogságát, mivel az előző tönkrement, vannak szép számmal. -
-
FehérHolló
veterán
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #8608 üzenetére
Megjegyezném, hogy orgonafaként is ismert. S a leírás szerint az orgona meg a borostyán ugyanaz. Hmm. Akkor ezért kevertem ezeket.
Esküvő: A koszorúslány, mármint a menyasszonnyal kb. egykorú, sokkal szebb volt, mint a menyasszony. Szerintem Vilmos elnézte.
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #8608 üzenetére
Te vetted fel a kollégát?
Nem: no problem.
Igen: Szar ügy, ha előrelátó vagy, akkor van 3 hónap próbaidő.Az én első napom anno úgy nézett ki, hogy a kezembe nyomtak egy 300 oldalas programming guide-ot, és egy 20k soros ismeretlen kódot. 4 óra múlva a guide szerint kellett továbbfejlesztenem egy addig számomra ismeretlen nyelven, különben viszlát. Az élet szar, Darwin.
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #8586 üzenetére
Úgy csinálsz, mintha nem lenne teljesen mindegy, hogy éppen mire megy el az adó. Úgyse az egészségügyet vagy tanügyet teszik megfelelő minőségűvé, nem az utakat javítják, nem teremtenek valódi és fenntartható munkahelyeket, nem építenek belőle megfizethető lakásokat, nem használják fel a rendőrség és az adóhatóság hatékonyabbá tételére, usw. Akkor meg nem mindegy, hogy éppen milyen címszó alatt vándorol el az a pénz egyik zsebből a másikba?
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #8576 üzenetére
Ebben a megvilágításban tényleg kárt okoz az átnevezés!
A lakosság okmányait úgy tudom ingyen cseréli az okmányiroda. Nem vagyok benne biztos, de így rémlik.
A gazdasági társaságok, vállalkozások, üzletek költségeit pedig nyilván minden társaság magának állja. Csak a működési engedély módosítása 3 000 Ft, az utánajárást nem számolva. Az összes telefonkönyv, jegyzék, információs adatbázis átírása sem feltétlen egyszerű. A fejléces céges papírok, névjegyek cseréje is pénzbe és utánajárásba kerül.
Ezt a pénzt és energiát tényleg lehetne akár értékteremtésre is fordítani! -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #8574 üzenetére
A problémám az, hogy az átnevezősdi szimplán pótcselekvés, ami tulajdonképpen nem okoz konkrét károkat. Ezzel szemben az oktatás háza táján folyton felbukkanó géniuszok egész nemzedékek iskolás éveit képesek megnyomorítani. A saját önnön fontosságuk bizonyítása okán kiötlött koncepciókról legfeljebb kiderül, hogy badarság! Na és? Közben a közoktatás, amire olyan büszkék voltunk, jelenleg a béka ülőgumója alatt van.
A The Times Higher Education – QS világ egyetemeinek rangsora (THE-QS World University Rankings) 2004 óta évente készül el. A legfrissebb, 2008 októberében publikált rangsorban a legkiválóbb 500 egyetem között összesen egy magyar egyetem szerepel, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, több más intézménnyel holtversenyben a 401-500. helyen. Az európai egyetemek listáján az ELTE a 195. helyet tudhatja magénak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás topik
- Path of Exile (ARPG)
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest