- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #15291 üzenetére
Ezek szerint akkor, míg a plazma esetében kandenciahelyesen kellett lejátszanom az anyagokat, OLED esetében inkább maradja a 60Hz-nél, igaz?
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #15285 üzenetére
"a szétcseszett 24p oled rángatással"
Ezt leírnád hétköznapibb formában is, hogy pontosan mit jelent?
Köszönöm! -
junior19
senior tag
válasz
Partizan182 #15203 üzenetére
Köszi a képeket.
Nekem bármelyik képre vagy linkre kattintok, a kalibrálás előtti rgb level jön fel. Firefox böngészővel.
A kalibrálás előtti saturation mérés volt-e? Ha arról is lenne kép, akkor lehetne összehasonlítani. Illetve nem tudom mértetek-e 24 pontos Colorcheker mintákat? Azt is érdemes.
Nagyon jók ezek a képek, mert szerintem így mindenki láthatja, mennyit változik a kép, míg beszélni erről elég nehéz dolog. Aki nem tudja, mi a kalibrálás, az állítgatja össze- vissza a tévét, s soha nem lesz jó. Az ábrákon viszont látható a változás.
Gondolom elégedett vagy a kalibrálás után kapott képpel, s nem érzed kidobott pénznek. Ha esetleg leírnád a készülék árának hány százaléka volt a kalibrálás összege, akkor így lehetne viszonyítani aki gondolkodik rajta, hogy kalibráltasson-e, hogy neki megéri-e. -
Petykó78
tag
válasz
Partizan182 #15199 üzenetére
Köszi szépen!
A gyári 2.4 vagy BT1886 gammát megnéztétek, az is felfelé húz?szerk:
Pont képeket szerettem volna kérni -
Partizan182
senior tag
válasz
-
krx21
nagyúr
válasz
Mi volt a kalibráló eszköz?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #14439 üzenetére
Erről és a többi gomb funkciójáról írnál még infót? (ha tudsz)
(#14440) Csocsesz72 : Biztos beégés? Nem lehet ghosting?
-
yodamastah
őstag
válasz
Partizan182 #14307 üzenetére
Oledet utoljára B6ot kalibráltam. Ahogy hozzányúltam a CMS-hez erősödött ott is a banding (posterize).
17-18as modellek passz, 16ban abbahagytam az ipart.
Most már a fogyasztói oldalt erősítem
Most tervezek B7et venni. Ha eljut ide a dolog, nekiesek majd I1Pro-val
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Cseszheted az Autocal-t, ha kell még hozzá a mérőműszer is.
"To use auto-calibration you need a pattern generator (such as VideoForge Pro) as well as a meter (X-Rite, Konica Minolta etc.)"
Ha meg veszel műszert, gondolom kapod hozzá a kalibrálószoftvert.Ha hívsz szakembert, neki meg van mindene a kalibráláshoz.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Hát ezt sajnálattal hallom hogy a B7 nem részesűl ebből.
-
alaves
addikt
válasz
Partizan182 #14231 üzenetére
Ezért mertem javasolni a flatpanelshd fehéregyensúly beállítását, mert az én szememnek ez a legsemlegesebb (nincs "piszkos cigaretta" és nem is hideg).
Amúgy ezt a vörös subpixel gyengeséget meg nem is értem, meg nem is látom még HDR demokban sem.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14231 üzenetére
"2 hónapnyi oda-vissza cseszegetés volt anno mire beleszoktam a Warm 2-"
Na, ott az őszinte szó!Akkor tudod miről beszélek...
Megpróbálom igérem. De ez a 6500K-ra kalibrálás, nem olyan elavult megmaradt dolog, mint a 24p? -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14227 üzenetére
A meleg 1 nem játszik?
Az mégsem annyira meleg...
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14227 üzenetére
Igérem kipróbálom... Adok neki még esélyt.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14224 üzenetére
Próbálja ki minden b7 tulaj az én egyszerű beállításomat és mondjuk a rtings-ét.
Nézze, tapasztalja, kiváncsi leszek, lehet egyedül maradok, bár akinek eddig mutattam senkinek nem jött be a meleg...
Még én is adok neki egy próbát.... Nekem olyan mintha feltettem volna egy napszemüveget... -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14222 üzenetére
Szerintem nem véletlenül választható hőmérséklet a Technicolor sémában. De nagyon szívesen megmutatnám Neked, hogy milyen élethű bőrszíneim vannak. Azt mindig figyelem...
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14217 üzenetére
Miért mondod, hogy elbarmoltam??? Mert nem jön be a meleg színvilág? A dinamikus kontrasztot pedig leginkább csak azért kapcsoltam be sdr-ben is, mert hdr-ben jól jön.
De szinte nem is csinál semmit...
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14210 üzenetére
"Ja, anyám ilyen még, hogy kifejezetten a Dinamikus képmódot szereti"
Ezt hol is írtam?
Egy Technicolor séma alacsony dinamikus kontrasztal, nem kifejezetten dinamikus típusú kép... De inkább próbáld ki... -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14208 üzenetére
Még jó, hogy mindenki arra állítja, amire akarja.
Bár megjegyzem, hogy valamelyik nap próbálgattam egy 4K GOPRO-t és semleges színhőmérsékletel, inkább köszönt vissza az a színvilág, amit filmeztem, mint bármelyik meleggel... Persze ennek lehet semmi jelentősége. -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14204 üzenetére
Nézz a B7-en egy jó teszt ábrát, az alacsony dinamikus kontraszt nagyon enyhe és nem vág le semmit...
Én egyenlőre a koszos cigaretta sárgába nem mennék bele. Ha ez tetszene sok embernek, akkor minden gyári beállítás erre lenne téve, de nem... A többségnek nem tetszik. Egyszerűen hiányzik az igazi fehér, valamint a színhőmérséklet attól semleges, hogy pont nem húz el semmilyen irányba... -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #14200 üzenetére
A dinamikus kontraszt, HDR estén a fényerő miatt néha kell, a részleteket nem csökkenti és alacsonyon van.
Színhőmérséklet pedig nem hideg, hanem semleges. Én egyszerűen nem szeretem, ha a fehér: az cigaretta koszos sárga. Még akkor sem, ha van olyan film studió ami ezt preferálja. Evvel sokan vagyunk szerintem így.
Amúgy nem csak 1 fajta színhőmérsékletetre lehet kalibrálni, a Technicolor sémán belül a színhőmérsékletek, mind megtartják a részleteket... -
Archttila
veterán
válasz
Partizan182 #14149 üzenetére
Koszonom, pont erre van szuksegem, gyakorlati tapasztalatokra!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #14110 üzenetére
"300k-s oled van, létezik, A7-nek híjják lehet menni venni aki erre várt. Persze csak fullhd meg nem HDR, de valamit valamiért. A fárasztó hogy a 300k-s CSÚCS oledre vár mindenki, ami meg sose lesz. Nemazé mert oled, hanem mert ez a középkategóra ára. Annak is az alja."
Közel 200k egy 55 colos LEDTV. (4k-s)
Szerintem sokan azt is figyelmen kívül hagyják, hogy oled csak 55, 65 és 77 létezik, más méret nem.
Tehát amennyiben az 55 colt nézzük már egy LED sem olyan húdeolcsó. -
Tengri
senior tag
válasz
Partizan182 #14099 üzenetére
Bíztatóan nyitott a 8-as széria. Nem tartom kizártnak, hogy jó egy év múlva a 9-es széria megjelenésénél átlépi a 400k-s lélektani határt és beesik 400k alá az ára a 8-as szériának. Sőt egy készletkisöprésnél még akár közelebb lehet az árcetli a 300k-hoz mint a 400k-hoz.
-
so_ha
senior tag
válasz
Partizan182 #14099 üzenetére
Nem írtam az ellenkezőjét én sem. 1 év múlva meglátjuk, hogy mi a realitás, addig meg mindenki találgat csak.
-
válasz
Partizan182 #14050 üzenetére
"Ők inkább megvárják a 2.1-et gondolom, abból alapból benne lesz a standard VRR."
tehát 2019 májusában megvehető lesz (atomdrágán), majd 2020 első negyedévére beárazódik valóban "kifizethetőre" ... nem is értem miért nem vagyok lelkesebb
(#14051) Pro Koryak: te ilyen egybites vagy mindenben?
(ha nem oledre vágynék - mint minden normális ember
- rinyálnék szerinted itt, ilyenekért?
amugy igen, qledbe bekerült a VFR, ami játékos szemmel a legjobb, ami történhetett - kérdés persze, h mennyire lesz így kompatibilis, hdmi-szabvány nélkül) -
válasz
Partizan182 #14026 üzenetére
- Black Frame Insertion - használhatatlanul villog (a linkelt teszt szerint)
- +10% fényerő - laborkörülmények közt, bizonyos esetben
- Javult (class-leading?) trumotion / upscaling - bulletpoint minden évben, "elhiszem"
- 4k@120hz belső lejátszóról - ami 2 év mulva már nem visz semmit, appokban rengeteg az ilyen tartalom amúgyis
- Active HDR game módban - sok a DV/HLG-s játék?
- Smooth graduation - bulletpoint
- Javult near black uniformitás - mint minden fw verzió után
- Javult tinting - ühüm. átütő!
- Google Assistant -
- Jobb tükröződés-gátló bevonat - bulletpoint, rohanok vásárolni, erre vártam, stb
- Jobb hangzás - na, ez már valamicske. mennyivel?
- Logo dimming - majd kiderül ér-e ez bármit is :/
- Nagyobb vörös subpixel beéégés elkerülésére - lásd logo dimming
- Szarabb 4K - HDR Input lag - ???szal mi a nagy durranás?
de a kés továbbra is a HFR/VFR kihagyása... mert AZ lehetett volna killer fícsör
tudom, megbeszéltük "odaát", hogy nincs hozzá chipset, a samsungosok meg varázslók -
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #13903 üzenetére
Ott se kell hiszen láthatod hogy van Automatikus opció is, ilyenkor természetesen minden forrást felismer. Ja és ezzel lehet az SDR anyagokra rákényszeríteni a HDR-t, persze fölösleges mert ratyi lesz a kép, de van rá lehetőség. Én csak azt hittem hogy LG tévén is van ilyen beállítás de ezek szerint nincs. Ok erről ennyit.
(#13904) Gtaati ott volt a smile, persze hogy nem gagyi.
(#13905) claire78 biztosan jó lejátszó az Applae TV 4K, csak néha nem játssza a DV anyagokat. Így már nem is olyan szuper.
(#13906) Dadan01 ahogy claire78 is írta nem visz minden DV anyagot, nekem így nem kellene. Egyébként biztosan jó.
-
so_ha
senior tag
válasz
Partizan182 #13779 üzenetére
Igazad van 4K esetében, de már itthon is volt az FHD modell 310e. Ha abból indulunk ki, hogy ez a típus a bevezető kategória, akkor nem kizárt, hogy ebben az évben a B8 veszi át ezt a szerepet, akár árak tekintetében is. Talán egy gondolatot megér az is, hogy miért csak júniusban lesz ára a B8-nak, amikor idén a B7/C7 egy ligában indult ... árban is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182 #13740 üzenetére
A 24p-t nem is lehet trükkök nélkül lejátszani... szóval semmivel nem rosszabb, vagy jobb az LCD-nél.
Annyi, hogy egy nagyságrenddel jobb a response time az LCD-nél, szóval ha sikerül több FPS-t kicsiholni, játéknál pl, az OLED köröket ver bármilyen LCD-re mozgásmegjelenítésben.
-
EgySrac
tag
válasz
Partizan182 #13731 üzenetére
Nekem alapban nagyon sötét a tv, főleg a 4k filmek (szintén B7) erősen gondolkodom h becserelem egy 65xe9005re vagy egy 65Q7F - re. Van az 55B7 mellett egy Samu 40F7000em és néha csodálkozom, hogy milyen szép képe van még az oled mellett is
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #13588 üzenetére
Oppo 203-nál is lehet ki/be kapcsolni, van is rá dedikált gomb. Így tényleg van ez a szürkés fátyol "effekt", de ha sima SDR anyaggal nézem eddig soha nem tűnt fel. Érted mire gondolok.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #13537 üzenetére
"amikor ott a hdr on/off kapcsoló akkor látod a különbséget."
Ezzel azért vitatkoznék. Inkább ezt a tesztet úgy tudnám elképzelni, hogy egy eleve SDR release és egy 4K HDR. Esetleg egy profi HDR-ből SDR-be konvertálós lejátszó. Ilyenkor mindig a vakteszt a hiteles.ui.: nyilván hülyeség a vakteszt, mert ha be van kapcsolva a HDR akkor már a tévé menüjén is és a feliraton is látszik hogy HDR módba van. Inkább a szürke fátyolos dologra gondoltam, én sima SDR-nél nem nagyon látom vagy csak nem tűnik fel. Ha ki/be kapcsolom a HDR-t HDR tartalomnál akkor igen. Nem tudom, lehet hogy a sima SDR is szürke fátyolos, de szerintem nem feltétlenül.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182 #13575 üzenetére
Ezért lenne jó kipróbálni nearest neighbourral
Kíváncsi lennék, azzal megkülönböztethető-e.
Egyébként újra feljön az, hogy sokan zoomal használják a TV-t, és én is korábban azzal használtam a PC-t. Észre se vettem a különbséget, hogy nem natív pixelhelyes a kép.
Nyilván egymás mellett lehet észrevehető lesz a lágyság, de azért FHD-nál, már kicsik a pixelek eléggé... sima HD vagy SD-nél ez sokkal látványosabb. Kíváncsi leszek honnan fog jelentkezni. -
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #13564 üzenetére
és dgyuri0123
Ez nekem kínai, ahogy a többi átlag felhasználónak is. Elméletileg állítgattam rendesen az A7-et, de nem lehetett összehozni a kettőt más beállításon sem.
Lehet, hogy a panel ugyanaz, de szerintem más a kijelző lapja és az elektronika. Az A7-nek nem volt olyan tulajdonsága, amiben az EG910 előtt lett volna számomra sajnos.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182 #13555 üzenetére
Áh, pont ezt a screen door effectet kerestem, mikor a FHD OLED-el találtam magam szemben a boltban.
Úgy éreztem OLED-nél kelleni fog az a 4K a pixelrács miatt... és lehet abban valami, hogy a W subpixel miatt jobban látszik a rács (távolabbról is látható) mint a hagyományos LCD esetében, ahol az RGB sűrűbben helyezkedik el.
Persze 2.2 m< nézési távnál nem jelentős, de szerintem a 4K továbbra is jót tesz a WRGB struktúrának.Nagyon megnéznék egy tesztet, hogy a sima 4x upscale PC-ről, hogyan viszonyul a lágyabb upscale-hez, és a natív FHD 1080p panel képéhez... vajon 2.2 méterről meg lehet mondani, hogy natív FHD , vagy 4 db 4K pixelből összerakott képről van szó?
Eleve szerintem a lágyítós scaling azért van mert ha 4K tartalmakat nézel, utána visszaesés a FHD és valamivel be kell csapni a szemet. Vagy túl éles élek lennének? Nem tudom, nekem a lépcsős élek mindig jobban tetszettek, mint ezek a smooth scaling algoritmusok.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13549 üzenetére
Ha igazad lenne, nem kapott volna kalibrált képre is magasabb pontot, mint a B7. De 10 pontot sem kapott volna 1080p-s megjelenítésre, ha ekkora lenne a baj. Gondold csak végig.. Nálad valami el lett szúrva szerintem.
Joshi: Miért nem vettél egyet? Legalább látnád a saját szemeddel, hogy nem ördögtől való a FHD oled.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Partizan182 #13531 üzenetére
Miii? Netflix 4k Hdr?
A 15 Mb/s-es tomoritessel?
Az vicc ,nem minoseg!Joshi: Teljesen mindegy milyen felbontas, ami a Netflix-nel Uhd, az egy normalis tomoritesu fullhd-nak sem felel meg
-
Gaben360
senior tag
válasz
Én nem tudom,én is kipróbáltam a Witchert igaz nem ps-en,hanem X-en,és baromira nem fakó a 910V-n sem,sőt néhol olyanok a színek,hogy kiveri a szemedet.Volt alkalmam tesztelni a gépet B7-en is,de nem voltam elajulva a láttotakon.Pl a Forza 7,szarabbul festett rajta 4k hdr-be,mint nálam a 910-en fhd-ba.Erről írtam is régebben ide.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mégis mekkora bitrátával mennek azok a 4k streamek? 10-20 Mbit?
A felbontás kutya füle, ha alacsony az adatsebesség, de ezt te is nagyon jól tudod. Mutatok neked 4 gigás 1080p-t, hát gyönyörűen néz ki... Ebből én biztosan nem kérek, köszi. -
törölt tag
válasz
PC-re is van HDR patch, vagy ez csak PS4 Pro?
(#13533) Partizan182: Hmm, köszi, akkor még nem tudom, melyikre vegyem majd meg. Valószínű marad a PC, abban azért mégis több kraft van. Főleg mire eljutok a harmadik részig, már egy alap kártya is zsebreteszi a konzolt. Még a második részt se kezdtem el, az elsőt játszom újra hogy visszajöjjön, miről is van itt szó.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13506 üzenetére
Én konzollal próbáltam. Nélküle tompább a kép. Ott kifejezetten jót tett, pedig 4K volt...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13512 üzenetére
Pl. Mede8er, Dune, Amlogic/Coreelec, valamint az összes deep colour kimenetre képes lejátszó, ami lehet BD lejátszó is, pl. összes Pioneer...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13510 üzenetére
Nem egészen...ha ugyanis beállítasz 10 bitet HDMI kimenetre, nem kell egyéb trükk. Colour banding megszűnik létezni. Ennél kézenfekvőbb
és egyszerűbb megoldás nem létezik. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13502 üzenetére
Nem jelenit meg 10 bitet. Sosem mondtam ilyet. A colour bandingot viszont szépen eltünteti. Úgy 8-10 éve használom a 10 bitet ilyen módon és mindig látom a különbséget. Nézz meg egy Time laps felvételt 8 és 10 biten. Szerintem látod majd a különbséget.
Joshi: Akár hiszed akár nem, van olyan felhasználó aki "soha" nem fog 4k-t nézni.
Lassan kihalnak a FHD tévék, szóval nem is tud már senki 55"-os FHD tévét venni, még ha akar akkor sem. Ergo az is megveszi "kényszerből " a 4k-t akinek semmi szüksége rá. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13500 üzenetére
Médialejátszó tud/hat 10 bitet HDMI kimeneten. Ez arra jó, hogy 8 bitet felkonvertálja és gyönyörűen eltünteti a sávosodást. Nem lesz azonos a HRD10 bittel, de FHD-nél nagyon bevált már Panasonic plazmához is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13496 üzenetére
Ez viszont biztosan nem helytálló. Médialejátszón 10 biten használva bizony eltűnik a colour banding. Ha nem így lenne, akkor azt mondanám, hogy tényleg nem kezeli a 10 bitet. Mellesleg a Panasonic plazmák 10 éve tudták kezelni a 10 bitet, szóval kizárt hogy a 910V ne tudná. Nem a HDR 10bitre gondolok, még mielőtt bárki nekem ugrik, hanem a 8bites anyagok 10 bitre konvertálására.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #13488 üzenetére
-
Gaben360
senior tag
válasz
Partizan182 #13488 üzenetére
Hát akkor így jártam,ez miatt nem cserélek tv-t.
De majd rápróbálok,hátha.... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182 #13487 üzenetére
Ha PC GPU végzi az upscale-t, akkor bármilyen beállítható. Ki is akarok majd próbálni pár verziót.
Annyi, hogy 4K output kell
-
Magi
tag
válasz
Partizan182 #13469 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Még 1 bugyuta kérdés. A tv-n gyárilag van egy fólia, amit le kellene gondolom szedni. Azonban nálunk van 2 kisgyerek, akik előszeretettel tapizzák a tv-t. (Mire észrevesszük, h közelít már mutatják is rajta, h mit szeretnének nézni
)
A kérdés, h nagy gáz ha ezt rajta hagyom? Rátud égni vagy valami hasonló?
Illetve ha le kell venni, akkor mivel lehet takarítani?Köszi
-
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #13467 üzenetére
A Magenta mit jelent pontosan? Ezekszerint a 910-ben az van?
Néznék én minden hdr-ben, de a csillagkapu és az agymenők nem hdr-es
Na kíváncsi vagyok milyen lesz egymás mellett a kettő
legfeljebb csak egy maradhatot játszanak a HA-n
-
Magi
tag
válasz
Partizan182 #13465 üzenetére
Köszi szépen. Az ISF az expert mód világos és sötét?
-
alaves
addikt
válasz
Partizan182 #13404 üzenetére
Igen, igen, de a színskála automatikus és bővített beállításánál még 219-en sem villog a kék és a piros.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13345 üzenetére
Sok ilyen Dolby Vision filmet biztos nem nézel. Amúgy miért nem lehet vissza venni?
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13249 üzenetére
Amúgy jelentősen több a sötét részletek mennyisége a B6-hoz képest a B7-nek...
Itt is menet közben lett egészen jó egy firmware frissítés után, ha jól olvastam... -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13246 üzenetére
Valamint nekem is túl meleg a gyári színhőmérséklet. Ott közepesre tettem...
-
belan
addikt
válasz
Partizan182 #13230 üzenetére
Valaki esetleg nem tud segíteni fali konzol felszerelésébe ,persze nem ingyen, vagy hol tudok intézni egy ilyen emberkét mert én kuka vagyok ezekhez .😂 Nem neked akartam írni 😂
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13227 üzenetére
Csak szerződés módosítást...
-
EgySrac
tag
válasz
Partizan182 #13227 üzenetére
Technicolort milyen beállításokon használod?
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #13187 üzenetére
3 gyárilag kalibrált színhő van: C50 = Cool, a W50 = Warm2 (ezt pedig nem ellenőriztem külön, de tippre a "0" csúszka C és W közt a Normal). A Warm3 az egy fix eltolás sárgába (nem lehet állítani a szervizmenüben, mint a többit), ahogy a Wamr1 is csak egy tetszőlegesen lebökött pont a Normal és Warm2 közt.
Nem sokat tesztelgettem, de nekem ránézésre hasonlónak tűnik a Dinamikus Kontraszt minden HDR képmódban (mindkettőben csinál "valamit", de nehéz megmondani, hogy épp mit azon túl, hogy picit világosabb lesz a kép). De az alapján, amit kis ablakokkal kimérve láttam, ez az egész Dinamikus Kontraszt: Low = "Active HDR" egy hatalmas vödör marketinglós@@r, mert a Low is megbirizgéli a tone görbét ha kell, ha nem (itt van pár oldallal lentebb a grafikon), szóval nem használom (de én filmekhez kézileg annyit írok be metaadatnak, amit akarok, játékoknál pedig az nVidia driver és Win10 is felülírják most nálam 1k-ra).
-
darthdenes
tag
válasz
Partizan182 #13192 üzenetére
Fehér volt.
Kb azóta 2-3 órát ment a tv. Miután kikapcsolom, nem kerül áramtalanításra a tv.
Pixel frissítő menüpontot nem találtam. -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13192 üzenetére
Lehet már kérdeztem: "4 óra futás után a következő éjjel fut magától standby-ban"
Ez a infó honnan? -
rendon
tag
válasz
Partizan182 #13187 üzenetére
Köszi János és partizán.
Legalább tudnak a próblémárom, remélem azért orvosolni fogják.
Igen tudom hogy egyes játékoknál lehet jobban állítani, pl az AC Origins
Hát akkor vároma a csodát hogy javítanak ezen. -
rendon
tag
válasz
Partizan182 #13179 üzenetére
Inkább az a gond, vagyis inkább nem értem,hogy a HDR játékmód, mért sötétebb a HDR eredeti képmódhoz képest, amikor mind kettő módnál ugyan azt a képbeállítást használom.
Amít írsz, hogy a HDR játékmodnál állítsam a dinamikus kontrasztot low-ra, de inkább a legbagasabb értékre kell állítani, mert csak kb akkor éri el a HDR eredeti képmódnak a fényerejének a szintjét, úgy hogy a HDR er3deti képmódnál meg ki van kapcsolva a dinamikus kontraszt. És nem vágom hogy mértnem egyvorma fényerejű a két képmód. -
rendon
tag
válasz
Partizan182 #13161 üzenetére
Mindegyik játékban érezhető a fényerő csökkenés ha HDR játékmódban van. HDR eredetiben viszon fényesebb, és ugyan az a beállítás, mind két kép módnál.
De láttam egy youtubon egy videot, ott ps4 pro volt Lg b6-tal, és a Horizon Zero dawn játék ment, és ott is ezt produkálta, hogy sötétebb volt a játék mód. -
rendon
tag
válasz
Partizan182 #13159 üzenetére
Igen B7 Értem, akkor HDR játékmódban nyugottan használhatok dinamikus kontrasztot.
Ha viszton HDR eredeti képmódban akarnék játszani, és kikapcsolok mindenféle képjavítót, akkor az is jó lehet? -
rendon
tag
válasz
Partizan182 #13156 üzenetére
Konzollal xbox one x. Csak azt figyeltem meg, hogy ha HDR játékból, HDR eredeti kép módra váltok, akkor jóval fényesebb a HDR eredeti mód, és úgy hogy ki van kapcspcsolva mindenféle képjavító.
Ha a HDRA játékmódnál bekapcsolom a dinamikus kontrasztot, az nem növeli meg az inputlagot? -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #13150 üzenetére
Miért kellene ki maxolni??? Nekem 50 felett már sok...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182 #13144 üzenetére
1-2 napig max beégős HUD nem ajánlott... de én meg akkor vettem mikor nem volt divat a bejáratás
Első nap gyári beállításokkal szerintem 100-as oled fényen mászkáltam a menükben sokat meg YT , game videók stb.... Nem kíméltem, igaz pcre se kötöttem még.
Amúgy lehet az egész az első 4 órás kompi ciklusig fontos, utána már lehet gyötörni.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #12692 üzenetére
Ezzel benyaltál Janinak a hetedik fingkamráig.
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #12607 üzenetére
Nem. Én is így gondoltam erre régen, mint te, de egyszerűbb és jobb. Persze nem tudom pontosan mit csinál, de ahogy elnézem, azt úgy próbálnám meg elmagyarázni, hogy:
1: leszúrja a az x,y chroma koordinátát a lehető legközelebbi pontra
2: megkeresi a lehető legközelebbi Y luma koordinátát (és kész, vége)Nem csinál olyat, hogy arrébb tolja az x,y-t csak azért, hogy jobban passzoljon az Y. Nem áldozza fel a chroma-t a luma oltárán Az a vegyes W-vel toldott rész ott van, hogy ha valami eleve oda esik (eleve egy fakó, de világos szín), ott megjelenjen, de nincs semmi oda beletolva máshonnan.
A túl világos élénk piros nem világos fakó pirosként jelenik meg, hanem sötét élénk pirosként. A fakó világos piros viszont fakó világos pirosként.
Mondom..., egyszerűbb az egész, de nem is baj, az így jobb szerintem.
Felejtsd el a W-t, nem az a baj. Képzeld el, hogy nincs is W. Amúgy a szervizmenüben ki is kapcsolhatod a W-t (Module HDR: Off) tesztelésre (ez nyugtatott meg végül teljesen a W felől, miután ezt is kipróbáltam).Annyi az egész, hogy az RGB világában sem tökéletesen számol.
Képzeld el talán úgy, hogy nézel egy fényképet PhotoShop-ban, és tologatod a Kontraszt/Fényerőn csúszkákat. Tőled balra egy prof. monitoron azt látod, hogy csak a fényesség változik, de a szín marad, a jobb oldali vacak belépő szintű monitoron azt látod, hogy mászkálnak a színek is össze-vissza, mert a monitor az elvileg azonos színű, de más fényerejű pontot másképp és másképp torzítja, más-más véletlen hibát rak rá szín értelemben attól függően, hogy milyen világos.
Na, szerintem ez van, csak itt a Dinamikus Kontraszt tologatja a csúszkát. Átállítja a fényességet, amitől másfajta kis random hibát kap a szín. Ettől néz ki úgy, mint ha eltolná a színt is, de az a hiba mindig ott van, csak mindenhol kicsit más. De teljesen tökéletes soha nem is lesz semmi, csak az a lényeg ne legyen feltűnő a hiba, de ez is szerintem csak ilyenkor feltűnő igazán, ha ugyan azon a kijelzőn tudod így hirtelen váltogatni az állapotokat.
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #12603 üzenetére
Én itt nem is annyira a W pixelre gyanakszom. Régen alapfelvetésben én is arra akartam fogni minden LG OLED színkezelési anomáliát (vélt vagy valós), hogy amiatt fut zátonyra a szekér (néha akár közvetlenül, de legalább is közvetve, hogy az bonyolítja az eleve necces dolgot, és úgy már sokkk...), de ahogy kísérletezgettem vele itthon, nem olyan rossza a helyzet, konzervatívan használják. Pl. ha van egy nagyon szaturált és nagyon világos szín, azt max szaturációval és sötétebben jeleníti meg, nem fakón de világosként, és nem is a kettő közé metszve. Ha van egy olyan szín, amit nem tud lefedni az RGB, de a WRGB igen, akkor a W segítségével jelenik meg, de ennyi, nem tolakodik bele feleslegesen mindenbe a W és nem "a fényesség mindenek felett" elven hajóznak.
Itt inkább szerintem csak az van, hogy így vagy úgy, de összefügg a tone-, és gamut mapping, mert ez bár általában szétbontható úgy, hogy egy síkon nézed a színt és egy vonalon a fényességet, de mégis csak 3D színtér ez (olyan, mint egy térbeli tömör test). Ha pontosan ismert a forrás és cél tone curve, akkor pofon egyszerű lehet a gamut mapping (pl. konstans mátrix szorzás), de ha nem, akkor elcsúsznak a színek is (legalább is bizonyos nézőpontból).
De szerintem igazából még bagatelebb probléma ez itt: mindenféle HDR+ és metadata trükközéstől függetlenül is elég furán keveri HDR módban a színeket az LG. Mondhatni "tácolnak kicsit körbe-körbe a színek". Ezt általában nem veszed észre, hacsak nem teszel mellé egy "referencia" monitort, de talán még akkor sem olyan látványos , mint ha ugyan azon a kijelzőn tudod hirtelen kapcsolgatni oda/vissza (átpislantani tovább tart, ami alatt kezded elfelejteni mit láttál, nem olyan hirtelen történik).
Szóval van egy kicsit fura masszánk, hogy kicsit másképp torzulnak a különböző színek (ne hatalmas hibákra gondolj, csak kicsikre), és ha egy feldolgozási lépcső hirtelen Off/Low kapcsolgatásra megemeli a fényességet a teljes képen (kvázi, mert amúgy picit mást csinál), akkor a világosabbá vált színek másképp torzulnak, máshogy néz ki színvilágra is ugyan az a kép, nem csak fényesebbnek. De ez csak effektíve történik így, a Dynamic Contrast nem hozzáadja ezt a hibát, hanem csak megmutatja (azzal, hogy hirtelen tudod tologatni a képkockát fényesség értelemben fel/le, ami láthatóvá teszi az egyébként is meglévő anomáliákat, hogy táncikálnak a színek, ami máskor nem, vagy nem ennyire feltűnő). Más-más luma szinten más-más a chroma hiba, így ha mozog a luma, akkor másképp hibázik a chroma.
Persze ez csak találgatás a részemről...
Ami biztos, hogy tegnap is a HDTVtest videó után nézegettem egy játékban a vöröses-sárga égboltot, és egyértelműen azt véltem látni, hogy mint ha fakulna a színe, vörösesből sárgásabb lesz, mikor bekapcsolom a Dynamic Contrast-ot, pedig nem is volt vakítóan fényes az az égbolt, ahol néztem (SDR fényerő tartományoz közelebbi, mintsem hogy a W alpixel kelljen...).
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #12601 üzenetére
Semmi különösebb gond nincs a TV / HDR / Game móddal, csak a szokásos (egyrészt ami minden más képmódban is kritizálható + teljesen hasra-ütés szerűen ki van véve pár potenciálisan-hasznos konfigurációs opció az almenüjéből, pl. még a fehéregyensúly is csak a szervizmenün át állítható neki normálisan...), de ja a PC / HDR mód mind kaki (nem csak a gamut mapping téves, a precizitása is elégtelen 10 bit bemenethez, csak ditherelt 8 bittel néz ki tűrhetően).
Miután láttam azt a HDTVTest videót (aminek a fénypontja a "protection [...] that's what she said" pedig sohasem szerettem ezt a fajta humort
), megnéztem újra, és nálam a C7-en (most épp v04.70.85, de szerintem semmi nem változott képileg a Technicolor-os frissítés óta) pont ugyan azt csinálja a Dynamic Contrast Off-ról Low-ra váltása, Cinema és Game módban egyaránt (amivel nem vagyok igazán kibékülve, mert szerintem ezzel még kevéssé passzol össze a tone-, és gamut mapping --- az előbbit piszkálgatja, csak ha változik a tone curve alakja, akkor pontatlanná válik a statikusan paraméterezett gamut mapping, de mivel egyénien csapja le a görbét az LG a metadat függvényében, pontosabban így már az újraszámolt csúcs függvényében, így változik az alak a világos régióban...).
PC-n (szerencsére vagy sem) az nVidia driver már elkezdte felülírni a 10k-t 1k-ra NVAPI játékoknál, ahogy a Win10 is a 1703-as update óta (legalább is a Windows asztal már nem túl sötét, WIN32 API-s HDR játékot még nem nagyon nézegettem).
-
lumma
csendes tag
válasz
Partizan182 #12402 üzenetére
ezt tapasztaltam a 55EG9A7V-nél, én visszaküldtem.
A magentánál most pl. tv előfizu mellé két év hűséggel 312e (kamatmentesen két évre) ez tényleg jó ajánlat, ezért is rendeltem.Nem tudtam a fényerő korrekciót megszokni. Még szerviz menüből sem lehet kikapcsolni, úgy tudom, a korábbiaknál ez segített valamit. És normális fényerőnél élénkek voltak a színek, mikor meg levette a fényerőt, a kontraszt is visszaesett. Ez látható volt, és zavaró. A mozgás megjelenítés hibára sem volt hatással a TM kikapcsolása. Igen, PC-re kötve volt iagzán látható, de havas tájnál is.
Az tényleg érdekelne, hogy a bemeneten/belső playeren ha full feketét megjelenít, másnál is van LCD bevilágítás szerű zaj?Remélem az újabb OLED modelleknél már jobbak ezek a paraméterek.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #12430 üzenetére
Köszi, de nekem csak a Gray kellene.
-
tarlaszlo
újonc
válasz
Partizan182 #12402 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors infót.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #12392 üzenetére
Nekem azt mondta a szervizes fickó, hogy a sávosodás vezérlő elektronika (kalibrációs) hiba is, de egyes panelek jobban illeszkednek egyes elektronikákhoz, így lehet az hogy jobb-rosszabb a sávosodás mértéke is. Ezt némileg el is hiszem, mert pl. hifiben is vannak hasonló jelenségek. Szóval a szervizmenüben lehetne korrigálni a sávosodáson is, ha lenne aki megcsinálja, vagy ért is hozzá. De Panasonicnál (ennyi pénzért) már illene kiszűrni az ennyire szélsőséges darabokat. Lehetne járatni 50 órát és kalibrálni a panel vezérlésén, mielőtt kimegy a boltba. De csak szerintem...
Tudom, megint a szervizesre hivatkozok, de amíg nincs jobb/más "referencia", addig nem tudok mást mondani.
Amit lehetett, megkérdeztem tőle a közel egy óra alatt, amíg nálam voltak. Inkább finoman vallattam, ami azt illeti..De simán tűrte és nyugodtan, értelmesen és kulturáltan válaszolt.
-
claire78
senior tag
válasz
Partizan182 #12386 üzenetére
Éveken keresztül jártam bulizni, és azokon az estéken füstöltem is.
Soha máskor eszembe nem jutott volna, h rágyújtsak. Undorodom tőle. -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #12383 üzenetére
Akkor most vagy lassan leszokva! Gratulálok! Jó döntés volt! Maradjon is így!
Én már több mint 14 éve lettem... -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #12376 üzenetére
Mióta vagy "tiszta"?
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #12376 üzenetére
Dicséretes
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #12371 üzenetére
Kérlek, engedj meg egy viccet, muszáj leírnom:
lány: te dohányzol?
fiú: igen dohányzom.
lány: hány dobozzal szívsz el egy nap?
fiú: napi 3 doboz.
lány: mennyibe kerül egy doboz?
fiú: a jó cigit szívom, ezért 1000 Ft egy dobozzal.
lány: akkor napi 3000 Ft-ot költesz cigire?
fiú: Igen, de van, hogy még többet is.
lány: akkor az egy évben 1.092.000 Ft, költség ugye?
fiú: igen így van, de talán még egy kicsivel több is
lány: akkor te 15 év alatt csak cigire közel 17 millió forintot költöttél?
fiú: végül is igen, igazad van.
lány: azt tudod hogyha nem dohányoztál volna és azt a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba, akkor most kamatokkal együtt, vehetnél magadnak egy Ferrarit.
fiú: hmm, ezen még nem is gondolkoztam. De figyelj csak, te amúgy dohányzol?
lány: nem, én soha nem szívtam el egy cigit sem.
fiú: akkor mutasd már meg... hol a kqrva anyádba van a Ferrarid?! -
Gtaati
őstag
válasz
Partizan182 #12363 üzenetére
Helló!
Hát ebben van igazság is meg nincs is. Én mérnök informatikus vagyok, közigazgatásban dolgozom "állami tisztviselő ként"(jól hangzik, de semmi több) már 10éve és ha B7-re most azt mondjuk h 450ezer ft akkor az kb nekem 3 havi fizum lenne és nem ettem és nem vettem a gyereknek pelenkát stb
Persze mindenki a saját helyzetéből indul ki és ha akar és tud, tesz a jobbért, csak ahhoz pl nekem mindent fel kellene rúgnom amit elértem és elköltöznöm MO. jobban fizetett részére vagy külföldre, de ez már nagyon off...
A lényeg, hogy megvan a B7-t és szeretjük
Mondjuk én nem gondoltam, hogy lesz mostanság OLED-ünk, de összejött
Egyedül a képmozgás megjelenítéssel van bajom a többi nagyon szerethető.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
Partizan182 #12349 üzenetére
Hogy érted, hogy fájdalmas a 24Hz Oleden-en? Interpolációval tán jobb nézni?
Ha erre gondolsz, akkor máris nem mind1, hogy 60hz vagy 120Hz, mert a 60hz-es interpoláció nekem elég kellemetlen látvány.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182 #12206 üzenetére
Szerintem meg tőlem [link] , de ezen nem fogunk összeveszni ....
-
belan
addikt
válasz
1,2 év múlva megint annak hívhatód
csorioled
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nah, szóval akkor Te vagy a 'bűnös'
Amióta ezt a szóhasználatot ismerem, másként tekintek a tévémre -
törölt tag
válasz
Partizan182 #12203 üzenetére
Szerintem meg teljesen ugyanaz a kategória a kettő, csak az egyik tévé pár évvel korábbi technikai szintet tud, a másik meg a mostanit. Az EG-ben a panel, elektronika és szoftver is korábbi fejlesztés ha jól tudom, csak még a piacon tartották bizonyos régiókban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #12191 üzenetére
Hajkurásszátok csak nyugodtan a HDR-t, én boldogan nézem addig a saját szaromat SDR-ben.
Plazmát sem azért cseréltem le, mert "kevés" volt. Én speciel a "tökéletes feketék" miatt cseréltem, nem egyéb ficsörök miatt. Ezt a jelenlegi oledem is bőven teljesíti, sőt nagyon sok mindenben jobb a plazmánál és, mivel én egy ilyen igénytelen user vagyok, nekem bőven jó lesz pár évig ez is. Ja... olvasom, hogy idén jön a 8k-s tévé. Elképzelek sok usert, milyen idegesek lesznek, hogy nekik csak 4k-s tévéjük van....
-
newclass
tag
válasz
Partizan182 #12067 üzenetére
Ha nincs a bal felső sarokban az a köríves "folt" én sem állok neki átvizsgálni ezért a képernyőt.
Már én is gondoltam rá, hogy a fenébe, miért vettem észre ezt...meg, hogy érdemes-e foglalkozni vele.Játék során aránylag közel ülünk hozzá (1-1,5 méter lehet kb), de innen sosem vettem volna észre a pixelhibát, de sztem a "foltot" sem.
-
salapp
addikt
válasz
Partizan182 #12025 üzenetére
Ya know how I meant it. Mindegy, hogy kábelről nézi a gyökér vagy flixel, vagy akár kínai hekkelt boxról. A szar, az szar marad. És azt nézi a legtöbb. És ya can be dead sure, hogy nem fog zoomolgatni a kis boozy, aztán meg picsog, hogy a crime investigation logo belesült, vagy éppen a játék elemei.
Amúgy meg minden agyrohasztó, ami a reklámok között becsúszik, eurosport mondjuk épp határeset.
De széép, amikor repül egy krapek a sáncról kifelé... Vagy ahogy pattan a kis szőrös az ATP Tour-on.
Netflix meg még mindig nem a többség macskamentája az amcsiknál sem. -
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #12013 üzenetére
Változó fényerővel ment a cucc. Általában esténként 40-45-ös oled fénnyel megy, nappal kevesebb, 25-30 körül.
Az említett tévécsatorna sem ment sokat, nagyjából a tenisz GS-eket és 500-as tornákat néztem meg, de nem arra kell gondolni, hogy minden meccset. Nem is érek ennyire rá, plusz rengeteg mérkőzés éjszaka van, a franc sem marad fenn.200-250 órát azonban mehetett összességében az EUROSPORT, ebből egy része élő, (LIVE).
Szerintem az teljesen mindegy, hogy 15 hónap alatt egyhuzamban megy-e ennyit a csatorna, avagy naponta mindíg fél órát. Be fog égni mindenképpen a logó.A RTING teszten a B6 azért csúnyán beégett, még akkor is ha sokkal extrémebb módon van terhelve.
De kíváncsi leszek a 7-es széria tesztjére, nem tudom azt mikor tervezik. Biztos vagyok benne, hogy az is be fog égni. -
törölt tag
válasz
Partizan182 #12013 üzenetére
Jó, most már megkérdezem. Mi a franc az a kacsatévé? Ez lenne?
Logó dimmelés a 8-asokban lesz csak, nem? A 7-esben szerintem nincs ilyen.
-
Mankó
veterán
válasz
Partizan182 #12004 üzenetére
Eddig én is a B7 szériával szemezgetek. Május, június környékén mindenképp megejteném a cserét. Egy ismerős az EG szériát ajánlotta, de az árban már teljesen más szériát képvisel. Annyival többet tudna a B7 szériától?
A LG B7-sek tulajdonságaik alapján minden körülménynek megfelelnek? HDR, 30ms alatti Input lag (HDR esetén is?), gyönyörű színek, mély fekete? Sajnos még nem volt szerencsém élőben megtekinteni egyik modellt sem, de a mostani VA paneles Sony-mtól klasszisokkal jobb képre számítok. Remélem így is lesz.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #11987 üzenetére
Szerintem ez nem így van.
SDR tartalom esetében 55-56-os fényerő körül kezd világosodni a legsötétebb fekete is.
(sima fényerő, tehát nem oled) -
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #11975 üzenetére
Nincs fenykepezom csak egy ozsdi lumia telefonom. De most este valami formedveny az lcd az oledhez kepest. A filmnézés egy kinzas ahol sotet jelentek vannak. Pedig itt a topiklakok hozzam kepest a finnyasak a képminőséget illetoen. Jujdedurvanszar
ezerszer inkabb fullhd oled mint barmilyen lcd ha filmezesrol van szo... Es ugye én elfogulatlan vagyok mert nem az oled marad es csak dicsérem onigazolaskent.
-
allein
addikt
válasz
Partizan182 #11969 üzenetére
Be van kapcsolva.
(#11968) daneel_hu - Megnézem a BD lejátszó beállításait. Nincs külön olyan, hogy fps beállítás.
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #11947 üzenetére
ABL-t nem lehet szervizmenüből sem kikapcsoni, csak az ASBL-t. De az más, az ASBL statikus képnél sötétít.
Vagy közben változott a dolog?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182 #11947 üzenetére
Nem az ASBL-re gondolsz? (A statikus kép fényerőcsökkentése), ABL-t még nem láttam egyiknél sem, hogy ki lehetne kapcsolni.
A gyerek dologgal teljesen egyetértek. LEGO-zzon, és sok kézügyességfejlesztő játék van. Sohasem ültetném be a TV elé. Eleve mondjuk ez a háttérnek TV-t sem értettem.
Vagy nézek valamit, vagy másra koncentrálok. Plusz az OLEDnél paráznék a beégésen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni időjárás-állomás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged