- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
válasz
Lortech #24748 üzenetére
Egyetertek Veled,nem itt a helye az aktualpolitikanak,csak-sajnos-azt tapasztalom,hogy mindenhova *betor*,mert husba vag!Nem arrol van szo,hogy a politika segit,vagy nem segit az emberek boldogulasan,de maximalisan ezzel nem ertek egyet,mert mar a tulelesert kuzdunk!
Csak erre maradt energiank,es ez volt a cel!Ha nekem valaki azt igeri,hogy ha ra hallgatok,akkor Nicole Kidman az enyem lesz...hat nem igazan hinnek neki,pedig nem vagyok egy geniusz.
Elobb-utobb a legvaratlanabb helyeken/topikokban is elokerul az aktualpolitika...
Egyebkent a 2/3-al pont az a baj,hogy meg tudta"k vezetni az orszag tulnyomo reszet...es most meg vannak lepve,es fel vannak haborodva...
Nem is ragozom tovabb! Ha ugy erzed,van meg hozzafuzni valod,akkor inkabb maganba! -
Kassadin
addikt
válasz
Lortech #24748 üzenetére
Azt azért ne felejtsük el, hogy itthon a politika gátlástalanul mindenbe belefolyik, legyen csak híradóról szó, nem is kell messze menni. Meg nézd meg, hogy a híradó is miről szól. Darabolás, gázolás, felgyújtás, utána egy kis politikával nyakon öntve, leginkább az aktuális kormányon levő pártkatona valamelyikével egy kis mini interjú, stb. Oké, én nem szoktam tévézni, nincsen rá szükségem. De aki ezeket a kereskedelmi csatornákat nézi, még a maradék életkedve is elmegy a műsor végére...
-
Viszlát
addikt
válasz
Lortech #24748 üzenetére
Úgy általában nem a politikán kéne siránkoznia az embereknek, mert az semennyire se segít az egyén boldogulásán, nem az határozza meg.
De ritkán látom ezt leírva.
Saját megdöbbentő "élményem" ezzel kapcsolatban (a mindenki panaszkodik és a politikusok tehetnek mindenről), amikor egy német fuvarozó cég megbízásából feladtam egy hirdetést itthon, sofőröket kerestek. Nem kiemelkedő, de azért igen jó bér, ami ráadásul fix, nem futásteljesítménytől függ. Plusz olyan egyéb előnyökkel, mint fix hazajárás, fürdési és mosási lehetőség, szóval csupa olyan luxus ami a magyar fuvarozó cégeknél nem nagyon jellemző.
A hirdetés feladása után nagyjából 7 perccel már hívott is az első jelentkező és a következő négy napomat folyamatos telefonálással töltöttem. Átlag 10 percig beszélgettem egy jelentkezővel, ezalatt elpanaszolta, hogy milyen nehéz neki (is), tájékoztattam a körülményekről, megbeszéltük ha volt kérdése. Lényeg a lényeg, a négy nap alatt 73 olyan jelentkező volt, aki megfelelt a követelményeknek és természetesen rövid időn belül munkába is tudna állni, semmi sem lehet akadály, csak vegyék fel - ez a duma ment. Összesen hat sofőrt kerestek, úgyhogy nagyon örültem, hogy ilyen eredményesre sikeredett a keresés, büszkén adtam le az önéletrajzokat.
Aztán jött a pofáraesés, amikor a főnököm mesélte, hogy mindenféle baromsággal jöttek ezek az emberek, amikor felhívta őket, hogy na akkor lehetne jönni dolgozni. Az egyik előleget kért, hogy ki tudjon valamit fizetni itthon, a másik azt mondta, hogy jó, de neki kell 3-4 hónap!!! mire elrendezi a dolgait, mindenkinek volt valami kifogása.
Lehet tippelni, hogy a sok nagyszájú panaszáradatos dumásból hány jött ki dolgozni...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Lortech #24748 üzenetére
de ha makroszinten nézed, akkor igenis nagy hatása van.
Mert a kormányzás hat a gdp-re, a beruházásokra, a munkahelyek számára, a devizaárfolyamra, mindenre.
És a fentiekben nem túl jó az ország.Lehet az egyén nagyon jó, de ha makroszinten rossz, akkor kicsi az esély arra, hogy az egyén szintjén jó legyen.
Vagy az egyénnek kell sokkal jobbnak lennie, mint az átlag.... vagy esetleg, ha a szektor olyan, amire kevéssé hatnak a belső körülmények. -
-
tildy
nagyúr
válasz
Lortech #24718 üzenetére
Ezek szerint meg vannak publikusan is hirdetve az allasok? MErt ha igen, akkor persze gondolom azokat is atnezik nem? Csak emrt az elozoekbol ugy jott le,m mintha ez kimaradna.
JAja: jol gondoltam: " Keresnek valakit egy pozícióra, és első körben megnézik,van-e " Tehat ha van, mar meg se hirdetik... Gondolom en.
-
tildy
nagyúr
válasz
Lortech #24707 üzenetére
Valoszinuleg maskepp ertem. Vannak persze olyan helyek , akikkel kapcsolatot tart az ember ( de nem mindenki , es nem mindenhol) .
Nekem pl. sem a Skypenal, sem pl. Melbourneben nincs ismerosom, sot Indiaban sem, megis kapom az ajanlatokat.
De most jol erzem magam, sokat tanulhatok, jo hely.
-
tildy
nagyúr
válasz
Lortech #24700 üzenetére
Hat nem tudom, en nem szeretem ezt a fajta "beajanlast". Olyannyira nem, hogy legutolso magyar munkahelyemnel nem is szoltam, hogy parom( ->exem) szinten ott dolgozik.
Mondjuk hala egnek igy is megallom a helyem. Nemzetkozi szinten meg eleg keveset er tenyleg, ki kit ismer , Magyarorszag kis orszag...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #24690 üzenetére
Véget ért a 2. szint, megtörtént a problémafelismerés, beszéltünk a problémáról.
Eljutottunk a 3. szintre, tennivalók, helyzetelemzés, előkészítés a 4. szintre lépéshez. Mik a feladatok, mit kell tennünk, mik a helyes lépések a továbblépéshez/előrelépéshez, a probléma elhárításához, a helyzet javításához? -
-
kételkedem
addikt
válasz
Lortech #17713 üzenetére
Olyan akksim van, mint amilyet linkeltél! 175 mm-nél magasabb akksira nem megy fel a fedél. Jobb pozítívos, kálciumos, 175 mm magas kell bele. A helyi Ford szervizben a gyárit 10% kedvezménnyel 23000 Ft-ért kínálták. A linken 17-ért van, az elég kecsegtető!
(#17714) bandus
-
kételkedem
addikt
válasz
Lortech #17580 üzenetére
Minden relatív! A havi 1-1.5 millió Ft egy itthoni biztonsági őrnek az egy évi fizetése, de egy profi testőr fizetésének is kb a duplája. Azt se felejtsük el, hogy az ilyen melókra is elég szép számmal jelentkeznek emberek. Azok, akik zsoldosként vagy békefenntartóként bejárták Afganisztánt, Koszovót, vagy a polgárháborúzó afrikai országokat, azok nem fognak elmenni a minimálbér 2/3-áért egy szalag mellé biorobotnak. Ők csak az ilyen jellegű melókhoz értenek. Bármilyen furcsán hangzik, itthon elég sok olyan ember van, aki hivatalosan NATO vagy valamilyen FOR kontingensben több helyen megfordultak már! A nem hivatalosan, zsoldosként melózókról pedig gyakorlatilag fogalmunk sincs, hogy hányan lehetnek. És ezek még csak a hazai potenciális jelöltek. A világ más tájairól jelentkezőket is vegyük bele a pakliba!
-
Tim82
félisten
válasz
Lortech #16133 üzenetére
Ma éjjelre nyitva marad.
Sajnos, erre is kell majd még egy réteg, a plafonon alig-alig tapadt meg a festék, a falak viszont tűrhetőek.
Viszont a következő réteg kifestése arrébb lesz, holnap visszapakolunk meg takarítunk. Legfeljebb falipolcokat nem teszek fel, hogy legközelebb könnyen ki tudjunk rámolni a szobából.
-
kételkedem
addikt
válasz
Lortech #16133 üzenetére
Az új nyílászárók sokakat megviccelnek! Nagyságrendekkel jobban tömítenek, mint a 40-50 éve beépítettek. Nagy a ház légtömörsége, nem ég rendesen a kályha, a fali melegítő, penészedik a fal. A szellőzés gépesítésével lehet tökéletesen megoldani a problémát. Ha most építenék, sok minden mellett egy hőcserélős automata szellőztető berendezés is lenne a házban! Persze ez mindenféle okok miatt nem mindig kivitelezhető, így marad a gyakori, rövid idejű szellőztetés.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
Lortech #12039 üzenetére
Na, minden szép és jó. Az év eddigi legmelegebb napja, párosítva a lomtalanítással és az új margitszigeti diszkó csúcsrajáratásával, jó éjszaka volt.... próbáltam nyitott ablaknál szellőztetni, de úgy érzem, mintha egy percet se aludtam volna
A lomtalanításról meg annyit, hogy pár napja a 13. ker belsőbb részeiben volt, nálunk elvileg ma kéne kikészínei a lomokat, de ennek ellenére van itt a környéken pár gyűjtögető, aki idetáborozott a ház egyik, illetve másik felére már 3 napja. És konkrétan laknak a kocsiban, családostól, körberakva a kocsit kartonpapírral, hogy kevésbé melegedjen fel... Komolyan mondom, ilyen még nem láttam. És mondom, már három napja, amikor a harc csak ma kezdődik
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
Lortech #11142 üzenetére
Örülj, hogy nincs látható nyoma a beletolatásnak. Különben teljesen korrekt volt az ipse/csaj, hogy odaírta.
Szerintem a megállni tilost feloldja a látható, kitáblázott kereszteződés (ami nem túl szabályosan a járda szintjén kezdődik). De lehet, hogy most a mentális képességeim korlátoltak, és nem tudom felmérni.Bon3ss: A vásárlón csapódik le mindenképp. De az nem mindegy, hogy a kiskerek, vagy a gyártó fizeti.
-
Mawyx
őstag
válasz
Lortech #9416 üzenetére
Csak mert most mondta egyik tanárom az egyetemen, hogy szerinte ha csak a szóbeli van meg, az akkor nincs meg, újra kell szóbelizni (ha csak az írásbeli, akkor az megvan sikeres írásbeliként és csak szóbeliből kell újra menni), de ez akkor más, amiről ő beszélt vagy régen volt csak így.
-
válasz
Lortech #8149 üzenetére
Azért mert ha nem adom el neki akkor hónapokig csenget a kapumba és könyörög hogy adjam oda neki, az pedig végképp kiakasztana. A szaga azért zavart mert nagyon feltűnően illatos volt, szóval nem leszólni.
#8131 pohár: Nagyinak gyógyszerre kellene, sajna már csak egy él.
-
-
BlacKSouL
addikt
Sajnos kevés az esély a kijutásra a következő 1-2 éven belül, legalábbis úgy cégtől mint legutóbb. Privátban persze lehet, sőt, erősen agyalok is a dolgon, hogy ki kéne repülni Genfbe, és ott a környéket bejárni. A kis francia hegyi falvakban beszerezni ilyen sajtokat, meg szétnézni arrafelé. De ha összejön is, max tavasszal vagy nyáron. Ha lesz időm és pénzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest