-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
zakoshun #9589 üzenetére
A 910 és az A7 lényegében ugyan az, ugyan az az elektronika is van bennük.
Gondolom fejlesztettek valamit a kompenzációs folyamaton. (Edit: Igen szerintem is a 4x annyi pixel belejátszik) B7-nél nem gond ha 8 órát megy, de fusson le éjszaka a dolog és akkor nem gond ha 1 órás. Lehet a technológia is újabb, ami a nyitófeszek alapján kompenzál... elég sok újabb szabadalmat találtam LG-nél.
Ennek ellenére nem hinném, hogy a FHD modellek jobban érintettek lennének a beégésre... Eddig itt nem volt problémája senkinek. Image retention kezelésében talán jobbak az újak, de filmnél ez nem fordul elő, max gamingnél.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
zakoshun #9491 üzenetére
Normális mert az A7-et nem is forgalmazzák worldwide... sőt asszem csak Kelet-Európában (?)Meg pár másik országban talán. Az LG.hu-t írd be, úgy megleltem.
Ezért nincs róla egyébként teszt sem nagyon.
Fura egy döntés az fix, eléggé mostohán kezelik már az FHD-t. A többi piacra úgy néz ki már 4K-val számolnak csak.
-
Madwe
nagyúr
válasz
zakoshun #9376 üzenetére
hm, ez furcsa beállítási javaslat nekem, igaz nem láttam még a7et, de azért az h ne expert módot javasoljanak... ez világos szobába javasolt gondolom? vagy félhomály, mindenesetre nem sötét
?
élesség jól túl van tolva, szuperfelbontáshoz se nyúlnék... azt furcsállom h hideg s nem meleg2 színhőmérsékletet ajánlják ennél... a trumotion pedig eszeveszetten túl van ezen tolva, 3-3 de inkább 2-2 felé már nem merészkednékpersze ez csak az én általános meglátásom
-
Madwe
nagyúr
válasz
zakoshun #8947 üzenetére
fényerő 50 felett betöri a feketét, azt ha lehet ne piszkáld
az oled fény az pedig a max fényerőt viszi feljebb, azzal érdemes első körben játszani, s ha ne lenne elég a 100 (nem hiszem
) akkor kell még a fényerővel utánhúzni.
valamint érdemes az expert képmód sötét s világos szoba beállításait használni, hiszen míg pl sötétben (ahol igazán kijön az oled előnye) sokaknak már a 25ös érték felett is vakító az élmény, addig egy napos szobában ez nem elég, oda sokkal több kell.
Élességet szvsz ne vidd 25re, elvileg 10en van a nullás értéke, akkor nem mókolja szét a képet, dehát izlések s pofonok
Színmélység is 50 körül a természetes, warm2 mellett. Érdemes kontraszttal játszani inkább. -
V.T.
aktív tag
-
fplweb2012
csendes tag
-
Strezi
őstag
válasz
zakoshun #7785 üzenetére
Amint adsz a tévének internet kapcsolatot, frissíthetsz majd a WebOS 2.xx legfrisebb verziójára. Feljebb nem.
Telefonon is gyakorlatilag csak a hivatalos android modellekre garantálják hogy újabb fő verzióra frissíthetsz (6. >> 7.), szóval pontos a hasonlatodMindenképpen kell antenna. De akár egy darab drótot bedugva is bejöhet pár adó a helyzetedtől függően.
Az a modell csak LG blutooth eszközöket támogat. 4K modellekben és WebOS 3.x alatt lehet csak tetszőleges külső BT egységet választani. Abeálloítások(fogaskerék) gombot hosszan nyomva bejön egy részletesebb menü, ott a Hangokban van, hogy milyen kimeneten szeretnél hangot. Sajnos fejhalgató vagy más analóg kimenet sincs
Szoftverfrissítés alapból automatikus, ha nem akkor a menü alján a készülék tulajdonságai között van a szoftververzió és a frissítési beállítások is.
Valamilyen protokolon meg kell osztanod a számítógépen a tartalmakat a belső hálózatodra. Lehet DLNA, hálózati megosztás vagy spec program pl. Plex szerver. Beépített lejátszóval eléred a DLNA megosztást, más progikkal Plex, XPlay a többi fajtát, kicsivel kényelmesebben. Utóbbiakat az alkalmazásboltból a tévén tudod letölteni. A szervereket pedig értelemszerően a péécés oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- VR topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest