Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Caryota
csendes tag
Debizony, hogy jöttél rá?
Sebgutkopf jóvoltából volt alkalmam kipróbálni a kütyüt, ezúton is köszönöm neki a rám szánt időt!
A tesztalanyok:
Nefi és Böbe portré
A kedvenc képeim ezek lettek:
vizes frizbi 1.
vizes frizbi 2.
Nádi farkasA teljes sorozat itt található. A fájlnév végén ott van, hogy melyik obival készült (a végén lőttem 70-300-al is).
A tapasztalatom az, hogy ugyan kisebb mennyiségben, de így is sikerült sok selejtet gyártanom (kb. 450-ből hagytam meg a 83-at), viszont amelyik jó lett, az nagyon. Eszméletlen jól rajzol ez az objektív!
Néhány olyat is benne hagytam, amit nagyon sajnálok, hogy nem lett éles -
Caryota
csendes tag
Hmmm, erről nem nagyon tettek említést egyik cikkben sem...
Persze, a 12-60 sokkal jobb. De az is igaz, hogy általában a szabadban fényképezek és nem épületeket, szóval annyira talán nem zavaró.
Igen, a másik alternatíva egy 50-200 SWD beszerzése, esetleg egy 1.4-es konverterrel és akkor csak a 40-150-es és a 70-300-astól válnék meg.
Az ideális az lenne, ha kipróbálhatnám a D7000-est és a ZD 50-200-at is úgy, hogy még megvan az E-3
Nekem a két fő problémát az jelenti, hogy a követőfókusz azonnal leugrik a témáról, ha az kikerül a fókuszmezőből, vagy esetleg a téma elé kerül valami. A másik, hogy a fekete kutyákon a 400-as ISO is már meglátszik. Szóval csarnokban agility-versenyt fényképezni szinte lehetetlen feladat, még nem fekete kutyákkal is. (Erre a célra megfelelőbbnek tűnik a D7000.)
Augusztusban a terelőtáborban már végig lerekeszelve fényképeztem, ahogyan javasoltátok, de még így sem vagyok igazán megelégedve a képekkelEz lehet a gép hibája, hogy erre a feladatra nem a legjobb, az objektívé, mert lassú, és az enyém, mert nem tudok fényképezni...
Itt vannak a tábori fényképek. (előre szólok, hogy pucér csajok nincsenek) A zöme a 70-300-assal készült, de vannak közte 12-60-assal és 40-150-essel készültek is.
-
sebgutkopf
őstag
Kényelmes fogásról szerintem dlsr-nél beszélhetünk egyedül, ami attól kisebb mind kompromisszumos. Egy gh-2 fogása se olyan mint egy e3-é, így már az is kompromisszum. Parci épp az e-pl3 fogásától sokallt be. Ettől még biztosan jó gép az e-pl3 és sokan lesznek, akik elégedetten fogják használni. Ezzel szemben a nex-nek legalább van markolata (az 5-ösnek nem is olyan kicsi), ami azért sokat segít egy csupasz vázhoz képest.
Az meg szerintem jobban érdekli, hogy az m42 obijaival szépen tud majd focus peaking-el játszani.
Ezt amúgy miért nem másolja le a többi gyártó? Nem hinném, hogy olyan bonyolult algoritmus lenne, ha az előző széria egy sima fw frissítéssel megkapta. -
Szabalaca67
csendes tag
"de elegedett vagyok nagyon az 520 al."
Eddig én is, lassan másfél éve használom...
Pl. ezeket a fotókat is az E-520-szal készítettem...
-
goodace
csendes tag
Arra gondoltam, hogy ha pár év múlva mondjuk meghal a váz, akkor mire teszem rá a 4/3 obit? Adapterrel az Oly vagy a Pana m4/3 vázakra. Ezzel csak az a bibi, hogy az Oly mindet miniatürizálja, a Pana vázakban pedig nincs stabi. Nem is értem ilyen szempontból a mikro 4/3-as gyártókat. Mire jók ezek a pici vázak? Orrnehezek és nem lehet őket rendesen megfogni. Már a E620 markolata is elég pici, a Pana G3 is visszafejlődik. Marad a GH sorozat, az meg iszonyat drága.
Na így jutottam el a használhatatlanságig. Mert az egy dolog, hogy én nem tudom használni, de nincs is kinek eladni. Nem jól gondolom.
Az lenne legjobb, ha az Oly kijönne a E620 utódjával, de ez csak álom. -
-Shadow-
aktív tag
Most inkább nem kezdek bele egy igen hosszú litániába, de ez pont nem olyan "szakma", mint a cukrász. Itt nem kóstolsz bele a fagyiba, legalább is a korrekten, normálisan hozzáálló biztosan nem. Ez mindkét félre igaz. Fotósra és modellre is. Ha akad érdeklődő, majd kifejtem bővebben is.
-
sebgutkopf
őstag
Ha kiismered a gépet és tudod milyen fényviszonyok között milyen expó korrekcióval érdemes dolgozni, akkor ezek a dinamikabeli különbségek elég jól áthidalhatóak.
Amióta megvan az e3 mellett a kis gagyi nex3 egyértelműen látom a sony szenzor mennyivel nagyobb dinamikával rendelkezik a csúcsfényeknél. Természetesen nyilván raw-ból próbálom mindenhol a legjobb eredményt elérni, de alapvetően azt tapasztalom, hogy a sony szenzor esetében még túlexponált kép esetén se kell visszahúzni a képből, mert egyszerűen nem ég be. Azonos expó esetén pedig az e3 esetén a visszahúzott részek hamar átlépik azt a szintet ahol már színi információ nincsen, csak fekete fehér a visszanyert adat nagy része. Ezzel szemben a sony szenzornál minden megvan.
Kicsi az esélye, de nagyon örülnék neki, ha az oly a jövőben a pana helyett a sony-tól rendelne szenzorokat, akár baltával méretre vágottakat.
-
zool1
őstag
Igen. Természetesen, csak nem küldjetek el melegebb égtájakra. A másik az hogy nem fogok mindenféle hülyeséget feltölteni ide.
u.i.: lehet hogy egyáltalán nem is kellett volna ide feltölteni.......
És még a hsaználat utasítás elején tartok. De ez a képről le is jön úgy hogy.....
-
JohnyBlue
addikt
Közbe már megtaláltam.
-
-
Játékos
addikt
Hali!
Igen, valóban látványos a különbség! Én is tudom, hogy nagyon megérik az árukat a Zuiko obik!
Csak lenne hozzájuk valami D5100-hoz hasonló tudású váz jó pénzért...
Egyébként én nem 70-300, hanem 55-300VR-t szeretnék, ami tesztek alapján csak a végén szorul némi rekeszelésre, egyébként pedig szépen dolgozik.
Caryota
Igen, az egy bazira jó lencse! -
Caryota
csendes tag
Köszi, hogy feltetted a tesztképeket!
Ezért is fordultam hozzátok, mert már kezdtem meginogni az Olyt illetően és azon gondolkodtam, hogy eladom az egész cuccot és átnyergelek Nikonra. De most inkább úgy látom, hogy bennem van a hiba, úgyhogy egyelőre marad a technika, legfeljebb a következő 0 % THM-es akciónál benevezek egy 50-200-as obira... -
Caryota
csendes tag
Köszi, holnap kipróbálom, mire megyek a szűkebb rekesszel és négy fekete kutyával
Remélem, nem lesz így hosszú a záridő. Az ISO-t 400-nál nagyobbra nem szoktam venni, mert meglátszik a bundájukon (világosabbaknál lehet, ott nincs probléma).
A nagy rekkesszel jobban el lehet mosni a hátteret, azt nagyon szeretem, mint itt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged