- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #61684 üzenetére
Tiszta sor. A mondandóm lényege valahol annyi volt, hogy az elmúlt közel 12 évben sajnos többször is bebizonyosodott, hogy nem számít senki és semmi. Ettől persze nem lesz kevésbé szomorú/felháborító/nevetséges/szánalmas az ami történt, úgyhogy akár be is foghattam volna a kenyérlesőmet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fokukac #61684 üzenetére
És ez ok lenne a kivételezésre?
Milyen alapon kivételezzünk valakivel?
Egy újonc is lehet olyan nagytudású, mint egy 12 éves tag. Miért kapjon kevesebb jogot? (most nem pont erre az esetre gondolok csak általánosságban).Ahogy már írtam korábban: nem 5000 emberre kell gondolni, hanem 500000-re. Ezt kevesen értik meg.
Vagy vegyük bele az alapszabályba, hogy ez meg ez csinálhat ezt meg ezt? Kizárt dolog.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #61666 üzenetére
És sajnos nem ő az első, és ahogy érzem nem az utolsó aki hasonló okokból lelép. Akit leléptetnek.
Ezen a fórumon vannak szabályok, amik valóban a fórum és közösség érdekeit szolgálják, és vannak olyan lépések, amik bizonyos emberek, érdekek, érdekcsoportok érdekeit szolgálták(ők voltak most a kényeskedő, feltűnési viszketegségben szenvedők). És valóban elhangzott mondjuk moderátori részről, hogy 12 évig senkit nem zavart, vagy ha igen, túl lehetett lendülni rajta, akkor most miért is kellett egy hülye lépést tenni? És utána esetleg azt mondani, hogy elbasztuk, ezt nem így kellett volna? Ugyan kinek nem volt egyértelmű, hogy ennek mi lesz a várható vége? (Nem, nem az, hogy mostantól k.rvanagy rend lesz, mert eddig nem az volt)
-
Integra
titán
válasz
fokukac #61657 üzenetére
sosem jó az ilyen. belém is rongyolt hátulról másik motoros versenypályán, kb 130-140 környékén csattant belém féktávon (megpróbált beszúrni valszeg), azt se tudtam mi történik, csak, hogy nagy a baj, mire megálltam a pörgésből és kezdtem észhez térni az aszfalton az esés után, a mentő már mögöttem volt és pattantak ki a srácok. csoda, hogy nem szakadt le a lábam, de ha le is szakadt volna, az adrenalin úgy dolgozott bennem, hogy észre se vettem volna..
versenypálya veszélyes üzem, ez van. remélem meggyógyul. -
válasz
fokukac #61618 üzenetére
Ha jol latom, az van, hogy
- egy topicban valakit idegesitett, hogy neduddki hulye stilusban ir (mar vagy 10 eve)
- elkezdett trollkodni ugy, hogy utanozta neduddkit
- erre paran haborogtak, es szoltak neki, hogy ne trollkodjon
- ezekutan nehanyan elkezdtek pampogni, hogy hade' neduddkinek is lehet
- ezekutan a t. moderatorok ugy dontottek, hogy hat a szabaly az szabaly, ugyhogy univerzalisan betiltjuk a hulyejarasokatirasmodotLathatoan a modik azt gondoljak, hogy
- a forum egy demokratikus eletter
- ahol mindenkinek ugyanolyan alapjogai vannak
- ahol mindenki egyenlo
- ahol mindenki ugyanolyan ertekes.. es ezek a dolgok egyaltalan nem igazak. Az egyetlen, amit ezzel elernek, hogy keletkezzen egy nagy, egyenszurke massza, 100-as atlagos IQ-val (valojaban hozzaszolasszammal sulyozva joval kevesebb). Ahelyett, hogy faszokkal vitatkoznak, majd vegul olyan dontest hoznak, amibe az emlitett faszok a leheto legkevesbe tudnak belekotni (=toketlen hozzaallas), csinalhattak volna azt, hogy megkerdezik maguktol: neduddki mennyit rakott hozza a forumhoz az utobbi 10 evben? Valasz: valoszinuleg nagyon sokat. Akkor nem a kisebb ellenallas fele megyunk, hanem azt mondjuk, hogy gyerekek, ti ne trollkodjatok, viszont neduddki irhat tovabbra is ugyanugy, mint eddig, mert ebben az esetben kivetelt tesztunk (=tokos hozzallas).
Es tenyleg inkabb elkerulik tiz melysotet forumtaggal a vitat, es bealdoznak (tul dramai szo, tudom, de ertitek, h mire gondolok) valakit, aki mar egy ideje azert bizonyitotta, hogy tud hozzaadni a kozosseghez? Es nem, az nem erv, hogy tobb kattintas, meg ilyesmi -- a forum uzleti szempontbol eleg minimalis erteket kepvisel, raadasul most par emberrol van csak szo.
Erdemes lenne megnezni, hogy a szakmailag igazan ertekes forumokon hogy zajlik a moderacio (pl. news.ycombinator.com, vagy akar az ars technica).
-
saelin
veterán
válasz
fokukac #61556 üzenetére
Az enyém sajnos beázott már több éve és teljesen használhatatlan lett tőle. Az első tetrisem fekete volt sárga gombokkal. Pont ilyen: [link]
Nagyon szerettem gyerekkoromban és most, hogy láttam a piacon, egyből lecsaptam rá. Még jó hogy olyan dekoratív volt a kínai hölgyemény és felkeltette a figyelmem rá. (Mármint a konzolra!)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #61533 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy a világpiacon vagy az európai piacokon milyen jellegű trend van, mi megszopjuk
Ha az olaj drágul, akkor azért. Ha a forint gyengül, akkor azért. Ha negatív a befektetői hangulat, akkor azért. Ha bizonytalanság van a tőzsdéken akkor azért. Ha egy kínai pangasius halász fingik egyet Xiaonhuangban, akkor azért. Ha erősödik a forint, és megint bizonytalan a hangulat, akkor azért.
Aztán mikor semmi de semmi nem indokolja, akkor egyszercsak csökkentenek 2 Ft-ot, majd amikor megint történik valami kedvező, akkor ismét megszopjuk
Nem lesz itt már taxisblokád, de mondjuk az is minek volt.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #61494 üzenetére
Nálam a Galaxy Ace 3-7 napokat bír.
A rekordom 9 nap. De volt, hogy már 2 nap alatt lehalt.Na akkor majd karácsonyig még gyűjtögetek egy csöppet, és meglátjuk.
Hülye kérdés, de független telefonba csak beletúrom a sim-et, és kész? Kiolvassa magának belőle a beállításokat? Vagy mindenféle beállítást meg kell adni kézzel? Üzenetközpont, adatkapcsolati beállítások, stb. Nem volt még független telefonom...bármily furcsa.3 éves a telefon, de nincs rajta egyetlen karc se, se kijelzőn, se az oldalán, az egyetlen használatra utaló nyom az SD kártya nyílásának fedelének körömpattintó rése mellett pattant le a lakk. Ja meg a szűk szegletekben megbúvó kosz(usb nyílás tolófedele) Jó, első pillanattól tokban hordom
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #61419 üzenetére
En ilyet nem mondtam, hogy sz.r ( van arra mas itt a topikban) , de az uj nexus dragabb valamivel 200-nal, szerintem inkabb 300 az is.
Csak azt mondom, a flagship modellek mas gyartoknal is tobbnyire bizony egy arban vannak az iphonennal. A neked hazavitt telo meg nem szurkeimport, te vetted meg kulfoldrol, ennyi
Az az angliai csaj nem volt tobb szallitonal
Mig az XXL-nek pl perkalnia kene pl. az artisjusnak is, ugyanis ott tovabbertekesites tortenik.
Amugy Eu van, ha kulfoldon veszed, kulfoldon veszed.Csak egy xxl gsm-es arat nem hasonlitanek egy vegleges , hivatalos arhoz, ad 1, ad 2 egy fel eves telefon mostani arat sem hasonlitanam egy ujonnan kiadott telo arahoz. nezze meg dragon, mennyi volt akkor, mikor kijott a telefon, azzal realis hasonlitgatni.
Plusz megvalami dragonfx: 16 es 32 GB-os modelleket hasonlitasz 128-assal. Nem fair. Amivel paritasban vannak a g3, az m8, es az s5 az a legkisebb model. Marpedig az m8(16 GB) is 200-220 ezer forint korulrol indult marciusban.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
fokukac #61371 üzenetére
A mai nap az egyetlen, amikor szívesen jövök egyetemre, mert a sok kommszakos brainfuck helyett szabadon választott kínai nyelv és "have fun japan" óra van - persze nem is én lennék, ha elnéztem volna az órarendet, már bent vagyok másfél órája, a kínai viszont tízkor kezdődik
Még szerencse, hogy ma elhoztam az iPadem és így el tudom magam foglalni, de nehezen fogom megbocsájtani magamnak, hogy hatkor már fel kellett kellnem és reggelit csinálnom.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #61371 üzenetére
óóóóóóó, a munka hőse már a gyárban is végigjárta a reggeli körét, még előtte tankolni is megálltam, és igazi zacsis tolle kakaós tejet és túrós táskákat is vettem, úgyhogy most habzsidőzsi van, aztán 1-kor tépek vissza pestre, megállok még egy autót megnézni fehérváron egy barátnőmnek (vw polo, brrrr) és hétvége, csajozás, mozi, pihenés, roséfröccs
-
parandroid
félisten
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #61221 üzenetére
Mi meg hazaertunk, vegre van normalis mobilnet ( 3-20mbps, mikor mennyi) meg wi-fi ( 63-70mbps).
Szep volt, jo volt, ennyi eleg is, turistaskodni szuper, de nem elnek ott. Gaborbolnak pedig utolag is koszonom a sok segitseget, es az eletmento szupermarketbe vitelt ( Se Washington D.C-ben, se NY-banugyanis nem volt egy normalisabb szupermarket se, ahova be tudtunk volna ugrani - marmint gyalogolhato, metrozhato tavolsagban nem lattunk, nem leltunk) -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #61216 üzenetére
Ha ezen túllendül az ember az első 3 rész után kb már simán lehet élvezni. Nekem a sorozat 2. megnézése után is voltak még benne felfedezetlen finomságok, felületesen nézve egy bugyuta sorozat, de azért szerintem több volt ebben, mint puszta agyatlan amerikai szórakoztatás.
Nekem bejött, holott amikor először láttam anno a nagy hype idején, pont ugyanaz volt a véleményem, mint neked. Hogy ezen mit élveznek egyesek... aztán albérletben megszerezte lakótárs a full 10 részt DVD-n. Onnan meg már nem volt visszaút. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #61101 üzenetére
Attól, hogy az új helyen több lett a fizetésem, még nem lettem egyből multimilliomos.
Ráadásul a kiesett 3 hónap is elvitt a tárcából, és kevesebbet hozott, a próbaidőre sem járt teljes összeg, és most tanulmányokra is ki kellett adni másfél havi új teljes fizetésnyit, plusz autó szervizre is elugrott, aztán még 2 hónap és már lehet, hogy pluszos leszek talán.
De nem csak ez a lényeg, hanem hogy akkor miért most akarok pont új telefont, mikor a régivel egyébként - ha ez is kérdésként merülne fel - semmi bajom, pedig samu, de alsó közép... csak azért, mert a szolgáltató megszünteti a jelenlegi ősi díjcsomagot, és most valamit kezdeni kell ezzel. Így össze akartam kötni a dolgot.
Nem életbevágó, meg nem is kell nekem pont most új telefon, csak elkezdtem nézelődni.Akkor az lesz, hogy most csak díjcsomagot módosítok, aztán még gyűjtögetek, és majd karácsony környékén megint szétnézek. Vagy, mittudomén
Azért köszi az infókat.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #60993 üzenetére
Aha. For the record, nyugatról jött, végigkövettük az időjárást. Abba kötöttél bele amúgy, hogy eredetileg azt mondtam, ahhoz képest, amire számítasz, számolj még rosszabb helyzettel. Erre jöttél te a (fő)kukackoskodással, miközben még a nicknevemet sem tudod helyesen leírni.
Segítek, ha nem volt egyértelmű: Varasdot azért említettem, mert kiemeltem példának az útvonalunkról (gy. k.: ott volt a "pl." szócska). Lehet, hogy kedden is esett, amikor jöttél, de szerdán fél Horvátországban nyugis, napos, derűs idő volt aznap estig, aztán jött a tegnap még biztosan tartó, majdhogynem megszakítás nélküli esőzés. Ennek köszönhetően konkrétan a Mura (meg igazából az összes folyó, amit láttunk), elég csúnyán kilépett a medréből, meg hatalmas területeken áll a méteres belvíz. Nem tudom, lentebb mennyire fogja befolyásolni az utakat, az autópálya itt végül is elég védett volt, de pl. baleset volt az esőzés miatt rajta, ami miatt egy órára behalt a forgalom rendesen.
De legközelebb figyelmeztessen ilyesmire téged a radai rosseb, hiszen úgyis jobban akarod tudni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60991 üzenetére
Most őszintén... nekem nem sok jót ígér ez a szakasz pl.. A neretva mellett meg csak szépen lecsorog az ember. A torkolattól felfelé megy kb 10 km-t a partig, onnan meg végig a parton, nekem mégis egyszerűbbnek tűnik, mint a linkelt szakaszon tutira hegyekben felszerpentinezni..
-
Tim82
félisten
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac #60973 üzenetére
Bár nem mentség az autó hibájára, és nem kellene gondot okozzon egy kiégett izzó, de a xenonok általában sok ezer km-el a végleges kiégés előtt jellemző tüneteket produkálnak. Gyengül a fényerő és lilássá, rózsaszínessé válik a fényük. Aki nem vak, annak feltűnik, hogy valami nem oké.
Én télen cseréltem a gyári izzóimat, 175 ezer km után, de már jóval előtte látszódott, hogy csereérettek.
Szerintem legközelebb már a következő tulajnak kell majd foglalkoznia velük. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60941 üzenetére
Itt északon nomádiában a kijelölt lakóhely környéki területre első autó ingyenes, második 4000Ft/év. Mindkét esetben adnak egy standard méretű plasztikkártyát, és regisztrálnak a rendszerben. Ha jön az ellenőr, megnézi a rendszámot, a gép kiköpi hogy oké, és megy tovább. Se matrica, se kártya nem kell.
Ha vennék egy új autót, akkor lekérdeznék a rendszerben a nevem, kidobná, hogy van kocsim, bemutatnám az adásvételit, ezzel letiltják a régit, és újautó forgalmija alapján lakcímre adnának egy elsőautós ingyenes "kártyát".Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen TV-t vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Windows 10
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest