- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
-
-
-
Yodamest
veterán
Hát azonos méretben persze én is, viszont itt lehet az lesz a kérdés, hogy
55" C1 vagy 65" 706Mert a 65" 706 még pont a lélektani határ 500K alatt van. Illetve hát igazából nem tudom a C1 a jobb anyagminőségen, jobb távirányítón kívül szimplán képminőségben jobb lenne-e? A Philips is tudja a 4K@120Hz-et, elvileg van elegendő fényereje hdr-hez (több mint mondjuk egy LG A1-nek), szóval hátrányát nagyon nem látom.
-
Yodamest
veterán
Hát végül mindig oda jut az ember, hogy csak az LG. Egyébként annyi mindent be lehet állítgatni ezekben a tv-kben, igazán beletehetnének egy olyan funkciót, hogy a távirányítót hozzá lehessen társítani egy adott tv-hez. Mivel nálunk a szobában már monitorként van egy C2, így konkrétan azért ne vehessek tv tv-nek LG-t mert interferálni fog a remote? Common, 2022-van, lehessen már párosítani adott eszközhöz azt a távirányítót ha már magic a neve és beszélni lehet hozzá meg miden, de ezt bezzeg nem lehet.
-
-
Calogero
addikt
Milyen lejátszóval próbálod lejátszani?
Nekem Sony UBPX800M2B lejátszóm-van. Igaz ez automatikusan nem ismeri fel a DV-t, kézzel kell bekapcsolni a menübe.
Elindítom filmet és az tv is ki is írja hogy Dolby Vision-t.A lejtaszó egy Yamaha RX-V585 erősítőn keresztül csatlakozik a tvhez
-
-
-
rainman72
nagyúr
Elég keveset mentek az oledek még.
Nincs idő igazából rá.
Nekem lcd-n se volt bejövős a mozi meg a filmmaker mód,oleden se.
A Philips szabványosba SDR-ben,DV-nél mindig fényes mód.
Ezek kicsit megpiszkálva
HDR-ben az oled fény 90 körül a fényerő 50 környéke,de a Hisense-n asszem csak 45-n van.
Színtelítetség nem rémlik,nem vok otthon,de talán 60
Ja megy rajta tv adás is persze nem napi
6-8 órában.
Illetve este az Eco 3-4 óra kapcsolja ki ha úgy alakul.Nem igazán azon kattog az agyam hogy mi a helyes meg mi nem,tv és kész. -
Dißnäëß
nagyúr
Túl jó az Androidja és az Ambi kilóra megvett 3 éve egy kisebb, LCD-s Philips-nél (amit váláskor zasszonynak adtam).
Mondjuk 10 év múlva már ezek is csak ON/OFF és input váltásra lesznek max jók (pláne az OLED-ek gondolom), szoftver elévült lesz, HTPC majd hajtja. Igazából nekem egy 65-ös "monitor" is elég lenne, nem kell a sok tv csicsa + szoftver, összerakok egy HTPC-t pillanatok alatt, de az alsó házban a "buta"-smart (minden, ami nem-Android) tv-kkel kapcsolatban fenntartásaim vannak. (Maradva OLED-nél) + nincs Ambi.. - gyors sakk-matt, Philips és 706, azt hiszem.
-
Dißnäëß
nagyúr
Huh nagyon egyformák.. Nem tudom, ez Neked nyílik-e, összehasonlító. [link]
- A 706-os 3 oldalas Ambilight 4 oldalas helyett
- A 806-osra ír HDR 10+ Adaptive-ot
- A 706-os 137kWh (G), a 806-os 99kWh (F). Gondolom a 706-os extra fogyija nem mutatkozik meg nagyobb fényerőben..Kérdés, hogy a 806-os megéri-e a 80e plusszt. (Szerintem nem, de javítsatok ki kérlek, ha valami nagyon hasznos über dolgot benézek, hajlok a 706-os fele most).
-
ribarszki
őstag
Most vagyok túl a 100 órán. Nem tudok sokkal többet mondani mint eddig. Gyönyörű a képe. A 100 óra járatás rengeteget jelentett neki! Most már igazán teljes erejében ragyog a tv. Mindig rácsodálkozok, hogy mennyire szép a hdr, de az sdr is rendben van. Focit nézni is hatalmas élmény.
Még annyi, hogy az avs fórumon lévő beállítások nagyon jól működnek ezen a tévén. Lehet a gyártási technológia miatt, de nincs akkora szórás a panelok között. Persze egy pontosabb kalibrációt fogok csináltatni, de az avs fórumon linkelt beállítások meglepően jól működnek.
Gyönyörű képe van! Inkább a G2-es LG-vel és az LZ-2000 Panasonic-kal van egy ligában.Még mindig hihetetlen, hogy egy-egy sötétebb hdr jelent után, amikor világos, erős napos jelent következik, (nyilván magas nitre masterelt film esetében) akkor hunyorítanom kell és megdörzsölni a szemem, annyira erős a fény. Ahogy Vhiktor írta a QN95 QLED tesztjénél, hegesztőszemüveget előJah igen.. Gyári szerviz menüben kikapcsoltam az ASBL-t. Én nem vettem észre, hogy nagyon rángatná a fényerőt, de visszajelzések alapján egyes filmek, jelenetek esetében meglehetősen agresszív az ABL. De simán kikapcsolható. Elképesztő, hogyan ragyognak a hdr jelenetek...
-
Foglalt név
addikt
A led szalagtól nem lett volna eggyel több kijelző itthon
Azt hiszem az is belejátszik, hogy az ambilight-ot 2 perc volt beállítani úgy, hogy azt a hatást keltse, mint ami a moziban is tetszik.
Ezzel ellentétben a gyári beállítása a tv-nek nem tudom kinek készült. Miért állít valaki egy OLED panelt, aminek a vezényszava a tökéletes fekete úgy, hogy az összes űrhajó egy szürke ködben ússzonÚgy érzem lesz mit tekergetni, mire tetszeni fog.
@alaves: köszönöm! Megpróbálok együttélni vele ezesetben.
-
ribarszki
őstag
Nekem ezzel a qd-oled beégős videóval az a bajom, hogy eladtak tíz vagy százezer Samu Qd-Oledet, de ő az egyetlen egy akinek beégett. Pedig van aki extrém módon brutális óraszámokkal használja, de senki nem tudott beégést produkálni.
Szóval pont ettől nem félnék kicsit sem.Az már sokkal nagyobb gond, hogy a legújabb FW elvette a DTM-et a Movie és MovieMaker képmódból és a csúcsfényeket is visszavágta.(csak a normál és dinamikus módban hagyták benne a DTM-et. És persze game módban.
), valamint, hogy a szoftver HDR-ben nem ismeri fel auto módban a helyes színteret. Plusz minden FW frissítéssel jelentősen belenyúlnak a képi világba, színekbe is. Szóval meg kell várnom, hogy szoftveres kifoltozzák a hibákat, mielőtt kalibráltatom.
Amúgy a Samsung kijött egy rohadt jó qd-oled tv-vel, a szoftverfrissítések pedig nem javítanak rajta, hanem egyre inkább lebutítják..Az a szerencséje, hogy extrém homogén a panel, és a tinting banding ismeretlen fogalom. Már csak a szoftveres csapatnak kéne baromira összeszednie magát...
-
Tyrone89
aktív tag
-
alaves
addikt
Ezt most komolyan nem értem, pedig a használati útmutatót is nézem (134-136. oldal). Akkor a 'brightness'= fényerő (első opció) lenne az OLED pixelek fényereje. De akkor hol van a 'valódi' brightness beállítás
. Olyat én sehol sem látok, még fekete szint néven sem
(Philips-en legalább kontraszt vagy OLED kontraszt van és külön 'brightness' fényesség vagy az új fw-ben most már fekete szint)Vhiktor te sem tudod?
-
alaves
addikt
Hogy mi van
Nem értem ezt a gyereket. Azt sem látom a beállításainál, hogy mekkora az OLED fény. Ésszel kell monitorként használni és javaslom is. 100-120 nit fényerővel nem fog beégni (monitor üzemnél nagy napi üzemóraszámnál a pixelfrissítés sűrítése azért indokolt és szükséges). Tovább otthoni felhasználásnál, közelről nézve a kijelzőt teljesen felesleges a nagy fényerő (közepesen árnyékolt szoba).
-
-
-
-
-
Hát nem tudom épp 2 hete néztem YT-n kalibrált összehasonlítást egy elég korrekt pártatlan szösszenet volt. [link]
ugyan nem láttam még a samut élőben, de azért a pontosággal sokszor bajban van a samu. kicsit mesterségesen túlhúzott képet mutat. Azt gondolom ez alapján hogy a fényerő miatt nem igazán mutat nagy eltérést a képminőség miközben az LG pontosabb és kontrasztosabb képet mutat sokszor ami egy OLED esetén elég jelentős dolog. DE persze mindkettő Tv jó, de nem látom azt hogy ez next gen lenne vagy egyértelműen előrelépés. van amiben a samu jobb van amiben az LG még mindíg a trónon ül. kettős kicsit a dolog szerintem. -
ribarszki
őstag
Egyforma árban gondolkodás nélkül S95B! Lassan 2 hónapja megy nálam. Nagyon jót tesz neki a járatás, de kalibrálást számolj bele!
Vannak az os-nek hűlyeségei, de a kép kárpótol! Újra és újra megdöbbent mennyire szép a hdr képe. Strager Thingset hatalmas élmény volt nézni. Amikor Vecna házában lila fényű lámpával mennek, hunyorognom kellett a sötét szobában annyira nagy a színek fényereje. Hibetetlen élethű.
A panel homogenitása pedig überelhetetlen.
Méret miatt váltanék woledre, egy 77-esre. De 65ös méretben már nem mennék woledre.
Ha C1 vs. S95B lenne a kérdés, akkor gondolkodnék az árkülönbözet miatt.. de nem látom, hogy a G2 miben jobb mint az S95b.. -
-
Vhiktor
Topikgazda
Igen a személyes preferencia nagyon sokat számít.
De sokan nem tudják, illetve elfelejtik, hogy HDR esetében a diffuse white 203 nit, tehát a HDR tartalmak nagyon nagy része ekkora fényerő alatt játszódik, efelett csak a csillanások vannak.
Szóval pont hogy SDR esetben szokták a felhasználók a tartalmakat nagyon nagy fényerő mellett nézni és nem HDR esetében.
A HDR egyaltalan nem arról szól hogy világosabb legyen a kép, csak annak van nagy fényereje aminek nagy fényerő is kell(tűz, fények, csillanások, stb.)
-
-
ribarszki
őstag
PS4-en Battlefied 1-et próbáltam multiban. Nagyon régen játszottam vele, így nehéz visszaemlékezni. Itt már a ps4 ereje is kevés, szóval ha kicsit akadósabb, az a kevesebb fps miatt is lehet.
Viszont az LG-nek szebbek voltak a színei játék módban. Talán a kép is egy kicsit simább volt.. Természetesebb. Itt nagyon túlszaturált némely szín. Nem tudom, hogy játékmódban mennyire lehet kalibrálni ezt. Az egyéni képbeállításnál ilyen haladó menü nem volt, ahol lehetne wb-t, színeket korrigálni.
Illetve ha az input lagot a legalacsonyabbra állítod, akkor nem tudod motion plust használni.
De egy erősebb konzolon kéne megnézni, mert a ps4 hajlamos döcögni. -
Kriszbmx
tag
Nálam is van asszem 1-2 halott sub... asszem... Ugye egyszerre vettük a 65E9 et. Én ebben nem cseréltettem még panelt. Az ez előtti oledekben 4x cseréltettem mire visszakaptam az árát. Most február óta meg letakarva pihent a garázsban az E9
Most lett kész az új nappali és vittem be a házba. Nem tünt még fel semmi szemmel látható hiba. Az is mikor feltünt a hiba asszem úgy vettem észre, hogy külön végig futottam rajta vagy 10 centiról minden alapszinnél. De már nem akarom így nézni
3 méterről gyönyörű a kép. HA lesz benne valami olyan hiba ami világít csillog vagy feltünik akkor szolok a szervíznek. azt nem tudom van e még gari
Örülök, hogy végre túltettem magam ezen a tinting hibákon, négyzetrácsosodáson,stb stb
Fórumont csak megszokásból nézem néha néha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged