- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #19836 üzenetére
Az EU most hirdetett embargót az iráni olajra, Irán le kívánja zárni a Hormuzi-szorost, az USA néhány hadihajója úszkál a környéken, hogy Irán ne zárjon le semmiféle szorost. A kőolaj drágulni fog. A kőolajszármazékok drágulni fognak. Az elkövetkező negyedévben érdemben nem fog csökkenni az üzemanyagok ára.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #19810 üzenetére
aki internet explorert használ, az sikeres ember nem lehet...
ui. nálunk a cégnél ma hatalmas bejelentés jött, kérlek, a cég vált a 6-os explorerről (10 éves) a 8-asra (4 éves), szenzációs, nem?
azért ez már valami, 2012-ben...már csak az kéne, hogy a 2003-as- 2004-es tetűlassú számítógépeinket is kidobják, és mondjuk kapjunk helyette egy 2006-ost...
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #19779 üzenetére
Főzőlapon, edényben forralt víznek én még nem hallottam hangját, illetve csak akkor, mikor már valóban forr!
Ez esetben a te hallószerved lehet különösen érzékeny bizonyos frekvenciákra. Bármilyen zajt ezekben az esetekben szerintem csak a hőtágulás, illetve a gőzképződés okozhat. -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #19777 üzenetére
A fűtőszálon kivált, rátapadt vízkő a forró fűtőszál és a hideg(ebb) víz között helyezkedik el. A fűtőszál felmelegszik, térfogata kissé kitágul, amit a vízkő nem képes azonnal követni. emiatt néhány helyen picit megreped. A sok pici repedésnél a forró fűtőszállal közvetlenül érintkezik a víz, és egy nagyon kicsi része rögtön gőzzé is válik. Tehát a vízkő repedését, a gőz keletkezését kíséri a jellegzetes sistergős hang.
Remélem tudtam segíteni! -
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #19753 üzenetére
A reggel kimentem futni az erdőbe. Bár hullott a fákról az olvadt hó, mivel plusz fokok voltak, de azért nagyszerű érzés volt a friss hóban futni, és még hideg sem volt. Én ezért szeretem a telet, pl. S nem érdekel, hogy holnap reggel a bringán nagyon le fognak csapni latyakkal, esetleg lefagy ez a trutyi. Nekem ennyit megér a dolog.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #19708 üzenetére
Pl. rendeltünk a Fülöp-szigetekről szerdai érkezéssel 14 000 db motor armatúrát, de csak 11 000-et küldtek. A következő rendelésben rendelünk 14 000 db-ot, plusz 3 000 db a backorder. Feltéve hogy a közben beérkező szállítmányok hiánytalanok. Ha nem, akkor az újabb hiányzó mennyiséggel növekszik a backorder.
Hosszú szállítási idő esetén ez annyit jelent, hogy a két hónapja megrendelt most beérkezett mennyiség backorderje, a mostani következő rendelésen szerepel, miközben azóta már eltelt idő alatt kiadtunk 4-5 megrendelést.
Jobb esetben a hiányt még a szállítmány indítása előtt közlik, így előbb lehet feltüntetni a rendelésben, és kicsit közelít egymáshoz a hiányos és a backorder teljesítés. Mert a backorder addig görgetődik, míg be nem érkezik. Ami annyit tesz, hogy minden újabb kiadott rendelés újabb leszállítandó mennyiséget jelent, az ugyanott szintén feltüntetett backorder viszont mindig ugyanaz a mennyiség, egész a beérkezéséig. Ergo külön tételként kell(ene) kezelni. Különösen, ha az ár időközben megváltozik, esetleg eleve változó árral van a szerződés. Mert ekkor a keletkezés időpontja a mérvadó, nem a (későbbi)teljesítésé. Backordert lehet külön is teljesíteni, soron kívül, ha a felek megegyeznek arról, hogy az extra (gyors) szállítási költséget a késedelmet okozó fél viseli.
mod: hátralék ... na ezt a szót kerestemHát úgy röviden ennyi, lehetne hosszan fejtegetni, és ez csak ami rámragadt, lévén sose tanultam logisztikát. Viszont a logisztikánknak van elég backorderje
Hogy ez a webáruházak terminusában pontosan minek felel meg, az valószínűleg konvergál a vénember által leírthoz.
NoLF: volt olyan nekünk is, hogy 6 rendelés alatt megtízszereződött, de azért 0-ra sose futottunk
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #19665 üzenetére
addig lesz téma, ameddig ez a kis nímand, a mi "álamfőnk" le nem mond, és el nem bujdosik, hogy békésen élje a budai kisnyugdíjasok életét.
szánalmas.
Bár igazából teljesen életszerű, az országban, ahol úgy is mindenki csal, egyáltalán nem különös, ha egy vezető pártcsinovnyik is csal.
Csak az a szomorú, hogy egy diákot már akkor is megbuktatnak, ha egy pár mondatot nem lábjegyzetel le rendesen az oxfordi hivatkozás szerint, és az aktuális kormány aktuális törvényjavaslata azt tartalmazza, hogy az ilyen cselekedetért akár börtön is jár.
Nem leszünk előrébb, hogy ez kiderült, csak egy újabb szög az idióta politikusainkba vetett hit koporsójába.
Ui. gondolkozom is, hogy összekontrollcézek egy phd-t.
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #19610 üzenetére
Alvás előtti háttérzúgásnak használom a tévét, de egyszerűen megőrülök attól, hogy a 80+ csatorna közül egyet sem találok, amit nézni lehetne! Legutóbb végső elkeseredésemben a német RTL-en futó tehetségkutató műsort néztem, pedig a német szókincsem kb 15 szóra tehető!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #19605 üzenetére
Nekem hasonló problémámat az oldotta meg, hogy Norvégiára állítottam a régiót! Apósom tévéjén is egy napot gyakoroltam, mire megpróbáltam ezt a módszert és szintén bevált. Lehet, hogy nálad nem pont Norvégia lesz jó, de egy próbát megér, hogy kipróbálj más területi beállítást!
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #19515 üzenetére
Ugyanakkor az orosz űrkutatási hivatal (Roszkoszmosz) vasárnap esti számításai szerint az űrszonda az Atlanti-óceánba zuhan. Magyar idő szerint 19 óra 04 perckor várják az orosz űrszonda becsapódását az Atlanti-óceánba, az időkeret 18 óra 50 és 19 óra 34 perc között lehet, Igor Olejnyikov, a Roszkoszmosz illetékese szerint.
Hat ugy latom, az oroszok kicsit elszamoltak magukat....
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #19276 üzenetére
Az van kérlek, hogy állam bácsi most/nemrég fagyasztotta be korlátlan időre a nyugdíjpénztáras befizetéseket. Így a mnyp helyett az államkasszába vándorol annak a pénze is, aki maradt volna a seggén (=mnyp-ban).
Ráadásul emellett az állami nyugdíj 75%-ra lesznek jogosultak tudomásom szerint. Mindezt úgy, hogy közben ugyanannyit fizetnek az államiba, mint mások. (De állam bácsi nagylelkűen még mindig visszafogadja az eltévedt barikákat, bár már lejárt a határidő.)Még mindig köcsögök?
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #19055 üzenetére
én egy csomó embert nem jelölök vissza, mert minek.
nicns szükségem az általános iskolai osztálytársaimra, akikkel már 20 éve se beszéltem egy szót se, meg azóta se.
az iwiwen még nem számított, de a fészbúkon policy volt, hogy ilyeneket nem jelölök vissza. meg sokszor egyebeket se, akit csak félig ismerek... -
pohár
félisten
válasz
BlacKSouL #19041 üzenetére
az otthoni gépeden betehetnéd kezdőoldalnak
-
Pisztillus
senior tag
válasz
BlacKSouL #18512 üzenetére
Gondolom megspékelve azzal, hogy tanítási szünet is van.
De a Borsod Volán is kitett magáért: képes volt a tegnap (12. 26.) 16.00 órakor Ózdról induló busz esetén elhagyni a harmadrészt - tanítási szünetre hivatkozva. Pedig utas lett volna bőven, Nagybátonyban ezért utaslemaradás is volt (csak állóhely lett volna, ám árkedvezmény nem). Remélem a döntéshozó egy héten keresztül fog farfekvéses tarajos sült kakálni... -
válasz
BlacKSouL #18481 üzenetére
Neki már mindegy. A betegsége olyan lelki traumát okozott amit már nem bírt feldolgozni és véget vetett az életének. Ahhoz képest szép karriere volt az akkor még működő show bizniszben, ami manapság csak valami tré dolog, ahol azok élveznek előnyt akik minél bunkóibbak és káromkodni tanultak otthon a szülőktől, gyerekkorukban.
-
Mawyx
őstag
válasz
BlacKSouL #18396 üzenetére
Uhh ez durva, nem visz arra utam, ezek után meg pláne nem, elég volt képeken is
(#18398) tope: a vacsi olyan finomság volt, hogy exem meghívott kajcsizni és választhattam akármit, így kértem lencse levest, krumplifőzeléket és rántott brokkolit meg zserbó szeletet
éljenek az évvégén lejáró kajajegyek, így kaptam kaját
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #18325 üzenetére
Concrete workers vs. Buffer.
Combat starts.
Worker#1 pours Water on Buffer. Buffer takes 0 damage.
Buffer uses Rage. Buffer receives the Angered buff (Initiative +10%, Damage resistance +5%).
Worker#7 hits Buffer with Big Stick. Buffer takes 0 damage.
Worker#4 uses Cover Sheet ability on Buffer. Buffer becomes Blinded (90% to miss with attacks, -50% to dodge).
Worker#1 attacks Buffer. Buffer dodges incoming attack and avoids all damage.
Worker#3 attacks Buffer. Buffer dodges incoming attack and avoids all damage.
Worker#5 attacks Buffer. Buffer dodges incoming attack and avoids all damage.
Worker#7 attacks Buffer. Buffer dodges incoming attack and avoids all damage.
Worker#4 attacks Buffer. Buffer takes 40 damage. Buffer is destroyed.Concrete workers win.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Huawei Watch Fit 4 Pro 3 év garancia, Huawe Freebuds 2
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest