Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #39742 üzenetére
Nem tudom, hogy mikortól lehetett hivatalosan is kapni a Coca Cola-t az országban, de úgy rémlik, hogy akkoriban még csempészárunak számított. Aztán lehet, hogy tévedek, de ahogy el volt dugva, teljesen olyan érzésünk volt, hogy direkt volt elrejtve a kíváncsi szemek elől.
Egyébként is nagyon brutál érzés egy életet összepakolni, még ha csak egy kétszobás lakásról is van szó...
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39740 üzenetére
a tömény alkohol a minőségét korlátlan ideig megőrzi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #39735 üzenetére
olyan nincs, hogy lejárt unicum... aki mellett az unicum megromlik az ássa el magát jó mélyre
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39722 üzenetére
ja, lehet, hogy valami EU-s sajtótámogatási alap finanszírozásában hirdetnek, az lenne csak igazán stílszerű
-
venember83
nagyúr
válasz
concret_hp #39714 üzenetére
Pl. inget kivasalva?
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #39686 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, a PC akkoriban sem számított olyan hű de minőséginek, középkategória volt, viszonylag normális minőséggel és szerintem az ára is passzolt ehhez (5k körül voltak). Hogy most mi van azt nem tudom, 2009-ben vettem utoljára inget magamnak...
bandus: 20k egy PC ingért az mondjuk konkrétan rablással ér fel.
-
válasz
concret_hp #39693 üzenetére
Vasalaskonnyitett van. Olyat meg nem lattam, hogy egy ing tokeletesen sima legyen vasalas nelkul. Lehet olyan, ami poloszeru anyagbol van, emiatt kirugja magat, viszont az meg nem lesz olyan feszes, mint egy vasalt ing.
-
válasz
szerintem kamu, olyanok vannak, hogy vasalaskonnyitett/easy iron. nah ezek viszont tenyleg jok, a ket uj ingem most vasaltam ki, 3 perc volt darabja es ra se kellett nyomni szinte a vasalot
-
fokukac
nagyúr
válasz
az olymp az olyan.
de néhány év múlva már azt is kell.
de lehet hogy csak az én mosógépem teszi ezt velük... -
válasz
concret_hp #39686 üzenetére
nekem egy pc ingem van, ahhoz képest, hogy 20k volt, minőségben szerintem sincsen olyan jó, mint a más márkájú, hasonló árkategóriás ingeim. vasalni meg egyenesen utálom...
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39620 üzenetére
pár érdekesség az észtekről...
lehet hasonlítgatni a magyar viszonyokkal...
különös tekintettel az állami ügyintézésre. és az oktatásra.
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #39587 üzenetére
Izraeli pénzből, mivel másoknak nincs [link]
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #39566 üzenetére
főleg ha elcseszett minőségű és anyagú, szar menetű ikeás csavarokkal kell összeszerelni.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
concret_hp #39351 üzenetére
1919 február és 1921 november
-
ClayMore
aktív tag
válasz
concret_hp #39351 üzenetére
Ez engem is érdekelne (én nem találtam meg).
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #39343 üzenetére
A szállást helyben fizetjük, és minden bizonnyal utólag, tehát kp. (ott történetesen biztosan nem fogadnak el hitelkártyát, IJ). 70k Viszel még magaddal ugyanennyit költeni, 70k. Viszel még eurot, hogy biztonsági tartaléknak is legyen, még 70k.
Apartman, olcsó, majdnem diákszállás szint, nem kellene ott hagyni a lóvét, tehát hátamon a házam viszed magaddal. Nem tetszik az ötlet.
Nekem van az Erste, feleségemnek egy Erste hitelkártya meg egy K&H debit. Azt nem tudom, hogy külföldön hogy fogadják el, holnap kiderítjük.
@Viszlát: minden más ingyen van, ez sem jótékonysági intézmény. Evvan.
reszerk: köszi, ezt elintézem... magyar-lengyel kell, vagy jó az angol is?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39338 üzenetére
ja, tavaszig eláll a pincében is...
viszont azért asszik, és nem olyan, mint ősszel.
de a teszkóban most, azaz nyáron is kapsz olyat, ami olyan, mint ősszel, és az tuti nem normális. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39336 üzenetére
mert ott pár hónappal ezelőtt érett, a magyar (és északi féltekei) pedig tavaly szeptemberben.
Lehet, hogy olcsóbb már ideszállíani, mint úgy tárolni, hogy a tavalyi magyar még jó legyen.Amúgy, köztünk szólva, nem tudom, mivel kezelik le az almát, hogy eláll a következő nyárig, mintha most szedték volna a fáról, de szerintem ez nem normális. Tuti valami durva vegyszer van a dologban, ami biztos nagyon egészséges...
De egyetek barackot inkább.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #39317 üzenetére
Ha részletre venném a telefont, akkor mindenképpen, de ez "csak" kedvezményes ár. Persze nem fogok vakon beleugrani.
De mondom, jelen pillanatban kicsi a valószínűsége annak, hogy hirtelen másik országban találom magam két éven belül, vagy ne tudnék egy ekkora összegű havidíjat kifizetni.
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #39221 üzenetére
Egy bizonyos veralkohol szint felett az autot is elvennem, bar aki barom annak az sem visszatarto ero, de hatha jobban meggondolna par ember a dolgot.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39219 üzenetére
Egy sörért jogsielvétel, az igen.
Egy spangliért börtön?
Ez már komoly. Fejlődünk. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #39193 üzenetére
Ő a polgármester barátja.
kukac: Nálam jó lenne 1G is.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39186 üzenetére
Ez az az eset, amikor a hülyeség elhivatottsággal párosul, prájszlessz.
Megyek is, és iszok egyet, mert ezt már nem bírom józanul...
Ui. még egy link a hollónak, ha már így szereti bajuszt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39106 üzenetére
"Ezután az énekes bejelentette, hogy emelni fogja a jegybanki alapkamatot."
(Hírcsárda - ezen most felröhögtem, pedig már igazából alszom
)
-
válasz
concret_hp #39082 üzenetére
köszönöm mérnök úr
és valszeg nekem kell kivezetni is a reptérre, az még szép menet lesz
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #39082 üzenetére
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39073 üzenetére
Tavaly ilyen ex-jugoszláv nyaraláson voltunk, Bosznián át mentünk Dubrovnikba, majd Montenegróba, majd vissza. Elképesztően sokszor léptünk át határokat...
Azért kicsit vicces, hogy egész Európa a határok nélküliség felé halad, ezek meg időközben építettek maguk közé több ezer kilométernyi határt, ami gondolom, feldobja a lokál gazdasági kapcsolatokat....
@Montoya: így értem, de abból a leírásból ez nekem nem derült ki...
és mi az, hogy 7j, úgy értem a "j" honnan jön?
Ha oda lett volna írva, hogy col, vagy inch, akkor felfogom, de így... -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39018 üzenetére
azért összekeverni egy kockalada és egy subaru hangját...
mit fogsz ezért kapni Montoyától.. -
Integra
titán
válasz
concret_hp #38974 üzenetére
arra gondolsz, hogy armstorng is szétkokszolva nyomta meg egy kis vérdopping meg epo? ja, micsoda példakép...
egy utolsó senki az ilyen..
amúgy ha cipőt akarsz már mindenképpen, én is az emvy által is említett freerun féle vágott talpú cipőket ajánlom. ez sem az igazi, de sokkal közelebb áll mégis a szabad talp mozgáshoz, mint a többi cipő. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #38956 üzenetére
Nincs olyan futócipő, ami hosszútávon ne csinálná ki a térded betonon. Kivéve talán ezt.
-
válasz
concret_hp #38913 üzenetére
Küldjek egy kis hideget
?
Amúgy 25C van, de estére szerintem esni fog
.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #38892 üzenetére
Nálunk minden szinten van a folyosón 2 ablak.
Nyomd meg a lépcsőházban a tűzjelzőt, az beindít egy olyan ventirendszert, ami garantált kereszthuzatot csinál neked. -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #38892 üzenetére
ahelyett, hogy kereszthuzatot keresel aludjal
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #38859 üzenetére
Matolcsy megmondta, hogy ez egy pénzügyi atombomba
(bocsi, csak a történelmi hűség kedvéért: "taktikai atomfegyver"Be is vettette... ellenünk.
és beterveztek idénre 300 milliárd bevételt ebből. (persze, ezt se a 'zemberekre vetették ki, hanem a csúnya gonosz bankokra, a 120 milliárdos bankadóval együtT)Időarányosan epdig a betervezett illetékbevétel negyede se jött be, de sebaj, jól megemelték a duplájára. Sőt, már a kártyás fizetésre is kivetették.
Ez biztosan ösztönözni fogja az elektronikus használatot (merthogy ez a cél), hogy ott feleannyit, tehát csak 0,3%-ot nyúl le az állam minden egyes tranzakcióból...
agyrém, ami ebben az országban megy, de komolyan.
Ui. amúgy, az egyik újság jól kinyomozta, hogy készpénzben is kérhető a fizetés.
Persze, majd, ha eljut a tudatukig, hogy így lehet kikerülni, akkor majd betiltják törvényileg ezt is.
Kétharmaddal úgyis törvénybe iktathatnak bármit... -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #38786 üzenetére
na, hazajöttem.
Ami prájszlessz: egy hét után Londonból hazajönni. Már csak a +15 fok miatt is...
Meg aztán Kőbánya-Kispest vasútállomás is egy élmény.De ami mindent visz, hogy vettem jegyet Zuglóig. Ki volt írva, hogy 19:41-kor jön egy vonat, még meg is kérrdezem, hogy jó-e rá a jegyem. Ki volt írva, hogy melyik vágányra jön. Odamentem a vágányhoz, 2 perccel előtte még egy régebbi IC volt oda kiírva, nem is mertem lemenni a vágányhoz.
Majd kiírták 19:40-kor, hogy jön a zónázó vonatom. Lementem a vágányhoz, de csak nem jön. Majd, 19:42-kor tájékoztattak, hogy bocsi, 40 percet késik, ekkor kiírták a kijelzőre is Ezek után megnéztem a vonat droidon, h. 19:51-kor jön egy másik zónázó, 80 perces késéssel, és arra szálltam fel.MÁV, én így szeretlek :-)
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #38776 üzenetére
Itt talan eddig meg nem is lattunk szulesz orvost. Van altalanos orvos aki vert vesz, vernyomast mer stb, aztan van az ultrahangos meg a genetikus, meg valami orvos aki az eredmenyeket elmagyarazza.
Szulesszel majd a korhazban ismerkedik meg az ember, akkor mikor mar bent van es jon a gyerek. Akkor is az eppen ugyeletes szulesz fogja levezetni.Irom a koltsegeket, november vegen kiderul itt mennyibe kerul
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38776 üzenetére
A politikusok utan a legnagyobb pondrok a tarsadalomban. A siras megy, hogy kicsi az alapber, ami mellett degeszre keresik magukat, es egy petakot nem adoznak belole.
Tim82: nem szantam konkretan senkinek, csak igyekeztem keves belekotesi feluletet adni. Jelen esetben egyezik a velemenyunk. A kulonbseg annyi, hogy en ezt az egeszet egy okozatkent latom, a problemat nem a villamosvezetonel kell megoldani.
-
válasz
concret_hp #38743 üzenetére
Ilyet toltam ma. Az egyik legutosebb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38743 üzenetére
Ciposz gyros?
Viszlat: must have!
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #38707 üzenetére
voltunk a tengerparton is. (so called "English riviera")
13 fok volt, 100 km/órás széllel. nagyon sirály volt.
csak úgy lengedeztek a pálmák -
válasz
concret_hp #38707 üzenetére
Eszak-Olaszorszag a tuti hely. Ha kell, lemesz a tengerre, vagy sielni, de a hegyekben egyebkent huvos van.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #38616 üzenetére
Mivel tb-t en itt fizetek, es itt is elek, semmilyen modon nem vonhatnanak egeszsegugyi hozzajarulast otthon tolem.
Mondjuk amiota ado lett a tb-bol, tehat nem kotelesek semmit sem nyujtani cserebe, tobb mint erdekes a dolog....
@tbs: itt jo ido van, bar talan szerdara itt is kanikulat mondanak ( ertsd 25 fok).Tim82: emlekeim szerint ugyanez a kormany propagalta a mindenkit toljunk be a felsooktatasba projektet. A 3 szoba negy kerekkel egyutt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38647 üzenetére
Több az, MSc-n most 440/félév lenne...
A rendszer féle ösztönzéssel pedig más gondjaim is vannak: szerintem a mérnökhallgatók zöme felsőbb években már dolgozik. Ez esetben nyilván nem lesz fényes tanulmányi eredménye, de a másik oldalon már csnegeti az adót és szakmai tapasztalatot szerez. Ezt büntetni azért nem túl előnyös.
Persze fél évente egy 100-as kibírható, csak dupla lehúzásnak érzem. Adózok eleget...
Erre mondjuk megoldás lehet, hogy a tandíj X%-a visszaigényelhető szja-ból. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38644 üzenetére
De a fizetősséget is úgy kellene megoldani, hogy azt ki is lehessen fizetni, és meg is érje. Most a legtöbb MSc elvégzése fizetősen 1.5-2M között van. (2 évről beszélünk) A magyar bérrendszer mellett számolt megtérülési ideje (különösen, ha hitelből került finanszírozásra) igencsak nagy, ez pedig erősen kontraproduktív.
A másik oldalról is be kellene látni, hogy ez egy befektetés. Az a paraszt, aki évi pár száz rongy állami pénzért tanul, később havi pár száz adót csenget be. A teljesen önköltséges rendszer véleményem szerint nagyon rövidlátó.
Már többször leírtam, hogy olyan tandíj kellene, ami már érezhető, de hitelből fizethető, és jó tanulmányi eredmények mellett ösztöndíjból megtérül. 120-150e/félév. Ez esetben mégsem 5 milliós adóssággal kezd, aki csak hitelből tudott tanulni, de lustálkodni ennyiért már éppen fáj.
Mert ugye ha az egyetemi tanulmányaimat önköltséggel finanszírozom, akkor senki nem várja el, hogy annak a megtérülésénél (magasabb jövedelem) nagyobb arányban járuljak hozzá az állami bevételekhez? Ugye?
Vagy egyik, vagy másik, de a továbbra is közel 50%-os adóteher mellett a fél éves szinten 300e és fölötti tandíjak szerintem nonszenszek.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #38640 üzenetére
'98-ban jelentkeztem tanítónak. A felvételit megugrottam, de az elbeszélgetésen azt mondták, hogy nem fognak felvenni, mert túl jó a diplomám és kell a hely a fiataloknak. És tényleg nem vettek fel.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #38640 üzenetére
2000-2005 között jártam egyetemre, akkor még a diákokban megvolt az az illúzió, hogy van értelme a tanári munkának. Ez meg - akkor még - többet jelentett a fizetésnél. Kb. az akkori diáktársaim fele valóban tanár vagy kutató akart lenni és nem csak szétcsapni az agyát bulikon.
Ebbe sikerült az évtized második felétől totálisan belefingania a mindenkori kormányoknak.
Ami meg a "teljesen értelmetlen szakokat" illeti, az meg végképp a bolognai rendszer "vívmánya" (2004-2005-től zúdult rá az oktatásra teljes súlyával, onnan jöttek a valóban értelmetlen "szabad bölcsész"-jellegű szakok).
Én egyébként például nem szeretnék ingyenes felsőoktatást, csak épp a jelenlegi kormány ennek formai kereteit is ostobán, izomból szabta ki.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #38637 üzenetére
Nem mintha szeretném őket, de például a középiskolai oktatás leépítését nem ők kezdték el, 2006-2007-ben volt az első nagy tanár-elbocsátási hullám, 4000 embert rúgtak ki akkor, akiknek a helyét nem töltötték be utána. Ez is egy adalék az utóbbi idők "diplomás munkanélküliségéhez", így nem volt minek felszívnia a frissen végzett tanárokat pölö.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38635 üzenetére
Tény, de most a tradicionális, nagyobb egyetemeket is gyilkolják, pl. Miskolc, Debrecen...
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #38635 üzenetére
Ezzel igen könnyen lehet dobálózni. Vajon ki tehet a helyzetről? A diákok? Az oktatók? Az intézmények?
Btw, a jelenlegi, erkölcsileg flexibilis alkatú oktatási államtitkár úr élen járt tíz éve az általa jelenleg kifogásolt állapotok megteremtésében, pár hozzá hasonlóan erkölcsileg flexibilis alkatú karrier-oktatáspolitikussal.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #38581 üzenetére
Hála a magasságosnak jó idő van végre.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #38581 üzenetére
ki van tömve elöl
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #38532 üzenetére
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #38329 üzenetére
nem kell, hogy nagy zaj legyen: rendes fejhallgató kell. amit ha felteszel a külső zajok mintha nem is léteznének, ha meg már fennvan, miért ne szóljon valami, amit szeret az ember? persze sarkítok, én 14 éves korom óta kb csak akkor nem hallgatok zenét, ha valami miatt nem szabad(meló, stb). máskor mindig.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #38226 üzenetére
sejtem, ezert sem jottem vegig az utcan
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #38220 üzenetére
Ott a pont. A cigaretta- és alkoholkereskedelem, ill. -fogyasztás szigorításával sem lenne semmi gond egyébként, de előrevetíthető, hogy nem a népegészségügyi szempontok fognak diktálni a továbbiakban sem, mint ahogy az eddig sem volt több hangzatos, demagóg ürügynél.
p
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #38218 üzenetére
Előbb-utóbb minden kocsma rom lesz, ha így haladnak a dolgok...
Cigarettát már úgysem árulhatnak, a játékgépek eltűntek, csak várd meg az alkoholmutyit. Nem mintha én lettem volna a célközönség bármilyen hasonló jellegű szórakoztatóipari egységben, sokhavonta egyszer-kétszer ülök be valahova sörözni, az is általában étterem, de mondania sem kell a tulajnak, egyszerűen szemmel látható a forgalomcsökkenés. Vidéken mindenképpen.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38121 üzenetére
Hobbiautó bizti évi 15-30k teljesítménytől függően, nem nagy pénz. A garázs már drágább.
De adás a hipertv-re is kell, az is elvisz évi 30-cat. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #38054 üzenetére
Segítünk!
üljön át másik csónakba!
belügymin. -
tbs
addikt
válasz
concret_hp #38054 üzenetére
"...Költözzön be máshoz..."
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #37978 üzenetére
14 euro/nap lett volna, de nagyon remélem, hogy lelépek 7 nappal előbb, és úgy 17 euro/nap-ra módosul.
Ja, azt kihagytam, hogy csak magyarok vannak a szálláson.EQMontoya: Nem szokásom blogokat olvasni.
A zene pedig találó. -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #37883 üzenetére
ugyis vasarnap este 9-kor fogsz leulni befejezni
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #37881 üzenetére
mint valami dél-amerikai szappanopera
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #37870 üzenetére
Ehhez annyit tudok hozzatenni, hogy nagyon sokan tudjak itt, hogy Budapestet az a nagy folyo valasztja kette Budara es Pestre
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #37737 üzenetére
Az, hogy hajnalban 4-5 fok van, lassan tehetem fel a téligumit, napközt meg a 15-öt akkor karcolja alulról, ha legalább 10 percig süt a nap (ilyen jó ideje nincs) Ilyen körülmények között a lakások szépen lehűlnek 20 fok alá... És bizony akik 50-60 évnél idősebbek, és nem a sokadikon laknak mint én, azok amúgyis fagyosabbak, meg be se nagyon sütne ha sütne nekik a nap. Pluszban állandó 30-40 km/h-s hideg szél fúj.
Hát ha hideg van, bekapcsolják a fűtést.Persze vannak akik 10 fok felett már hőgutát kapnak, melóban engem is mindig hülyének néznek, hogy a fűtött kocsiból kiszállva a parkolótól a bejáratig tartó 100 métert télen is farmerban, ingben (vagy rövidujjú ingben) teszem meg, de 15 másodpercig mindent ki lehet bírni. Ki is bírnám ha csak 15 másodpercig tartana a tél...
@: nem, ezt az élet a kitartó szívós szop
tatással éri el nálam.. -
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #37724 üzenetére
Nekem eddig konkrétan megérte, aktívan nézelődtem, de nem volt jobb ajánlat a piacon (vicc, de így van) most tették be a kaput a háromszorosára emelt bankköltséggel.
Meg mondom, én vagyok a kivétel, aki elégedett volt velük mindig, egyszer tették be nálam a kaput, egyébként mindig minden rendben volt, nem is értettem miért szidják a bankosokat mások.
@Tim82: azb*sznabe
Fene tudja, ez a kislány akinél nyitottam értelmesnek tűnik (éppen ezért lehet nem sokáig marad) még majd a devizaszámlákkal kapcsolatban kell futnom még egy kört, mert azt is elhoznám az OTP-től ha valami értelmes ajánlatuk lenne. Ami nincs.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #37712 üzenetére
Nyilvan van, ez nem kerdes, csupan azt mondtam, hogy a varosi szmog kialakulasahoz jelentosen hozzajarul maga a lakossag es a varos infrastrukturaja is.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #37691 üzenetére
A szezon meg a fazon... A pekingi smogban igen eros szerepet jatszik az, ami ebbe nincs benne. Pl. a kozlekedes, futes, stb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #37664 üzenetére
itt nem volt semmi
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #37664 üzenetére
lehet csak karbantartás volt. pár óra múlva megmondom, hogy mi a helyzet az Egressy környékén
-
válasz
concret_hp #37656 üzenetére
és ez csak a kezdet
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #37656 üzenetére
nemá'
hol?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #37650 üzenetére
valami szuper voip-megoldásuk van, azért sistereg úgy, én is alig hallottam őket.
nekem mindig a 120 megabitest akarták eladni, hogy íjak alá 2 év szerződést.
mindig elküldtem őket, erre most ideadták úgy a 120 megabitet, hogy egy fillérrel sem kell többet fizetnem, és hűségem sincs, továbbra semEgyszer majdnem rendeltem tévét is, de aztán megláttam, hűség nélkül mennyibe kerül, abba is hagytam a rendelést, úgyse nézem.
na, másnap felhívtak, hogy adjanak el nekem tévét is...
hát, azóta sincs.(#37647) bobsys: szerintem akkor halmozottan kabbe
Ui. meg nem is hiszem el. Amerikában nincsenek jó csajok, mind dagadt
New York-ban együtt sázmoltuk a barátaimmal, 3 nap alatt jutottunk el 5-ig, asszem.
Kiállsz a körútra pesten egy random helyen, 5 perc alatt több jó nőt látsz... igaz, nem bikiniben -
válasz
concret_hp #37626 üzenetére
nem, a cukortartalmat összesen.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #37626 üzenetére
Nem feltétlen. Ha van benne gyümölcs, az pl. alapból rengeteg cukrot visz (vihet) bele. Szoktam is röhögni a cukormentes diétás 'gyümölcsleveken'.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #37612 üzenetére
"amúgy minden másban van hova fejlődni"
a "hanyatló Nyugat" (cé báj ov) leginkább szarban lévő részéhez képest is...
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #37349 üzenetére
130-150 knots ami 150-170 mph, geptol es felszallo sulytol fuggoen, leszallaskor 10-15 mph kevesebb
-
válasz
concret_hp #37349 üzenetére
gondolom függ éppen a súlyától is, de én valahova 250-300 km/h közé tippelném.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #37311 üzenetére
Az Aerobús is megáll 5 megállóban, pl. az egyetemvárosban, a Plaza de Espanan, és a forduló végállomása a Plaza de Catalunya. de szerintem az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb megoldás 5 €-ért. Én eddig mindig azzal mentem.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #37299 üzenetére
Bejutas: 46-os busz, bevisz a Plasa Espana-ra. Legalabbis ismerosom igy jutott be.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #37301 üzenetére
Varj mar fel percet, es megmondom. A helyi hivassal hivhato telszamot is, meg hogy kell-e.
Na, nem kellett megadni . A telszam pedig: 06 1 / 358- 65 91
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #37301 üzenetére
Jogos, most nézem, már nincs emailcím kitéve, ami elég nagy szemétség... Esetleg itt.
bobsys: Máté.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #37287 üzenetére
Nem a repjegyek megvételénél kell megadnod, hanem az internetes utasfelvétel intézésénél. Nekem legalábbis akkor kellett megadnom.
Most megnéztem, a visszaigazoló emailben, amit akkor kaptam, így szerepel:
"Internetes utasfelvétel: Internetes utasfelvétel esetén a saját beszállókártyát ki kell nyomtatni, és az úti okmányokkal (fényképes igazolvánnyal) együtt a beszállókapunál be kell mutatni. Amennyiben nem európai uniós úti okmányokkal rendelkezik, a beszállókapun való áthaladás előtt be kell mutatnia dokumentumait, és le kell pecsételtetnie beszállókártyáját a check-in pultnál. Ennek elmulasztása az utaztatás megtagadását vonhatja maga után. Ha feladott poggyásszal utazik, akkor legfeljebb 40 perccel a járat indulása előtt meg kell jelennie a poggyászfeladó pultnál. Ha nem tudja bemutatni nyomtatott beszállókártyáját, repülőtéri check-in díjat kell fizetnie, amelynek fejében a beszállókártyát a check-in pultnál kinyomtatják."
"Úti okmányok
A fényképes igazolványnak minden járat esetében meg kell felelnie mind a kiindulási ország, mind a célország előírásainak. Internetes utasfelvétel esetén ugyanazokat az úti okmányokat kell bemutatni a biztonsági és beszállókapunál, mint amelyek alapján az internetes utasfelvétel történt."
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #37290 üzenetére
Hova utazol? Attol fugg.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Szerintem
nemsem. -
bobsys
veterán
válasz
Szerintem nem, ha europan belul repkedsz ugyse kell utlevel
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #37247 üzenetére
2001-ben egy korsó sör 1000 HUF, 2005-ben meg már 1500 HUF. Viszont a kisüveges pezsgő ára nem változott, az 5000 volt végig. 2 decis.
És azt hiszem a full lapdance is 10k volt mindkét alkalommal.Szóval 5k-ért meghívhatsz egy lányt egy pezsgőre, és beszélget veled, meg veled van úgy egy fél órát kb, vagy 10k-ért egy erős-közepesnek mondható vonaglást nyom le az öledben... hát a kora 2k-s években lelkesedés volt, pénz nem. Most pénz akadna, de már a pénzért vonaglás nem lelkesít
Nem reklámozom a helyet, pedig 3x is voltam már ott, abból egy legénybúcsú. A hely neve egy szőke amerikai színésznő művész keresztneve. És azt gondolom nem ez az egyetlen hasonló árszintű. Sőt...határ a csillagos..Most meg épp a 165 Ft-os Palóc barnát iszom, senki nem vonaglik, és mégis elvagyok..
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #37251 üzenetére
semmilyen bort nem tudok meginni, mindegyik marja a torkomat
cider, single malt whisky, tequila esetleg ritkan nagyon neha palinka, de rovidbol nekem eleg 2-3 es egesz ejszaka jol vagyok -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #37251 üzenetére
Egyszer akadjak össze veled, mutatok jó (és nem aranyárú) bort.
Viszlát: bocsi a gólyánál, csak hű szerettem volna lenni definícióbuzi mivoltomhoz.
-
Viszlát
addikt
válasz
A legirreálisabb ilyen jellegű élményem az 2008-ban esett, egy ámerikai fickót kellett a családjával együtt elvinnem vacsorázni a cég megbízásából a várba, már meg nem mondom mi volt a hely neve. Hatan voltunk és kicsivel negyed milla fölötti számlát toltak elém a végén...
-
Viszlát
addikt
válasz
Jóvanna, kicsit sok volt ez egy estére, ez a Sanyi gyerek meg rögtön utána az egykás limonádé...
Mondjuk így belegondolva bandus korában csináltam én is hasonló ökörségeket, sőt...
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #37194 üzenetére
A fele családom erőműben dolgozik, próbáld meg őket meggyőzni erről.
u.i.: A fentitől függetlenül a nagyon drága eszközöket 24/7 üzemeltetik, tehát termelés az van hétvégén is elegendő helyen.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #37190 üzenetére
hát kb., ez a kőkemény üzleti titok kategóriája.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #37145 üzenetére
AZ ilyeneknél általában biztosít lakhatást a cég, általában a saját camp-jében, telephelyén, stb, és általában megpróbálnak olyan életkörülményeket biztosítani, hogy elviselhető legyen az európaiak számára is.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #37056 üzenetére
minden annyit ér, amennyiért megveszik.
Amúgy símán így van ám ez mindenhol.
Vegéyl pl. villanykörtét a Kikában, kétszer annyiba kerül, mint a tesco-ban.
De nem kötelező ott megvenni.Mint ugye a mikroökonümia mondja, a fogyasztó racionális
, átmegy a szomszéd boltba.
-
válasz
concret_hp #36967 üzenetére
Nem tudom, hogy megvan-e egyaltalan magyarul.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #36926 üzenetére
Vegas baromi olcso a kaszinok miatt. Szallas, kaja minden csak gyere es jatsz, koltsd el a penzed a rulett asztalnal. Vegasi 4 csillagos szalloda (Monte Carlo) a stripen hetkoznap 3 ejszaka kb $180 mikozben a kansasi hotel (3 csillag) Wichitaban $300 a 3 ejszaka es Kansasben semmi sincs. $60 / ejszakaba a motelek szoktak kerulni
(#36924) FehérHolló: sivatag az egesz, gondolom azert. En szeptemberben voltam ott
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #36926 üzenetére
Utcán a kb. 1 decis palackvíz másfél-két dolcsi.
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #36909 üzenetére
Hard Rock Café. Isteni burgert ettem ott és occsó vót, nem mellesleg csuda hangulatos hely, persze nem jellegzetes helyi étterem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Én a következő helyen ettem: 2011-ben vacsora: Ciudad Condal tapas bar: 2 főnek jó bőséges tapasválogatás, amit kérni kell a pincértől, mert alapból neked kellene a menüből kiválogatni, 4 korsó sör, desszert: 75€
Tárgyalási nap vacsorára meg elvittek a Siete Portes-be, ami kb. a legnépszerűbb étterem és közismerten a legjobb a paella lelőhelye. De maradjunk annyiban, hogy saját pénzből nem mentem/mehettem volna oda -
Mawyx
őstag
válasz
Amit szeretsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest