- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #23412 üzenetére
Hahaha
Most mar jopar emberrel talkoztam itt, es rengetegen mondjak, hogy turista osztalyrol ingyen felraktak oket elso osztalyra, ilyen olyan okbol kifolyolag.
Ha bakker azert en is megyek minden fele mint gep, de velem meg soha nem fordult eloAzert az atlag 750 dodos jegyhez kepest a 3K-s elso osztaly annyira nem vonzo szamomra, bar multkor kaptam akcios ajanlatot 2k-ert, de inkabb kihagytam.
-
kraftxld
félisten
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #22938 üzenetére
hi!
200k alatt elég bonyolult, mert adójóváírás - kompenzáció, apjafasza, minden bekavar.
viszont a 200 k alatti részre már nincs szuperbruttó, így effektíve 16% az szja, és erre jön rá 18,5% járulék - tehát, ha a bonyolító tényezőktől eltekintünk, 34,5% az elvonás, elvileg 65,5% marad.
a 200 k fölötti részre 16% x 1,27 = 20,32% az szja, és 18,5% a járulék, tehát 38,82% az elvonás, és 61,18% marad.
Mivel nincs több adósáv, minden 200k fölött megkeresett forintra 38,82% a határ-adókulcs.
Ui. ha belevesszük a teljes munkaerő-költséget (a cég által fizetett 27% járulékot), akkor az látszik, hogy 127 egység bérköltségből ~61,18% jut el a munkavállalóhoz, tehát 51,83% megy az államhoz, és 48,17% a nettó
szupernettó, magyar módra
-
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #22821 üzenetére
Van lemondási díj, a maradékot megkapod, de nem szokott visszajárni semmi, úgy van kitalálva. Eladni, átíratni nem éri meg, fapados utazó azért szokott inkább újat venni az átírogatás helyett, lemondásra meg nem fizetünk telefondíjat se, hanem veszni hagyjuk oszt csók. Gyakori névnél azonos nevűt lehet keresni.
-
pohár
félisten
válasz
bobsys #22644 üzenetére
én a WestEndben ittam egyszer (akkor se én fizettem), valami jeges cuccot kértem, és valami forró dolgot kaptam, mondom ajaj
ezzel csak az volt a baj, hogy nyár közepe volt (nagyjából 40 fokkal), én meg iszogatom a tűzforró cuccomat, izzadtam mint a kutya, mondom jó ez, többször úgyse veszek innen semmit, amilyen árak vannak -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #22325 üzenetére
Egy ejjszakat toltottem en is novemberben Parizsban, hat tenyleg nem olcso hely, de igy a masfel nap nem sok mindenre volt eleg
Viszont beultem valahova, iszonyat finom volt a kaja. Igazi, helyben sutott meleg kenyer libamaj pastetommal, csirkemell burgonyaval, egyszeru etelek, de nagyon finomok voltak..
Na igen a delta es az AA... eddig akar kivel beszeltem ezek a legcsovesebbek, de legalabb olcsok... Nekem a BA es KLM az abszolut kedvenc.
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #21843 üzenetére
SAN -> olyan mint a vindóz. Klikkelgetni kell csak, menne neked pikkpakk. Logikus a dolog.
Problémák Kraft által említett esetekben vannak: amikor a gyártó űberfontos frissítést akar feltolni, mert vmi gáz hibára akadt vmelyik ügyfele... Mondjuk ilyen esetekben lehet jól tesztelni a DRP jóságát...
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #21831 üzenetére
Nálunk ez úgy megy, hogy esxi5 usb kujcs (ami kopival szaporodott) bedug, bekapcsol, esxi5nek iscsi datastore beállít, guest gépet legyárt, majd guest boot a pe vhd-ról... Sztem nincs 20 perc.
(Oké, a ram is 72G, a cpu is 4, a többi stimmol...
)
szerk.: Röviden -> az enyém nagyobb..!
(Oké, nemlátttya az inet-et, dehát vmit vmiért.
)
-
lujó55
addikt
válasz
bobsys #21790 üzenetére
ráadásul itt ez a napkitörés, áhh inkább lefexek korán ma is.
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #21574 üzenetére
Tudom! Most már mindegy ugye!
#21577) asuspc96
Csonka nagy koponya volt. Karburátor, gáz és petróleum motor, motoros tricikli, autó. Gondolom valamilyen technikai sport kapcsán gondoltak rá.
Sajnos fogalmam sincs, hogy "Milyen 21. századi sport eseményen szerepelt egy Csonka János munkásságára utaló matrica?"#21578) Tothgera30
Szép kis dög!
Annyi a papucsoknak, cipőknek, lábtörlőnek, labdának és bármi egyéb tárgynak, amit szét lehet cincálni! -
degu
senior tag
válasz
bobsys #21339 üzenetére
Assziszitek ez szamit?
Akkor megszavaztatja,hogy aki valaha magyar allampolgar volt,vagy jart MO-n,vagy akar csak vett egy matyo-himzest,annak KELL +adot fizetnie!/Nem Nekunk!-nekik/
Az EU-t,meg a Nemzetkozi Jogot...egyszeruen...levagja! /Hiszen egy Harcos Alkat/
Jobb lesz,ha a jenkik is osszekapjak magukat,mielott raebrednek,hogy Ok is azt teszik,amit kifundalt!Az ausztralok meg fasorban sincsenek a kenguruikkal...
/Aki meg nyafog,annak kioszt egy-ket kokit.../
/A 2/3-ad hatekonyabb,mint az atomfegyver!/ -
tbs
addikt
válasz
bobsys #21301 üzenetére
Ez biztos..? Valahol belefutottam ebbe a kérdésbe, és ott mintha határozottan állították volna, hogy a magyar állampolgárságról nem lehet lemondani. "Aki magyarnak született az legalább magyarként is fog meghalni" kontextusban.
Mer' lemondanék én is. Kár beléjük minden peták. Olyan csúnyán tolnak át mindenkit a szürkéből a feketébe, hogy öröm nézni...
Dylen: meló ügy mostanság kényes. Óvatosan.
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #20937 üzenetére
Megőrülök a papír alapú ügyintézéstől, nyilván ezért csinálom az ügyfélkapun keresztül. Inkább az a gondom, hogy elképzelésem szerint ezt lehetne úgy is csinálni, hogy belépek, űrlapot kitöltöm, kiküldik. Akár még azt is elfogadom, hogy fizessek érte, mert semmi sincs ingyen.
Winner_hun: remélem csak a gázkazánod gyászolod!
BS: itten is rohattúl fujj a széll, oszt közbe hul a hó! [
]
-
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #20575 üzenetére
Melyik társaságra van jegyed és kinél foglaltál melyik társaságnál?
Akkor írom miért lényeges: Pl British Airways, American Airlines a Malév jegyet ha 182.vel kezdődik a ticket number és február 2-a előtt lettek véve, akkor elfogadja.
Hívd fel az adott társaságot és a jegy szám alapján megmondják él-e a foglalás és átfoglalnak-e vagy mi van. -
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #19861 üzenetére
Ena skyscannert szoktam, hat nem olcso, tenyleg....
Bar ertem a dolog tobbi reszet, a nevvaltoztatas dolgat soha-de-soha nem fogom megerteni ebben az esetben.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #18650 üzenetére
Jóó, nálunk kinn azért van pintes is
szeretjük.
De mikor fél pintet adnak otthon buliban 4 fontért, az kicsit ijjj...Hm, még két nap is irány haza
Bár meg kell valljam, most jól éreztem magam itthon, leszámítva az első napokat, az időjárás is kitett magáért, igazi felüdülés, hogy fehér volt a karácsony
-
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #18330 üzenetére
Majd meglesz valamikor.
Nálunk kell a fénykép.
Angol nem megy, de jobban megy, mint akinek még ennyire se, ami kell a szgépes dolgokhoz, annyi megy és lehet rajta javítani. A diplomára is azt mondták majd utána jó lesz, nem jött be, innentől kezdve tojok ki mit mond mi kéne még és akkor majd fain lesz minden. Nem ezen múlik. Van aki 8 általánossal is többet keres mint én. Meg látom pl kolléganő is mennyire béna és ő is többet keres mint én, semmi nyelvet nem beszél, érettségije van csak, excel ott van előtte, de kézi számológéppel számol és írja be egyesével az adatokat. Műszaki érzéke nulla, egy festékpatront nem tud kicserélni, tipikusan nem életre való, mégis jobban keres.
Azt szopatják, aki hagyja magát, pl én. -
Pisztillus
senior tag
válasz
bobsys #17947 üzenetére
A Listerine-t nem muszáj lecserélni, annak is van antibakteriális (és egy kis gyulladáscsökkentő) hatása. A Ciprofloxacin-t meg csak akkor kezdd el szedni, ha rosszabbodik az állapot és a doki beláthatatlan távolságra van. Akkor viszont napi 2x1 adagban, 5 napig legalább. (Igen, így már más a leányzó fekvése.
)
-
Pisztillus
senior tag
válasz
bobsys #17915 üzenetére
Nos, a mandula egy nyirokszerv, és mint olyan, fontos szerepe van a védekezésben (immunrendszer). A garatban azonban nem csak a mandula tartalmaz nyirokszövetet, hanem azok a részek is, amelyeket említettél, így nem csoda, hogy mandula hiányában azok indultak be. Per pillanat csak az öblögetés (Corsodyl, Chlorhexamed, Phlogosol, Tantum Verde) marad, vagy esetleg valamilyen szopogató tabletta (Strepsils, Septofort, Mebucain, Tantum Menthol vagy Lemon), a nagyobb adag (500mg) C-vitamin és forró tea mellett. Ha pár nap múlva (hétfőre) nem javul vagy rosszabbodik, akkor irány a doki. A Ciprofloxacin-Sandoz-t semmiféleképp ne vedd be, mert mivel ez volt az utoljára szedett antibiotikum (ezt mondd meg a dokinak is, ha sor kerül rá), mindenképp más fajta fog kelleni. Bár ha láz nincs, nem biztos hogy eljut odáig a dolog. Jobbulást!
Szerk.: Most látom, hogy egy itteni patika kicsit messze van neked
. Így a patikában klórhexidin tartalmú öblögetőt keress, míg a Strepsils, Mebucain, Tantum Verde (öblögető és szopogató cukorka) kapható nálatok is. (Összekevertelek az ikertesóddal, tbs kollégával.
Tényleg, nem akartok egyéni arcképet?
)
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #17912 üzenetére
Ha nem vagy lázas, akkor ne tömd magad antibióval.
Közvetlenül az állad alatt, vagy a nyakadon van a duzzanat? Itt nézelődj -> [link].
Ha kivették a mandulád, akkor kivették. Nem szokott ott maradni semmi.
Szerk.: ha nem vagy lázas, de fáj vmi arrafelé, akkor próbálj ilyet -> [link] szerezni. Szájba fújható, fasza kontakt baci/gomba/vírusgyilkos.
Szerk2.: Vigyázzá' magadra B+..! Iszol Te rendesen..?
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #16684 üzenetére
Sajnos a gyári beállítások vissza állítására nincsen mód! Javítócsomagok, új hardverek elérhetőek, de sajnos egyik sem tudja a gyári állapotot visszaállítani!
Meleg vizes fürdő során általában jól el tud lazulni a derék (is). Külsőleg valamilyen bedörzsölő szer, fájdalomcsillapító krém, belsőleg fájdalom csillapító segít.
Torna gyakorlatokkal lassan, finoman át lehet mozgatni az egész gerincet, ez is segíthet.
Ha valami durvább idegbecsípődés, akkor doki tud fájdalomcsillapító, lazító injekciót adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Nyaralás topik
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Goddess of Victory: Nikke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- E-roller topik
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest