Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
Mondd utánam:
jók a programok, csak sok a köcsög!
Én a múlt héten annyi rohadék vállalkozóval ismerkedtem meg, hogy azt hittem kandikamerás forgatáson vagyok. Volt köztük burkoló aki nem azt csinálta amiben maradtunk és papíron rögzítettük, víz-gáz szerelő aki miatt fel kellett verni a járólapot, mert belefúrt a padlófűtésbe, villanyszerelő aki összetörte a konyhai csempét, mert szűk volt a tokozás a kapcsolónak, a festő meg nem festette ki a lépcsőházi mennyezetet, mert nem volt teleszkópos hosszabbítója, a létrát meg nem tudta lépcsőfokra felállítani.
Az a baj, hogy létezik olyan, hogy korlátolt felelősség. Rómában már régen rabszolgák lennének az ilyenek és mehetnének gályára. -
-
BMWFan
senior tag
Lehet,még mielőtt gyilkolt volna,ennél rosszabbul élt... Így még ajándék is neki,tehát teljesen igazad van! Mi ebben a büntetés?
A cikk folytatása:
"A legbiztonságosabb norvég börtönben, a tavaly átadott Halden Fengselben nincsenek rácsok az ablakon, az őrök fele nő, többségük fegyvertelen, a rabok főzőcskézhetnek, könyvtárba járhatnak, sportolhatnak, vagy épp a börtön zenei stúdiójában élhetik ki művészi hajlamaikat. Ennek tudatában nem meglepő, hogy az oslói robbantással és az azt követő lövöldözéssel Utoya szigetén 76 ember életét kioltó Breivik nem fordította maga ellen a fegyverét (noha ügyvédje szerint felkészült rá, hogy a rendőrség akció közben agyonlövi). Ráadásul a legsúlyosabb kiszabható büntetés 21 év börtön."
-
Mawyx
őstag
Apeh-ból lett nav a vámhivatal hozzákutyulásával, de jó lenne egy megerősítés.
Mekkora egy szutyok lett ez az iwiw, rohadt lassú, töltenék fel képeket, elneveztem egy mappát, de nem látom, újra beírom, hiba, már van ilyen nevű mappám, de persze nem látom se ie-rel, se ff-al, se operával, nem tudok képet tenni bele.
-
ClayMore
aktív tag
na ugyan ezen oknál fogva igen gyakran ugyan azokba a kajákba futottam bele hazajöve anno. hisz ami nekem 5 perc az nekik is 5 perc és miattam a kicsit lusta szüleim (ez van) nem változtatnak a naaagy hétvégi terven. és ez érthető is vhol.
én azt imádom amikor a husik pörzsanyagát felszeded vmi jó borral és utána mártást csinálsz belőle. olyankor a pezsegő-forró bor és a már ott lévő hús-fűszerek....ááá az fölött gőz kúrázni tudnék.
-
ClayMore
aktív tag
egy hétig ettem. reggel délben este és maradt kb 2 liter.
kb a 4 dik napon döntöttem úgy h kicsit átalakítom, akkor még ment bele gomba meg vettem hozzá tejfölt. így nem untam meg annyira.
erről eszem bejutott egy régi kolis esemény. történt h csináltam három napra való bolognait. legyűrtem. hazamentem hát otthon mi volt Sz-V nap? bolognai. ok. mamám felé mentem vissza koliba V-nap mivel pakolt fel? bolognai. a végén a sok paradicsomsűrítményes piros megfogta a budit és cloroxolni kellett. -
-
fokukac
nagyúr
ha interjúra hívnak, menj el. Kéreckedj el, ne mondd meg, hova mész, csak, hogy el kell intézned valamit, el kell, hogy engedjenek 1-1,5 órára.
Nekem olyan érzésem van, hogy kissé túlparázod nem csak ezt, hanem az egész életet...
Próbálkozz, sokszor, és előbb v. Utóbb sikerülni fog kikaparni a gesztenyét, a lényeg, hogy próbálkozz, ne ess pánikba, és mindig legyen nálad törülköző! -
-
kételkedem
addikt
Nem biztos. Lehet, hogy csak érdeklődő típus.
Persze az is lehet, hogy kellett nekik valaki, aki átlátja, megérti a feladatot, megtanulja és kitapasztalja, hogy mi a tennivaló és azt ügyesen meg tudja tanítani a kis főnöknek.Dolgozz úgy, hogy meglegyenek elégedve a munkáddal, ne kerülj személyes konfliktusba lehetőleg senkivel és akkor nem akarnak majd elküldeni. Ha mégis elküldenek, akkor széttárhatod a kezed, te megtettél mindent.
-
Lortech
addikt
Anyucika.hu, ami megfizethető és folyamatosan jó minőséget produkál. "Picipoci" 520 / nap (leves és főétel együtt kb. fél kiló szokott lenni), van "édes-éhes" 500-600 között, kis adag főétellel + desszerttel. Lehűtve hozzák ki. Szállítás benne van az árban. Egy idő után ki lehet tapasztalni, hogy mit érdemes tőlük rendelni.
Előrendeléssel működik, ezért tudnak olcsóbban dolgozni, hasonló kategória adhoc rendeléssel legalább 300 forinttal drágább. -
tildy
nagyúr
En anno cityfoodtol rendeltem.
Itt meg... Kijarunk jacket potiert, vagy szendvics. Az angoloknal en meg nem talaltam ilyen normalis kajat hazhozszallitos ceget. Normalis kaja -> nem fried chicken meg chips, vagy pizza....
Argh, eszembe jutott milyen jo kis rantott camembert volt a citynel anno -
Szerencséd volt, haverom anno felszállt egy rossz buszra, persze rossz bérlettel, egy megállót ment, mikor le akart szállni hogy visszagyalogoljon a megállóba és várja a köbvetkező buszt, utánalépett az ellenőr, feltette a kis karszalagot és kérte a jegyet. Ő megmutatta, mondta hogy véletlenül rossz helyre szált, stb. Erre az ellenőr: "Akkor most megtanulja hogy ne szálljon rossz helyre, kitöltünk egy feljelentést és egy 5000Ft-os bírságot kap maga."
-
fokukac
nagyúr
ha nem volt vele közterület-felügyelő, akkor nem fenyegethet semmivel, nemhogy elzárással...
Egyrészt, másrészt meg mindig is volt olyan opció, hogy csak otthon hagytad a bérleted, és bemutatod, ez régen 500 ft volt, mostanában 2900, de jóval olcsóbb, mint a 6 ezres teljes büntetés...
Csak meg akartak félemlíteni, kapják be. -
tildy
nagyúr
Na jó, egyik lehet csak 50-60 cm...
Az meg álom lett volna, hogy a konyháig is elérjen.....
egy kis reszlet a routeres topikbol:Az én szobámban van jelenleg egy router, de a 8 méterre lévő konyhában , de már a 4 méterre lévő fürdőben sincs jelenleg jel. A szobámban akárhova raktuk a routert, a pirossal keretezett előszoba volt az utolsó , ahol jel volt , utána már sehol.
A fal persze vagy 50-80 centis vályog . Igazából ilyenből egyet kéne átlőni, mert utána mögötte már ajtók vannak.
Kis magyarázat : jelenleg a piros karikánál van a router , amelynek a jelet meg lehet fogni az alatta lévő szobában , meg a pirossal keretezett előszobában.
A két kék csillaggal jelölt helyig kéne ellőni, a legszélső kék hugom szobája, oda most jön le utp kábel, de jó lenne ha addig elérne a wifi.
a másik kék a konyha.Ja es a router volt a szoba jobb sarkaban is... Ott sem volt jobb a helyzet...
Nehezítő tényező, hogy a szobám meg a konyha közti fürdőben van egy fémváz, ami a wc-t leválasztja a fürdőtől.
Végül hugom szobájába került a második router, így a teraszon is van jel...
-
tildy
nagyúr
Még mindig van vizsgád?
Sajnos felújítani sikell valamikor, bíz benne, hogy hamar befejezik.
---------------------------------------------
Tegnap este, mikor kientem a folyosóra gondolkodtam azon, miközben az erős széltől pöpet libabőrös lettem, hogy áldom az eget ezért az időjárásért.Szoknya hordására már simán jó, mégsem fulladok bele az izzadságomba. Szuper
Ma megyünk Oxfordba, kiváncsi leszek
-
-
venember83
nagyúr
Gratulálok, de ezt azért kicsit furcsállom, végre felvettek valahova, de te inkább a Balcsira mész. A te döntésed, szó se róla, de eddig az volt a gond, hogy nincs meló, nincs pénz, gyűlnek a számlák, alig hívnak interjúkra. Most meg ahelyett, hogy belecsapnál minél hamarabb a közepébe, mész a Balcsira melónap helyett. No mindegy, egyéni szocproblem, hogy ennyire értetlen vagyok.
-
-
-
FehérHolló
veterán
Dugtál már?
Egy nő úgy is tud elbűvölő lenni a megfelelő ruhában, hogy nem E-s melltartót hord, és nem lóg ki sehol semmi.
A 25cm-re pedig azt tudom mondani, hogy egy nőnemű barátom találkozott már nagy-gyal, és megijedt tőle. Nagyon.Ha nem aktuális, akkor értelmetlen erőltetni, lesz másik. Egyébként úgy látom, hogy nem csak tanári állásokat célzol, helyesen teszed.
(És még mindig nincs semmi bajom a tanárokkal, mint már mondtam, a barátnőm is az.) -
tildy
nagyúr
Htfői interjún azt mondták nagyon impresszív voltam (félreértés ne essék szolid öltözetben jelentem meg, nem a fizikai adottságaimra értették) , nagyon meggyőző, nekik meg gyorsan kell olyan ember, aki ért hozzá . De kb ja , így ahogy írod. They are very excited to working with me....
Mint korábban írtam, mintha itt működnének a dolgok.... Amúgy valószínűleg az vana háttérben, hoy a nyelvtudásom miatt olcsóbban adom magam. Nem sokkal, de ezek szerint épp eléggel.
-
Pisztillus
senior tag
Na igen, patika és patika között nagy a különbség... Meg a mai rohanó világban mindenki igyekszik gyorsan végezni azzal, amit csinál... Pedig pár jó szó, egy kis tájékoztatás nagyon sokat tud segíteni - nekem már sok emberrel sikerült - ha csak egy kis időre is, de - elfeledtetni, hogy ő a beteg. Na de ez egy hosszú történet, ebbe nem akarok belemenni... (Hú, ez most nagyon Racecam-os lett...
)
FehérHolló: A fúrás után bebetonozza gyorskötő betonnal, hogy másnap kezdhesse újra...
-
Pisztillus
senior tag
Ki bizony, és ugrik is rá az orvos, ha túl van a felső határértéken.
Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar, öt éves a képzés, és erre jön a szakképzés (már aki akar olyat). 2009. január 1.-től a gyógyszerész is megkapta a foglalkozási doktori címet, visszamenőleg is. (Én 1994-ben végeztem.)
Köszi a dicséretet, de elárulom, hogy időnként nekem is sokat segít a barátom.
(Lesz is, hamarosan együtt fogunk veled örülni a jó hírnek!)
Venember: Igaz, valójában PH!atikus - H!
Hopp, FehérHolló megelőzött...
-
Pisztillus
senior tag
Ebben az esetben a vizeletvizsgálat a vérkép mellett másodlagos, itt most majd a vérkép lesz a döntő. A gyógyulás ideje függ attól is, hogy milyen gyorsan találják meg azt, hogy valójában mi baja van, de ha arra megfelelő kezelést kap, akkor pár héten belül nagyot javul majd az állapota. Azt meg nem lehet tudni, hogy kinél mikor és hogyan jelentkezik, emiatt ne izgasd magad - van épp elég más idegeskedni való. (És igen, te is fogsz munkát találni, mert biztosan szükség van rád!
) Amúgy gyógyszerész vagyok.
Kételkedem: De igen, ezeket mind eheti, csak nem a szokásos adagban, hanem több részre elosztva, hogy a kiürülés lépést tudjon tartani a bevitellel. Köszvényes betegnél kell mellé a Milurit is. Ami az alkoholt illeti: napi egy pohár igazi jó vörösbor mehet, az a szív-érrendszernek is jót tesz.
-
Pisztillus
senior tag
A labor esetében a vérvétel a döntő, és azon belül a húgysavszint. Viszont akár érszűkület is lehet, ez viszont részletesebb kivizsgálást igényel. Célszerű lenne egy Doppler vizsgálat is, ez tisztázná az érszűkület dolgot. Viszont az a tény, hogy értágítóra reagál, az inkább az érszűkület felé billenti a mérleget, mintsem a köszvény felé. De pontosabb adatok nélkül csak találgatunk. A munkaköre is inkább ezt sejteti. Próbáljon szerezni beutalót vagy ismerős orvost, aki megcsinálja a Doppler vizsgálatot a lábán! Addig meg maradnak az általános fájdalomcsillapítók (Aspirin, Aleve, Algoflex, Voltaren Dolo), feltéve ha érnek még valamit.
Kételkedem: És ugyanez a sorsa a teofillinnek és a teobrominnak (kakaó) is.
-
Pisztillus
senior tag
Szia!
A köszvény nem egyszerű eset, a vér magas húgysavszintje okozza, a szövetekben (jellemzően az ízületeknél) kristályos formában kiválik, súlyos esetben rohamot is okoz - ezt Colchicum Dispert-el oldják. Mindenképpen orvost igényel, folyamatosan szedni kell a Milurit-ot (ez a húgysav keletkezését gátolja), valamint gyulladáscsökkentőt - ez utóbbit az orvos dönti el, melyiket. Laboreredményei milyenek? Itt elsősorban a vese állapota számít, mert a beszűkült vesefunkció lassítja a javulást. Orvos nélkül ne kísérletezzen semmivel.
A húgysav a purin bomlásterméke, a purin pedig minden DNS és RNS tartalmú élelmiszerben megtalálható, tehát nem csak a húsban (abban van a legtöbb), hanem bizony a növényekben is. De a koffein is húgysavvá bomlik. Ezt a folyamatot gátolja az allopurinol (Milurit), amely hatására a vér húgysavszintje jelentősen csökken, s a kisebb kivált kristályok akár fel is oldódhatnak.
De a lényeg: Mindenképpen orvosi kezelésre van szüksége, az előbb említett gyógyszerek is csak receptre kaphatók.
-
tildy
nagyúr
Nehez valakinek azt mondani , aki fel, hogy ne feljen. MArmint mondani nem nehez neki, csak neki nehez nem felnie. MErt nem ugy mukodik a felelem.
Kezemben a szerzodes, mos tmar nyugi van. Megsem kell hazamennunk, huhh.IGen, ti megmondtatok, csak egy paragep vagyok, es neha kapkodok...
Meg mindig nem tudok felhotlenul orulni, pedig belul tenyleg boldog vagyok, csak kicsit olyan, mintha lefutottam volna a maratont... . -
kételkedem
addikt
Minden lyukhoz van szerszám, ami az egyik lyukhoz pont jó, az nem biztos, hogy egy másik lyukhoz is éppen olyan jó. Persze meg lehet próbálni a lyukhoz nem pont passzoló szerszámmal is, de lehet, hogy nem lesz kielégítő az eredmény!
Hol lehet és vajon mekkora?! Ez a kérdés már az ősembert is foglalkoztatta, Tutanhamon sírboltozatában levő hieroglifákon írásos nyoma is van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest