- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #23551 üzenetére
"árnyékban is 35 fokos melegben, a tűző napon, fekete csizmában, fekete nadrágban, fekete mellényben, fekete kalapban"
A szomszéd bácsi így kapál nyáron a szőlőben. Azt mondja jobb, mintha fűteni kéne, mert a favágás még izzasztóbb. 80 éves és egy deci pálinkával indít minden reggel. A múltkor a rendőrök kényszervérvételre akarták vinni, mert nem akarta megfújni a szondát és a biciklije nagyon imbolygott. Annyira nem tudtak vele szót érteni, hogy inkább elengedték, csak ne legyen vele dolguk, mert nem könnyű eset -
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #23525 üzenetére
Pont erre akartam célozni.
Ha húznak egy vonalat, hogy 200eFt, az még nem jelenti azt, hogy a 260eFt-os fizetéssel gazdag vagy. Érted, ugye? progresszív adózást kell csinálni, nem sávos-lineárisat. Mondjuk így:
SZJA kulcs = C*(e^(jövedelem/1mFt)). Na, ez exponenciális. C-t pedig az államadóssághoz lehetne igazítani egy évre rögzítve. -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #23525 üzenetére
ezzel a logikával csak az a baj, hogy a magyar adó- és támogatásrendszer MINDEN eleme a jövedelem-eltitkolásra ösztönöz.
Minden eleme.
a jogi és befektetői környezet pedig arra, hogy itt senki ne fektessen be egy petákot se, mert nem éri meg, kockázatos, ki tudja, mikor veszik el.Ha megint visszatérünk oda, hogy egy "jól kereső" (aki amúgy tőlünk nyugatra amúgy még éhen halna) határ-adókulcsa 58%, mint 2010-ben, akkor rohadtul nem lesz semmilyen olyan motiváló dolog, ami a legalitásra ösztönözne...
Ui. a gyerekkedevezményeket kéne részben visszavenni - jövedelemre maximálni.
uui. amúgy pedig nem az adó sok (20,5%), hanem a járulék. (18,5%)
Uuui. a teljes bérköltségemnek még mindig kevesebb, mint a fele jut el hozzám nettó bér formájában, úgyhogy még mindig rohadt magas kis hazánkban az elvonás, ezt nem kéne tovább növelni.költséget kellene csökkenteni, csak ezt senki nem meri megtenni...
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #23518 üzenetére
Kihallatszik ám a durva irónia rendesen
A "fizessenek a gazdagok" zászlóra tűzött felirattal csak az a baj, hogy nem tudjuk ki számít gazdagnak. A szegény kis politikus aki lemond a tiszteletdíjáról, de úgy manipulálja a tőzsdét, hogy naponta tízmilliókat keres offshore cégekkel? Vagy a kurvafuttató, egész nap az edzőteremben hőbörgő indián, akinek egy vasa sincs legálisan, csak 40 millás autója és budai villája? Vagy az a szegény kis egyetemi tanár, aki szegény éppen hogy csak rektor lett, na meg akadémikus, mert hát régen nem volt internet, honnan tudta volna, hogy már más leírta előtte azokat a dolgokat a disszertációba, különben is a felsőoktatás el van maradva, ő is alig jön ki a havi másfél millából. Vagy egy szegény szülész-nőgyógyász a leromlott egészségügyben? Jaj, nehogy már tőle féltsd azt a párszázezret szülésenként, hát nincsenek neked érzéseid? Vagy az aki jogtanácsos egy multinál és keres havonta 500k-t, de ezért még hétvégén is bent kell rohadnia, ráadásul minden felelősség rá hárul? Szóval, hol lenne a határ? Mondj egy összeget havi mennyitől számítson valaki jól keresőnek.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #23518 üzenetére
A TEK rajtaütésszerű akciója folyamán szexuális együttléten érte tetten H.Amál és Z.Béla Bp-i lakosokat.
Az ominózus együttlét nem szerepelt sem H.Amál sem Z.Béla szexadó-bevallásában ezért a TEK mindkét gyanúsítottat letartóztatta és kihallgatásra elszállította. A továbbiakban a TEK a NAV-val együttműködve vizsgálja az adócsalást. A cselekmény az új bűntetőjogi törvény szerint 2-től 5 évig terjedő börtönbűntetéssel sújtható, figyelembe véve a cselekmény társadalomra való veszélyességét. -
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #23506 üzenetére
Nem. Ez azért van, mert tegnap vettem foszfátmentes autósampont, gondoltam ma lemosom, az asszonynak úgyis dolgozni kell menni, én meg a gyerekkel csinálok valami jó kis programot. Ő szeret pancsolni, a kocsi meg tiszta lesz. Hát, izé... nem engedem ki pancsolni, mert ez inkább sár, mint tiszta víz.
-
Dylen
senior tag
válasz
BlacKSouL #23334 üzenetére
Én abban bízom, hogy a tavalyi szerencsém megismétlődik. Aug 3. és 4. hetére vettem ki szabit és azt jósolták, hogy pont a hónap közepétől kezdve lesz egyre szarabb az idő, eső, szél, hideg stb. Erre a hónap végére olyan kánikula lett, hogy besz*rás
3 napig olvadtunk szoboszlón.
Most ugyanezt várom júli 1. és 2. hetére. -
válasz
BlacKSouL #23224 üzenetére
Ehhh, én már pár hete 4:20-kor kelek, de valamilyen berögződés miatt mindig felkelek hajnal 1 és 2 óra között. Azután persze szépen vissza is alszom, csak elég zavaró hogy nyitom a szemem, érzem hgy nem bírok ébren lenni, nézem az órát, leesik hogy ...há' azér, bvsszameg..., azután visszaalszom, és 4 után pár perccel, mint egy kómás, teszem dolgom. Úgy az ember még csak-csak megszokja, de sokáig nem lehet húzni ezt így, mert hamarabb fáradok már én is.
-
Algieba
őstag
válasz
BlacKSouL #22921 üzenetére
Ez is helyes meglátás, ha belegondolok, hogy a Föld erőforrásainak jelentős részét mintegy 2%-nyi ember bitorolja.
Fura ez az egész. Hogy a fenébe csinálta az emberiség, hogy az alapvetően ingyenes természeti javakat meg lehet venni, el lehet adni.
Oké, most nem lapozok fel egy történelemkönyvet, mert alapvetően tisztában vagyok a folyamatok kezdetével és már látom is a végüket... Jaj, de "kellemes" lesz egy újabb erőszakos újraelosztás. -
-
válasz
BlacKSouL #22557 üzenetére
Mindent mondanak, és ha nem nézel szépen vissza, vagy nem olyan hangnemben válaszolsz, mert mondjuk
szarrossz napod van, akkor fel is jelentenek. Itt nem a kultúráról vagy a bőrszínnel, mássággal, faji hovatartozással van a gond, hanem hogy szerencsétlen gyerek tudna élni egy boldog, élhető életet, de ezt nem engedik meg neki, és itt nem nem mondható el, hogy mindezt azért mert nincs pénz, mikor bőven kapnak mindenféle segélyt, ahogy tudom még hátrányos helyzetűt is, csak nem a gyerekreverikköltik el. -
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #22408 üzenetére
Itt kvazi lenyegtelen szazalekosan , hogy bruttoval vagy nettoval no, szazalekban ugyanannyit nott mindketto. Mondjuk normalisak az elvonasok, NI-al, Tax-szal egyutt 24%. (nyugdijjarulek nem tudom , hogy van, de NI az kvazi a TB , azt hiszem abbol megy nyugdijra is, illetve kulon kothetsz egyeb biztositast)
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #22415 üzenetére
Ezt a liftest meg csak Neked, mert ez hozzád illik..!
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #22310 üzenetére
Melyik utat választottad végül? Hadd nevessek én is, ha majd arra vet a sors.
A személyzettel kapcsolatot létesíteni csak szintlépés után érdemes. Minden feles pálesz 5 tapasztalatpontot ér. Az alkoholfélék ráadásul pozitívan befolyásolják a személyiség stat-ot is, egy recepciósnál meg úgysem sokra mész a magas intelligenciával. Hajrá!
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #22118 üzenetére
Második és harmadik próbánál nem ment semmi fogyasztó, ami felesleges lett volna (lámpát is lekapcsoltam). Utána melegíteni akartam az akksit a reflektorral (közben indító próbák), de pár percen belül totál halvány lett, így végleg feladtam, mert egyértelművé vált, hogy nem a hideg a baja.
Akksitöltőt már nézegettem, de lemondtam róla, mert ennyiért már majdnem új akksit tudok venni. Az is olcsóbb, ha havi egyszer elmegyek az autóval a "kisbótba" (30 perces kör mondjuk). Egyébként egy 8 hónapos Bosch akksi csinált velem ilyen gazságot. Mentségére legyen, hogy 3 hónapig állt az autó.
-
válasz
BlacKSouL #21927 üzenetére
Sajnos elég durva árak vannak, én pár éve már csak ásványvizet és teát veszek. Cukros és egyben szénsavas üdítőket nem, néha egy kevés Sio rostost is bejön, de elég ritkán. Minden éven egyre szarabbul élünk, ezen már nem csodálkozom, most örülni fogok ha pár éven belül el tudnám adni talán az örökölt lakást (vevő sajnos nincs, csak bérlenék, de úgy nem lenne az igazi) és tudnék venni egy másikat Nyh-n.
-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #21776 üzenetére
Csak neked, Sydney train station, ma reggel
Egy vonat vonalat lezartak, az egyik legfobb utat (Parramatta road) lezartak az aradasok miatt, a tobbin fokozott figyelmet kernek.
Az ejszaka tobb mint 90mm eso esett.
Mas allamokban meg het agra sut a nap es van 30 fok. Az osszes eso meg szar ido NSW allamban leledzik csakszerk: el is fogunk innen koltozni jovore
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest