Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Oly jpg ügynen én inkább a raw-al voltam sokáig bajban. Vagy jpg-et vagy raw+jpg-et lövök, és nagyon sokszor előfordul, hogy ami kiesik a gépből jobban tetszik mint amit rawból jön elő, pedig ACR-el lehet bőven állítgatni. Persze, ha nagyon nehéz fényviszonyok között készül a kép ott már egyértelmű a raw előnye és ott azt favorizálom.
Szóval egyetértünk az Oly jpg-eket alap raw feldolgozási ismerettel nem lehet csak úgy felülmúlni.
-
supercow
őstag
Talán annyiban jobb hogy a RAW-val még lehet később játszani Oly Studioban, ha szükséges. Egyébként nem sok különbség van, nálam valahogy így alakult és így maradt. A RAW+JPG csak a helyet foglalja, használtam úgy is és csak JPG-t is. Úgy gondoltam hogy jobb lesz a RAW, pl ha egy nagyon jól sikerült kompozíciót az ember egy rossz WB beállítással elront (többször előfordult hogy egy előző napi WB bent maradt, elfelejtettem visszarakni auto-ra), még mindig ki lehet hozni belőle valamit. Ha csak JPG van, akkor már csak veszteségesen és nehezebb lehet változtatni rajta.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest