- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Beletenyerelnek a memóriaárak a mobileladásokba
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem. Én is így gondoltam erre régen, mint te, de egyszerűbb és jobb. Persze nem tudom pontosan mit csinál, de ahogy elnézem, azt úgy próbálnám meg elmagyarázni, hogy:
1: leszúrja a az x,y chroma koordinátát a lehető legközelebbi pontra
2: megkeresi a lehető legközelebbi Y luma koordinátát (és kész, vége)Nem csinál olyat, hogy arrébb tolja az x,y-t csak azért, hogy jobban passzoljon az Y. Nem áldozza fel a chroma-t a luma oltárán Az a vegyes W-vel toldott rész ott van, hogy ha valami eleve oda esik (eleve egy fakó, de világos szín), ott megjelenjen, de nincs semmi oda beletolva máshonnan.
A túl világos élénk piros nem világos fakó pirosként jelenik meg, hanem sötét élénk pirosként. A fakó világos piros viszont fakó világos pirosként.
Mondom..., egyszerűbb az egész, de nem is baj, az így jobb szerintem.
Felejtsd el a W-t, nem az a baj. Képzeld el, hogy nincs is W. Amúgy a szervizmenüben ki is kapcsolhatod a W-t (Module HDR: Off) tesztelésre (ez nyugtatott meg végül teljesen a W felől, miután ezt is kipróbáltam).Annyi az egész, hogy az RGB világában sem tökéletesen számol.
Képzeld el talán úgy, hogy nézel egy fényképet PhotoShop-ban, és tologatod a Kontraszt/Fényerőn csúszkákat. Tőled balra egy prof. monitoron azt látod, hogy csak a fényesség változik, de a szín marad, a jobb oldali vacak belépő szintű monitoron azt látod, hogy mászkálnak a színek is össze-vissza, mert a monitor az elvileg azonos színű, de más fényerejű pontot másképp és másképp torzítja, más-más véletlen hibát rak rá szín értelemben attól függően, hogy milyen világos.
Na, szerintem ez van, csak itt a Dinamikus Kontraszt tologatja a csúszkát. Átállítja a fényességet, amitől másfajta kis random hibát kap a szín. Ettől néz ki úgy, mint ha eltolná a színt is, de az a hiba mindig ott van, csak mindenhol kicsit más. De teljesen tökéletes soha nem is lesz semmi, csak az a lényeg ne legyen feltűnő a hiba, de ez is szerintem csak ilyenkor feltűnő igazán, ha ugyan azon a kijelzőn tudod így hirtelen váltogatni az állapotokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Viccrovat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMW topik
- További aktív témák...
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- SAMSUNG (QE77S90CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG OLED65B42LA 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 7800X3D / 32GB DDR5 / RX 9070 / 2TB SSD!
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC Win11 Garancia
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,RTX 3000 6GB DDR6,WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor