Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ha a millát nem is, de ha újat veszel, biztos, hogy valahol 6-7 kiló között állna meg.
Szinte ingyé van.
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
A 40-70 kozti tartomany hianya nem okozna problemat

(#1986) johnjohn
Koszi

-
-Shadow-
aktív tag
Ha már obinál tartunk, akkor nékem ez kellene, aztán pofám befognám (egy darabig)

12-60mm 1:2.8-4.0 SWD
50-200mm 1:2.8-3.5 SWD
50mm 1:2.0 -
sebgutkopf
őstag
Az már nagyon más kategória. Mondjuk 50-200-ból még a régi nem swd-sből is drágább egy használt mint egy új 70-300. Mellette szól viszont, hogy akármennyire is fáj az ára utána garantáltan az lesz a kedvenc obid. Minden egyes képen érezni fogsz egy hatalmas pluszt a színekben, az élességben, a téma kiemelésben, a kontrasztban.
Külföld témában, annak idején a sima 50-200-amat az usa-ból hozta be egy épp ott járó honfitársunk. Szállítási kockázat nem volt, csak a dobozát buktam, hogy ne kérdezősködjenek a vámnál. Viszont megkaptam újonnan 200-ért. Amikor swd-sre váltottam azt az upgrade-et viszont az itthoni használt piacon meg tudtam oldani elég kis ráfordítással.
-
sebgutkopf
őstag
Az ZD féle 70-300-tól ne féljél, a képminősége nem okoz csalódást. Ami viszont kérdés a régi 40-150-hez képest az a nagyobb fényigény és persze más a lefedett gyujtótáv tartomány, kérdés mire van igényed. A két obi szerintem nem tudja egymást helyettesíteni, egyszerűen másra valók.
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Dehogynem profi az AF obi.
Lehet elkellene feledni a 70-300 at , es kaparni majd tovabb hasznalt zuiko 50-200 f:2,8-3,5 re

-
asthring
tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
amúgy nem lehet h azért manuálisak ezek, mer nem akarták liszenszelni az olympus AF technológiáját?
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
A nagy durral kapcsolatban már szkeptikus vagyok. Az innovatív megoldást mindig a zászlóshajóba teszik. Azt meg nem hinném, hogy még az E5 fölé tennének valamit. Ha lenne egy kisebb gép azt hozták volna előbb és akkor a photokinán durranhatott volna az e5.
Ha lesz más bejelentés az már valószínűleg nem a tükrös vonalat fogja érinteni. Tehát más (akár mFT) irányba lehet nagy durranás. -
johnjohn
addikt
-
asthring
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
köszi
nem kifejezetten HDR, lightroomban húztam szét a dinamikát. -
-Shadow-
aktív tag
Elviekben megoldható a dolog, csak abban nem vagyok biztos, hogy menne e a te címedre. Ha jól emlékszem csak azt a címet engedi, amit regisztrációnál megadsz, az meg ugye a sajátom. Max el tudom postázni a te címdre, amikor megjött. Amúgy konkrétan miről lenne szó?
Nem biztos, hogy nekiállnék elektromosra alakítgatni, nem érzek magamban annyi műszaki érzéket.
-
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ha megveszed a gitarom, de azt nem magamnak.
-Shadow-
Nekem nincs paypalom ,ha utalok neked penzt megrendelsz nekem valamit az en cimemre?De lehet jobb jarsz ha magadnak is kersz ilyet manual kozgyurusor 1400ft szalitassal ,en ugy gondolom hogy kis ido+ minimal penz raforditassal meglehet csinalni elektromosra ,persze ezutan mar fix lene de ennek nincs jelentosege.
Van valakinek specifikacio az objektiv labkiosztasrol mert lehet eleg lenne csak a blendet atvinni fokusz nem kell

(#1980) Messer22
Kicsit parazok ezen a 70-300 on felek nem lennek elegedett , nemtudom minosegbe hol van a regi tipusu 40-150 hez kepest

-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Van benne rizikó az tény, de van egy igen kellemes tapasztalatom is.
Rendeltem Shanghai-ból egy D/A konverter-csöves fejhallgató erősítő kombót. Megjött a cucc korrektül, de sajnos valami nem stimmelt vele, mert a jobb csatorna zúgott, mint állat. Írtam a srácnak akitől jött, próbálkoztunk mindennel, de csak nem javult meg. Erre küldött egy újat ingyé, úgy, hogy a másik még itt volt nálam. Ez is megjött és már hibátlanul működött (azóta is). Visszaküldtem neki a régit, és még annak a postaköltségét is visszautalta. Szóval lehet ezt így is csinálni. Némelyik világmárka magyar képviselete tehetne egy szívességet, mikor szivatják az embert, itt meg olyan supportot kaptam látatlanban Kínából! ,hogy el sem hittem, létezik ilyen. -
-Shadow-
aktív tag
Azt mondja meg inkább valaki, hogy miért olyan rohadt drága minden ebben a csodás országban.?
Mi kerül itt 50E+ba egy EX-25-ös makró közgyűrűn? USA-ban, vagy Japánban kijön max 30-ból, még a mostani remek árfolyamok mellett is.
Asszem várok decemberig, hátha megy haza a góré, azt hozatok vele egyet a felkelő nap országából. -
asthring
tag
nekem volt egy ilyen sigmám canon 350Dhez, a képe nyomába sem ér a zuiko 40-150nek. meg amúgy egy 350D-re nem cserélném le a E-420at sem.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22
üzenetére
Sajnos ahogy kezdtem irni, meg johogy nincs penzem

A canont az asszonynak vennem, ezt meg magamnak, csak egyre inkabb ugylatom hogy eselytelen a gitar eladasa...... igy lehet husvetra se lessz itt semmi
mind1 van idom atragni a dolgot....A zuiko verzio miben mas, kepek alapjan mintha mas lenne a bevonat a frontlencsen

-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
HI
Engem konkrétan nem érdekel az AF, főleg ha 1.8-nál jobb fényerőt és 50mm alatti gyútávot kapok elérhető áron jó képminőséggel párosítva

-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ertelek.
Meg johogy most nincs penzem 70-300 ra igy jobban attudom gondolni a dolgot ,lehet jobb jarnek ha hagynam a fenebe es vennek valami nikon vazat sigma 70-300 APO val, minoseg ugyan az es arban is kb ugyanott vagyok csak nem 100k er vettem az obit hanem hasznaltan 25k er + vaz ,tudom ott csak 450mm korul alakul majd de akkor is 1 vaz VS 2 vaz nem mind1 minoseg meg ugyanaz,kicsit tulvan itthon arazva a zuiko (sigma) 70-300

-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
De miert olyan nagy baj az hogy MF?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
igaz nem zuiko de azert fellehet tekerni 1,4/35

-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Örülök, hogy ennyire pozitív vagy, de én nem vagyok ennyire bizakodó. Azért inkább neked legyen igazad.

-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ez még nem a végleges nagy "durr", szerintem hamarosan jönni fog egy másik gép is

Bár fix obikat is vártam mégsem jött egy sem

-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ennyi pénzért nem jobb tőle.

-
sebgutkopf
őstag
Tulajdonképpen kis gépet is rég jelentettek be. Ha a mikró kannibalizálni hivatott az olcsó dslr-t akkor viszont annyiba kéne kerülnie, amíg ilyen drága addig jogosan hiányolod a belépő váz upgrade-et.
A 14-42 az igazi belépő kitobi, nem fogják kidobni, mindenhol ez az alap átfogás. Mellé jöhetne, de ennek az esélyét te is tudod mennyi. -
ROBOTER
addikt
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
leírtam már jópár helyen, hogy - bár nem volt még a kezünkben, de - a bejelentésből egyértelműen úgy fest, hogy az e-5 11 darab kettős keresztszenzort kapott. az e-3-ban 11 darab sima keresztszenzor volt.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Igazan meg pontos adatok nincsennek melyik mibe fog kerulni az 1700eurot nemtudom komolyan venni

-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
HI
Nekünk a d7000 is drága
Egyébként meg nem a vázat, hanem az obikat kell nézni.
Sokba kerülne más rendszernél a 28-600mm lefedés, még normál obik esetében is, nemhogy HG szinten. + még a stabis verziókat is meg kéne fizetni. -
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Azért a Nikon D7000 nagyon pofás kis cucc lett, nem tudom jobb-e nála az E5...sokszoros árért..
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Dobjanak ki 1 pen epl1 kepminosegu gepet E510 szeru vazzal jo olcson a 400 as sorozat kukaba es14-42 vel max 100k korul ,szerintem ez kell a nepnek
esetleg a 14-42 is mehetne ha kidobnanak 14-80 as obit
ezek az olympusnal annyira tokos befordultak ,mas markanal aztse tudjak mivel csabitsanak ezek meg nem csinalnak semmit.Nekem egyszeruen nem kell nagyobb vaz mint az 510/520, tudom te E3 al tolod de nekem az kenyelmetlenul batar lenne.
-
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
A C-AF sebessége nyilván az obitól is függ, de azon tényleg javíthatnának. A jobb követés mellett jó lenne, ha a C-AF miatt nem csökkenne a sorozat sebessége.
Van egy olyan érzésem, hogy mire itt lesz és elkészülnek az igazi fotós oldalak tesztjei a képminőség miatt vágyni fogunk rá.
Most ha megnézzük itt van a frissen bejelentett nikon d7000. Jobb az AF rendszere, gyorsabb a sorozata, ráadásul alsóbb kategóriába való és nyilván nem kicsit lesz olcsóbb mint az e5. Ezt nehéz megemészteni, hogy mire fel? Igazából ez bosszant.Az AF valamiért olyan szenvedős téma az Oly-nál. Milyen sokáig volt a 3 AF pontos rendszer, amit végre megtört az e3, abból átvették az e30-ba, majd butítva a 620-ba, de tovább nem léptek, pedig ismét csak a piac után kullognak ebben a témában.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ez is

-
SpongyaBob
veterán
Egy másik fórumon linkelték: E5 ISO 6400.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Legalább kevesebbet gondolkodom, hogy de jó lenne egy.

-
nesa
veterán
Az E-30 miert tunt el a polcokrol?
-
2ning
tag
Szerintetek kapunk valami szoftver tuningot az új gépből az alacsonyabb árkategóriába? ( Pl: 520, 620-ba )
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Rossznak tuti nem lesz rossz ,igaz nekem draga, de a sok porhitesbol hogy lesz nagy meglepetes ....... , de majd a teszteken minden kiderul, amugy amit eddig lattam kepeket eleg meggyozo, photokinan van esely hogy bemutatnak meg1 vazat ami esetleg megfizetheto

(#1941) Messer22
Latod ott a pont
ha nem kimondott fotozas a cel de legyen nalam valami amivel nagyon jo minoseg tudok elerni ha kell... De hiaba a kompatibilitas hogy nezne mar ki EP1 sima 70-300 al + FL50 vakuval ,szerintem mar rohelyes kaegoria 
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Szerintem az a baj, hogy túl sokat vártunk tőle. Nem lesz ez rossz, szerintem várjuk meg a teszteket, lehet hogy leeseik az állunk a képminőségtől
Viszont ami bosszantó (nagyon is), hogy az AF rendszerhez úgytűnik nem nyúltak. Hisz ez már lassan a fájdalmas kategóriába tartozik, mert engem mint átlagfelhasználót is "idegesít" pl. a CAF, mert annyira nem talál fókuszt. -
sebgutkopf
őstag
válasz
asthring
üzenetére
AF tracking, 7fps srozat, 1080p video, állandó iso kijelzés a felső státusz lcd-n, nagyobb dinamika a csúcsfényeknél (ezt remélem, hogy tényleg hozza), 4 custom mód az e3-ban lévő 2 helyett.
Lényegében amit az árkategóriában a többi váz tud.
Ellenben felőlem nyugodtan kihagyhatták volna belőle a "művészi" szűrőket. Ez pro gépnél ez most komolyan, ki a fenét érdekel? Ezt elég lenne, ha az Oly master raw konverziónál megcsinálná. Nem tudom, hogy gondolta az Oly, de egy olyan vázba ilyet tenni ahol eleve csak PASM módok vannak?! Ennyi erővel e téma módok is elfértek volna, azok is csak arra vannak, hogy kerülgesse őket az ember.Azért jó váz ez csak talán túlhergeltük magunkat a várakozásokkal.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ami érdekes belőle az a jobb szenzor egy teljesen új feldolgozó procival, ami már videózni is tud. Örülök a jobb kijelzőnek. A többihez lényegében nem nyúltak. Ezt a szenzor + proci kombót nem lehetne a jelenlegi E3-amban kicserélni az újra? A többi lényegében változatlan.
Jó örüljünk a videónak is, jó az ha van, bár nem kulcskérdés.
Az AF rendszer és a sorozat sebesség érintetlenül hagyása viszont csalódást kelt. Ezek fejlesztése nélkül én nem érzem úgy, hogy egy ligában játszana a D300s-el vagy a 7D-vel, ahova az árát igazították.
Ez inkább egy felzárkóztató modell a kötelező körökkel (kijelző, szenzor és videó), hogy lássuk fejlesztik az FT rendszert tovább. Újítás nincs benne.Mondjuk a képminősége valószínűleg önmagában sokak érdeklődését fel tudja majd kelteni, de most még meg kapott el az inger, hogy rohanjak októberben a boltba.
-
madgie
titán
válasz
-Shadow-
üzenetére
Anno az indexen már elkezdték az E-3 idejében is a fikát, főleg a kihajtható LCD-jét. Sérülékeny, letörik, ha ráfújok, meg hasonlók.Emlékszem, Speibl koma válaszként csak lefotózta, ahogy a kihajtott E-3 LCD-n ott pihent egy teli doboz sör. Meg se rezzent az a sérülékeny sz*r

-
-Shadow-
aktív tag
Apa kezdődik...
A véresszájú canon-os megszólalt. Remélem nem kapott teljes idegösszeomlást a komment megírása közben.
Ha tényleg ennyire szar, akkor tudnám minek foglalkozik vele........ -
asthring
tag
amúgy milyen újdonságokat, vagy fejlesztéseket vártatok az E-5-től? (már aki)
-
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
és mondta bárki a korábban hülyeséget szajkózók közül utólag, hogy "szori, belátom, tévedtem, nagy elánnal védtem olyasmit, amit nem értettem?". csak mert lehet fedmant szidni a stílusáért, de akkor ugye legyünk konzekvensek... (no offense!)
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Rossznak én sem mondanám, bármikor el is fogadnám, de Nesahoz csatlakozva, tuti, hogy nem kellett ezen fejlesztésekhez 3 év...
-
-Shadow-
aktív tag
Magyarul is, ha valaki az angolt nem preferálná.
Amúgy komolyan, tényleg erre kellett három évet várni???
Csak én érzem így, vagy más sem csinálta össze magát az újításoktól? Minden esetre, a marketinges szöveg megy rendesen. Azért a tesztekre még kíváncsi vagyok.

-
johnjohn
addikt
-
nesa
veterán
Ezen a gepen nemhiszem el hogy 2 napnal tobbet dolgoztak ,es nemlinkelem be csakazert se

Persze majd a teszteken minden kiderul
-
-Shadow-
aktív tag
Holnap?!

-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Azon ne aggódjál. A sötét részek és témák zajával a nagyobb szenzorok se tudnak csodát tenni, az is zajos és szűrni kell. Állandóan kritizálják az újabbnál újabb nagy felbontású canon gépeket is, hogy ilyen meg olyan zajos már viszonylag alacsony érzékenységen is. Pedig nincs azoknak semmi baja, a tesztelt téma az oka.
-
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Köszönöm, a Page2 nél az R: sor lenne az exposzám?
-
SpongyaBob
veterán
Tessék:
1.) Nyisd ki a memóriakártya fedelét
2.) Kapcsold be a gépet
3.) A kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ábra
4.) Régebbi modelleken (E-1, E-300, E-500, stb) nyomd le a play + OK gombokat egyszerre
5.) Újabb modelleken (E-3, E-30, E-410, E-510, stb) nyomd le a menü + OK gombokat egyszerre
6.) Megjelenik a gép típusszáma
7.) nyomd le a négyirányú gombokat
a következő sorrendben: föl - le - balra - jobbra.
8.) majd nyomd le az exponáló gombot
9.) utána pedig a jobbra gombot
10.) a felső sorban olvasható az exposzám -
Lakers
tag
Az expo számot hogy tudom megnézni? (E-520) Menüben nem találtam
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
áhh nekem tökéletesen elég az E-620
Csak a technikai újításokra vagyok kiváncsi
Alapjáraton nincs bajon a 620-as zajával, viszont sötétebb területeken, alacsony ISO értéken is zavaró a zaj. -
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az új gépet, vagy a várhatóan eladósorba kerülő E3-ak hadát várod jobban?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- bambano: Bambanő háza tája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Ulefone RugKing Pad Pro strapatablet
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezekkel szépen ellennék, lehet ez már sok is lenne
Ezeknek az értéke már súrolja alulról lassan a millát.

)