Hirdetés
Hirdetés
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
Elkészült a Dragon Age: The Veilguard, elviekben nincs akadálya a megjelenésnek
gp A PC-re és konzolokra szánt új rész a hónap utolsó napján debütál.
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #650 üzenetére
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #652 üzenetére
Van egy 4GB Sandisk Ultra II, ez 15MB/s. Vettem egy 256MB Olympus xD kártyát is vészhelyzetekre illetve a panorámát próbálgatni, de még nem volt időm rá. Benne van a gépben.
Tegnap lőttünk a gyerekekről sorozatokat a kertben focizás közben 4-5 képet szépen mentett. Szerintem normál felhasználáshoz nem kell utrabrutál UDMA, persze legyen minőségi de nem kell elszállni. Pl én biztos nem leszek sport tudósító, szóval nem kell 20fps és csúcs memkari.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
aldebaran
őstag
Megvettem életem első dslr gépét ami egy Oly E-520 lett (inspired by nesa ), dzk-ban.
Majd itt zavarkodok, ha valamit nem tudok. Egyelőre a gyerkőc clone katonái az áldozatok...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
SpongyaBob
veterán
ÜDV! erről az obiról van valakinek valami vélemény? Néztem tesztképeket is, elég jónak bizonyul, viszont szeretném a véleményeteket kérni, hogy ér-e 60 ezret ez a kis objektív. Bár igaz, hogy a Sigma f1,4 100 körül van, szerintetek ár-érték arányban melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
sebgutkopf
őstag
válasz SpongyaBob #657 üzenetére
Mi úgy általánosságban haragszunk az Olyra ezen obi miatt.
1. Egy fix obitól nem ilyen fényerőt várunk el.
2. Fix obitól jobb képminőséget várunk el (nem rossz, de ennyit egy jó zoom is tud)
3. 2,8-as fényerőt és ilyen képminőséget, ilyen egyszerű felépítéssel nem ilyen áron kéne.Mondhatni változatlan paraméterekkel fele áron, vagy ugyanennyiért 1,8-as fényerővel lenne értelme.
Így a mérete az egyedüli poén benne.
Ott van vele azonos áron a 35mm-es macro. Műanyag az is 2/3 FÉ-vel sötétebb, de egyrészt macro, ráadásul képminőségben agyonveri. -
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #657 üzenetére
Kollégának igaza van. 25mm-est akkor vegyél, ha mondjuk E-420-ra akarod hogy a lehető legkisebb legyen, utazáshoz, városnézéshez. Mivel neked E-620 lesz, nem hiszem hogy annyit számít majd az obi tömege vagy mérete. Inkább gyűjts 12-60 SWD-re
A Sigma 30mm-ben van HSM motor és tényleg gyors, a sokat szidott fókuszálási gondok nálad nem lesznek, mert a menüben objektívenként tudsz korrigálni (E3,E30,E620)! Ha van rá vedd meg, én is azt tervezem beltéri és éjszakai képekhez, sok helyen azt írják hogy f1,8 körül ajánlott használni, de nem értettem miért.http://www.youtube.com/watch?v=NZi-jtLgdHs
http://www.youtube.com/watch?v=PyRpIRZ75ScIn nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
SpongyaBob
veterán
Hálás köszönet az infoért, megerősítettetek abban, hogy ne vegyem meg Gyűjtök az 1,4-re
-
supercow
őstag
Gondolom átméretezésnél elvész, RAW készül és abból mentek jpg-t IrfanView-val. 12MB képet csak nem tolok fel ha kell valamelyik eredeti méretben akkor felteszem valahova.
Érdekes mert be van jelölve hogy tartsa meg az EXIF infót, mégis a jpg-ből eltűnik.[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
Nesze
ImageWidth - 4100
ImageLength - 3084
BitsPerSample -
Compression - 1 (None)
PhotometricInterpretation - 1
ImageDescription - OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Make - OLYMPUS IMAGING CORP.
Model - E-620
StripOffset - 1455616
Orientation - Top left
SamplesPerPixel - 1
RowsPerStrip - 3084
StripByteCount - 10191666
XResolution - 314
YResolution - 314
PlanarConfiguration - 1
ResolutionUnit - Inch
Software - Version 1.0
DateTime - 2010:03:24 07:37:22
ExifOffset - 266
ExposureTime - 1/500 seconds
FNumber - 3.50
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 200
ExifVersion - 0221
DateTimeOriginal - 2010:03:24 07:37:22
DateTimeDigitized - 2010:03:24 07:37:22
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 3.50
MeteringMode - Multi-segment
LightSource - Auto
Flash - Flash not fired, auto mode
FocalLength - 35 mm
UserComment -
FlashPixVersion - 0100
ColorSpace - sRGB
FileSource - DSC - Digital still camera
CustomRendered - Normal process
ExposureMode - Auto
White Balance - Auto
DigitalZoomRatio - 1.00 x
SceneCaptureType - Standard
GainControl - Low gain up
Contrast - Normal
Saturation - Normal
Sharpness - NormalMaker Note (Vendor): -
-
supercow
őstag
2048-ra méretezve és Grainy Film art filterrel. Copyright én.
-
nesa
veterán
válasz supercow #665 üzenetére
Irigyellek hogy neked minden kepnel van idod/turelmed raw kepekel baszkolni nemmondom nekem is bevan kapcsolva a raw+JPG de eddig csak par alkalom volt hogy rawhoz kelet nyulnom a WB miatt amugy egyszeruen nemtudok rawbol se tobbet kihozni mint a gep maga igaz csak az oly studiot hasznaltam.
-
supercow
őstag
Talán annyiban jobb hogy a RAW-val még lehet később játszani Oly Studioban, ha szükséges. Egyébként nem sok különbség van, nálam valahogy így alakult és így maradt. A RAW+JPG csak a helyet foglalja, használtam úgy is és csak JPG-t is. Úgy gondoltam hogy jobb lesz a RAW, pl ha egy nagyon jól sikerült kompozíciót az ember egy rossz WB beállítással elront (többször előfordult hogy egy előző napi WB bent maradt, elfelejtettem visszarakni auto-ra), még mindig ki lehet hozni belőle valamit. Ha csak JPG van, akkor már csak veszteségesen és nehezebb lehet változtatni rajta.
-
nesa
veterán
válasz supercow #671 üzenetére
Ertem
Kis reszlet az uj obimbol 200/ f4 ,meg nemvolt alkalmam nagyon kiprobalni de priman mukodik .
-
SpongyaBob
veterán
Megrendeltem a cumót, kedden Én is belépek az Oly klubba
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #675 üzenetére
Siker, pénz, csillogás! Grat a cucchoz, dupla zoomot rendeltél?
-
félisten
Sziasztok!
Használtan szeretnék venni egy Oly E-500 körüli gépet.
- Az kitobik mennyire használhatóak makrózásra?
Más:
- Tuti nem lesz pénzem gyári kiegészítőkre, úgyhogy valszeg SufniFoto bt. módjára m42 obikkal és házibarkáccsal fogok fényképezni, ha nincs jobb.
Ha bármi ötlet, vagy tippetek van a témában, akkor ne kíméljetek.
Jöhet bármi; régi vakuk, obik, lámpák beizzítása -1 forintból Oly gépekre.
Persze, guglizok ezerrel.Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
supercow
őstag
A kit obik erősen korlátozottan alkalmasak makrózásra, inkább nevezzük "közelinek". Nem rosszak, de nem tudnak olyan közelre fókuszálni és a nagyításuk sem olyan, mint egy makróra tervezett objektívnek.
Régi obik téma: ha nem riadsz vissza a kézi fókusztól, akkor oké, de az E-500 keresője kicsi lesz. Nagyon jók a régi Olympus OM obik, és jóval olcsóbbak, mint a ZD.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
aldebaran
őstag
Szerintetek az E-520 hoz kapott kitobikból (14-42; 40-150) melyiket érdemes vinni állatkertbe, meg vadasparkba? Családi nézelődés közepette nem akarok obicserélgetéssel foglalkozni...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nesa
veterán
válasz supercow #674 üzenetére
Ez volna az , igazabol az obira nemvolt szuksegem mert van 40-150 em de M42 adapterel kedvezoen jutottam hozza ,valoszinuleg eladasra kerul, es valami fenyeros darabot akarok f1,4-1,8
A kepen nem az en obim van
Itt 1 kep semmi tartalom csak teszt.
[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
Én is mindenképpen akarok majd a meglévő két obi mellé egy fix fényerőset. A Sigma 30 f1,4-el szemezek, de sajna elég soké' adják
-
-
-
sebgutkopf
őstag
Oly jpg ügynen én inkább a raw-al voltam sokáig bajban. Vagy jpg-et vagy raw+jpg-et lövök, és nagyon sokszor előfordul, hogy ami kiesik a gépből jobban tetszik mint amit rawból jön elő, pedig ACR-el lehet bőven állítgatni. Persze, ha nagyon nehéz fényviszonyok között készül a kép ott már egyértelmű a raw előnye és ott azt favorizálom.
Szóval egyetértünk az Oly jpg-eket alap raw feldolgozási ismerettel nem lehet csak úgy felülmúlni.
-
aldebaran
őstag
Nem tudjátok miért lehet az, hogy a 14-42-es obim átváltott halszemoptikára? Annyit csináltam, hogy bekapcsolt állapotban kicseréltem a két obit. Ettől lehet? És mit tudok tenni? Már oda-vissza cserélgettem, de semmi változás.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
Vagy írd meg lécci, hogy hol lehetne jobban látni és olyat fényképezek. De a szoba sarkában mikor belenézek a keresőbe, a másik sarka jóval messzebb került, meg elnyújtott lett.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
adnoctum18
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #695 üzenetére
sajnos most sem értem, mi a gond...
ez természetes perspektíva különbség - ettől nagylátó-normál obi a 14-42, és ettől tele a 40-150: másként nem lehetne egy adott nézőpontból a kért látószöget megkapni, ez optikai törvényszerűség
ezért téves az a nézet, h a "tele pótolható lábzoommal: közelebb megyek" - mert egy rövidebb obi nem ugyanazt a perspektívát adja a közelebbi nézőpontból, mint ugyanolyan képtartalommal egy tele, távolabbról
-
-
aldebaran
őstag
válasz Flashback #698 üzenetére
HDR nincs benne, Itt meg tudod nézni, mik vannak benne.
Még nagyjából csak a családról csinálgattam képeket, de teljesen jó és gyors a gép. Bár nem sok tapasztalatom van. Nesa vagy itt a tapasztaltabbak többet tudnak neked mondani, mert én még csak tanulgatom.szerk: Itt vannak a vele készült képek.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #695 üzenetére
Nincs itt semmi gond nemertem a problemadat amugy a oly gyari progi tud torzitast korigalni ha zavar de ez 1 tok termeszetes jelenseg .
(#698) Flashback
A gep maga nemrakja ossze a kepeket ha ere gondolsz, de van expokorekcios sorozat ami kell a HDR kepekhez.
Amugy se lenne ertelme hogy a gep fuzze ossze.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen